Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπουένος Άιρες
Επίσης παιδιά,
σχετικά με τη βίζα για Αίγυπτο. Από το πρακτορείο μου είπαν ότι τη βγάζω εκεί. Πήρα όμως εδώ τηλέφωνο στην Αιγυπτιακή πρσεβεία και μου είπαν ότι πρέπει να τη βγάλω εδώ και ότι λάθος κατάλαβα για το αεροδρόμιο. Μάλιστα ενώ το πρακτορείο μου είπε ότι αν τη βγάλω εκεί θα δώσω 10 ευρώ, κάτι τέτοιο, η εδώ πρεσβεία ζητάει 25. Τι γίνεται τελικά??
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.825
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Κι εγώ και όσοι ξέρω τη βγάλαμε στο αεροδρόμιο, αλλά πρεσβεία είναι, για να σου λέει έτσι κάτι θα ξέρει. Μπορεί να έχει αλλάξει και κάνας κανονισμός τους (ή μπορεί και να θέλουν απλά να πουλήσουν ακριβές βίζες...)
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Και τις 2 φορες που πηγα την βιζα την εβγαλα στο αεροδρομιο του Καϊρου
Αν θυμαμαι καλα κοστιζει περι τα $15
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.259
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
To σάιτ του Αιγυπτιακού Προξενείου στο Λονδίνο λέει πως στη δίνουν επιτόπου στο αεροδρόμιο αν είσαι πολίτης της ΕΕ (μάλιστα αν πηγαίνεις μόνο σε resort τύπου Sharm El Sheikh, δε χρειάζεσαι ούτε καν αυτό, για παραμονές ως 14 ημερών):
Egyptian Consulate UK :: Visas

ή μπορεί και να θέλουν απλά να πουλήσουν ακριβές βίζες...

Συνηθισμένο φαινόμενο.
 

memo

Member
Μηνύματα
21
Likes
1
Ονειρεμένο Ταξίδι
ελλαδα
Καλησπέρα παιδιά!
τελικά κανονίσαμε 4 βράδυα στο Κάϊρο, την κρουαζιέρα λόγω έλλειψης άδειας την αφήσαμε για άλλη φορά.
Ερωτήσεις:
1) Για Αλεξάνδρεια: είναι καλύτερο να πάει κανείς με τρένο ή λεωφορείο? για τι κόστος μιλάμε?
2) Στο Κάϊρο: βράδυ υπάρχει κανένα μέρος που να μαζεύεται κόσμος για βόλτα? όπως πχ. πλατεία Τακσίμ στην Πόλη ή κάτι τέτοιο; όχι απαραίτητα με μπαρ ( φαντάζομαι ότι δεν υπάρχουν και πολλά) αλλά κάπου που να μαζεύει κόσμο για βόλτα το βράδυ.
3) Έχετε να προτίνετε συγκεκριμένα εστιατόρια? Με ντόπια κουζίνα?
4) Για το Αιγυπτιακό μουσείο, οι επίσημοι ξεναγοί κανονίζονται ατάκα κι επιτόπου ή πρέπει να τους κανονίσει κανείς από πριν?
5) Η εκδρομή στη Μέμφιδα και Σακκάρα αξίζουν?
6) Θα μείνουμε 4 γεμάτες μέρες. Σκέφτομαι τη μία μέρα Πυραμίδες, Αιγυπτιακό Μουσείο. Τη δεύτερη μέρα Αλεξάνδρεια ημερίσια. Την τρίτη το Κοπτικό και Ισλαμικό Κάϊρο και την τελευταία το παζάρι το Αλ Χαλίλι και τίποτα εκεί γύρω. Βέβαια αν πάμε Μέμφιδα και Σακκάρα κάτι θα πρέπει να συμπιέσω.
Αν έχετε να κάνετε προτάσεις σχετικά με το πρόγραμμα παρακαλώ καταθέστε τες. Διάβασα όλες τις ταξιδιωτικές ιστορίες αλλά δεν βρήκα πολλά σχετικά με προγραμματισμό.
Α...επίσης σχετικά με το ταξί. Κάποιος έγραψε ότι δεν έχουν ταξίμετρο. Πώς όμως ξέρω εγώ να κάνω το παζάρι σχετικά με την απόσταση που θα με πάει?
Τέλος θέλω κάποιες πληροφορίες για βραδυνή διασκέδαση, ό,τι κι αν είναι αυτό. Μέρη με ναργιλέ ή τίποτα άλλο.
σας ευχαριστώ!!!
ΥΓ: το συνάλλαγμα θα το κάνουμε στο αεροδρόμιο, στο ξενοδοχείο ή πουθενά αλλού???



γεια σας ,
πολυ ωραιο το θεμα σας ,,
λεω για το τουρ σας για το ( κάιρο και Αλεξανδρεια )
το λογικο που το κανουν οι ολοι

την πρωτη μερα κανουν εκδρομη για
( πυραμιδες και το Αιγυπτιακο μουσειο )

την δευτερη μερα ( Αλεξανδρεια )

την τριτη μερα (σακκαρα και μεμφιδα ) και το ισλαμικο στο κεντρο

και υπαρχει υπεροχα πραγματα σαν ( να φατε μεσω στο Νειλο στο βραδι )
και αλλα πραγματα ,,

και σας λεω για την κρουζιερα μεχρι Λουχορ και Ασωαν, αυτο ειναι ευκολο.

πάντως
εγω ειμαι εδω να σας δωσω πληροφοριες αν χρειαζεται ..

φιλακια πολλα σε ολους,
Μαχμούντ :xmas_razz:
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Μιλάω για πολύ πιο πρόσφατα, 4-5 χρόνια πριν, αλλά όχι από δική μου εμπειρία. Από αφηγήσεις φίλων θυμάμαι ότι στο τρένο από Κάιρο για Λούξορ οι τουρίστες επιτρεπόταν σε ορισμένα μόνο δρομολόγια στα οποία υπήρχε ένοπλη συνοδεία, και το συζητούσαμε πέρυσι που με αποθάρρυναν να πάμε ανεξάρτητα στην Αίγυπτο. Ίσως βέβαια αυτό να έχει αλλάξει, αλλά ψάχνοντας στο φόρουμ βρήκα και αυτό:
http://www.travelstories.gr/%E1%ED%...4%E7%ED-%E1%E9%E3%F5%F0%F4%EF.html#post116983

όπου παρακάτω κάποιο μέλος διευκρινίζει:
. Ημερομηνία: Οκτώβριος 2009!
Πέρυσι τον νοέμβριο (2009) που πήγα, ίσχυε ο περιορισμός.. Μπορούσες να πάρεις συγκεκριμένα τρένα....Βέβαια στη ζούλα, μπορούσες να ταξιδέψεις με οποιοδήποτε τρένο ΜΟΝΟ από Ασουάν ή Λούξορ προς Καιρο που ο έλεγχος στους σταθμούς των τρένων ήταν ανεπαρκής.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Τον Αύγουστο του 2009 που ταξιδέψαμε εμείς δεν ίσχυε κανένας περιορισμός στα τρένα όσον αφορά το κομμάτι Κάιρο- Ασουάν, και δεν έχω διαβάσει κάπου ότι έχει αλλάξει αυτό. Αν είναι να ταξιδέψετε με τρένο φροντίστε να έχει και κλιματισμό γιατί σ' αυτά που δεν έχουν ο συνδυασμός ζέστης, βρωμιάς και μυρωδιάς μπορούν να σας φτάσουν στα όρια της λιποθυμίας.
Τώρα, στρατιώτες με όπλα μπορεί να υπάρχουν μέσα στα τρένα αλλά δεν θα σας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση γιατί θα τους βλέπετε παντού και είναι τόσο βαριεστημένοι που αναρωτιέσαι γιατί είναι εκεί.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.800
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Όσον αφορά τη βίζα: Πριν από ένα μήνα που περάσαμε τράνζιτ απ' το αεροδρόμιο του Καΐρου, οι εξερχόμενοι την έβγαζαν επί τόπου (πτήση από Αθήνα).
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Σχετικά με τη βίζα, εκτός του ότι και δικοί μου γνωστοί ταξίδεψαν πριν 2 μήνες στην Αίγυπτο χωρίς πρόβλημα, και πήραν βίζα απο το αεροδρόμιο, κατόπιν σημερινής επικοινωνίας μου με την πρεσβεία στην Αθήνα, ενημερώθηκα πως μπορεί κανονικά να εκδοθεί τουριστική βίζα μιας εισόδου στο αεροδρόμιο.
 

ermis1975

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
Εχω πάει Αίγυπτο με γκρούπ και κάθισα μόνος μου άλλες 2 ημέρες. Γνώμη μου είναι να μη πας μόνη σου. Είναι "περίεργα" τα πράγματα. Κυρίως βράδυ ή σε τοποθεσίες με κόσμο. Και προσοχή στο ντύσιμο (για γυναίκες) γιατί τα πειράγματα είναι πολλά. Τις 2 ημέρες που κάτσαμε μόνοι μας, αναγκαστήκαμε και κλείσαμε με τοπικό οδηγό ξενάγηση για να πάμε κάπου. Φυσικά οι δρόμοι είναι ενα χάος! Ούτε λόγος για μέσα μεταφοράς. Ταξί μόνο (φθηνό αλλά πανάρχαιο και....είσαι σα να μπαίνεις σε λουνα πάρκ!). Φαγητό μόνο απο καλό ξενοδοχείο.
 

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπουένος Άιρες
Παιδιά γυρίσαμε από Αίγυπτο και περάσαμε τέλεια! Ευχαριστούμε για όλες τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι πως τα περίμενα πολύ πιο "δύσκολα" από ό,τι τα βρήκα. Το Κάϊρο είναι μια μαγική πόλη αρκεί να μπορείς να δεις πίσω από τα σκουπίδια και τη φτώχεια του. Και οι άνθρωποι καλοί κι αυτοί. Ακόμα και τα crazy taxis! Φάγαμε από όλα και δεν πάθαμε τίποτα ( μέχρι και γεμιστό περιστέρι). Πήγαμε όμως με καλή διάθεση. Περισσότερα στην ταξιδιωτική ιστορία που γράφω.
 

Head_cf

Member
Μηνύματα
122
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Πήγα πέρυσι το Πάσχα για 8 μέρες /7 νύχτες. Έκλεισα με ένα αιγυπτιακό πρακτορείο και το πρόγραμμα περιελάμβανε ημερήσια εκδρομή στο Abu Simbel, ημερήσια εκδρομή στην Αλεξάνδρεια , νυχτερινά τρένα, 3 νύχτες/ 4 μέρες κρουαζιέρα στο Νείλο, ξενοδοχεία, εισόδους, και ξεναγούς σε όλα τα τουριστικά αξιοθέατα. Σε κάθε σημείο της Αιγύπτου βρισκόταν και ένας άνθρωπος του γραφείου για να μας βοηθήσει σε ότι χρειαζόμασταν.. από το αεροδρόμιο μέχρι και το σταθμό των τραίνων. Ήταν όλοι πολύ εξυπηρετικοί και πολύ διακριτικοί. Η τιμή που πλήρωσα ήταν 806 usd το άτομο (για δυο άτομα) δηλαδή περίπου 600 ευρω με τη σημερινή ισοτιμία. Αν θέλει κάποιος παραπάνω πληροφορίες είμαι στη διάθεση του
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.557
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom