Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Όλες αυτές οι κρουαζιέρες που διαφημίζονται από τα Ελληνικά και όχι μόνο γραφεία είναι φασόν και τις πουλάνε όλοι στα ίδια περίπου λεφτά... έχουν πάει πολλοί από το φόρουμ και σε άλλους άρεσε σε άλλους όχι... δεν νομίζω να γλιτώσεις τίποτε αν την κλείσεις μόνη σου αλλά δεν χάνεις και τίποτε αν το προσπαθήσεις... εγώ την γνώμη μου την έχω πει... τουριστικότατα και κοπαδιαστά... υπάρχουν υπέροχες κρουαζιέρες των δέκα ατόμων που πραγματικά είναι όνειρο... είναι βέβαια ακριβές αλλά ότι πληρώσεις παίρνεις...

Επίσης το αεροπορικό είναι ακριβούτσικο εκτός και πέσεις σε καμιά προσφορά... τα καλά ξενοδοχεία δεν τα λες και φτηνά... με άλλα λόγια αν θέλεις να φτιάξεις το ταξίδι μόνη σου τα ίδια ή και περισσότερα θα ξοδέψεις... τα γραφεία ειδικά στην Αίγυπτο εχουν μεγάλες εκπτώσεις και στα ξενοδοχεία και στα αεροπορικά... οι επιλογές σου λοιπόν είναι δύο... ή πας με γραφείο και του λες ακριβώς με ποιές πτήσεις θες να πας σε ποιό ξενοδοχείο θες να μείνεις και με ποιό καράβι θες να κάνεις την κρουαζιέρα ή είσαι με την καραμπίνα μπας και η Α3 και η HILTON βγάλει καμιά προσφορά και κλείσεις από το internet την κρουαζιέρα που θέλεις...
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Σαφώς και μπορείς να πραγματοποιήσεις το ταξίδι στην Αίγυπτο μόνη σου αλλά απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος από αυτόν που διαθέτεις και πρέπει να αρχίσεις την οργάνωση του ταξιδιού μερικούς μήνες πριν.

Ακόμα και το εύκολο κομμάτι Κάϊρο- Αλεξάνδρεια, όπως το χαρακτηρίζεις, για να σου έρθει φθηνά πρέπει να το κάνεις με τρένο και αυτό απαιτεί χρόνο γιατί 5-6 ώρες θα τις περάσεις στο τρένο. Άρα θα πάρεις μόνο μια γεύση από Αλεξάνδρεια που είναι λάθος. Στο λέω αυτό γιατί και εμείς στο ίδιο σφάλμα κάναμε.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Επίσης, να θυμάσαι ότι η Αίγυπτος είναι μια χώρα που ευνοεί την πολιτική οργάνωσης του τουρισμού κυρίως μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλο και κάπου θα χρειαστείς τις υπηρεσίες ενός ταξιδιωτικού πράκτορα. Και μην πιστεύεις ότι οι τιμές εκεί θα έχουν τεράστια διαφορά από αυτές που ίσως σου δώσουν τα ελληνικά πρακτορεία.
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Έχω οργανώσει μέσω internet ταξίδι για Αίγυπτο 11 ημερών (10 διανυκτερεύσεις) για τις γιορτές. Το συνολικό κόστος για δύο άτομα είναι 2631 ευρώ και αναλύεται ως εξής :
Αεροπορικά
Αθήνα -Καϊρο - Αθήνα : 475 ? (υπενθυμίζω όλα για δύο άτομα)
Καϊρο - Ασσουάν : 215 ?
Ασσουάν - Αμπού Σίμπελ - Ασσουάν : 284 ?
Λούξορ - Καϊρο : 173 ?
Διανυκτερεύσεις :
Ασσουάν 3 διανυκτερεύσεις : 220 ? (Pyramisa Isis Corniche)
Κρουαζιέρα Ασσουάν - Λούξορ 4 μέρες - 3 διανυκτερεύσεις : 830 ? (Egypt Hotels Travel Packages Egypt Tour Package Nile Cruise)
Καϊρο 4 διανυκτερεύσεις : 434 ? (Novotel Cairo El Borg)

Η παραπάνω τιμή είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτή που σου έδοσαν στο πρακτορείο. Όμως είναι τρεις μέρες παραπάνω, έχει όλες τις μεταφορές αεροπορικά και στις ώρες που διαλέξαμε, δεν έχει Αλεξάνδρεια, έχει όμως Αμπου Σίμπελ και η κρουαζιέρα συνειδητά δεν είναι η πιό φτηνή.
Οπότε εσύ κρίνεις τι προτιμάς καλύτερα. Πάντως κινούμενη ανεξάρτητα μην νομίζεις ότι θα αντιμετωπίσεις προβλήματα. Ίσα-ίσα που θα αποφύγεις - όσο είναι δυνατόν - να σε σταματάνε συνεχώς οι οδηγοί, όπου θέλουν, για να ψωνίσεις πράγματα, που δεν χρειάζεσαι...
 

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπουένος Άιρες
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
ακόμα δεν έχω καταλήξει τι θα κάνουμε. Galat το κόστος που περιγράφεις δεν μου φαίνεται και λίγο, γιατί δεν περιλαμβάνει καθόλου τις ξεναγήσεις σε Κάϊρο. Πάντως τελικά η Αίγυπτος αποδεικνύεται πιο ακριβή από ό,τι φανταζόμασταν. Και τα ξενοδοχεία είναι αρκετά ακριβά, από ό,τι βλέπω τουλάχιστον στο μπούκινγκ. Σχετικά με κρουαζιερόπλοια πώς επέλεξες το συγκεκριμένο γραφείο??
Βόσπορος
 

dimitra481

Member
Μηνύματα
75
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΜΕΞΙΚΟ
Γεια και από μένα. Πήγα μια βδομάδα Αίγυπτο και μια χαρά τα κανονίσαμε μόνοι μας, ξενοδοχεία, εισιτήρια γύρω στα 400ε το άτομο και περάσαμε υπέροχα. Βέβαια εμείς πήραμε sleeping train από το Κάιρο στου Λούξορ δεν χρησιμοποιήσαμε κρουαζιέρα. είχαμε βέβαια διαβάσει πληροφορίες μέσω ιντερνετ και μέσω lonely planet. Πάντως τα περισσότερα ξενοδοχεία μπορούν να σε βοηθήσουν με ξεναγούς κλπ αφού πας από ότι μας είπαν, αν κι εμείς κλείσαμε μόνο οδηγό για τις πυραμίδες και την κοιλάδα των Βασιλέων. Στη διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο...
 

xalara

Member
Μηνύματα
216
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bora-bora
Εμεις πριν κανα χρόνο για 9 μέρες πήγαμε ανεξαρτητα .Φαγαμε 800ευρώ (120 τα αεροπορικά με αιγαίου) ο καθένας .Η διαδρομή μας ήταν καιρο-λουξορ-ασουαν-αμπου σιμπέλ-καιρο .
Βέβαια είμαστε φοιτητές και δεν είχαμε προβλημα να τρέχουμε με τρένο και να μείνουμε σε χοστελ:xmas_cool:. Πρόβλημα δεν αντιμετωπίσαμε ως ανεξάρτητοι.

Πληροφορίες θα βρείς και έδω

http://www.travelstories.gr/%E1%F6%...%F1%F4%E7%F4%EF%E9-%E5%F0%E5%E9%E3%EF%ED.html

http://www.travelstories.gr/%E1%ED%...EF%F2-%F3%F4%E7%ED-%E1%E9%E3%F5%F0%F4%EF.html

τέλος σου προτείνω ανεπιφύλακτα αυτούς εδώ για εκδρομές και μινι κρουαζιέρες με φελουκα στο ασουαν.
Egypt & Jordan | Glory of Nubia felucca | Freelancers Travel | Private and exclusive packages
 

Evmenis

Member
Μηνύματα
162
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
london baby
Μια αλλη λυση ειναι να κλεισεις το κομματι του καιρου απο ελλαδα και στο καιρο να δεις τι μπορεις να βρεις για κρουαζιερα.Ισως γλυτωσεις καποια λεφτα ετσι αλλα προσωπικά δεν πιστευω οτι αξιζει τον κοπο.
Σε καθε περιπτωση το ταξιδι για την κρουαζιερα με αεροπλανο οχι με τρενο.Ειναι περιεργοι οι καιροι (και επικίνδυνοι).
Αν τελικα τα κλεισεις μονη σου καλο ειναι να ζητησεις προσφορα και απευθειας απο τα ξενοδοχεια.
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
πέρυσι πηγα αιγυπτο για 11 μέρες και χάλασα λίγα λεφτά. η χώρα είναι φθηνή με άπειρα παζαρια...βέβαια αν κάνεις την τουριστικότατη κρουαζιέρα, είναι ακριβή, αν μείνεις στο πασίγνωστο ξενοδοχείο, ειναι ακριβή, κτλ...
Εκανα συνολικα 4.000χ.μ.. Καιρο - Ασουαν-Αμπου Σιμπελ - Λουξορ - Καιρο - Αλεξανδρια - Σιβα - Καιρο και πραγματικά χαλασα λίγα..
Αντι της κρουαζιερας, κάνεις όλη ή μέρος της διαδρομής με φελούκα που είναι πολύ πιο ωραια...Λιγα ατομα, πανω στο ιστιοφορο...και πιο φθηνά.
Αντι του πασίγνωστου ξενοδοχείου, μένεις σε ένα αρκετά πιο μικρό, καθαρό, αξιοπρεπές και φθηνό.
Αντι το αεροπλάνο μεταξύ καιρου - λουξορ ή ασουαν, πέρνεις το βραδινο τρενο που ειναι πιο οικονομικο...είναι καθαρό, σου σερβίρουν φαγητο. κοιμασαι το βραδυ και το επομενο πρωι είσαι στον προορισμό σου...
Ηδη το κοστος του ταξιδιου έπεσε κατά πάρα πολύ...
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
vito πες ενα αξιοπρεπές, οικονομικό, καθαρο, ξενοδοχειο ..
προσφατα πήγε κανεις στο hotel longchamb.
Ψάξε λίγο στο forum και συγκεκριμένα στα θέματα που αφορούν την Αίγυπτο και θα βρεις τι έχω γράψει για το Hotel Longchamb.
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
vito πες ενα αξιοπρεπές, οικονομικό, καθαρο, ξενοδοχειο ..
προσφατα πήγε κανεις στο hotel longchamb.
το ότι εγω δεν είχα προβλημα με τις διαμονες μου, δεν πάει να πει οτι όλες τις επιλογές μπορω να τα προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους.. Σίγουρα μπορώ να προτείνω τη διαμονή μου στο Ασουαν και στην Αλεξάνδρεια...Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σπίτι αλλά θυμάμα ότι στο Ασουάν λεγόταν το ξενοδοχείο Κευλάνη... Εντάξη τα δωμάτια δεν τα λες και τεράστια αλλά είναι καθαρά. Το προσωπικό ήταν πολύ εξυπηρετικό.Τιμή γύρω στα 10 ευρώ το άτομο.
Το οναμα του ξενοδοχείου στην Αλεξάνδρια δεν το θυμάμαι (μολις πάω σπίτι θα σου πω). Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πολής, το δωμάτιο ήταν στον 9 όροφο με θέα την πλατεία και τη θάλασσα..Πιο κυριλέ σε σχέση με το Κευλάνη, πολύ ωραίο πρωϊνό και με πολλές επιλογές και το άτομο ήταν γύρω στα 12 ευρώ αν θυμάμαι καλά!!:xmas_biggrin: Οσο αφορά τις διαμονες μου στο καιρο και στο Λουξορ, δεν είχα κανένα πρόβλημα αλλά δεν πάει να πει ότι τα συνιστώ γι άλλους. (Πάντως στο λούξορ μείναμε σε ένα οικογενειακό ξενοδοχείο, γνωρίσαμε τους ιδιοκτήτες, μόνο που δεν τρώγαμε μαζί...)

Τώρα στη Σίβα έμεινα στην έρημο με οροφή τά άστρα και πάρεα τους ντόπιους...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom