Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Tsaky

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
1)οχι
2)στη βαλιτσα που θα παραδωσεις μπορεις να εχεις οτι θες(καλλυντικα, νερα) ο περιορισμος ισχυει μονο για τη χειραποσκευη που θα εχεις μαζι σου στο αεροπλανο
Καλα να περασετε!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα!Να είστε καλά!
 

tht

Member
Μηνύματα
14
Likes
5
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Δύο άτομα θα είμαστε και επειδή δεν γνωρίζω ακόμη αν το ξενοδοχείο θα ναι κοντά στο Τέρμινι ή πιο κέντρο, με προβληματίζει λίγο η πρωϊνή αναχώρηση.Αν θέλει κανά 10εύρω το ταξί να μας πάει Τέρμινι και περίπου 8 ευρώ μετά το λεωφορείο για Τσιαμπίνο, δίνω αλλά 10 και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Αρκεί μόνο οι ταξίτζηδες ναι είναι σωστοί και να μη μας πει κανά κουλό όταν φτάσουμε αεροδρόμιο!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Δύο άτομα θα είμαστε και επειδή δεν γνωρίζω ακόμη αν το ξενοδοχείο θα ναι κοντά στο Τέρμινι ή πιο κέντρο, με προβληματίζει λίγο η πρωϊνή αναχώρηση.Αν θέλει κανά 10εύρω το ταξί να μας πάει Τέρμινι και περίπου 8 ευρώ μετά το λεωφορείο για Τσιαμπίνο, δίνω αλλά 10 και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Αρκεί μόνο οι ταξίτζηδες ναι είναι σωστοί και να μη μας πει κανά κουλό όταν φτάσουμε αεροδρόμιο!
Οι ταξιτζηδες ειναι όσο σωστοι ειναι κ στο δικο μας Κτελ, λιμανια, αεροδρομια...δηλ να ξερεις την ταριφα, να ζητησεις απόδειξη με ονοματεπωνυμο κ αριθμο οχηματος κ να εχει προχειρο το νουμερο 112 να καλεσεις αστυνομια. Οτο ακριβως θα εκανες κ στη χωρα σου αν σε εκλεβαν.
 

werip

Member
Μηνύματα
280
Likes
126
Η ταριφα προς τα αεροδρόμια είναι στάνταρ και δεν αλλάζει. Είναι κιολας κολλημένη με αυτοκολλητο στα αγγλικά σε όλα τα επίσημα ταξί της Ρώμης. Δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Άλλωστε όπως ανέφερε και ο φίλος παραπάνω ρωτάς πριν μπεις στο ταξί και όλα είναι κομπλέ. Δεν νομίζω να άλλαξε κάτι από τον Φλεβάρη που ήμουν στην Ρώμη. Το μόνο θέμα που ίσως έχεις είναι με τα αγγλικά καθώς γενικά υπάρχει μια άρνηση να μιλήσουν στα αγγλικά ακόμα και οι ταξιτζιδες. Αλλά το Ciampino Airport 30 euro σε εμάς το κατάλαβε μια χαρά. :p

Οπότε αν θες τη γνώμη μου ταξί χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα πας και πιο χαλαρά στο αεροδρόμιο.
 

Bananatrue

Member
Μηνύματα
15
Likes
4
Mega bus. Πιο φθηνά μόνο με ωστοστόπ:) Έχει λεωφορείο που την κάνει αυτή την διαδρομή από 5 ευρώ για εκείνη την ημέρα με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα κλείσεις τα εισιτήρια από το internet. Κάνε κλικ εδώ



Είναι μακριά από τα βασικά αξιοθέατα αλλά αφού η στάση του metro είναι στα 5 λεπτά από ότι είδα δεν υπάρχει και πολύ μεγάλο πρόβλημα νομίζω εκτός και αν θέλετε να ξενυχτάτε και δεν έχει metro την ώρα που θέλετε να γυρίσετε στο ξενοδοχείο
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ kabamarou..το mega bus είναι super πολύ οικονομικό...Θα το μελετήσω εκτενέστερα!:D

Λοιπόν, θα κάνουμε το ίδιο ταξίδι με διαφορά μιας μέρας! (14/8-19/8). Βρέθηκα 22 με 23 Αυγούστου στη Ρώμη τη πρώτη φορά και δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα ο καιρός, αρκετή υγρασία, αλλά συνηθισμένος από αυτό το κλίμα δεν με ενόχλησε. Τα βράδια αργά η ζακέτα ήταν απαραίτητη. Στην Ελλάδα άλλωστε η ζέστη με την υγρασία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.
Η περιοχή που έχεις επιλέξει να μείνεις είναι όντως μακριά, αλλά αφού έχει στάση μετρό κοντά δεν είναι πρόβλημα. Ακόμα και για τη νύχτα και αφού σταματήσει το μετρό, υπάρχουν και νυχτερινά λεωφορεία αν θες να μείνεις έξω αργά
Επιλέξαμε να πάμε Φλωρεντία με το τρένο με κόστος για 2 άτομα 76.80€ (με επιστροφή) και με διάρκεια 1,5 ώρα
Τώρα για την τελευταία μέρα, εγώ θα επέλεγα Ρώμη και μάλιστα θα εξαντλούσα και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Έριξα μια γρήγορη ματιά για τη διαδρομή Σιένα-Ρώμη και με τρένο ή λεωφορείο θέλει λέει 3!!! ώρες. Αν δεν έχω κάνει λάθος, νομίζω πως τη ξεχνάς τη Σιένα.
Για μια έξτρα βοήθεια ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.romeingreek.eu/?page_id=1207
Όπως και να έχει πάντως, καλά να περάσετε!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ Viaggi, ελπίζω όντως να είναι καλά από το θέμα ζέστης γιατί έχουμε σκοπό να περπατάμε από το πρωί μέχρι το βράδυ...:lol:Θα το ψάξω λίγο ακόμα σχετικά με τις συγκοινωνίες και ελπίζω να βρω άκρη..!Καλά να περάσετε και εσείς εύχομαι!!!
 
Last edited by a moderator:

tht

Member
Μηνύματα
14
Likes
5
Σας ευχαριστώ και πάλι.Οκ για την επιστροφή στο Τσιαμπίνο το πρωί έκλεισε θα χρησιμοποιήσω ταξί.Έχω εκτυπώσει και έναν πίνακα με τις ταρίφες προς διάφορα σημεία αν υπάρξει θέμα.

Όταν φτάνω είναι μέρα και θα χω χρόνο, θα χρησιμοποιήσω κάποια από τις εταιρείες λεωφορείων.Επειδή δεν είναι ξεκάθαρο από τις απαντήσεις στο νήμα, αν κλείσεις εισητήριο από εκεί από τα γκισέ, ισχύει το 4 ευρώ της Terravision π.χ. ή είναι ακριβότερο;Κάποιος που την χρησιμοποίησε πρόσφατα.Προτιμώ να μη δεσμευτώ με συγκεκριμένη και να τα κλείσω επιτόπου, όποιο φεύγει νωρίτερα.
 

werip

Member
Μηνύματα
280
Likes
126
Η τιμή είναι η ίδια (ίσως κάποια απειροελαχιστη απόκλιση). Καλύτερα να πας επιτόπου και να αγοράσεις. Την αναμονή πάντως σε ουρά (ανάλογα και την ώρα που φτάνεις βέβαια) δεν την γλιτώνεις. Η ουρά κυμαίνεται από λίγα λεπτά μέχρι και κανένα τέταρτο εικοσαλεπτο.
 

argiroupoli

Member
Μηνύματα
69
Likes
243
Ταξίδι-Όνειρο
Οδικώς NYC - L.A (USA)
Λοιπόν, καλημέρα σε όλους!
Οργανώνω ταξιδάκι για τους γονείς μου στη Ρώμη και ψάχνω ξενοδοχείο με μαξ 200-250 ευρω για 3 βράδια.
Πως σας φαίνεται αυτό? Και βασικά είναι όμορφη και βολική η περιοχή?
https://www.booking.com/hotel/it/mikale-rooms.el.html?aid=304142;label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaFyIAQGYAQi4AQfIAQ3YAQPoAQGoAgM;sid=7bed5b6ecb47fa01c818b38d6c73978f;dcid=1;checkin=2016-09-24;checkout=2016-09-27;dest_id=-126693;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;hpos=1;room1=A,A;sb_price_type=total;soh=1;soldout=0,0;srfid=eaa158f6b9536d87b845a69a764cb0695a5b6fbaX1;type=total;ucfs=1&
Καλημέρα !! Το Βατικανό για να μεινεις είναι μακριά. Όπως ειδες και εσύ. Στο τραστεβερε δεν θα έμενα για τον εξης λογο: πήγαμε τετραημερο ρώμη, σάββατο - τρίτη. Το σάββατο πήγαμε βόλτα εκει και το ξερατο και το μεθυσι και η βρωμα δεν περιγραφεται. Και καναδυο ασθενοφορα για τα λιομιδια, χωρίς υπερβολες. Αφου ψευτοφάγαμε μετά απο 45λεπτη αναζητηση κενου τραπεζιού, ειπαμε κατα τις 12+ το βραδυ ειπαμε να φυγουμε. Έλα που κάναμε αλλα 50 λεπτά να έρθει το τραμ, το οποιο μονο ανα κρεμόσουν απο το ταβάνι χώρούσες. 4 άτομα μπήκαμε σε δυο τραμ. !!!!!!!!!!! Δεν κουνιοταν αυτοκινητο απο την κινηση !!!!δεν θα ξαναπηγαιμα εκει για κανεένα λογο. Αυτά από προσωπική εμπειρία, και δεν ξέρω τι γίνεται καθημερινές
 

George Ef

Member
Μηνύματα
44
Likes
267
Επόμενο Ταξίδι
Στρασβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το είδα ότι είναι ψιλομακριά, δεν βολεύει να παίρνουν το μετρό 2-3 στάσεις?
Βρήκα μόνα αυτά τα 3 στις περιοχές που προτείνετε (οριακά στο θέμα τιμής). Καλά είναι?

http://www.booking.com/hotel/it/b-a...las_src=hp_iw_title#map_opened-show_id1502626

http://www.booking.com/hotel/it/rem...1=A,A;homd=1;atlas_src=hp_iw_title#map_closed

http://www.booking.com/hotel/it/cla...tlas_src=hp_iw_title#map_opened-show_id352432
Στο Πράτι έμεινα εγώ όταν πήγα πέρισυ στην Ρώμη 4ημερο.Αν το ξενοδοχείο είναι κάποιο από αυτά δίπλα στις δύο στάσεις του μετρό στην περιοχή (περνάει και το τραμ από εκεί) και οι γονείς σου είναι εξοικειωμένοι με την χρήση του,τότε είναι μια χαρά περιοχή,ήσυχη και ψιλοκυριλέ.3 στάσεις από μένα ήταν η πιάτσα ντι σπάνια και από εκεί ανάλογα με τα κουράγια τους,είτε μετρό είτε ποδαράτα είναι στην αρχή του τουριστικού κέντρου της πόλης!(Έχε στα υπ'οψίν ότι στο μετρό της Ρώμης είναι όλα στα ιταλικά,αναγγελίες στάσεων,χάρτες κτλ)
 
Μηνύματα
64
Likes
26
Ταξίδι-Όνειρο
Kashmir
Για μία μέρα ρώμη από τις 12 το μεσημέρι εώς το πρωί της επομενης.Πετάω από θεσσαλονίκη στο Τσιαμπίνο οπότε πρέπει να πάω πρώτα τερμίνι; Τα γνωστότερα αξιοθέατα που θα προτείνατε να δω εκεί γύρω; Επίσης είμαι φοιτήτρια μπορώ να έχω κάποια έκπτωση εκεί αν δείξω πάσο:rolleyes: ;
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
E ναι μπορείς να πάρεις ένα από τα λεωφορεία που υπάρχουν με το που βγαίνεις από την αίθουσα αφίξεων και να πας termini. Γενικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πας στο κέντρο με συνδυασμούς μεταφορικών μέσων αλλά αν ψάχνεις τον πιο απλό τρόπο είναι αυτός. Υπάρχει και το taxi που είναι απλό και αυτό βέβαια και κοστίζει 30€(αν δεν πάνε να σε ξεγελάσουν οι απατεώνες οι ταξιτζήδες)

Αν έχεις καλή φυσική κατάσταση βλέπεις τα πιο γνωστά αξιοθέατα μέσα σε μια μέρα άνετα και όχι απλά αυτά που είναι κοντά στο termini. Σου βάζω και έναν χάρτη με τα top αξιοθέατα να πάρεις μια ιδέα.
rome-regions.jpg


Το με ποια σειρά θα τα δεις εξαρτάται από το ποια θέλεις να δεις οπωσδήποτε με το φως της ημέρας.
Αν θέλεις πχ να δεις το κολοσσαίο με το φως της ημέρας και να βγεις και φωτογραφίες μπροστά σε αυτό με καλό φως και όχι με το φως της νύχτας, ξεκινάς την περιήγηση από εκεί. Υπάρχει και η δυνατότητα να πας από termini-κολοσσαίο με metro.
 

Giorgos-who

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Καλησπέρα ήθελα τη βοηθεια σας για τη ρωμη :
1. Ποιος ειναι ο καλύτερος - οικονομικός τρόπος για μεταφορά απο davinci σε στάση μετρο Cavour (B line)?
Ένας βολικός ειναι τραινο FL1 και μετα μετρο

Αλλα υπαρχει και άλλος καλός τρόπος ? πχ λεοφορειο και μετρο, που θα προτείνατε ?

Επισης αξίζει να αγοράσει κανεις τη καρτα Roma pas για είσοδο σε μουσεία ? ευχαριςτω
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.733
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom