Ουγγαρία Ταξίδι στη Βουδαπέστη

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. Κεφάλαιο 2ο]Μετά από περίπου 25-30 λεπτά φτάνουμε στο σταθμό Kobanya-Kispest που είναι το τέρμα του λεωφορείου και η αφετηρία της γραμμής 3 (μπλε) του μετρό. Με το που κατεβαίνουμε από το λεωφορείο πάμε στο εκδοτήριο εισιτηρίων να βγάλουμε την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για επτά ημέρες. Να σημειώσω εδώ ότι το εισιτήριο που είχαμε βγάλει στο λεωφορείο δεν ίσχυε για το μετρό. Στη Βουδαπέστη χρησιμοποιούν το ίδιο εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα, δεν υπάρχει δηλαδή διαφορετικό εισιτήριο για το μετρό, το τραμ, το λεωφορείο κλπ, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα με το ίδιο εισιτήριο να αλλάξεις μεταφορικό μέσο. Μπορείς όμως να αλλάξεις γραμμή μετρό. Τώρα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα λεωφορείο και μετά μετρό υπάρχει ένα transfer ticket. Επίσης, ενώ ένα εισιτήριο κοστίζει 300 φιορίνια, εάν το πάρεις από τον οδηγό θα σου κοστίσει 400, ενώ αν πάρεις δεσμίδα με 10 εισιτήρια θα σου κοστίσει λίγο φθηνότερα από το αν τα αγόραζες ένα-ένα. Τέλος πάντων το όλο θέμα με τα εισιτήρια είναι λίγο μπερδεμένο και πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός και κατατοπισμένος γιατί υπάρχουν ελεγκτές με το που μπαίνεις και βγαίνεις από το μετρό. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά εισιτήρια, δρομολόγια κλπ, πληκτρολογήστε: [URL="http://www.bkv.hu/english/home/index.html"]Bkv Zrt.[/URL
  3. Κεφάλαιο 3ο
  4. Κεφάλαιο 4ο
  5. Κεφάλαιο 5ο
  6. Κεφάλαιο 6ο
  7. Κεφάλαιο 7ο
  8. Κεφάλαιο 8ο
  9. Κεφάλαιο 9ο]Κατευθυνόμαστε προς την εβραϊκή συνοικία με σκοπό να δούμε τη Συναγωγή ([URL="http://dohany-zsinagoga.hu/page15/page18/page18.html"]The Great Synagogue in Dohany Street[/URL
  10. Κεφάλαιο 10ο

Φτάνουμε στο Κοινοβούλιο και στηνόμαστε στην ουρά που έχει αρχίσει ήδη να σχηματίζεται. Μόλις πάει ακριβώς η ώρα που μας έχουν πει ότι θα ξεκινήσει η ξενάγηση έρχεται ένας νεαρός και μας λέει να τον ακολουθήσουμε. Βγάζουμε μπουφάν, σκουφιά, κασκόλ, τσάντες κλπ, περνάμε τον έλεγχο και … μένουμε με το στόμα ανοιχτό!!! Δεν ξέρουμε τι να πρωτοθαυμάσουμε! Την περίτεχνα διακοσμημένη οροφή; Τα αγάλματα; ή μήπως τις χρυσαφιές κολώνες με τα σκαλιστά κομψοτεχνήματα; Αν λοιπόν το Κοινοβούλιο «μαγεύει» και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη της Βουδαπέστης με τις διαστάσεις του και την εξωτερική του όψη, το εσωτερικό του τον αφήνει άφωνο. Μαρμάρινες σκάλες στρωμένες με κόκκινα χαλιά, βελούδινοι καναπέδες, νωπογραφίες, πίνακες ζωγραφικής… παντού χρώμα, χρυσός και πολυτέλεια!!! Σε κάθε γωνιά, διάδρομο, τοίχο, αίθουσα, κολώνα μας περιμένει μια μικρή έκπληξη, μια διαφορετική διακοσμητική πινελιά.

afarm3.static.flickr.com_2588_5772058401_56c6382665.jpg

Το εσωτερικό του Κοινοβουλίου

Ανεβαίνουμε την κεντρική σκάλα και ο ξεναγός αρχίζει να μας δίνει διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το επιβλητικό αυτό οικοδόμημα. Εδώ θα πρέπει να πω ότι είχαμε επιλέξει (βασικά είχα καταφέρει την αδερφή μου να δεχθεί) να ξεναγηθούμε στα ισπανικά και όχι στα αγγλικά. Μια χαρά, θα μου πείτε. Και λοιπόν; πού είναι το πρόβλημα; Ε, να… η αδερφή μου δεν ξέρει ισπανικά. Την είχα διαβεβαιώσει όμως ότι θα της μετέφραζα όλα όσα θα μας έλεγε ο ξεναγός. Έλα όμως που αυτό είχε τις δυσκολίες του… Καταρχήν δεν προλάβαινα να της τα ψιθυρίζω στο αυτί γιατί ο ξεναγός στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Μας βομβάρδιζε διαρκώς με πληροφορίες και δεν προλάβαινα να της μεταφέρω έστω τα βασικά από αυτά που μας έλεγε. Ωστόσο όμως εκείνος είχε δώσει άλλες δέκα πληροφορίες που εγώ τις έχανα γιατί μετέφερα τις προηγούμενες. Επίσης όταν έλεγε κανένα αστείο (και η αλήθεια είναι ότι έλεγε αρκετά) και γελούσε όλο το γκρουπ, εγώ γελούσα εις διπλούν: μια με το γκρουπ και μια με την αδερφή μου (η οποία κι εκείνη αρχικά γελούσε απλά και μόνο γιατί έβλεπε τους άλλους να γελούν ενώ ταυτόχρονα με σκουντούσε για να της πω και το λόγο που γελούσαν), οπότε τη δεύτερη φορά ήμασταν λίγο σαν χαζοχαρούμενα γιατί το αστείο είχε ήδη τελειώσει και δεν υπήρχε κανένας λόγος για γελάκια. Και το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν ότι μετά τα πρώτα δέκα λεπτά της ξενάγησης κάποιοι από το γκρουπ άρχισαν να μας κοιτάνε λίγο περίεργα γιατί προφανώς δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να καταλάβουν προς τι όλο αυτό το ψου, ψου μεταξύ μας. Οπότε από κάποια στιγμή κι έπειτα σταμάτησα να κάνω τη διερμηνέα και της έδινα κάποιες πληροφορίες γι’ αυτά που βλέπαμε μόνο όταν μετακινούμασταν από το ένα σημείο στο άλλο που, έτσι κι αλλιώς, γινόταν μια σχετική φασαρία από όλους.

afarm6.static.flickr.com_5259_5445807729_b7d9fe8e35.jpg


afarm3.static.flickr.com_2790_5772162051_83ab422d5a.jpg


Η κατασκευή του ουγγρικού κοινοβουλίου αποφασίστηκε όταν, μετά το συμβιβασμό της με την Αυστρία (1867) και τη δημιουργία μιας Δυαδικής Μοναρχίας, η Ουγγαρία απέκτησε ένα μεγαλύτερο βαθμό ανεξαρτησίας καθώς και δικό της Σύνταγμα. Το Κοινοβούλιο, δείγμα της οικονομικής ευρωστίας της Ουγγαρίας στα τέλη του 19ου αιώνα, χτίστηκε μεταξύ 1884 και 1902 και είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά από τα κοινοβούλια της Ρουμανίας και της Αργεντινής. Την περίοδο που κτίστηκε όμως ήταν το μεγαλύτερο κοινοβούλιο και το πιο φιλόδοξο και δαπανηρό αρχιτεκτονικό έργο της εποχής του. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Έχει μήκος 268 μέτρα, πλάτος 123, περισσότερα από είκοσι χιλιόμετρα σκάλες και 681 αίθουσες!

afarm5.static.flickr.com_4116_5445826327_8a9fb6ed8e.jpg


Βρισκόμαστε στο σημείο απ’ όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τον κεντρικό τρούλο ύψους 69 μέτρων.

afarm6.static.flickr.com_5269_5772055949_0e05309cb8.jpg


Στην αίθουσα αυτή, ακριβώς κάτω από τον τρούλο, βλέπουμε μέσα σε μια γυάλινη προθήκη τα σύμβολα της βασιλικής εξουσίας: το βασιλικό στέμμα, το σκήπτρο και το ξίφος τα οποία ανήκαν στον Ίστβαν Α΄ (μετέπειτα Άγιο Στέφανο), πρώτο εστεμμένο βασιλιά της Ουγγαρίας. Ο ξεναγός μας εξηγεί ότι το στέμμα, εθνικό σύμβολο της Ουγγαρίας από το 1000 μ.Χ, χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1916 και ότι μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εκλάπη και κατέληξε στις Ηνωμένες Πολιτείες απ’ όπου επεστράφη στο ουγγρικό κράτος το 1978. Επίσης μας λέει ότι το βασιλικό στέμμα «ταξίδεψε» πολύ όλους αυτούς τους αιώνες, καθώς η πρωτεύουσα αλλά και τα εδαφικά όρια της χώρας άλλαζαν διαρκώς και ότι σε κάποια από αυτές τις μετακινήσεις του το στέμμα έπεσε, γι’ αυτό και ο σταυρός στην κορυφή του είναι γυρτός.

Κατευθυνόμαστε σε μία από τις αίθουσες συνεδριάσεων και την προσοχή μας τραβά αυτό:

afarm4.static.flickr.com_3316_5772609990_41d8a50de6.jpg


Ο ξεναγός μας λέει ότι επειδή στην αίθουσα συνεδριάσεων δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα, οι βουλευτές έβγαιναν στο διάδρομο για να καπνίσουν, οπότε όταν ήθελαν να πάρουν μέρος σε κάποια ψηφοφορία άφηναν σε αυτές τις αριθμημένες εγκοπές το τσιγάρο τους κι έτσι δεν το μπέρδευαν με των διπλανών τους.

afarm3.static.flickr.com_2503_5772586556_423782595a.jpg

Μια από τις αίθουσες συνεδριάσεων

Μετά από τη 45λεπτη ξενάγηση, αποφασίζουμε να πάμε στον Άγ. Στέφανο που είχαμε δει και φωτογραφίσει εξωτερικά το προηγούμενο βράδυ. Στο δρόμο συναντάμε το αμφίβιο λεωφορείο για το οποίο είχα βρει κάποιες πληροφορίες στο ίντερνετ καθώς ετοίμαζα τις σημειώσεις μου για το ταξίδι. Κινείται, φυσικά, τόσο στο δρόμο όσο και στο ποτάμι και περνάει από όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της Βουδαπέστης. Η τιμή του εισιτηρίου όμως για μια δίωρη βόλτα είναι αρκετά τσουχτερή (πέρσυ ήταν στα 27 ευρώ για τους ενήλικες ενώ φέτος απ’ ότι βλέπω έχει πάει στα 30 ευρώ). Ίσως αν ταξιδεύει κανείς με παιδιά μια τέτοια βόλτα να είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική εμπειρία.

afarm6.static.flickr.com_5217_5387427224_9cc384db85.jpg

Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Βλέπουμε κάποιους να βγάζουν εισιτήριο και νομίζοντας ότι κάτι έχει αλλάξει (αυτό που ξέραμε ήταν ότι η επίσκεψη στο εσωτερικό ήταν δωρεάν) βγάζουμε κι εμείς. Μπαίνοντας όμως μέσα κανείς δε ζήτησε να δει το εισιτήριο που είχαμε βγάλει. Αργότερα διαπιστώσαμε ότι το εισιτήριο μας επέτρεπε να ανέβουμε με το ασανσέρ στον τρούλο και να θαυμάσουμε την πόλη από ψηλά.

Ο Άγιος Στέφανος είναι αφιερωμένος στον Ίστβαν (Στέφανο) Α΄, τον πρώτο Ούγγρο χριστιανό βασιλιά και, όπως είναι φυσικό, στο κέντρο της Αγίας Τράπεζας υπάρχει ένα μαρμάρινο άγαλμά του. Η είσοδος του ναού και ο τρούλος είναι μεγαλοπρεπείς και πλούσια διακοσμημένοι, όπως άλλωστε και όλος ο ναός, από Ούγγρους καλλιτέχνες (εδώ μπορείτε να κάνετε μια εικονική περιήγηση στο ναό).

afarm6.static.flickr.com_5242_5365881238_05373f9d3d.jpg


afarm3.static.flickr.com_2138_5772718014_ee17eae5d4.jpg


Στ’ αριστερά του ναού, στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Δεξιάς Χειρός, φυλάσσεται το μουμιοποιημένο δεξί χέρι του Αγίου Στεφάνου ο οποίος στέφθηκε βασιλιάς της Ουγγαρίας το 1000 μ.Χ. Ρίχνοντας ένα μικρό χρηματικό ποσό το χέρι φωτίζεται για λίγο κι έτσι μπορείς να το δεις καλύτερα και να το φωτογραφίσεις.

afarm4.static.flickr.com_3071_5772047071_fe3bed08cb.jpg

Το σημείο που φυλάσσεται το μουμιοποιημένο δεξί χέρι του Αγίου Στεφάνου

Από τον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου, που είναι μαζί με το Κοινοβούλιο τα δυο ψηλότερα κτίρια της Βουδαπέστης (96 μέτρα ύψος), μπορεί κανείς να δει ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Εμείς ανεβήκαμε με το ασανσέρ, αλλά αν θέλει κανείς μπορεί να ανέβει με τα πόδια τα περίπου 370 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή (σχεδόν) και να θαυμάσει τη θέα. Για να πω την αλήθεια δεν εντυπωσιαστήκαμε και τόσο πολύ από αυτό που βλέπαμε, αλλά νομίζω ότι εφόσον επισκέπτεται κανείς το ναό, αξίζει να ανέβει και στον τρούλο για να έχει και μια πανοραμική άποψη της πόλης.

afarm6.static.flickr.com_5097_5428419284_2976cec6b1.jpg


afarm3.static.flickr.com_2535_5772731636_4535863da2.jpg


Στον Άγ. Στέφανο, όπως και σε άλλες εκκλησίες, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μια συναυλία «κλασικής» μουσικής. Βγαίνοντας λοιπόν από το ναό υπήρχαν διάφορα διαφημιστικά έντυπα με το πρόγραμμα των συναυλιών που θα γίνονταν τις επόμενες μέρες. Σταθήκαμε για λίγο να ρίξουμε μια ματιά, μπας και παρακολουθούσαμε κάποια, αλλά κάτι το πρόγραμμα, κάτι η τιμή που μας αποθάρρυνε, αποφασίσαμε τελικά να μην παρακολουθήσουμε τη βραδινή συναυλία. Για όποιον ενδιαφέρεται όμως εδώ και εδώ μπορεί να βρει πληροφορίες για όλες τις συναυλίες (πρόγραμμα+τιμές) που γίνονται στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου αλλά και γενικότερα στη Βουδαπέστη και εννοείται ότι αν θέλει μπορεί να κλείσει και εισιτήρια.
 

Attachments

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Πολυ ωραια αρχισες! Περιμενω και συνεχεια! :lol: Η Malev καλη;
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Πολυ ωραια αρχισες! Περιμενω και συνεχεια! :lol: Η Malev καλη;
Ναι, εμένα όλα καλά μου φάνηκαν, αν και στην αρχή πριν κλείσω τα εισιτήρια είχα κάποιους ενδοιασμούς για τη συγκεκριμένη εταιρία. Τα καθίσματα άνετα, μόνο λίγο απότομη προσγείωση στο γυρισμό, αλλά αυτο νομίζω πως μπορεί να συμβεί με οποιαδήποτε εταιρία.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
ωραια ιστοριουλα προκειται να μας γραψεις απο οτι καταλαβαινω..περιμενουμε την συνεχεια!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μπράβο Bahari!
Αναλυτικότατη με πολλές και καλές πληροφορίες η ιστορία σου, ακριβώς όπως μ' αρέσει δηλαδή.
Γράψε όσα περισσότερα μπορείς γιατί δεν την έχω ψάξει ποτέ τη Βουδαπέστη και θα με βοηθήσεις πολύ.

 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Σας ευχαριστώ πολύ όλους... Είναι η πρώτη φορά που γράφω μια ταξιδιωτική ιστορία και είμαι λίγο αγχωμένη για το πώς τη γράφουμε, αν όλα αυτά που γράφω ενδιαφέρουν κάποιον, πώς βάζουμε φωτογραφίες κτλ.

Defkalion σ΄ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου!
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Μπράβο Bahari!
Αναλυτικότατη με πολλές και καλές πληροφορίες η ιστορία σου, ακριβώς όπως μ' αρέσει δηλαδή.
Γράψε όσα περισσότερα μπορείς γιατί δεν την έχω ψάξει ποτέ τη Βουδαπέστη και θα με βοηθήσεις πολύ.

marydim, απ΄ότι βλέπεις είμαι αναλυτικότατη γιατί απλά, καλώς ή κακώς, είμαι αρκετά πολυλογού :haha:
Ελπίζω μόνο το πολύ μπίρι-μπίρι να μη σας κουράσει :rolleyes:
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Μετά από περίπου 25-30 λεπτά φτάνουμε στο σταθμό Kobanya-Kispest που είναι το τέρμα του λεωφορείου και η αφετηρία της γραμμής 3 (μπλε) του μετρό. Με το που κατεβαίνουμε από το λεωφορείο πάμε στο εκδοτήριο εισιτηρίων να βγάλουμε την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για επτά ημέρες. Να σημειώσω εδώ ότι το εισιτήριο που είχαμε βγάλει στο λεωφορείο δεν ίσχυε για το μετρό. Στη Βουδαπέστη χρησιμοποιούν το ίδιο εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα, δεν υπάρχει δηλαδή διαφορετικό εισιτήριο για το μετρό, το τραμ, το λεωφορείο κλπ, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα με το ίδιο εισιτήριο να αλλάξεις μεταφορικό μέσο. Μπορείς όμως να αλλάξεις γραμμή μετρό. Τώρα αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις για παράδειγμα λεωφορείο και μετά μετρό υπάρχει ένα transfer ticket. Επίσης, ενώ ένα εισιτήριο κοστίζει 300 φιορίνια, εάν το πάρεις από τον οδηγό θα σου κοστίσει 400, ενώ αν πάρεις δεσμίδα με 10 εισιτήρια θα σου κοστίσει λίγο φθηνότερα από το αν τα αγόραζες ένα-ένα. Τέλος πάντων το όλο θέμα με τα εισιτήρια είναι λίγο μπερδεμένο και πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός και κατατοπισμένος γιατί υπάρχουν ελεγκτές με το που μπαίνεις και βγαίνεις από το μετρό. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά εισιτήρια, δρομολόγια κλπ, πληκτρολογήστε: http://www.bkv.hu/english/home/index.html

Βγάζουμε λοιπόν την κάρτα, συμπληρώνουμε το όνομά μας (ΠΡΟΣΟΧΗ: αν δεν υπάρχει όνομα οι ελεγκτές μπορούν να σας βάλουν πρόστιμο) και πάμε προς την αποβάθρα, αφού φυσικά πρώτα δείξουμε στους ελεγκτές την κάρτα που μόλις είχαμε αποκτήσει. Αυτές τις πέντε μέρες που μείναμε στη Βουδαπέστη δείξαμε την κάρτα τόσες φορές που τι να πω, κάποια στιγμή σκέφτηκα να την κολλήσω στο κούτελο γιατί βαρέθηκα να ανοιγοκλείνω το φερμουάρ της τσάντας!

Το ξενοδοχείο μας (Boutique Hotel Zara) βρίσκεται κοντά στο σταθμό Kalvin ter (ter=πλατεία) της γραμμής 3 οπότε τα πράγματα είναι εύκολα, δεν αλλάζουμε (γραμμή) μετρό και, κατά συνέπεια, δεν έχουμε να κουβαλήσουμε τη βαλίτσα στις σκάλες (αυτός είναι πάντα ο εφιάλτης μου). Είπαμε, η βαλίτσα μου περιέχει όλη την προίκα μου! Είμαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσω χιονοθύελλες, καταιγίδες, τυφώνες και παντός είδους καιρικό φαινόμενο!

Στο μετρό οι άνθρωποι μας φαίνονται απόμακροι. Αμίλητοι (είναι και πρωί βέβαια) και κατά κάποιο τρόπο θλιμμένοι. Θα μπορούσα να πω ότι από την πρώτη στιγμή τα πάντα μας έβγαζαν μια μελαγχολία, μια παρακμή. Φτάνουμε στην Kalvin ter, κατεβαίνουμε, κατευθυνόμαστε προς τις ηλεκτρικές σκάλες και διαπιστώνουμε ότι οι σκάλες «τρέχουν» με απίστευτη ταχύτητα. Άντε τώρα να τις προλάβεις μαζί με τη βαλίτσα! Νιώθω σαν να προσπαθώ να ανέβω σε λεωφορείο που κινείται… Τέλος πάντων, αυτές τις μέρες που μείναμε εκεί συνηθίσαμε την ταχύτητα με την οποία κινούνταν, αλλά είχε πολύ γέλιο η υπόθεση! Το ωραίο είναι ότι τις πρώτες μέρες μετά το ταξίδι δεν άντεχα το πόσο αργά πήγαιναν οι σκάλες του μετρό στην Αθήνα!

Το ξενοδοχείο το βρήκαμε πολύ εύκολα. Ήταν σαν να πηγαίναμε σε ένα μέρος που ήδη είχαμε επισκεφθεί. Στη ρεσεψιόν όλοι ήταν πολύ ευγενικοί και μιλούσαν αγγλικά. Αυτό το επισημαίνω γιατί σε γενικές γραμμές ήταν λίγο έως πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να μιλάει αγγλικά και να μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του αν και δε μπορώ να πω ότι αντιμετωπίσαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα αφού όλοι (ή τουλάχιστον όσοι συναντήσαμε εμείς) ήταν πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σε εξυπηρετήσουν ακόμα και αν δεν γνώριζαν αγγλικά. Ευτυχώς, παρόλο που ήταν πολύ νωρίς ακόμα (περίπου 8 το πρωί), το δωμάτιο ήταν έτοιμο κι έτσι μπορέσαμε να ανεβάσουμε τις βαλίτσες και να ξεκινήσουμε αμέσως τη γνωριμία μας με την πόλη. Τώρα, όσον αφορά το δωμάτιο, δε θα έλεγα ότι ήταν δωμάτιο τετράστερου ξενοδοχείου, αλλά ήταν καθαρό και περιποιημένο. Επιπλέον, ήταν σχετικά μικρό, αλλά αυτό δε μας πείραζε ιδιαίτερα αφού θα φεύγαμε το πρωί και θα γυρίζαμε το βράδυ, οπότε όλα καλά! Έτοιμες λοιπόν (κολάν μέσα από το παντελόνι, ισοθερμικές κάλτσες, γάντια…) για μια πρώτη γνωριμία με τη Βουδαπέστη...
 
Last edited by a moderator:

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
παλι το κοβεις σε ενδιαφερον σημειο! το κανεις για να εχουμε περισσοτερη αγωνια; :lol:
περιμενω λοιπον τη συνεχεια...
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Μην ανησυχείς για τίποτα Bahari. Δεν μας κουράζεις καθόλου όσο αναλυτική και αν είσαι!
Και φυσικά και ενδιαφέρει πολλούς η ιστορία σου. Αν δεν κάνω λάθος είναι μόλις η δεύτερη ιστορία που γράφεται για Βουδαπέστη.
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
εγω εχω μια απορια.......τελικα τι δικαιολογια ειπες στη δουλεια????
ωραια η ιστορια σου!οντως εκανε τοσο κρυο ωστε να χρειαζεσαι ισοθερμικες καλτσες?
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
παλι το κοβεις σε ενδιαφερον σημειο! το κανεις για να εχουμε περισσοτερη αγωνια; :lol:
περιμενω λοιπον τη συνεχεια...
Απλά κάπου πρέπει να σταματήσω και συνήθως το κάνω όταν πρέπει να ξεκινήσω να αφηγούμαι κάτι καινούριο. Δε μπορώ να σας αφήσω για παράδειγμα σε ένα μουσείο όλο το βράδυ :bleh:
Θα συνεχίσω την ιστορία αργότερα και θα προσπαθήσω να βάλω και φωτογραφίες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom