Ταξίδι στην Κεφαλονιά

Georgia86

Member
Μηνύματα
173
Likes
1.243
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία

Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Πόρου στις έντεκα και μισή το βράδυ, το ταξίδι από την Κυλλήνη διήρκησε μια ώρα και τριάντα λεπτά. Με το που άνοιξε η πόρτα του πλοίου οι επιβάτες και τα οχήματα ξεχύθηκαν στην αποβάθρα σαν άγρια ζώα που τα ελευθέρωναν στο φυσικό τους περιβάλλον. Όταν το πόδι μου αγγίζει την επτανησιακή γη νιώθω την θετική ενέργεια του νησιού να γεμίζει τις μπαταρίες μου. Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει - για να φτάσουμε στο Αργοστόλι θέλουμε μια ώρα οδήγηση.
Επιτέλους σπίτι.
Κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι καθόμαστε στο τραπέζι με τους συγγενείς και παρέα μοιραζόμαστε το φαγητό. Ύστερα ικανοποιημένοι από το καλό φαΐ και την καλή παρέα αποσυρόμαστε στην κρεβατοκάμαρα μας ξέροντας πως αύριο μας περιμένει η δροσερή θάλασσα.
1η Μέρα:
Το πρώτο πρωινό στο νησί μας βρίσκει να παίρνουμε το κολατσιό μας χωρίς βιασύνη μιας και σήμερα δεν έχουμε σκοπό να απομακρυνθούμε από το Αργοστόλι. Μόλις φάμε ετοιμάζουμε την τσάντα της θαλασσής βάζοντας τα απαραίτητα και με μόλις δέκα λεπτά οδήγηση βρισκόμαστε σε δύο πανέμορφες αμμουδιές. Στο νησί δεν θα δυσκολευτείς να βρεις καλές παραλίες δεν μας έχει απογοητεύσει καμία από τις τόσες που έχουμε επισκεφτεί. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, δροσερά και πεντακάθαρα. Οι παραλίες αν και συχνά είναι γεμάτες με παραθεριστές δεν σου παίρνουν τα αυτιά οι φωνές τους και χαλαρώνεις κάτω από το καυτό ήλιο. Έτσι λοιπόν τόσο στο Μακρύ γιαλό όσο και στο Πλατύ γιαλό θα απολαύσεις το μπάνιο σου. Προσωπικά επιλέγουμε πάντα τον Πλατύ γιαλό αν και είναι πολύ μικρότερη παραλία. Βρίσκουμε πως είναι πιο «παρεΪστικη» και με ωραίο περιβάλλοντα χώρο. Βουτιές, ηλιοθεραπεία και διάβασμα. Το «άγιο» τρίπτυχο των διακοπών. Ύστερα από μερικές ώρες είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε σπίτι για το ξέπλυμα του αλατιού από πάνω μας και το νόστιμο μεσημεριανό!
Το απόγευμα μας βρίσκει να ρεμβάζουμε στο μπαλκόνι μας που έχει ιδανική θέα προς την πλατεία. Όσο ο ήλιος βρίσκεται ακόμα ψηλά αρνούμαστε να κυκλοφορήσουμε έξω, με την δύση του ηλίου όμως βγαίνουμε για την πρώτη μας βόλτα στο κέντρο του Αργοστολίου. Πρώτη στάση είναι φυσικά το λιθόστρωτο- ο πιο εμπορικός δρόμος της Κεφαλλονιάς. Εκεί θα βρεις τουριστικά μαγαζιά και μη , ένα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο και φυσικά καφετέριες και μπαράκια. Όταν η τουριστική σεζόν είναι στα πάνω της ο κόσμος γεμίζει τον δρόμο τόσο πολύ που συχνά δυσκολεύεσαι να περπατήσεις. Στο Λιθόστρωτο όμως δεν υπάρχουν μόνο μαγαζιά και μπαράκια αλλά και μερικά αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς.
Η καθολική εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι μια μικρή ενορία που στέκεται διακριτικά στην θέση της από το 1953 μετά την αναδόμηση της ύστερα από την ολική καταστροφή της από τον σεισμό. Μπαίνοντας μέσα στην εκκλησία νιώθεις την ανάγκη να αγκαλιάσεις με το βλέμμα σου κάθε πιθαμή του χτίσματος, το απόγευμα είναι τόσο σκοτεινά εκεί μέσα που νομίζεις πως βρίσκεσαι στον Μεσαίωνα σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη. Σίγουρα θα σας πρότεινα να περάσετε από εκεί σε μια από τις πολλές βόλτες που θα κάνετε στην περιοχή. Το επόμενο αξιοθέατο είναι ο Πύργος του Ωρολογίου που χτίστηκε το 1790. Γύρω από τον Πύργο εάν σηκώσεις το βλέμμα σου θα συναντήσεις μερικά κτήρια που θυμίζουν Ολλανδικά σπίτια, κάτι που το ανακάλυψα τυχαία και που με έκανε να χαρώ. Γενικά αυτά τα δυο αξιοθέατα χαρίζουν μια ευρωπαϊκή λάμψη στην περιοχή.
Νιώθουμε πολύ κουρασμένοι για αυτό και δεν θα συνεχίσουμε την βόλτα μας στο υπόλοιπο κέντρο, μια άλλη μέρα θα ανακαλύψουμε τους υπόλοιπους θησαυρούς που μας κρύβει το Αργοστόλι.
DSC00858.JPG
DSC00859.JPG
DSC00860.JPG
DSC00867.JPG


 
Last edited by a moderator:

Georgia86

Member
Μηνύματα
173
Likes
1.243
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Την δεύτερη μέρα στην Κεφαλονιά αποφασίσαμε να ξυπνήσουμε νωρίς. Η μέρα θα έχει αρκετή οδήγηση και αδυσώπητη ζέστη! Ξεκινάμε με γεμάτο στομάχι για μια από της πιο όμορφες παραλίες των Επτανήσων και όχι μόνο- τον Μύρτο! Από το Αργοστόλι μέχρι την πανέμορφη αυτή παραλία θες περίπου 45’ οδήγηση. Ο δρόμος ανηφορικός και με πολλές στροφές, θέλει προσοχή στην οδήγηση. Αν και δεν είναι κακοφτιαγμένος σε μερικά σημεία στενεύει αρκετά, θα σε αποζημιώσει όμως με την πολύ ωραία θέα του. Επιβάλλεται πριν φτάσεις στην παραλία να σταματήσεις σε ένα μικρό παρκινγκ πάνω από την παραλία όπου η θέα από ψηλά θα σου κόψει την ανάσα. Πράσινο, μπλε, λευκό. Μια πανδαισία χρωμάτων, ένα έργο τέχνης φτιαγμένο από τα «χεράκια» της φύσης, ο Μύρτος είναι δικαίως αναγνωρισμένος σαν μια από τις καλύτερες παραλίες. Για να φτάσεις με το αυτοκίνητο στην παραλία πρέπει να κατέβεις έναν δρόμο με πολλές στροφές που εάν έχει πολύ κόσμο - που θα έχει - θα δεις παρκαρισμένα αμάξια μέχρι πάνω στον κεντρικό. Μπορεί να δυσκολευτείς να βρεις θέση για το αμάξι σου δίπλα στην παραλία για αυτό ίσως χρειαστεί να περπατήσεις λίγο. Αντί για άμμο έχει βοτσαλάκι, άμα έχεις ευαίσθητα πέλματα σαν εμένα θα δυσκολευτείς να βγεις από την θάλασσα. Το νερό είναι δροσερό αλλά έχει δυνατά ρεύματα και πρέπει να προσέχεις. Είναι πολύ βαθύ, δεν χρειάζεται να κολυμπήσεις για να φτάσεις στα βαθιά μερικά βήματα να κάνεις και θα βρεθείς στα «άπατα». Μερικές ώρες χαλάρωσης και βουτιάς στα δροσερά νερά και ήμασταν έτοιμοι για τηγανιτό καλαμαράκι και κρασάκι δίπλα από την θάλασσα. Επόμενος σταθμός λοιπόν η πανέμορφη Άσσος.

Η Άσσος είναι το αγαπημένο μου χωριουδάκι στην Κεφαλονιά. Βρίσκεται σε μια λωρίδα γης ανάμεσα σε δυο υψώματα, είναι γραφική και γεμάτη χρώμα. Υπάρχουν δυο δημοτικά πάρκινγκ όπου μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο σου και από εκεί τα πάντα είναι σε απόσταση περπατήματος. Το χωριό είναι πνιγμένο στο πράσινο, πρέπει να περπατήσεις τα στενάκια του για να γνωρίσεις την ήρεμη ομορφιά του. Η παραλία είναι πολύ μικρή και συχνά θα δεις παιδάκια να χαίρονται τις βουτιές και τα παιχνίδια τους. Έχει ένα μικρό λιμάνι όπου συνήθως είναι δεμένες μερικές βάρκες. Άμα πεινάσεις μπορείς να κάτσεις σε κάποια από τις ταβέρνες δίπλα στην θάλασσα για να μπορείς να θαυμάζεις τα πράσινα νερά και λίγο πιο πέρα το δάσος καθώς τρως το φρέσκο ψαράκι σου. Επιλέξαμε να καθίσουμε σε μια από τρεις ταβέρνες που υπάρχουν στην παραλία. Το φαγητό ήταν απίστευτο και σε πολύ καλή τιμή, το μέρος ήταν γεμάτο γατούλες που μας ζητιάνευαν λίγη τροφή, δεν θα μπορούσα ποτέ να τους την αρνηθώ! Πραγματικά απολαύσαμε το γεύμα μας· το περιβάλλον σε χαλάρωνε με την ηρεμία που μόνο η φύση μπορεί να σου χαρίσει και αφού χωνέψαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε ξεκινήσαμε για την βόλτα μας. Όπως προείπα είναι πολύ γραφικό το χωριό και άμα περπατήσεις τα στενάκια του θα πάρεις μια πιο γεμάτη γεύση της περιοχής. Άμα σηκώσεις το βλέμμα σου ψηλά θα δεις ότι από πάνω σου δεσπόζει το Κάστρο της Άσσου. Ήταν στα σχέδια μας να το επισκεφτούμε αλλά τα μπόλικα καλαμαράκια σε συνδυασμό με την ζέστη, την ανηφορική διαδρομή μέχρι το κάστρο και την γενική οκνηρία μας έπεισαν να κάτσουμε στα αυγά μας. Λίγο περπάτημα ακόμα και αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να γυρίσουμε πίσω.

Το βραδάκι της δεύτερης μέρας είχε βόλτα στην προκυμαία του Αργοστολίου. Είναι μεγάλη και για να την περπατήσεις όλη θέλει πολύ ώρα και δυνάμεις. Στο δρόμο μπροστά από την προκυμαία θα βρεις μαγαζιά όλων των ειδών και άμα είσαι τυχερός μερικές μεγάλες χελώνες καρέτα-καρέτα. Έχει μπακάλικα με ζουμερά φρούτα, σούπερ μάρκετ για τις αγορές σου και φούρνους για το ζεστό ψωμί σου. Επίσης στην προκυμαία βρίσκονται δεμένες οι τουριστικές βάρκες που σε πάνε σε εκδρομές μέχρι το ναυάγιο στην Ζάκυνθο, γύρω από το νησί ή ακόμα και στην Ιθάκη. Στην προκυμαία βρίσκεται και η γέφυρα Δεβοσέτου η οποία ενώνει το Αργοστόλι με την απέναντι όχθη και τους δρόμους που οδηγούν σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς. Κάποτε μπορούσες να περάσεις με το αυτοκίνητο την γέφυρα πλέον μπορείς μόνο να περπατήσεις το ένα χιλιόμετρο από την μια άκρη μέχρι την άλλη.
 

Attachments

Georgia86

Member
Μηνύματα
173
Likes
1.243
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αν και τα πρωινά στην πόλη είναι τα πιο δύσκολα όταν χτυπάει το ξυπνητήρι στο νησί αντί να σηκωθείς βαρύς για την δουλειά πετάγεσαι όρθιος γεμάτος ενέργεια και διάθεση για εξερεύνηση! Η τρίτη μέρα μας βρίσκει στον δρόμο για το Φισκάρδο το πιο διάσημο χωριό της Κεφαλονιάς. Είναι η μεγαλύτερο χωριό από την Άσσο, πιο τουριστική και πιο κοσμοπολίτικη. Φτάνοντας στο χωριό παρκάρεις το αμάξι σου στο δημοτικό παρκινγκ και από εκεί προχωράς μέχρι το λιμάνι όπου είναι δεμένα ένα σωρό γιοτ. Στο ίδιο μέρος βρίσκονται και τα πιο «διάσημα» ρεστοράν. Από εκεί μπορείς να περπατήσεις μέσα στα στενάκια και να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική της περιοχής μιας και το Φισκάρδο (και η Άσσος) είναι οι μόνες περιοχές που γλύτωσαν από τον εγκέλαδο του ’50 που ισοπέδωσε όλη την Κεφαλονιά. Υπάρχει μια πολύ όμορφη πλατεία όπου στην μέση μιας μικρής λίμνης με ψαράκια δεσπόζει το μεγάλο άγαλμα ενός..βατράχου! Τα τουριστικά μαγαζάκια είναι μπόλικα και μπορείς να αγοράσεις δωράκια με την ησυχία σου. Να ξέρεις πως το Φισκάρδο μαζεύει πολύ κόσμο οπότε θα έχει φοβερή κίνηση. Στο χωριό φτάνουν και τα τουριστικά γιοτ που έρχονται για μια ολιγόωρη στάση όποτε μπορεί ξαφνικά να βρεθούν ένα σωρό άτομα στο χωριό. Μια με δυο ώρες για εμένα είναι αρκετές για να γνωρίσεις το χωριό και ίσως να φας και το παγωτάκι σου αν δεν κάτσεις για φαΐ. Φεύγοντας από το χωριό είμαστε καταϊδρωμένοι και το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε μια βουτιά στα φανταστικά νερά του Ιονίου. Κατευθυνόμαστε στην πιο όμορφη, σύμφωνα με την δική μου άποψη, παραλία του νησιού.

Το Δαφνούδι είναι μια παραλία σε έναν πολύ μικρό κολπίσκο. Βρίσκεται λίγο μετά την διασταύρωση στα Αντυπάτα και για να φτάσεις στην παραλία πρέπει να περπατήσεις περίπου 600μ μέσα στο δάσος. Θα συστήσω να φοράς κάτι πιο σταθερό από μια απλή σαγιονάρα γιατί έχει πέτρες και θα πονέσεις τις πατούσες σου. Η παραλία είναι γεμάτη χοντρό βότσαλο, εγώ χωρίς παπούτσια θαλάσσης δεν μπορώ καθόλου. Η παραλία είναι εκπληκτική, νιώθεις πως βρίσκεσαι στον παράδεισο. Η ηρεμία είναι απόλυτη, τα νερά φανταστικά και ο χρόνος που θα ξοδέψεις εδώ άκρως ευχάριστος. Ναι, είναι η αγαπημένη μου παραλία. Μπαίνουμε στην θάλασσα η οποία είναι αρκετά δροσερή και φοράμε τις μάσκες μας. Όταν κοιτάς στον βυθό αντιλαμβάνεσαι πόσο βαθιά είσαι. Τα νερά είναι τόσο καθαρά που βλέπεις μέχρι και τα μικρά ψαράκια που κολυμπάνε κοντά στον βυθό. Ανεβαίνεις στην επιφάνεια και κολυμπάς μέχρι την σπηλιά που υπάρχει στην άκρη της παραλίας. Έπειτα από ώρες ηλιοθεραπείας και βουτιάς ήρθε η ώρα για τον γυρισμό στο Αργοστόλι διότι το στομάχι μας διαμαρτυρόταν ασταμάτητα.



DSC00985.JPG
DSC00965.JPG
DSC00971.JPG
 
Last edited:

Georgia86

Member
Μηνύματα
173
Likes
1.243
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σήμερα η ημέρα είχε εξερεύνηση με πιο τουριστική διάθεση. Οδηγήσαμε μέχρι τα περίχωρα της Σάμης για να επισκεφτούμε δυο από τα καλύτερα αξιοθέατα του νησιού. Το σπήλαιο Δρογκαράτη και το λιμνοσπήλαιο Μελλισάνης είναι δυο από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Κεφαλονιάς. Νιώθουμε τυχεροί και πιο πλούσιοι μέσα μας που είδαμε αυτές τις εκπληκτικές δημιουργίες της φύσης και θα σας προτείνουμε να μην χάσετε την ευκαιρία να τα δείτε με τα δικά σας μάτια όταν επισκεφτείτε το νησί.

Όταν φτάνεις στην τοποθεσία που βρίσκετε το σπήλαιο Δρογκαράτη για να μπορέσεις να εισέρθεις πρέπει να κατέβεις αρκετά σκαλιά. Ακόμα και πριν μπεις στο χώρο του σπηλαίου νιώθεις ήδη την θερμοκρασία να κατεβαίνει, μέσα στο σπήλαιο η θερμοκρασία είναι μόνιμα στους 18 βαθμούς ασχέτως με την εποχή. Το σπήλαιο είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και το μόνο με τόσο μεγάλη αίθουσα η οποία έχει εξαίρετη ακουστική και μάλιστα κάποτε πραγματοποιούταν και συναυλίες. Είναι ένα ενεργό σπήλαιο, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα πέφτουν σταγόνες από τους σταλαγμίτες. Όταν βρίσκεσαι μέσα στο σπήλαιο νιώθεις τόσο μικρός, ένας απλός περαστικός από αυτό τον κόσμο. Για να φτιαχτούν αυτοί οι σταλαγμίτες πέρασαν χιλιάδες χρόνια και θα συνεχίσουν να φτιάχνονται όταν εμείς δεν θα υπάρχουμε πια. Είναι απλά ένα μαγευτικό μέρος!

Φεύγουμε μαγεμένοι και έτοιμοι για το δεύτερο σπήλαιο που θα επισκεφτούμε σήμερα. Από το σπήλαιο Δρογκαράτη μέχρι το λιμνοσπήλαιο Μελλισάνη δεν είναι μεγάλη η απόσταση όποτε βολεύει πολύ να τα δεις την ίδια μέρα και μετά να πάς για μπάνιο στην πολύ όμορφη παραλία της Αντίσαμου στην οποία γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι».

Το λιμνοσπήλαιο Μελλισάνη είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη που έχω επισκεφτεί. Μου θύμιζε σκηνικό ταινίας - κυρίως πειρατικής. Ανακαλύφτηκε όταν το πάνω μέρος της σπηλιάς έπεσε, η είσοδος από την οποία μπαίνουμε εμείς οι επισκέπτες είναι κατασκευασμένη και όχι φυσική. Το καλοκαίρι μαζεύει πολλούς τουρίστες για αυτό και πιθανόν να περιμένεις πολύ ώρα να φτάσεις στην μικρή αποβάθρα από όπου μπαίνεις στις βαρκούλες για τον γύροo μέσα στην σπηλιά. Όταν το μάτι σου εντοπίζει το γαλάζιο της λίμνης νιώθεις την ανάσα σου να κόβεται για μερικά δευτερόλεπτα. Είναι τόσο όμορφο! Μπαίνουμε στην βάρκα παρέα με ένα σωρό αγνώστους και ο οδηγός αρχίζει να μας μιλάει για το σπήλαιο, για την ιστορία του και εγώ προσπαθώ στα κρυφά να γείρω στα πλάγια έτσι ώστε να μπορέσω να ακουμπήσω με τα δάκτυλά μου το νερό. Είναι περίεργο πόση ανάγκη έχουμε την αφή για να νιώσουμε πιο έντονα την επαφή μας με κάτι ή κάποιον. Η βόλτα είναι πολύ σύντομη, το περιβάλλον πανέμορφο. Το προτείνω ανεπιφύλαχτα.


Αποφασίσαμε να πάμε για μπάνιο στην Αντίσαμο. Η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο. Ο αέρας ήταν πολύ δυνατός και αυτό με ενόχλησε αρκετά, παρόλα αυτά η παραλία ήταν όμορφη και το μπάνιο μας δροσιστικό και αναγκαίο!

DSC00618.JPG
DSC00623.JPG
DSC00629.JPG
 

Georgia86

Member
Μηνύματα
173
Likes
1.243
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
5η μέρα:
Αν θέλετε να επισκεφτείτε μια παραλία με καυτή κόκκινη άμμο περιτριγυρισμένη από βράχους με άργιλο που είναι ότι πρέπει για καλλωπισμό του σώματος και προσώπου σας δεν έχετε να παρά να πάτε στο Ξι. Μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Κεφαλονιάς, ένα πραγματικά περίεργο μέρος για να κολυμπήσει κανείς και μια εξωτική τοποθεσία λίγο έξω από το Ληξούρι. Για να περάσεις απέναντι, από το Αργοστόλι στο Ληξούρι δηλαδή, έχεις δυο τρόπους. Ο ένας είναι να πάρεις την λεγόμενη «παντόφλα» ή κοινώς ferry boat και ο άλλος είναι να κάνεις τον γύρο του κόλπου μιας και τα δυο αυτά μέρη τα χωρίζει η θάλασσα. Εμείς αποφασίσαμε λόγο χρόνου να πάρουμε το ferry boat. Στην παραλία φτάσαμε πολύ νωρίς και φυσικά αποφύγαμε να νοικιάσουμε ξαπλώστρες και απλά στρώσαμε τις πετσέτες μας στην κόκκινη άμμο. Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι το περιβάλλον το οποίο έχει κάτι το εξωπραγματικό, κάτι δανεισμένο από τον πλανήτη Άρη. Όταν λίγο αργότερα άρχισαν οι διπλανοί μας να καλύπτουν το σώμα τους με υγρό άργιλο και από ανθρωπάκια να μεταμορφώνονται σε γκρι πλάσματα παραλίγο να πιστέψουμε πως βρεθήκαμε σε άλλο πλανήτη! Θα θέλαμε να περάσουμε πολλές ώρες στην παραλία μιας και ήταν μια πραγματικά απολαυστική επίσκεψη αλλά μας περίμεναν πολλά να δούμε και θέλαμε να τα προλάβουμε όλα.

DSC00575.JPG


Πρέπει να παραδεχτώ ότι η επίσκεψη μας στους Μυκηναϊκούς τάφους των Μαζαρακάτων ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Φτάνοντας στην τοποθεσία των τάφων ανακαλύψαμε πως δεν υπήρχε κανείς εκεί για να τους φυλάει. Η πόρτα ήταν ανοιχτή για όλους - ακόμα και τους βανδάλους- και έτσι μπήκαμε μέσα δειλά-δειλά στην αρχή και μετά πιο σίγουροι. Αγαπώ πολύ οτιδήποτε αρχαίο, μου αρέσει να βλέπω πράγματα (και να αγγίζω) που υπήρξαν χιλιάδες χρόνια πριν και που κάποιος σαν εμένα είχε δει πολλά χρόνια πριν. Κάτι που δεν είχα ποτέ σκεφτεί ποτέ πριν είναι το ύψος των αρχαίων Ελλήνων το οποίο από ότι φάνηκε από τους τάφους ήταν πολύ μικρό. Οι τάφοι ήταν μικρούτσικοι, σχεδόν παιδικοί θα έλεγε κανείς. Είναι καλοδιατηρημένοι και πάρα πολλοί. Υπάρχουν διάδρομοι ανάμεσα τους αν και η έκταση του νεκροταφείου είναι μικρή. Ξοδέψαμε αρκετή ώρα εκεί και φύγαμε αρκετά ευχαριστημένοι. Επόμενος σταθμός τα κυκλώπεια τείχη!

DSC01079.JPG
DSC01087.JPG


Κάποτε, δηλαδή στα αρχαία χρόνια, οι Κεφαλονιά ήταν χωρισμένη στα τέσσερα εάν δεν κάνω λάθος. Τα τείχη που χώριζαν αυτά κομμάτια ήταν τεράστια και διασώζονται μερικά κομμάτια τους μέχρι σήμερα. Οδηγώντας με το αμάξι βρεθήκαμε σε κάτι χωράφια στην μέση του πουθενά, φτάνοντας πιο κοντά ανακαλύψαμε πως υπάρχουν πινακίδες που προσφέρουν λίγα λόγια για την ιστορία της περιοχής. Είναι πραγματικά τεράστια!

DSC01304.JPG
DSC01305.JPG


Για τους ρομαντικούς έχουμε και το υπέροχο κάστρο του Αγίου Γεωργίου! Βρίσκεται στην περιοχή Λιβαθούς. Είναι αρκετά μεγάλο και έχει πολλές πληροφορίες αναρτημένες μέσα στον χώρο. Έχει μεγάλη ιστορία, μάλιστα τον Μεσαίωνα ήταν η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Κεφαλονιάς.

DSC01330.JPG
DSC01321.JPG


Μετά από τόσα πολλά αξιοθέατα είμαστε πτώματα και το μόνο που θέλουμε είναι ένα δροσερό μπάνιο και πολύ φαί. Στο Αργοστόλι ξεχώρισα μια υπέροχη ταβέρνα η οποία είναι στημένη επάνω σε δοκούς μέσα στην θάλασσα. Έχει υπέροχο φαί και πολύ καλές τιμές.
 

Attachments

Georgia86

Member
Μηνύματα
173
Likes
1.243
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
6η μέρα:
Για την τελευταία γεμάτη μέρα μας αποφασίσαμε να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια το πιο γνωστό γεγονός που συμβαίνει κάθε 15 του Αυγούστου: τα φιδάκια! Κάθε χρόνο ένα σωρό φιδάκια βγαίνουν υποθετικά από το πουθενά και κατακλύζουν την εκκλησία της Παναγιάς της Φιδούσας. Άνθρωποι έρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδος να δουν αυτά τα μικρά ερπετοειδή. Φτάνοντας στην εκκλησία είδαμε ότι δεν είχαν βγει πολλά φέτος και όσα είχαν καταφέρει να πιαστούν τα είχαν μέσα σε κλουβάκια τα οποία όμως ήταν ανοιχτά και μπορούσες εάν ήθελες να τα χαϊδέψεις- δεν ήθελα. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο να κάνεις εκεί και με μετά από λίγο φύγαμε για να επισκεφτούμε τον άγιο Γεράσιμο, την εκκλησία, όχι τον ίδιο. Η εκκλησία είναι μεγαλειώδης, υπάρχει και το σκήνωμα του Αγίου που αν δεν προσέξεις θα σε αναγκάσουν μερικές πολύ πρόθυμες καλόγριες να το φιλήσεις. Μπορείς εάν θες να κατέβεις βαθειά μέσα στην γη, σε κάτι σαν σπηλιά, για να δεις που ζούσε ο Άγιος. Κατεβαίνεις μια απότομη σκάλα και η τρύπα από την οποία πρέπει να περάσεις είναι πολύ μικρή, άμα είσαι κλειστοφοβικός φυσικά και δεν στην προτείνω. Τελειώνοντας με αυτές τις επισκέψεις και μούσκεμα από τον ιδρώτα κατευθύναμε προς τον Πλατύ γιαλό για μια βουτιά!




Η επίσκεψη μας στην Κεφαλονιά έφτασε δυστυχώς στο τέλος της. Δεν είναι η τελευταία φορά που θα την επισκεφτούμε και είναι ένα νησί που όλο και κάτι έχεις να δεις, όλο και κάτι να ζήσεις. Σας προτείνω μια επίσκεψη για να δείτε με τα μάτια σας το υπέροχο αυτό νησί!
 

Tolis_021

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Πολυ ωραια ιστορια. Σκεφτομαι κ εγω να επισκεφτω φετος το νησι 2-8 Αυγουστου.
Που προτεινετε να μεινω;
Το σχεδιο ειναι να μεινω καπου ως βαση κ να γυρναω ολη την ημερα για μπανιο, ετσι ωστε το βραδυ να μην χρειαζεται να παρω αμαξι για να παω μια βολτα.
Ειδα οτι πολλοι προτεινουν το Αργοστολι, αλλα φαινεται τεραστιο. Καποια συγκεκριμενη περιοχη;
Η΄καπου αλλου;
 

Georgia86

Member
Μηνύματα
173
Likes
1.243
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πολυ ωραια ιστορια. Σκεφτομαι κ εγω να επισκεφτω φετος το νησι 2-8 Αυγουστου.
Που προτεινετε να μεινω;
Το σχεδιο ειναι να μεινω καπου ως βαση κ να γυρναω ολη την ημερα για μπανιο, ετσι ωστε το βραδυ να μην χρειαζεται να παρω αμαξι για να παω μια βολτα.
Ειδα οτι πολλοι προτεινουν το Αργοστολι, αλλα φαινεται τεραστιο. Καποια συγκεκριμενη περιοχη;
Η΄καπου αλλου;
Η Κεφαλλονιά είναι μεγαλο νησι, οπότε όπου και να μείνεις το αμαξι το χρειάζεσαι. Το Αργοστολι ειναι ιδανική περιοχή να μείνεις, σαν κέντρο εχει τα πάντα. Μπαρ, ρεστοραν, το λιθοστρωτο και βόλτες δίπλα στην λιμνοθαλασσα και στην γεφυρα. Δεν χρειάζεται αυτοκίνητο, περπατιεται. Αλλιως Ασσος, αλλα ειναι μικρη περιοχή αλλα πολύ γραφική. Και φυσικά το φισκαρδο,η πιο γραφική και κόσμοπολιτική περιοχή της κεφαλονιας. Προσωπικά θα επελεγα το Αργοστολι!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.308
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom