Νορβηγία Ταξίδι στη Νορβηγία: Μπέργκεν - Τρόντχαϊμ

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.057
Likes
1.605
Περιεχόμενα
  1. Κεφάλαιο 1
  2. Ημέρα 1η: Μπέργκεν
  3. Εκδρομή στο Σόγκνεφιορδ
  4. Bergen by night, Bergen by day]Επιστροφή στο ξενοδοχείο -για μια ανάσα μόνο- και σειρά έχει βραδινή βόλτα στο κέντρο. Στο κέντρο του Μπέργκεν υπάρχει και μία μάλλον τεχνητή λιμνούλα ([B]Lille Lungegaardsvann[/B]), που μοιάζει πιο πολύ με τεράστιο σιντριβάνι και χαρίζει απαράμιλλη ομορφιά στην περιοχή, καθώς αναδεικνύεται όλος ο χώρος γύρω από αυτή (συνημμένη εικόνα). Πέριξ της λίμνης βρίσκονται και διάφορα μουσεία (και κάποιες γκαλερί), αλλά είχαμε αποφασίσει να μην χάσουμε χρόνο σε μουσεία. Πάντως το Μπέργκεν διαθέτει πλήθος μουσείων, τα περισσότερα στο κέντρο, ενώ μεγάλη επισκεψιμότητα έχει και το σπίτι του συνθέτη Edvard Grieg, που επίσης έχει διαμορφωθεί ως μουσείο. Δυστυχώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος να τιμήσουμε κάποια από αυτά. Η είσοδος στα περισσότερα μουσεία είναι ακριβή, αλλά υπάρχει η κάρτα της πόλης «[B]Bergen Card[/B
  5. Άφιξη στο Τρόντχαϊμ]Μετάβαση στο [B]Φρέσλαντ[/B
  6. Ημέρα 4η: Εκδρομή στο Κρίστιανσουντ
  7. Κυριακή στο Τρόντχαϊμ
  8. Ημέρα 6η]Πολύ χαλαρό ξύπνημα λίγο πριν το μεσημέρι, έχοντας επιτέλους χορτάσει ύπνο και ξεκουραστεί αρκετά. Την καλή διάθεση διαταράσσει ένα τηλεφώνημα από Αθήνα: είμαι λέει εμπλεκόμενος στις εκλογές και πρέπει να μεταβώ άμεσα για κάποιες εργασίες! Ξεκινά ένας μαραθώνιος κλήσεων για να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μέχρι να βρεθεί προσωρινός αντικαταστάτης, με τίμημα μετά από μία έτσι κι αλλιώς ακριβή εκδρομή και έναν φουσκωμένο λογαριασμό τηλεφώνου. Επειδή είχα άμεση ανάγκη για καφέ ώστε να κάνω τις παραπάνω συνεννοήσεις κατευθυνθήκαμε στο γνωστό φούρνο-καφέ στο [B]Ρόζενμποργκ[/B]. Μετά το πρωινό το περπάτημα μάς φέρνει προς τη πλευρά της θάλασσας, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης όπου καταφεύγουμε για λίγη ώρα λόγω μιας δυνατής βροχής. Αφού χαζεύουμε λίγο, και η ιδέα μου να πάμε στην κοντινή πόλη [B]Hell[/B] (η κόλαση στα αγγλικά) ώστε να βγάλουμε φωτογραφίες με φόντο τη λέξη “Hell” στον σταθμό απορρίπτεται πανηγυρικά (πάντως είναι μια δραστηριότητα την οποία κάνουν αρκετοί τουρίστες), συνεχίζουμε το περπάτημα παράλληλα με το κανάλι του ποταμού Νίντελβα. Χαζεύουμε τα εκατοντάδες σκάφη που είναι αγκυροβολημένα κατά μήκος του καναλιού, βλέπουμε και μια εντυπωσιακή σιδηροδρομική γέφυρα ακριβώς ανάμεσα στο κανάλι και τη θάλασσα, και σταματάμε για λίγο στην περιοχή της ψαραγοράς, η οποία δεν μας τράβηξε την προσοχή όπως στο Μπέργκεν. Εκεί είναι ένα περίεργο ρολόι που λέγεται [B]Ravnkloa[/B], και ένα άγαλμα που τιτλοφορείται "[I]The Last of the Vikings[/I]". Από αυτό το σημείο παίρνεις και το σκάφος που σε πάει στο νησάκι [B]Munkholmen[/B
  9. Στη λίμνη Lianvannet]Σηκωνόμαστε μετά τις 11.00 και βλέποντας ότι νωρίτερα έχει βρέξει, εκμεταλλευόμαστε την ανάπαυλα και ξεκινάμε αμέσως τη βόλτα μας. Κατεύθυνση προς τον κοντινό φούρνο στο [B]Ρόζενμποργκ[/B
  10. Ημέρα 8η]Ξυπνάμε και βλέπουμε ότι ο καιρός είναι πραγματικά χάλια, κάτι που μας ήταν ήδη γνωστό από το μετεωρολογικό δελτίο. Η βροχή δυνατή με καμία ένδειξη ότι θα σταματήσει σύντομα. Έτσι παίρνουμε τις ομπρέλες μας, ματαιώνουμε το περπάτημα προς δύο σημεία που είχαμε σχεδιάσει (το ένα ήταν το γήπεδο της Ρόζενμποργκ), και επισκεπτόμαστε τον [B]Καθεδρικό Ναό του Νίδαρου (Nidarosdomen)[/B
  11. Μπέργκεν – Αθήνα]Αναχώρηση ξημερώματα με πρωινή πτήση με τη [B]Norwegian[/B] για [B]Μπέργκεν[/B]. Λίγες ώρες ύπνος, ταλαιπωρία με τα πράγματα μέχρι το λεωφορείο για το αεροδρόμιο, κρύο, και ένας πονοκέφαλος να μου χαλάει τη διάθεση. Φτάνουμε Μπέργκεν, κλειδώνουμε τις αποσκευές σε ένα φοριαμό στο αεροδρόμιο, και παίρνουμε το λεωφορείο για την πόλη. Η πρώτη μας στάση είναι ένας φούρνος – καφέ, για τον απαραίτητο καφέ ώστε να ανοίξει το μάτι και κάτι γλυκό για πρωινό. Μόλις συνερχόμαστε, κάνουμε μια σύντομη βόλτα στο κέντρο και κατευθυνόμαστε προς την αφετηρία ενός διώροφου τουριστικού λεωφορείου που σε μεταφέρει σε ένα εναέριο λιφτ, το [B]Unrikenbannen[/B]. Μοναδικοί επιβάτες του λεωφορείου 4 άτομα, δηλαδή εμείς οι δύο και ένας ακόμη Έλληνας μαζί με τον ηλικιωμένο πατέρα του. Μεταφερόμαστε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στο λόφο [B]Ούρλικεν[/B

Πριν το ταξίδι…

Αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι στάθηκε ένας γνωστός μου που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Τροντχάιμ στη Νορβηγία. Με έναν ακόμη φίλο μου λοιπόν κάναμε μια γενική σκέψη να πάμε κάποια στιγμή στη Νορβηγία. Γνωρίζοντας πως στο Τροντχάιμ δεν θα είχαμε και πολλά πράγματα να κάνουμε, και δεδομένης της μεγάλης απόστασης από την Ελλάδα και των απαγορευτικών τιμών, σχεδιάζαμε να το συνδυάσουμε με παραμονή δύο -τριών ημερών στην πρωτεύουσα Όσλο, ή στο τουριστικό Μπέργκεν. Μία προσφορά της KLM για Μπέργκεν (270?) μας έβγαλε από το δίλημμα, αφού η κανονική τιμή του εισιτηρίου Αθήνα-Τροντχάιμ ή Αθήνα-Μπέργκεν είχε με την τότε ισοτιμία ευρώ-κορώνας 430+?.
Θέλαμε να ταξιδέψουμε εντός τουριστικής περιόδου, που για τη Νορβηγία είναι από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο, αλλά για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με την καλοκαιρινή άδεια στη δουλειά και το γεγονός ότι προηγούνται οι ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι, επιλέξαμε τελικά ένα εννιαήμερο στα μέσα Σεπτέμβρη του 2009, προλαβαίνοντας οριακά την τουριστική περίοδο.
Πήραμε (αποτυχημένες) πληροφορίες για το κρύο και τον καιρό από τον φίλο μου, επιλέξαμε με δυσκολία τις ώρες των πτήσεων (ξημερώματα ή βράδυ; ) και αποφασίσαμε μόλις 2 διανυκτερεύσεις στο Μπέργκεν (λόγω υψηλότατης τιμής ξενοδοχείων), και 6 ημέρες στο σπίτι του παιδιού στο Τροντχάιμ. Για το Τροντχάιμ δεν θα είχαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, και έτσι ανέλαβα εγώ να κάνω μια εξονυχιστική έρευνα για το Μπέργκεν, θέλοντας να αξιοποιήσω στο έπακρο τη μικρή παραμονή μας εκεί.


Λίγες γενικές πληροφορίες:
Το Μπέργκεν (Bergen) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας με πληθυσμό 250.000 κατοίκων περίπου. Είναι μια παραθαλάσσια, ζωντανή και πανέμορφη πόλη, κέντρο αλιείας και επεξεργασίας των αλιευμάτων, και περιτριγυρίζεται από πλούσια δασωμένους λόφους που καλούνται "Τα επτά βουνά". Το Μπέργκεν είναι από τις πόλεις με την υψηλότερη θερμοκρασία στη Νορβηγία λόγω του Ρεύματος του Κόλπου, ενώ είναι γνωστό και ως η πόλη της βροχής, αφού βρέχει περισσότερες από 250 ημέρες το χρόνο! Το Μπέργκεν φέρει τον τίτλο «η πρωτεύουσα των φιορδ», γιατί αποτελεί εφαλτήριο για τα μεγαλύτερα φιορδ της Νορβηγίας.
Το Τροντχάιμ (Trondheim ή Trondhjem) είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας με 160.000 περίπου κατοίκους. Είναι εκπαιδευτικό κέντρο τεχνολογικής και ιατρικής έρευνας χάρη στο πανεπιστήμιο NTNU που εδρεύει στη πόλη, στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 25.000 φοιτητές. Η πόλη βρίσκεται στην κεντρική Νορβηγία, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων βόρεια του Μπέργκεν και 550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Όσλο.

Προσεχώς η συνέχεια...
 

Attachments

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
127
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Περιμενουμε τη συνεχεια απο το ταξιδι σου στο "κρυο" ..!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Και εγώ περιμένω τη συνέχεια για να μάθω λεπτομέρειες για το τί έχασα.

Κάτι παρόμοιο σχεδιάζαμε και εμείς για τον Αύγουστο που μας πέρασε, αλλά για διάφορους λόγους (ο κυριότερος ήταν ότι θα ήταν καλοκαιρινές διακοπές χωρίς ήλιο και ζέστη), εγκαταλείψαμε το σχέδιο και στραφήκαμε στην Ισπανία.
Άλλο βέβαια που τελικά ούτε εκεί είχαμε ήλιο. :(
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολλά υποσχόμενη η αρχή της ιστορίας σου και πανέμορφη η φωτογραφία που διάλεξες! Περιμένω κι εγώ ανυπόμονα τη συνέχεια!
 

gyristroula

Member
Μηνύματα
96
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβουργο
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Ωραίο ξεκίνημα και ακόμα πιο ωραία φωτό,περιμένουμε την εξέλιξη της ιστορίας σου!
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.057
Likes
1.605
Ημέρα 1η: Μπέργκεν

Χωρίς ύπνο (εγώ τουλάχιστον) συναντιέμαι με τον συνοδοιπόρο μου στο Ελ.Βενιζέλος στις 3.45 τα ξημερώματα, και με την πτήση των 5:00 ταξιδεύουμε για Μπέργκεν με σύντομη στάση στο Άμστερνταμ.
Φτάνουμε λοιπόν στις 11:00 τοπική ώρα στο μικρό αεροδρόμιο του Fresland που έχει τη φήμη του ακριβότερου αεροδρομίου της Ευρώπης! Δεν καθίσαμε να το εξακριβώσουμε, καθώς μόλις παραλάβαμε τις αποσκευές (τελευταίοι!!) κατευθυνθήκαμε αμέσως προς την έξοδο.
Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο που θα μας μεταφέρει στο Μπέργκεν, και με το που στρίβουμε εκτός του αεροδρομίου μένουμε με ανοιχτό το στόμα! Πανέμορφα καταπράσινα τοπία και μικροί οικισμοί με κουκλίστικα σπιτάκια μας συνεπαίρνουν. Τοπία που με δυσκολία τα χωνεύει το μάτι, καθότι πολύ διαφορετικά απ’ ότι έχουμε συνηθίσει! Με σπίτια διαφόρων χρωμάτων να δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο περιβάλλον! Δεν καταλαβαίνουμε πότε πέρασαν 30’ και μπαίνουμε στο Μπέργκεν. Οι πανέμορφες εικόνες της διαδρομής μας έχουν αφήσει με ανοιχτό το στόμα!

Κατεβαίνουμε στη στάση του ξενοδοχείου που είχαμε κλείσει σε κεντρικό σημείο του Μπέργκεν και κάνουμε check-in. Το δωμάτιο είναι πεντακάθαρο και ευρύχωρο, τα κρεβάτια πολύ ωραία, ενώ το μόνο μειονέκτημα είναι η έλλειψη θέας. So far so good σκεφτόμαστε, αφού στα σχόλια της ιστοσελίδας που κλείσαμε δεν ήταν λίγα τα παράπονα για μικροσκοπικά δωμάτια. Να είμαστε εμείς τυχεροί, ή να επρόκειτο για τύπους που δεν ήξεραν τι ήθελαν; Ποιος ξέρει….
Κάνουμε μια μίνι σύσκεψη με το φιλαράκι: Να βγούμε κατευθείαν για βόλτα, ή μετά από έναν αναζωογονητικό υπνάκο; Εγώ όντας ξενύχτης κλίνω προς τη δεύτερη επιλογή –με μισή καρδιά είναι η αλήθεια, αφού λαχταρώ να ξεκινήσω την περιήγηση- αλλά μια δυνατή βροχή που ξεκινά αποφασίζει για εμάς. Η βροχή είναι εγγενές χαρακτηριστικό του Μπέργκεν, είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη βροχόπτωση στη Νορβηγία, ενώ κατά μέσο όρο βρέχει περισσότερες από 260 ημέρες το χρόνο, και κανονικά δεν θα έπρεπε να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Λίγο η κούραση, λίγο το γεγονός ότι είχαμε όλη τη μέρα μπροστά μας, ξαπλώνουμε κάνα δίωρο και είμαστε έτοιμοι για τη βόλτα μας.
Τις βασικές κατευθύνσεις τις παίρνουμε από την εξυπηρετικότατη -και πανέμορφη (λυγερή, ξανθιά, γαλανομάτα, από αυτές που βλέπεις στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι και τρελαίνεσαι)- κοπέλα στη ρεσεψιόν, και ξεκινάμε με ψιλόβροχο την πρώτη βόλτα μας στην πόλη. Εδώ να παρατηρήσω ότι το ψιλόβροχο ήταν τελείως διαφορετικό απ’ ότι έχουμε ζήσει, περπατούσες και δεν σε ενοχλούσε, σου έδινε την εντύπωση ότι δεν σε μούσκευε!

Πρώτη μας στάση το τουριστικό γραφείο όπου προμηθευόμαστε χάρτες της πόλης και κλείνουμε εισιτήρια για την εκδρομή της επόμενης ημέρας στο μαγευτικό Sognefjord. Το κτήριο του τουριστικού γραφείο, το Fresco Hall όπως ονομάζεται, είναι αξιοθέατο από μόνο του. Πρόκειται για κτίσμα του 1862 που επεκτάθηκε αργότερα, και αρχικά στέγαζε το Χρηματιστήριο. Στο εσωτερικό του υπάρχουν περιμετρικά τοιχογραφίες του 1921-23 που έχουν αναγνωριστεί ως εθνικός θησαυρός, και σίγουρα δεν βαριέσαι την αναμονή μέχρι να έρθει η σειρά σου. Μπορείς εξάλλου να ξεφυλλίσεις πλήθος φυλλαδίων σε 5-6 γλώσσες όλων των τουριστικών πρακτορείων. Αρκετός κόσμος στην ουρά, χωρίς όμως να διαμαρτύρεται κανένας ή να γίνεται πιεστικός. Και οι νεαροί υπάλληλοι πρόθυμοι να λύσουν τις οποιεσδήποτε απορίες, με άριστα αγγλικά και πάντα χαμογελαστοί!

Στη συνέχεια, με τη βροχή να έχει σταματήσει και τον ήλιο να παίρνει τη θέση ου στον ουρανό συνεχίζουμε τη βόλτα μας. Η θερμοκρασία είναι 15ο C αλλά το κοντομάνικο μπλουζάκι που φέρω από την Αθήνα των 30ο C φοριέται άνετα! Κατευθυνόμαστε προς το τουριστικό Bryggen με τα υπέροχα ξύλινα σπιτάκια που λειτουργούν πλέον ως καταστήματα με τουριστικά ήδη. Το Μπρίγκεν είναι μια γειτονιά με σειρές από ξύλινα σπιτάκια, ηλικίας πάνω από 300-400 χρόνων. Από το 1350, ήταν η έδρα των Γερμανών εμπόρων της Χανσεατικής ένωσης από τις περιοχές του Αμβούργου, Λίμπεκ, Βρέμης, που κατέστησαν τότε το Μπέργκεν ως το εμπορικό κέντρο της Νορβηγίας. Αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο αξιοθέατο του Μπέργκεν και η λέξη νομίζω ότι σημαίνει αποβάθρα, γιατί μπροστά του έδεναν τα πλοία των εμπόρων. Το Μπρίγκεν έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας ανάμεσα στα ξύλινα σπιτάκια, (ακόμα και το σοκάκι ήταν ξύλινο!), διασχίζουμε την πλακοστρωμένη οδό Ovregate (η παλιότερη οδός της πόλης, από τον 11ο αιώνα) και καταλήγουμε στη Mariakirken, την εκκλησία της Αγίας Μαρίας (St Mary’s), κτίσμα του 12ου αιώνα και μάλιστα το παλαιότερο της πόλης, που δυστυχώς ήταν κλειστή. Δεν πειράζει, το κτήριο είναι έτσι κι αλλιώς επιβλητικό εξωτερικά, ενώ εντύπωση μας προκαλούν οι παλιοί τάφοι που βρίσκονται στο προαύλιο! Λιτότατοι αλλά επιβλητικότατοι πέτρινοι τάφοι, χωρίς στολίδια και φτιασίδια, όπως έχουμε συνηθίσει.

Βόλτας συνέχεια στο Bergenhus Festning, δηλαδή στο φρούριο του Μπέργκεν. Πρόκειται για κτίσμα του 1560 που χτίστηκε για την προστασία της πόλης. Εντός του φρουρίου υπάρχει και το Haakon’s Hall, που κατά τον 12ο αιώνα ήταν η βασιλική κατοικία. Το Haakon’s Hall καταστράφηκε αρκετές φορές αλλά αναστηλώθηκε, και σήμερα χρησιμοποιείται για διάφορες τελετές. Στην είσοδο του φρουρίου και ο πύργος Rosenkrantz που προσφέρει όμορφη θέα προς τη θάλασσα. Όλο το φρούριο εσωτερικά έχει προσεγμένο γκαζόν και συστοιχίες θάμνων. Σε ένα ύψωμα υπάρχουν (σύγχρονα) κανόνια όπου βγάζουμε κάτι ωραίες φωτογραφίες με φόντο τη νορβηγική σημαία.

Κατευθυνόμαστε και πάλι προς το κέντρο του Μπέργκεν, τώρα κατά μήκος της προκυμαίας, ώσπου μια νέα βροχή ξεσπάει, δυνατή αυτή τη φορά. Ευτυχώς έχουμε τις ομπρέλες μας και έχοντας φτάσει στην κεντρική πλατεία του Μπέργκεν κατευθυνόμαστε βιαστικά στο πρώτο καφέ που βλέπουμε να έχει κόσμο. Self-service όπως ανακαλύπτουμε, όπως τα περισσότερα καφέ στη Νορβηγία. Η βροχή δυναμώνει για τα καλά, αλλά προφυλαγμένοι πλέον απολαμβάνουμε το ζεστό – εννοείται- καπουτσίνο μας. Αυτό που μας άρεσε επιπλέον είναι ότι υπήρχαν διαθέσιμες κανάτες με νερό, όπου γέμιζε τα ποτήρια του όποιος ήθελε να ξεδιψάσει, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου για να πιεις νερό με τον καφέ σου πρέπει να αγοράσεις υποχρεωτικά μπουκαλάκι με νερό σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή του αναψυκτικού! Ευτυχώς, σκεφτήκαμε, καθώς ένα μπουκαλάκι νερό στη Νορβηγία ξεκινάει από 2,5? και μπορεί να ξεπεράσει και τα 5?! Μέση τιμή για τον καφέ θα έλεγα 3,5-4,5? για τον καπουτσίνο, και 0,5? φθηνότερα για τον καφέ φίλτρου (regular τον ονόμαζαν, οπότε μάλλον πρόκειται για τον καφέ που πίνουν οι περισσότεροι).
Η βροχή συνεχίζεται ενώ αρχίζουμε να κρυώνουμε (μετά από μία ώρα στο καφέ συνειδητοποιούμε ότι σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι καπνίζουν -σαν φουγάρα να πω ή σαν Έλληνες;- και γι’ αυτό το λόγο κάθονται έξω!). Ανοίγουμε τις ομπρέλες μας και κατευθυνόμαστε σε ένα κοντινό εμπορικό κέντρο, όπου διαπιστώνουμε μεγάλη ποικιλία στις τιμές: Αλλού είναι εξωφρενικές για τα δεδομένα ενός Έλληνα, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις απλά λίγο ακριβότερα από την Ελλάδα ή και σε συγκρίσιμες με την Ελλάδα τιμές. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση, αν σκεφθεί κανείς ότι οι μισθοί εκεί είναι υπερτριπλάσιοι των Ελλήνων και καλύπτουν άνετα το ακριβό κόστος ζωής.
Γρήγορο φαγητό – παρακαλώ χωρίς σχόλια, δεν ήταν δική μου επιλογή - στην σταθερή απ-αξία των McDonalds, όπου ένα burger τιμάται πάνω από 60 κορόνες (πάνω από 7?)! Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι δεν σου βάζουν οι υπάλληλοι αναψυκτικό, απλά σου δίνουν το ποτήρι και το γεμίζεις εσύ μόνος σου στις αντίστοιχες κάνουλες, με τις οποίες όμως οι υπάλληλοι δεν έχουν οπτική επαφή. Πρώτη μας σκέψη –ως γνήσιοι Έλληνες – ήταν ότι οποιοσδήποτε πελάτης μπορούσε να γεμίσει και να ξαναγεμίσει το ποτήρι του χωρίς κανείς να το καταλάβει. Μετά από αρκετή παρατήρηση όμως διαπιστώσαμε ότι ουδείς έμπαινε στον πειρασμό! Στην Ελλάδα αντίστοιχο σύστημα θα είχε οδηγήσει το κατάστημα σε χρεοκοπία. Ένα άλλο σημείο που μας έκανε εντύπωση είναι ότι για να ανοίξει η πόρτα της τουαλέτας πληκτρολογείς έναν κωδικό που γράφει η απόδειξη, αλλά αυτό συνηθίζεται και αλλού.

Έξω έχει αρχίσει να σουρουπώνει καθώς συνεχίσουμε τη βόλτα μας πέριξ του κέντρου, ενώ η βροχή έχει σταματήσει από ώρα. Κάνουμε το γύρο μιας μικρής λίμνης, και θαυμάζουμε αρκετά αγάλματα που είναι διάσπαρτα στην πόλη, σε σιντριβάνια ή σε πάρκα ή μόνα τους, και διάφορα περίεργα γλυπτά μεταλλικής κατασκευής (αυτά που οι περισσότερα τα βλέπουν και χλευάζουν) που εμένα μου αρέσουν πολύ.
Επιστροφή στο δωμάτιο αργότερα και ξεκούραση: Αύριο έχει πρωινό ξύπνημα και εκδρομή στο Σόγκνεφιορδ, το μεγαλύτερο φιορδ της Νορβηγίας.
 

Attachments

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Θέλουμε φωτογραφίες, γιατί θα κατέβουμε σε διαδήλωση. Φωτο, ΤΩΡΑ!!
Πάντως η ιστορία σου adiafore, μόνο αδιάφορη δεν μας είναι... το αντίθετο μάλιστα.
 

vickygian

Member
Μηνύματα
87
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο....
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου!!!
μου κίνησε την περιέργεια να διαβάσω την ιστορία σου η καταπληκτική φωτογραφία που έβαλες.... Διαβάζοντας την ιστορία σου διαπιστώνω ότι είναι κι αυτή καταπληκτική! Μπράβο :clap::clap::clap: Περιμένουμε τη συνέχεια...
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Όταν μάθουμε τι έγινε με κείνα τα νεφρά και μετά με τα μυαλά, θα πάρουν σειρά και οι φωτογραφίες :bounce:
1oν Ο εκβιασμός είναι ποινικό αδίκημα
2ον βάλε φωτογραφίες please :photographer:κυριε φωτογράφε μας
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.292
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom