Ταξίδι στην Πελοπόννησο

t.v.

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούρια σε αυτό το forum :)
Τον επόμενο μήνα πρόκειται να κάνω ένα ταξίδι (7 - 9 μέρες) στην Πελοπόννησο -ένα ταξίδι που εδώ και 2-3 χρόνια ήθελα να κάνω- και θα ήθελα γενικά τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας για το που να μείνω και ποια μέρη να δω. Από αυτά που έχω ακούσει και από τα posts που διάβασα εδώ, θέλω σίγουρα να δω Ναύπλιο, Μονεμβασία, Ελαφόνησο, τα τρία πόδια της Πελοποννήσου (και ειδικά τη Μάνη γιατί έχω τρέλα με τα κάστρα), Μυστρά και ίσως λίγο τη δυτική πλευρά προς Ζαχάρω μεριά. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πλάνο για να τα προλάβουμε όλα αυτά (αν τα προλάβουμε φυσικά :p) και η λογική είναι να μένουμε σε κάθε μέρος 1 ή 2 νύχτες το πολύ και τη μέρα να βλέπουμε τις γύρω περιοχές αλλά γενικά έχουμε μία σύγχυση για το πως θα το κατορθώσουμε όλο αυτό. Θα ήθελα, όποιος μπορεί και θέλει, να μου προτείνει διαδρομές, τοποθεσίες και κάποια φθηνά ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια γιατί το budget δεν είναι και πολύ μεγάλο :).
Ευχαριστώ όλους όσους αφιερώσουν ένα μέρος του χρόνου τους.
t.v.
Υ.Γ.: Fora rock! :D
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Καλώς ήρθες στο forum t.v.

Πολύ πρόσφατα άνοιξαν δυο νέα θέματα σχετικά με ταξίδι στην Πελοπόννησο ίδιο με αυτό που προγραμματίζεις και έχουν ήδη γραφτεί πάρα πολλές προτάσεις. Σου προτείνω λοιπόν να ξεκινήσεις το διάβασμα από εκεί, θα τα βρεις πολύ χρήσιμα πιστεύω. Τα θέματα αυτά είναι τα εξής:
Βαν στην Ελλάδα... πού;
Ο Γύρος Πελοποννήσου σε 7-8 ημέρες (?)
 

t.v.

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Mpiftex σ' ευχαριστώ για τα 2 links που μου έδωσες. Πήρα μία γενική εικόνα και έχω ήδη κλείσει ξενοδοχεία κτλ κτλ. Αγαπητέ-ή Varsa το link σου οδηγεί σε "page not found" κατάσταση :p αλλά η προσπάθεια μετράει :)
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
αν εχεις απορια για κατι συγκεγκριμενο γυρω απο τους νομους μεσσηνιας και λακωνιας επειδη ειμαι απο κει ρωτα οτι θες...τους σκουπιζω ακομα τους νομους και μεθαυριο προς τα κει θα παω....ειδικα για ταβερνες, κρασια και εξωτικες παραλιες ...χεχε
 

SARAH

Member
Μηνύματα
221
Likes
27
t.v. welcome,αν θες βοηθεια για αργολιδα κατι μπορω να σου πω...ζω Ναυπλιο εδω και 13 χρονια και κατι ξερω.Τωρα για φθηνα ξενοδοχεια ξερω πως Τολό και Βιβαρι-χωρια εξω απο πολη,οχι μακρια-βρισκεις.Σιγουρα οχι για φαγητο μεσα στην πολη,ακριβα χωρις λογο...σε χωρια καλυτερα-ας πουμε στην παραλια Κιβερίου εχει ωραια ταβερνακια με νορμαλ τιμες και για σουβλακια παντου στους Μυλους.
Ωραιο μερος για μπανιο στην παραλια της Κάντιας-στο "μπαρακι"οχι αλλου,δεν πληρωνεις ξαπλωστρες κι εχει καθαρη θαλασσα.
Δεν ξερω αν θες κατι αλλο...εννοειται πως θα δεις το ανακαινισμενο Αρχαιολογικο μουσειο-εκει στην πλατεια μπορει να ειμαι κι εγω με τον γιο μου ,αν δεν λειπουμε- και το λαογραφικο.Αξιζει να δεις τους αρχαιολογικους χωρους των Μυκηνων,της Τυρινθας,των Δενδρων και αν δεν εχεις παει-πρωτιστως-την Επιδαυρο...
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Σε 7-9 μέρες που γράφεις ότι έχεις διαθέσιμες σίγουρα δεν προλαβαίνεις να απολαύσεις και τα 3 πόδια. Εγώ μπορώ να σε βοηθήσω για το μεσαίο πόδι, καθότι Μανιάτισσα, από Γύθειο και κάτω! Ελπίζω να το προτιμήσεις (μιας και σου αρέσουν τα κάστρα και οι πύργοι!:p) και δεν θα χάσεις!!
 

michaliss

Member
Μηνύματα
20
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Βιέννη
απο τρίτη θα βρίσκομαι καλαμάτα για λίγες μέρες και θέλω να δω τα χωριά της Μάνης. σε ποιά πρέπει να πάω? επίσης κοντά στη καλαμάτα must παραλίες?
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
ε αφου θα σαι καλαματα ιδιαιτερα αν δεν εχεις ξαναπαει προς τα κει, θα προτεινα το καστρο της μεθωνησ, της κορωνης και αν εχεις χρονο να πας κι προς βοιδοκοιλια οπωσδηποτε, απο τις αγαπημενες μου παραλιες....γενικα αυτη θα ταν η πρωτη μου βολτα...ολα αυτα γυριζονται σε μια γεματη μερα αν εχεις αμαξι....επισης να πας κοντα στη καλαματα πανω και κατω βεργα για κοψιδια και μπαρακια....ομορφη ειναι και η στουπα, πιο καλη η παραλια της καλογριασ διπλα αν και εχει αρκετους τουριστες...και πηγαινε και στο χομπο,λιγο εξω απο καλαματα, μπαρακι με ξαπλωστρες πανω στη παραλια για ατελειωτο χαλαρωμα και φτηνες μπυρες...

και μη ξεχασεις να φας τη μεσσηνιακη και λακωνικη σπεσιαλιτε, γουρουνοπουλα ναγλυφεις τα δαχτυλα σου....!
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Αν μου βρειτε τι ωραιο εχει η Στουπα... εκει ειναι για να βγεις το βραδυ στα μπαρακια μπροστα στην παραλια, να πιεις τα ποτακια σου και να παρεις ματι κανεναν ωραιο τουριστα (εχει αρκετους) ενταξει, και η παραλια της Καλογριας ειναι καλη, αν αντεχεις τα σλαλομ αναμεσα στις απειρες απλωμενες πετσετες.. Τα νερα βεβαια ειναι λιγο αβαθη. Must παντως το μικρο beach bar.

Προσωπικα ψηφιζω με τα χιλια Φαραγγι Φονεα, φευγοντας απο Στουπα στο δρομο προς Καρδαμυλη, και φυσικα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν θα χασεις την Καρδαμυλη για κανενα λογο! Βολτα στην παλια πολη, μπανιο στην παραλια Ριτσα, φαγητο στους Διοσκουρους και καφε/γλυκο στο καφε Αμαν- να μια ιδανικη μερα στην καρδαμυλη για μενα.

Τωρα απο λακωνικη μανη μαλλον θα πας μονο στα βασικα:Βαθεια (ειχε παρει τα πανω της ενα φεγγαρι, αν και την τελευταια φορα που την ειδα δν μου φανηκε το ιδιο ζωντανη γιαυτο σπευσε), Λιμενι, Γερολιμενας, σπηλαιο Δυρου, Οιτυλο, Αρεοπολη... ΟΥΦ ειναι παρα πολλα.

ΥΓ, μην προσπαθησεις να στριμωξεις ολη τη Μανη σε μια μερα -γινεται, αλλα θα την αδικησεις. Δως της δυο μερες, μια για τη μεσσηνιακη, μια για τη Λακωνικη, οπως κανουν πολλοι, για να τη φχαριστηθεις, και την τριτη τραβας προς Πυλο Μεθωνη Κορωνη και τα σχετικα...

edit: Να προσθεσω ενα προσωπικο αγαπημενο μερος, κι ας μην ειναι στα must see: Σελινιτσα! (Αλλιως και αγ. δημητριος...)
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Dorojita για τη στουπα συμφωνω αν και εγω το γραψα, ολο τουριστες ειναι...απλα ολοι φαινεται να τους αρεσει...!!! οπως και η φοινικουντα που εγω δε τρελαθηκα ιδιαιτερα και ειχα ακουσει ενα σωρο καλα λογια...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.796
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom