Βιετνάμ Καμπότζη Λάος Βιετνάμ Καμπότζη Λάος

Pel

Member
Μηνύματα
748
Likes
3.805
Ονειρεμένο Ταξίδι
Και πού δεν θέλω;
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Είχα αρχίσει να κοιτάω για διακοπές το καλοκαίρι σε διάφορες χώρες της Ινδοκίνας (κυρίως Βιετνάμ, Καμπότζη και Λάος - η Ταϊλάνδη δεν με συναρπάζει ως ιδέα, μάλλον λόγω αυτών που έχω ακούσει για την υπερ-τουριστικοποίηση).
Και εκεί που ονειρευόμουν ένα ωραίο 15μερο Καμπότζη - Λάος ή σε Βιετνάμ (με κάποιες ημέρες στη Σάπα) στις αρχές ή το πολύ μέσα Αυγούστου, κοιτάζω τον καιρό και βλέπω γενικά τραγικές περιγραφές με τίτλους τύπου "non recommended", κατσουφιασμένα emoticons ( :( ), περιγραφές για καταιγίδες, τυφώνες, πλημμύρες κτλ, ενώ ως ιδανική εποχή περιγράφεται γενικά η περίοδος Οκτώβριος - Απρίλιος (με την εξαίρεση του Βιετνάμ που επειδή είναι μακρόστενο, δεν υπάρχει η απόλυτα ιδανική εποχή για ολόκληρη τη χώρα).
Επειδή όμως εγώ το καλοκαίρι είναι που μπορώ να φεύγω για διακοπές για πολλές ημέρες και επειδή ξέρω ότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να καταφέρω να γυρίσω όλες αυτές τις χώρες σε άλλες εποχές του χρόνου, η ερώτηση βασικά είναι η εξής: είναι πράγματι τόσο χάλια;
Καταλαβαίνω ότι μπορεί ο καιρός να μην είναι τόσο ιδανικός όσο π.χ. την άνοιξη ή το φθινόπωρο, αλλά είναι το καλοκαίρι τόσο τραγικό ώστε να είναι προτιμότερο να μην πάει κανείς καθόλου σε αυτές τις χώρες και να αλλάξει προορισμό;
Έψαξα λίγο στο internet για τις γνώμες διαφόρων αλλά δεν βρήκα κάποια ενθαρρυντική απάντηση... μέχρι που έπεσα πάνω σε μια αμερικάνα που έλεγε ότι οι ναοί του Ανγκόρ Βατ δεν της άρεσαν γιατί είναι ερείπια και έχει δει τόσα ερείπια στη ζωή της που δεν την εντυπωσιάζουν πια, αλλά ότι η τάδε πόλη της άρεσε επειδή στο εστιατόριο που πήγε είχε δωρεάν μπύρα... Οπότε εκεί παραιτήθηκα της προσπάθειας και αποφάσισα ότι αν υπάρχει ελπίδα να πάρω κάποια αξιόπιστη απάντηση, θα είναι εδώ μέσα!
 
Last edited:

evi01

Member
Μηνύματα
1.083
Likes
1.644
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η γη ολάκερη!
Ο καιρός είναι απρόβλεπτος και κανείς δε μπορεί με βεβαιότητα να σου απαντήσει.
Θα σου καταθέσω τη δική μου εμπειρία. Τον Αύγουστο του 2014 πήγα Καμπότζη - Ταιλάνδη, τον Αύγουστο του 2015 πήγα Βιετνάμ και τον Αυγουστο του 2016 θέλω να ξαναπάω Βιετνάμ. Αυτό σου λέει κάτι;
Και κάτι ακόμα για το Βιετνάμ, ότι έχεις διαβάσει δεν ισχύει για όλη τη χώρα. Στα κεντρικά, Hoi An και Hue ο Αυγουστος αναφέρεται σαν καλός μήνας.
Τον Μάρτιο του 2013 ήμουν πάλι Hanoi και ταξιδιώτες που συνάντησα εκεί και είχαν μόλις γυρίσει από Sa Pa γκρίνιαζαν γιατί δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα λόγω βροχών και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
4 καλοκαιρια στην Ινδοκινα: μια χαρα ειναι ο καιρος, απλα θα κανει πιο πολυ ζεστη σε σχεση με το χειμωνα κ ισως λιγο βροχη παραπανω, που ομως δεν ειναι πρόβλημα. Εξαιρεση τα νησια, εκει να προσεξεις γιατι σε ενδιαφέρει η κατασταση της θαλασσας. Στην ενδοχωρα πηγαινε άφοβα.
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στο κεντρο της Γης
τελικα πηγες?
 
  • Like
Reactions: Pel

Pel

Member
Μηνύματα
748
Likes
3.805
Ονειρεμένο Ταξίδι
Και πού δεν θέλω;
Ναι, πριν 2 χρόνια, Βιετνάμ, τέλεια ήταν. Έβρεχε πού και πού αλλά χρειαζόταν για να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τη ζέστη
 

Pel

Member
Μηνύματα
748
Likes
3.805
Ονειρεμένο Ταξίδι
Και πού δεν θέλω;
Το φόρουμ είναι εγγύηση!
 
  • Like
Reactions: GTS

anttheo

Member
Μηνύματα
74
Likes
60
Καλησπέρα σε όλους. Μιας και το φετινό καλοκαίρι δεν μας επέτρεψε (λόγω covid) να πραγματοποιήσουμε με τη γυναίκα μου ένα μεγάλο ταξίδι που περιμέναμε πως και πως, ξεκινάει ο προγραμματισμός για το επόμενο καλοκαίρι με την ελπίδα ότι όλα θα έχουν περάσει ως τότε και θα πραγματοποιηθεί. Το αρχικό πλάνο λέει 30-40 μέρες (όσο περισσότερες μπορέσω να ξεκλέψω από τη δουλειά), με προορισμό την Ασία. Θα θέλαμε να συνδυάσουμε κάποιες μέρες σε Βιετνάμ, Καμπότζη, Λάος και εννοείτε Ταϊλάνδη(bkk) για 3-4 μέρες γιατί την έχω καψούρα οπότε ευκαιρία να πάρουμε μία καλή γεύση για τρίτη φορά. Το μόνο θέμα μας είναι ο καιρός. Ξέρω ότι το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται για εκείνα τα μέρη, μόνο όμως τότε μπορούμε να πάρουμε τόσο μεγάλη άδεια. Δεν θα μας πειράξει να πέφτουμε σε βροχή που και που, ίσα ίσα που έχει και αυτό την ομορφιά του, θα θέλαμε όμως να αποφύγουμε μέρη στα οποία υπάρχει πιθανότητα να είμαστε κλεισμένοι επι μέρες στο ξενοδοχείο γιατί έξω γίνεται χαλασμός. Για το λόγο αυτό είμαστε ανοιχτοί σε κάθε αλλαγή του πλάνου που θα είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων (κατά το δυνατόν εννοείται). Τι γνώμη έχετε εσείς οι πιο έμπειροι από εκείνα τα μέρη? Θα προτείνατε να αφαιρέσουμε/προσθέσουμε κάποια γειτονική χώρα με ιδανικότερες συνθήκες? Επίσης, στις ανωτέρω χώρες, ποια τμήματα τους θα ήταν προτιμότερο να επισκεφθούμε? Θα με ενδιέφεραν πολύ απόψεις όσων έχουν επισκεφθεί αυτές τις χώρες καλοκαίρι..



Υ.Γ. Ίσως πει κάποιος, πολύ νωρίς για να προγραμματίσεις ταξίδι για καλοκαίρι, όμως αυτή η διαδικασία που μπαίνεις σε mood ψαξίματος και έχεις κάτι να περιμένεις, μας δίνει ζωή και δύναμη για τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
 

poised

Member
Μηνύματα
858
Likes
6.310
Σε γενικές γραμμές σε 30-40 μέρες θα είναι θαύμα να μην βρείτε κάποιες μέρες με βροχή, αλλά η πιθανότητα να σας πετύχει πολύ κακός καιρός που θα σας καθηλώσει για μέρες και θα σας χαλάσει το όλο το ταξίδι είναι σχετικά μικρή.

Συνήθως τα μεγάλα καιρικά συστήματα έρχονται από τον ειρηνικό και χρειάζονται 7-10 μέρες μέχρι να αναπτυχθούν και φτάσουν στη στεριά σαν τροπικοί κυκλώνες ή τυφώνες και τις τουλάχιστον τελευταίες 3 μέρες υπάρχει αρκετά ακριβής πρόβλεψη του που θα χτυπήσει στη στεριά και με τι ένταση, ώστε να αποφύγεις τις αντίστοιχες περιοχές ή να πας σε κάποιο μέρος που είναι λιγότερο επίφοβο να υπάρξει σημαντικό πρόβλημα (μεγάλη πόλη). Ακόμα και αν σε πετύχει κάτι τέτοιο, παίρνεις προμήθειες από το σουπερμάρκετ για 2-3 μέρες και μένεις μέσα να κάνεις γούτσου γούτσου με την γυναίκα και να τραβάς βίντεο τον κατακλυσμό από το παράθυρο.

Το αν και που θα σου τύχει είναι εντελώς λαχείο, όμως η εμπειρία μου λέει ότι τα τελευταία 5 χρόνια, είναι καλύτερα να είσαι Ταυλάνδη ως και Αύγουστο, Καμπότζη ως 15 Σεπτέμβρη, Λάος και Νότιο Βιετνάμ ως 10-15 Οκτώβρη και βόρειο Βιετνάμ ως 15 Νοέμβρη. Θα απέφευγα Καμπότζη και Λάος σε συνθήκες σοβαρής κακοκαιρίας - αν μπορούσα να το αποφύγω τουλάχιστον - γιατί είναι σε πολύ κακό επίπεδο υποδομών.
 

Myrta

New Member
Μηνύματα
4
Likes
6
Ταξίδι Βιετνάμ – Καμπότζη – Λάος – Με διανυκτέρευση εν πλω στο Χαλόνγκ Μπέι και διαμονή και στην αυτοκρατορική πόλη Χουέ | Καλοκαίρι- Φθινόπωρο 2023 | Versus Travel

Καλησπέρα σκέφτομαι να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι και ήθελα να ρωτήσω αν έχει ταξιδέψει κανείς στις χώρες αυτές με το εν λόγω γραφείο.
Ευχαριστώ
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
730
Likes
1.851
Επόμενο Ταξίδι
Λάος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με βανάκι στη Νορβηγία
Παιδιά, όσοι έχετε ταξιδέψει στο Λ'αος πήρατε χ'απια για την ελονοσία? Θα πάω τώρα που δεν ειναι περίοδος βροχών, αλλά οι οδηγίες της αεροπορικής λένε ότι υπάρχει ελονοσία όλο το χρόνο, σε όλη τη χώρα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.574
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom