Βιετνάμ Καμπότζη Λάος Ταϊλάνδη Ταξίδι στην Ασία, καλοκαίρι 2021

anttheo

Member
Μηνύματα
45
Likes
37
Καλησπέρα σε όλους. Μιας και το φετινό καλοκαίρι δεν μας επέτρεψε (λόγω covid) να πραγματοποιήσουμε με τη γυναίκα μου ένα μεγάλο ταξίδι που περιμέναμε πως και πως, ξεκινάει ο προγραμματισμός για το επόμενο καλοκαίρι με την ελπίδα ότι όλα θα έχουν περάσει ως τότε και θα πραγματοποιηθεί. Το αρχικό πλάνο λέει 30-40 μέρες (όσο περισσότερες μπορέσω να ξεκλέψω από τη δουλειά), με προορισμό την Ασία. Θα θέλαμε να συνδυάσουμε κάποιες μέρες σε Βιετνάμ, Καμπότζη, Λάος και εννοείτε Ταϊλάνδη(bkk) για 3-4 μέρες γιατί την έχω καψούρα οπότε ευκαιρία να πάρουμε μία καλή γεύση για τρίτη φορά. Το μόνο θέμα μας είναι ο καιρός. Ξέρω ότι το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται για εκείνα τα μέρη, μόνο όμως τότε μπορούμε να πάρουμε τόσο μεγάλη άδεια. Δεν θα μας πειράξει να πέφτουμε σε βροχή που και που, ίσα ίσα που έχει και αυτό την ομορφιά του, θα θέλαμε όμως να αποφύγουμε μέρη στα οποία υπάρχει πιθανότητα να είμαστε κλεισμένοι επι μέρες στο ξενοδοχείο γιατί έξω γίνεται χαλασμός. Για το λόγο αυτό είμαστε ανοιχτοί σε κάθε αλλαγή του πλάνου που θα είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων (κατά το δυνατόν εννοείται). Τι γνώμη έχετε εσείς οι πιο έμπειροι από εκείνα τα μέρη? Θα προτείνατε να αφαιρέσουμε/προσθέσουμε κάποια γειτονική χώρα με ιδανικότερες συνθήκες? Επίσης, στις ανωτέρω χώρες, ποια τμήματα τους θα ήταν προτιμότερο να επισκεφθούμε? Θα με ενδιέφεραν πολύ απόψεις όσων έχουν επισκεφθεί αυτές τις χώρες καλοκαίρι..Υ.Γ. Ίσως πει κάποιος, πολύ νωρίς για να προγραμματίσεις ταξίδι για καλοκαίρι, όμως αυτή η διαδικασία που μπαίνεις σε mood ψαξίματος και έχεις κάτι να περιμένεις, μας δίνει ζωή και δύναμη για τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
 

poised

Member
Μηνύματα
224
Likes
996
Σε γενικές γραμμές σε 30-40 μέρες θα είναι θαύμα να μην βρείτε κάποιες μέρες με βροχή, αλλά η πιθανότητα να σας πετύχει πολύ κακός καιρός που θα σας καθηλώσει για μέρες και θα σας χαλάσει το όλο το ταξίδι είναι σχετικά μικρή.

Συνήθως τα μεγάλα καιρικά συστήματα έρχονται από τον ειρηνικό και χρειάζονται 7-10 μέρες μέχρι να αναπτυχθούν και φτάσουν στη στεριά σαν τροπικοί κυκλώνες ή τυφώνες και τις τουλάχιστον τελευταίες 3 μέρες υπάρχει αρκετά ακριβής πρόβλεψη του που θα χτυπήσει στη στεριά και με τι ένταση, ώστε να αποφύγεις τις αντίστοιχες περιοχές ή να πας σε κάποιο μέρος που είναι λιγότερο επίφοβο να υπάρξει σημαντικό πρόβλημα (μεγάλη πόλη). Ακόμα και αν σε πετύχει κάτι τέτοιο, παίρνεις προμήθειες από το σουπερμάρκετ για 2-3 μέρες και μένεις μέσα να κάνεις γούτσου γούτσου με την γυναίκα και να τραβάς βίντεο τον κατακλυσμό από το παράθυρο.

Το αν και που θα σου τύχει είναι εντελώς λαχείο, όμως η εμπειρία μου λέει ότι τα τελευταία 5 χρόνια, είναι καλύτερα να είσαι Ταυλάνδη ως και Αύγουστο, Καμπότζη ως 15 Σεπτέμβρη, Λάος και Νότιο Βιετνάμ ως 10-15 Οκτώβρη και βόρειο Βιετνάμ ως 15 Νοέμβρη. Θα απέφευγα Καμπότζη και Λάος σε συνθήκες σοβαρής κακοκαιρίας - αν μπορούσα να το αποφύγω τουλάχιστον - γιατί είναι σε πολύ κακό επίπεδο υποδομών.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.347
Μηνύματα
759.693
Μέλη
35.926
Νεότερο μέλος
AngelGolf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom