Καταρχας ευχομαι καλο ταξιδι,αλλα να εχετε υποψη οτι η εποχη που πατε ειναι δυσκολη,λογω ζεστης. Και οταν λεω ζεστη το εννοω,λογω και της μeγαλης υγρασιας,που εχει η πολη.Η Ρωμη,ή μαλλον το ιστορικοτης κεντρο ειναι ευκολα προσιτο και προσβασιμο,ΑΝ μπορεις και σ΄αρεσει na περπατας. Πιστεψε με, μπορεις χρησιμοποιωντας το google maps να ξερεις ακριβως αποστασεις και χρονους μεταξυ των αξιοθεατων και αφου τα ομαδοποιησεις ανα περιοχη και μερα,να επιλεξεις τι θα δεις. Εγω μπορω να σε βοηθησω με την καταγραφη αξιοθεατων που ειχα κανει (έμενa σε ενα ξενοδοχειο (Β.Β.περισσοτερο) 5min απο το τερμα των τραινων και οι αποστασεις που διεννυα για να επισκεφτω τα παρακατω αξιοθεατα ηταν απο 5-6 εως 8-9 Km την ημερα.Το ξεκινημα ή η επιστροφη μπορει να γινεται ανετα με τα ΜΜΜεταφορας στην αρχη ή το τελο της ημερας.Παντως εγω κυκλοφορουσα μονο με λεωφορεια και δεν δυσκολευτηκα καθολου.
Τα υπολοιπα φυσικα εξαρτωνται απο σας.
1η μερα.Κολοσσαιο-Ρωμαικη Αγορα-Λοφος Παλατινο-Piazza Venezia-Fontana di Trevi-Pantheon- Piazza Navona.
2η μερα.Piazza di Popolo-Villa Borghese ***(υπεροχο παρκο για βολτα και καφε στο κεντρο-κορυφη του,πλην ολων των υπολοιπων)-Piazza di Spagnia και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ- Castle San Angelo
3η μερα.Vatican (προσοχη ΜΗΝ πατε Τεταρτη,γιατι ειναι η μερα που βγαινει ο Παπας να ευλογησει τα πληθη και δεν πεφτει καρφιτσα)-Παραποταμια βολτα στον Τιβερη-Trestevere/Piazza Santa Maria για μια πραγματικα υπεροχη βολτα στα πιο γραφικα στενα της Ρωμης.
Αν θελεις εχω κρατημενα τα αρχεια word,που ειχα ετοιμασει σχετικα με πληροφοριες για τα αξιοθεατα, αλλα και αποτυπωσεις των διαδρομων με αποστασεις και χρονους .
Αν θελεις στειλε μου για να στα στειλω.
Καλο ταξιδι
Καλημέρα,
παρακαλώ θα ήθελα εγώ αν σου είναι εύκολο να μου στείλεις αυτό το αρχείο.
Μήπως η φίλη σου αναφέρεται στα απεριτίβο?
Αρκετα μαγαζιά 6-8 συνήθως το απόγευμα, χρεωνουν ένα ποσό ή απλά έχεις την υποχρέωση να πάρεις ένα ποτηρι κρασί και μπορείς να πάρεις ότι θέλεις από το μπουφέ.
Αρκετά μαγαζιά που προσφέρουν απεριτιβο μπορείς να βρεις στο trastevere
Ξέρεις κάποιο συγκεκριμένο να μας βοηθήσεις;;;;ή αν γνωρίζει κάποιος άλλος;
Last edited by a moderator: