Ταξίδι μόνος ή μόνη??

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Καλησπερα καλησπερα!!Καλως σας βρηκα,πρωτο post στο υπεροοχο forum σας!Το παρακαλουθω καιρο αλλα σημερα βρηκα την ευκαιρια να γινω ενεργο μελος!Αυτα για αρχη και ας μπω στο θεμα που με απασχολει.Θα ηθελα την βοηθεια σας το προβληματισμο μου μεσα απο τις εμπειριες καποιων η απλα την αποψη καποιων αλλων..Ειχα κανονισει με 2 φιλους ενα ταξιδι για την περιοδο του Πασχα,με τρενο(interrail) σε 3 η 4 χωρες της Ευρωπης,αναλογως την ορεξη τα εισητηρια κλπ..Τελικα για διαφορους λογους τα παιδια δεν μπορουν και τις τελευταιες μερες σκεφτομαι αν ειναι εφικτο να το κανω μονος μου!Θα ηθελα λοιπον απο καποιον με αναλογες εμπειριες να με προσανατολησει,γνωριζοντας βεβαια πως αυτο εξαρταται και απο την διαθεση του καθενως και δεν ειναι κατι το αντικειμενικο..Απλα το ειχα παρει τελειως αποφαση και τωρα ειναι λιγο δυσκολο να το αποχωριστω,με καταλαβενετε πιστευω!

Ευχαριστω!Θυμιος
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Με το απολυτηρίο λυκείου πριν 25 συναπτά έτη, εβγαλα μια interail και την έκανα για 1 μήνα στην βόρεια ευρώπη ολομόναχος (βέβαια εκεί βρήκα φίλους που με φιλοξένησαν σε μερικά μέρη) και επιβίωσα (τρομάζω στην ιδέα πόσο αγνοούσα πιθανούς κινδύνους). Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ασφάλεια όσο η μοναξιά εκτός αν είσαι εξωστρεφής τύπος και κυρίως το κόστος διαμονής (εκτός αν επιλέξεις youthhostels)
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Καλως ήρθες στο travelstories Thimio,
παρόμοια συζήτηση είχε γίνει και στο παρελθόν στο θέμα Και μαζί και μόνοι, ρίξε μια ματιά για να δεις τι λένε και άλλοι επί του θέματος.

Παρέα θα βρεις εκεί, είναι σίγουρο. Είναι χιλιάδες οι Αμερικάνοι, Καναδοί, Αυστραλοί και φυσικά και Ευρωπαίοι, συνήθως 18-25 χρονών, που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για 3-6 μήνες. Θα τους βρεις σε όλα τα τραίνα και τα hostels της ηπείρου. Λίγο ομιλητικός να είσαι και βρίσκεις εύκολα παρέα. Με κάποιους θα ταιριάξουν και τα σχέδια σας και έτσι αν θέλετε θα συνεχίσετε μαζί. Επίσης αν κάνεις και couchsurfing έχεις έτοιμη παρέα προτού ακόμα φτάσεις σε ένα μέρος. Επίσης ταξιδεύοντας μόνος είσαι πιο ανοικτός σε γνωριμίες, ενώ αποκόβεσαι από τα πίσω (πολύ σημαντικό θεωρώ το να μην μιλάς καθόλου ελληνικά στο ταξίδι) και έτσι ζεις περισσότερο το εκεί!

Σε καμία περίπτωση μη το ακυρώσεις.
 

xalara

Member
Μηνύματα
217
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
Thimio να σου πω και γω την γνωμη μου.
2 βδομαδες για να παρεις μια γευση απο 3-4 χωρες (δεν μας ειπες ομως σε ποιες σκεφτεσαι) ειναι καλα.
προφανως μεγαλα εξοδα ειναι η διαμονη και το φαγητο. Ομως οταν πας σε νεα χωρα το φαγητο ειναι μερος της γνωριμιας σου μαυτην, αρα δεν αξιζει να τρως ολο φτηνο(σε ποιοτητα φαι ).Καλυτερα να μη κοψεις πολλα εξοδα απο κει .
τωρα το θεμα της διαμονης: εδω εχεις δυο επιλογες ,αρκει να εισαι ευκολοβολος ...
1) youthhostels μπαινεις στα Hostels, Youth Hostels & Cheap Accommodation With No Booking Fee!
Hostels & Youth Hostels Worldwide - Online Bookings
διαλεγεις το καταλληλο μερος .Στο δωματιο (αφου πας μονος σου) θα σαι με αλλα ατομα και στην ουσια θα εχεις ενα κρεβατι δικο σου .Τα περισοτερα εχουν κατι σαν σαλονι μπαρ, εκει ερχεσαι σε επαφη με πολυ κοσμο.Πολλα ατομα στην ηλικια μας ,απο ολο το κοσμο ,με αρκετα απο τα οποια θα κανεις παρεα θα μιλησεις κ θα βγεις εξω για καμια μπυρα.
2) μπενεις CouchSurfing - Participate in Creating a Better World, One Couch At A Time φτιαξε ενα πληρες προφιλ και καλως ηρθες σε μια νεα παρεα. Σε καθε μερος που σκεφτεσαι να πας υπαρχουν ατομα που δεν εχουν προβλημα να σε φιλοξενισουν ή να σε ξεναγησουν στην πολη τους . Ετσι ξεφευγεις απο την εννοια του απλου τουριστα και για λιγο ζεις στο ρυθμο των κατοικων της πολης.

προσωπικα πρωτη μου επιλογη ειναι το couchsurfing ,αν ομως δεν βρισκω καποιο ατομο να με φιλοξενησει ,τοτε παω σε χοστελ και μεσω του couchsurfing βρισκω ξεναγους-παρεα για καφε/ποτο :clap:

αυτα για την ωρα αν θες κατι παραπανω ,ρωτα. Αντε καλο ψαξιμο το πασχα πλησιαζει;)
 

marcrafin

Member
Μηνύματα
130
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
... σκεφτομαι αν ειναι εφικτο να το κανω μονος μου!
Και βέβαια να κάνεις το ταξίδι σου. 'Ισως με το να είσαι μόνος σου να αποκτείσεις εμπειρίες και αναμνήσεις που να τις θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή. Αξίζει να ζει κανείς την περιπέτεια. Βέβαια πρέπει να είσαι προσεκτικός, ιδίως σε περιοχές που σε μερικές πόλεις είναι λίγο υποβαθμισμένες όπως π.χ. κοντά σε σιδηρ.σταθμούς, να προσέχεις τα χρήματά σου κλπ γιατί παντού υπάρχουν πορτοφολάδες. Αν αποφασίσεις και δεν πας ίσως να το μετανοιώσεις. Καλλίτερα να μετανοιώνουμε γι αυτά που κάναμε παρά γι αυτά που δεν κάναμε. Αν μείνεις εδώ τι θα κάνεις? μια από τα ίδια. Να πας, καλό ταξίδι και να προσέχεις (ξύπνησε το μαμαδίστικο μέσα μου).
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
να πω καλως ηλθες...
αν εισαι εσυ στη φωτο του προφιλ ..σε κοβω για ενα δυναμικο ραφτινγκ στο tara kenyon στο Μαυροβουνιο..ολα τα λεφτα....και μετα χαλαρωση στις ακτες κροατιας...
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.474
Likes
7.944
να πω καλως ηλθες...
αν εισαι εσυ στη φωτο του προφιλ ..σε κοβω για ενα δυναμικο ραφτινγκ στο tara kenyon στο Μαυροβουνιο..ολα τα λεφτα....και μετα χαλαρωση στις ακτες κροατιας...
Όλα αυτά από τη φώτο τα κατάλαβες?:haha:

Τέλος πάντων, καλωσόρισες thimios! Όσο σε παίρνει η ηλικία και η έλλεψη υποχρεώσεων κάντην και μην το πεις ούτε του παπά.....
 

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Μη μασας καθολου.Αν το οργανωσεις σωστα ολα θα πανε μια χαρα.Εχω ταξιδεψει και μονος μου και με παρεα.Σιγουρα μερικες φορες θες να μοιραστεις τις εντυπωσεις σου με καποιον και μερικες φορες ευχαριστιεσαι και την μοναξια σου.Εξαρταται απο την περιπτωση.Αγγλια και Γερμανια ειχα παει μονος μου,Ισπανια και μονος μου και με παρεα.Ολα σχετικα ειναι...Παντως το ταξιδι ειναι μεγαλη εμπειρια και μην το αναβαλεις.Οταν ταξιδεψα μονος μου μια φορα για δυο ωρες ενιωσα μονος.Αλλωστε το προγραμμα μου ηταν τοσο γεματο σχεδον δεν προλαβαινα να δω ολα αυτα που ηθελα.Και παλι σου λεω μη μασας.Αλλωστε εκδρομη θα πας,ολα και ολοι θα σου ειναι καινουργια.Και παντα γνωριζω κοσμο εκει που παω.Η αναγκη για συναναστροφη σε κανει να μαθαινεις πολλα απο αλλους.Εχω πιασει κατι περιεργες κουβεντες με Βραζιλιανους στο Εδιμβουργο,εχω διασκεδασει με Ιταλους στο Βερολινο...Τελικα αυτη ειναι η χαρα του ταξιδιου!!!!!!! Και παντα με την δεουσα προσοχη
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
.. να μην διανοηθεις να μην πας....... ελπιζω να καταλαβες τι εννοω..... μονο ναι ειναι η απαντηση στο ερωτημα σου.....εχω κανει εξη inter rail.....ισως εισαι και τυχερος που οι φιλοι σου δεν μπορουν να ερθουν....ξεκινα μονος και με ενα χαμογελο... να μεινεις σε ξενωνες νεοτητος....εκει θα συναντησεις πολλους ανθρωπους. ..... καλο ταξιδι και καλα να περασεις.......:clap::clap::clap::clap:
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Θα συμφωνησω με ολους!!
Να πας οπσδηποτε~~~~
Ειναι καλυτερα κιολας!! Θα γνωρισεις πολυ κοσμο! Μην κοιτας εδω στην Ελλαδα,που δεν το εχουμε συνηθισει...Στο εξωτερικο πολλοι νεοι ταξιδευουν μονοι τους! Μενοντας σε hostel και θα σου βγει πιο οικονομικα ,αλλα και θα εχεις ευκαιριες για γνωριμιες!!:clap::clap:
 

afriend

Member
Μηνύματα
26
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου να'ναι με καλή παρέα
Θύμιο και εγώ σου συνιστώ να πας. Αν και εσύ πραγματικά το θες το ταξίδι βέβαια. Απλά όπως είπαν και τα υπόλοιπα μέλη, ίσως πρέπει να ψάξεις λίγο. Να δεις αν υπάρχουν και άλλοι που θα ταξιδεύουν μόνοι ή με παρέα εκεί που πας. Επίσης ίσως χρειαστεί να εντοπίσεις τι θα έχει και θα σε ενδιέφερε να κάνεις (π.χ. αξιοθέατα, εκδηλώσεις κλπ).

Δεν κατάλαβα όμως, τι ακριβώς σε απασχολεί; Μήπως βαρεθείς που θα είσαι μόνος, η ασφάλεια; Αν είναι αυτά μη σε απασχολούν. Πολλοί κάνουν τέτοια ταξίδια μόνοι τους και περνάνε μια χαρά.

Άντε καλό ταξίδι. Περιμένουμε να μας πεις και εμπειρίες.
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και τις συμβουλες σας!Πραγματικα..mpiftex διαβασα το post που δινεις παραπανω και μπορω να πω πως πηρα αρκετα..Ειναι αρκετοι τελικα αυτοι που το επειχηρουν και τα γενικα σχολια μου ακουστηκαν θετικα..Να πω την αληθεια δεν ειμαι ατομο που φοβαται την μοναξια μιας και την εχω ζησει ως καποιο σημειο,οποτε δεν νομιζω να τα βαψω μαυρα αυτες τις μερες..Η δικη μου περιπτωση τωρα εχει ως εξης..Εγω σκεφτομαι να ταξιδεψω το Πασχα,το οποιο ειναι ηδη πολυ κοντα και αυτο ειναι ενα προβλημα σε γενικες γραμμες,σχετικα δλδ με περιορισμενες θεσεις σε αεροπορικα-ξενοδοχεια κλπ,οσο και στο θεμα της οργανωσης+το οτι θα πρεπει να το οργανωσω και μονος μου..(οσο για τα hostel που αναφερετε το θεωρω δεδομενο πως θα τα προτιμησω για διαμονη,τοσο για το οικονομικο αλλα πιο πολυ την ιδεα..εχω ακουσε διαφορες ιστοριες για αυτα τα δωματια αλλα νομιζω πως δεν θα χασω..)Η ιδεα μου ειναι να παω αεροπορικως Βερολινο,και απο κει να κατεβω Πραγα Βιεννη Βουδαπεστη με τρενο,και απο κει πισω Αθηνα..Το θεμα ειναι πως εχουν στενεψει λιγο τα χρονικα περιθωρια,που σημαινει οτι ψαχνω κατι να φυγω σαββατο 18 απο αθηνα και να γυρισω 24-25 γιατι δουλευω εκεινο το ΣΚ..Οποτε να γινει ολο αυτο με τρενο πολυ δυσκολο γιατι μεχρι Βουδαπεστη ειναι πανω-κατω 30 ωρες..Απλα πρεπει να περιορισω μαλλον σε 2 τις χωρες που θα μεινω..Οι πτησεις απο Αθ για Βερλν και απο Βουδπστ για Αθ μου βγαινουν περιπου 300? (αν και μερα παρα μερα ανεβαινουν),αλλα ψαχνω και τα τρενα απο Γερμανια για Τσεχια η Ουγγαρια..Ελπιζω να βγαλω μια ακρη και να την κανω γιατι σιγουρα θα το μετανιωσω...Ευχαριστω και παλι ολους σας!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom