Ταξίδι μόνος ή μόνη??

Robert

Member
Μηνύματα
114
Likes
256
Από τη στιγμή που έκανα το πρώτο ταξίδι μόνος μου στο εξωτερικό,μού έφυγε κάθε ενδοιασμός.Απέδειξα πρώτα στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω.Βέβαια,όλα τα ταξίδια μου ήταν 3ημερα και σε ευρωπαϊκές χώρες.Για μακρινά και πολυήμερα ταξίδια σε άλλες ηπείρους,δεν ξέρω.Προσωπικά θα τα σκεφτώ,αν 'εξαντλήσω' την Ευρώπη.Δεν έχω κάποιο 'όνειρο ζωής' να παω στην Ινδία,το Ιραν και σε τέτοιες χώρες.Ίσως μόνο στις ΗΠΑ.Πάντως σίγουρα σε μακρινό ταξίδι θα επιδίωκα να έχω παρέα.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Η συζήτηση μεταφέρθηκε σε ήδη υπάρχον παρόμοιο θέμα.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλημέρα , έχω μια ερώτηση … αν δεν έχετε παρέα να σας ακολουθήσει σε ένα ταξίδι, είτε γιατί είναι πολύ μακρινό, είτε γιατί είναι πολύ ακριβό και κατ επέκταση ίσως να μη βρίσκετε άτομα να σας ακολουθήσουν ,είτε γιατί εσεις εχετε ένα μακρινό ταξίδι ως όνειρο ζωής ,ενώ κάποιος άλλος δεν το εχει για να συγκεντρώσει και να δαπανήσει χρήματα . Τι κάνετε ;;;; Πηγαίνετε μόνοι σας ;;;
Κοίτα σύμπτωση, εγώ είμαι στη φάση να το κάνω. Πρώτη φορά solo, μακρινό ταξίδι και ταυτόχρονα όνειρο ζωής η χώρα. Η παρέα δεν είχε το χρόνο για το ταξίδι, από την άλλη σχεδόν 3 χρόνια ταξιδο-στέρησης και ένας εξαιρετικά ψυχοφθόρος περσινός χειμώνας, το πήρα απόφαση και έκλεισα τα εισιτήρια. Οφείλω να πω ότι με παρακίνησαν κάμποσες φορές, καθώς αρκετές φορές είπα "αξίζει τον κόπο του να επομιστείς μόνος σου όλο το βάρος της προετοιμασίας και το οικονομικό;". Από την άλλη, πολλές περισσότερες φορές η σκέψη του ταξιδιού αυτού μου έδινε κουράγιο φέτος.

Και κανονίζετε με πρακτορείο οργανωμένα ;
Μια φορά γύρισα 5-6 πρακτορεία, το '15, και το καπέλο που έβαζαν όταν άκουγαν "θέλω ΗΠΑ" ήταν εξωφρενικό σε σχέση με τις τιμές που έβρισκα στο internet. Ενδεικτικά, τα αεροπορικά και τα ξενοδοχεία μου τα κοστολογούσαν όσο κόστισε ολόκληρο το ταξίδι (με αυτοκίνητο και όλα τα έξοδα εκεί). Μετά από αυτή την εμπειρία, δεν...

Ίσως μου φαίνεται δύσκολο για μεγάλα και πολυήμερα ταξίδια …
Προσωπικά, περισσότερο με δυσκολεύει ο προγραμματισμός όταν κάπου πάω 2-3 μέρες απ'ότι 2 βδομάδες. Θυμάμαι για 1,5 μέρα στο Λος Άντζελες έφαγα γύρω στις 2 βδομάδες για τον προγραμματισμό. Θα χρειαστεί να αξιολογήσεις πολύ αυστηρότερα τα λίγα αξιοθέατα που θα προλάβεις να δεις, να λάβεις υπόψη πώς (γεωγραφικά) μπορούν να συνδυαστούν, να έχεις εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην περίπτωση που σπάσει ο διάολος το ποδάρι και τις 1-2 μέρες που πας έχουν απεργία τα ΜΜΜ (μου έχει τύχει) κλπ.

απλα είναι δύσκολο να βρεις για ορισμένους προορισμούς παρέα . Από τη μια θέλεις να πας με παρέα να μοιραστείς τις εμπειριες και να μην είσαι μόνος από την άλλη κάποιοι προορισμοί είναι τόσο ιδιαίτεροι που ξέρω πως δεν μπορώ να βρω άτομο να ακολουθήσει .
Αυτό δεν είναι απαραίτητο για "ιδιαίτερους" προορισμούς. Για παράδειγμα, προσπαθώ να πείσω άτομα για Ινδοκίνα ή Ιαπωνία (κυρίως Ινδοκίνα πριν τον κορονοϊό ήταν πολύ δημοφιλής προορισμός) χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα έχω αρχίσει να βλέπω ένα ψιλοενθουσιασμό για Φιλιππίνες, να δούμε αν θα κρατήσει μέχρι του χρόνου...
Από την άλλη, μόνος, μπορείς να ακολουθήσεις επακριβώς το πλάνο που θέλεις. Αν και μάλλον είμαι τυχερός και μόνο 1 φορά είχαμε διαφωνίες (παρ'όλ'αυτά, γνωρίζοντας καλύτερα τους άλλους πλέον αναπολούμε αυτό το ταξίδι με τα καλά και τα στραβά του). Όπως είπε και η Vicks, πιο περίεργα θα ένοιωθα αν κυκλοφορούσα μόνος καλοκαίρι σε Ελληνικό νησί.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.114
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
D

Delmem39172

Guest
Καλησπερα καλησπερα!!Καλως σας βρηκα,πρωτο post στο υπεροοχο forum σας!Το παρακαλουθω καιρο αλλα σημερα βρηκα την ευκαιρια να γινω ενεργο μελος!Αυτα για αρχη και ας μπω στο θεμα που με απασχολει.Θα ηθελα την βοηθεια σας το προβληματισμο μου μεσα απο τις εμπειριες καποιων η απλα την αποψη καποιων αλλων..Ειχα κανονισει με 2 φιλους ενα ταξιδι για την περιοδο του Πασχα,με τρενο(interrail) σε 3 η 4 χωρες της Ευρωπης,αναλογως την ορεξη τα εισητηρια κλπ..Τελικα για διαφορους λογους τα παιδια δεν μπορουν και τις τελευταιες μερες σκεφτομαι αν ειναι εφικτο να το κανω μονος μου!Θα ηθελα λοιπον απο καποιον με αναλογες εμπειριες να με προσανατολησει,γνωριζοντας βεβαια πως αυτο εξαρταται και απο την διαθεση του καθενως και δεν ειναι κατι το αντικειμενικο..Απλα το ειχα παρει τελειως αποφαση και τωρα ειναι λιγο δυσκολο να το αποχωριστω,με καταλαβενετε πιστευω!

Ευχαριστω!Θυμιος
Εγώ φίλε ταξιδεύω παντα μονος εκτος απο ελάχιστες φορές που ενδιάμεσα σε κάποιο ταξιδι είχα παρέα κάποιο φίλο για λίγες ημέρες,πολλες δεν γίνεται εκτος αν θες παρέα κάποιον σκύλο,με άνθρωπο κάπου θα διαφωνισεις κάπου δεν θα ταιριάζουν τα θέλω και θα μαλώσεις,μονος σου χόρευε λοιπόν και οσο θέλεις πηδα,εκτος αν το ταξιδι ειναι ολιγοημερο τότε ναι μπορείς και με παρέα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.643
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom