Ρουμανία Ρουμανία Help!!!

desbio

Member
Μηνύματα
50
Likes
76
Επόμενο Ταξίδι
ΠΡΑΓΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Son είχα κάποιο πρόβλημα αυτές τις μέρες και δεν είδα τα μηνύματά σου. Αύριο τα μεταφέρω στα παιδιά, παίρνω πληροφορίες και σου τις μεταφέρω! Για το transfagarasan μου είπαν ότι δεν νομίζουν ότι θα είναι κλειστό, δεν έχουν ακούσει κάτι για έργα, αλλά θα ρωτήσουν και φίλους τους στη Ρουμανία και θα μου πουν. Θερμοκρασία κανονικά με λίγο κρύο, χωρίς χιόνια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τον καιρό. Θα τους στείλω τώρα και ένα mail, μήπως το δουν και μου απαντήσουν νωρίτερα!
 

desbio

Member
Μηνύματα
50
Likes
76
Επόμενο Ταξίδι
ΠΡΑΓΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Son, για τα μοναστήρια, τα παιδιά ξέρουν τα Sucevita, Voronets Moldovita, τα οποία μου είπαν ότι είναι το ένα κοντά στο άλλο (λιγότερο από μισή ώρα απόσταση). Τα υπόλοιπα που ανέφερες δεν τα ήξεραν, αλλά θα ρωτήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα μου πουν.
Ο transfaragasan πιθανόν nα είναι ακόμη ανοικτός (κλείνει γύρω στην 1/11 ως 30/6) αλλά δύσκολα θα πετύχετε το ice hotel και icewaterfalls (μάλλον είναι νωρίς). Πρέπει να ελέγξεις τον καιρό, τη μέρα που σκοπεύεις να πας. Υπάρχει ένα τελεφερίκ, που κόστιζε πέρυσι 6 ευρώ η διαδρομή, δηλαδή συνολικά 12 ευρώ και κινείται όποτε γεμίζει με 10 άτομα (έτσι έγινε όταν πήγαν αυτοί). Μου είπαν όμως ότι καλύτερα να είναι ανοικτός ο δρόμος, γιατί έχει πολύ καλή θέα και αν είναι ανοικτός, δεν αξίζει τον κόπο να πάρετε τελεφερίκ. (πρόσεξε μην πετύχεις την περίπτωση να έχει κλείσει ο δρόμος λόγω χιονιού, ενώ δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί ακόμη το τελεφερίκ)Στη λίμνη έχει 2-3 εστιατόρια για φαγητό, και μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα, αλλά και πολύ κρύο, γιατί είναι πολύ ψηλά:οπότε να είστε προετοιμασμένοι ενδυματολογικά!

Για την εταιρία ενοικίασης δεν ήξερε τίποτα, αλλά θα ρωτήσει αν ξέρουν κάτι οι γονείς τους. Αλλά θυμάται από συζητήσεις των γονιών του ότι δεν θα έπρεπε να χρεώνεται εγγύηση στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, γιατί είναι ασφαλισμένα, και ότι η βενζίνη πληρώνεται από αυτόν που νοικιάζει το αυτοκίνητο από το πρώτο λίτρο.

Τα otopeni mogosaia snagov δεν τα ήξεραν:για το πρώτο μόνο ήξεραν ότι είναι στο Βουκουρέστι, κάτι με αεροδρόμιο, αλλά τίποτα παραπάνω. Θα ρωτήσουν και θα μάθουν επίσης.
Αυτά για την ώρα. Ελπίζω να βοήθησαν λίγο!
 

Elias G

Member
Μηνύματα
38
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Ελα ντε
Ονειρεμένο Ταξίδι
με το Μαράκι
Το Sucevita είναι το πιο ωραίο από τα μοναστήρια χωρίς να έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. .είναι πολύ ωραία η διαδρομή Sucevita-Moldovita.
Στο Voronet έχει μεγάλο παζάρι απ'έξω και η εκκλησία διαφέρει λίγο (έχει σαν καπέλο τη στέγη).
 

grbodvinik

Member
Μηνύματα
8
Likes
21
Διαβάζοντας τόσα χρόνια το travelstories και αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες από άλλες ταξιδιωτικές ιστορίες, είπα να γράψω και εγώ την δικιά μου ιστορία από το πιο πρόσφατο ταξίδι μου, μήπως και εμπνεύσω κάποιον ή ακόμα καλύτερα μήπως βρει χρήσιμες τις πληροφορίες που θα δώσω.

23 Νοεμβρίου 2017
Αναχώρηση 15.55 από Ελ. Βενιζέλος προς Otopeni
Η πρώτη αρνητική έκπληξη στην πτήση ήταν ότι η ryanair όταν κλείνεις πχ 2 εισιτήρια δεν σας βάζει δίπλα δίπλα στο checkin αλλά σε διαφορετικά σημεία του αεροπλάνου και σου ζητάει να πληρώσεις για να είστε δίπλα δίπλα. Είναι κρίμα να πληρώσετε, μετά την απογείωση θα την βρείτε την άκρη.

Άφιξη στο Otopeni 17.40 περίπου.

Πρώτη δουλειά που θα κάνετε είναι να πάτε στα ανταλλακτήρια να αλλάξετε ΜΟΝΟ 2,5 ευρώ / άτομο για να πάρετε λεωφορείο (στο αεροδρόμιο αντάλλαξα 1 ευρω = 4,10 LEI, ενώ στο κέντρο της πόλης με 4,67 LEI)
Ταξί μην πάρετε για κανέναν λόγο (να μην έχετε κλείσει ούτε από Ελλάδα που σας λένε με 15 ευρώ ή και παραπάνω)
Με 2 ευρώ (περίπου) αγοράζετε από το ισόγειο του αεροδρομίου εισιτήριο ΠΗΓΑΙΝΕ - ΕΛΑ προς αεροδρόμιο.
Κέντρο μπορείς να πας είτε με το 783 (που περνάει από πλατεία Uniri - που έχει μετρό - και Πανεπιστήμιου - που έχει και εκεί μετρό) ή το 780 που σε αφήνει στο σταθμό των τραίνων που έχει επίσης μετρό.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε το 783 και κάναμε γύρω στα 90 λεπτά να φτάσουμε στη στάση Πανεπιστήμιο επειδή είχε υπερβολική κίνηση

Πήγαμε κατευθείαν στο δωμάτιο να δούμε που βρίσκεται και μετά πήγαμε απλά μια πρώτη βόλτα στην παλιά πόλη.

24 Νοεμβρίου 2017
Πρωινό ξύπνημα και περπάτημα.
Επισκεφτήκαμε το Αθήναιον (δεν μπήκαμε μέσα επειδή λειτουργεί σαν όπερα).
Την πλατεία της επανάστασης.
Περπατήσαμε στην παλιά πόλη και πήγαμε στο παλάτι του τσαουσέσκου. (εάν και έχει στάση μετρό δίπλα - izvor)
Στο site λέει ότι πρέπει να κάνεις κράτηση για να το επισκεφτείς. Πράγμα που δεν ισχύει. Πας εκεί και σου λένε τι ώρα έχει ξενάγηση και μπαίνεις (μέχρι το 16.30 νομίζω ήταν η τελευταία)
Απόγευμα επίσκεψη αψίδα του θριάμβου (μπορείς να πάς και με μετρό - στάση aviotilor) και περάσαμε και από το παρκο kiseleff που ήταν στο δρόμο μας.

Περίπου στα 20km έδειξε η εφαρμογή του κινητού ότι περπατήσαμε!!!

25 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη στο πάρκο cismigiu και μετά πήγαμε στο παλάτι Cotroceni. Δυστυχώς δεν μας δέχτηκαν χωρίς να κλείσουμε ραντεβού το πότε θα μπούμε. Μας είπαν για 26 Νοεμβρίου αλλά θέλαμε να πάμε στο κάστρο του δράκουλα. 27 Νοεμβρίου ήταν δευτέρα και ήταν κλειστά οπότε χάσαμε την επίσκεψη σε αυτό το αξιοθέατο.
Εν συνεχεία περιπλανηθήκαμε στην παλιά πόλη και πήγαμε στην εκκλησία της Σταυροπόλεως (σαν αξιοθέατο)

26 Νοεμβρίου 2017

Πολύ πρωινό ξύπνημα για να πάμε στο σταθμό του τραίνου. (όπως προανέφερα πας με το μετρό)
Πήραμε το τραίνο (48 Lei / άτομο το εισητήριο) για Brasov. Εκεί όμως έπρεπε να πάμε Bran ευτυχώς στο Brasov βρήκαμε άλλους 2 Έλληνες και με 10 ευρώ το άτομο μας πήγε στο κάστρο του δράκουλα και μας επέστρεψε στο σταθμό των τραίνων. Εάν πηγαίναμε με συγκοινωνία θα μας στοίχιζε γυρω στα 6 ευρώ το άτομο. Οπότε για να μην χάσουμε καθόλου χρόνο μας φάνηκε καλή η συμφωνία.
Στην επιστροφή γυρίσαμε με το αργό τραίνο (24 Lei/ άτομο).

27 Νοεμβρίου 2017

Περπατήσαμε όλο το πρωί στο πάρκο Herestrau (μετρο aviotilor) (είναι και δίπλα στην αψίδα του θριάμβου)
Φοβερή εμπειρία. Απόγευμα επισκεφτήκαμε την παλιά πόλη για τα απαραίτητα δωράκια.


Γενικές παρατηρήσεις

Ο κόσμος είναι πολύ εξυπηρετικός .
Εάν προτιμήσετε το περπάτημα να είστε προετοιμασμένοι για πολλά χιλιόμετρα, η πόλη είναι αχανής. Αλλά είναι και αυτό μια εμπειρία.
Εάν δεν προτιμήσετε περπάτημα, πάρτε μετρό και όχι ταξί, είναι κρίμα να ξοδεύετε άδικα τα χρηματά σας.
Πρωινό με βρείτε με 0,22 ευρώ!! (εντάξει δεν χορταίνεις με ένα κουλουράκι αλλά θέλω να δείξω την διαφορά με την Ελλάδα)

28 Νοεμβρίου 2017
Πρωινό και επιστροφή

Σίγουρα ξέχασα πράγματα, τα οποία όταν θα θυμηθώ θα τα συμπληρώσω.
Μερικές φωτογραφίες τις ανεβάζω πιο κάτω.
Το βιντεάκι είναι μόνο για το Βουκουρέστι. Όταν ετοιμάσω για το κάστρο του δράκουλα θα το ανεβάσω και αυτό

 
Last edited:

grbodvinik

Member
Μηνύματα
8
Likes
21
Και οι φωτογραφίες που δεν ήξερα πως ανεβαίνουν πιο πάνω
 

Attachments

  • 40 KB Προβολές: 0
  • 65,2 KB Προβολές: 0
  • 49,7 KB Προβολές: 0
  • 83,1 KB Προβολές: 0
  • 46,1 KB Προβολές: 0
  • 54,6 KB Προβολές: 0
  • 106,8 KB Προβολές: 0
  • 137,8 KB Προβολές: 0
  • 74,3 KB Προβολές: 0
  • 83,6 KB Προβολές: 0
  • 111,1 KB Προβολές: 0
  • 148,9 KB Προβολές: 0
  • 36,7 KB Προβολές: 0
  • 77,9 KB Προβολές: 0
  • 167,7 KB Προβολές: 0

Roi_S

Member
Μηνύματα
14
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Μόσχα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Πολλές χρηστικές πληροφορίες!!!! :) Ειδικά αυτή με τα ανταλλακτήρια του αεροδρομίου. Αναμενόμενο να ειναι πιο ακριβά αλλά όχι και τόσο. Με την ευκαιρία να ρωτήσω αν δοκιμάσατε ανάληψη απο ΑΤΜ? Γιατί γενικά εχω δει ότι συμφέρει, αλλά δεν ξερω αν ισχύσει και στη Ρουμανία αυτο. Ο καιρός πώς ήταν;
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
1.941
Πολλές χρηστικές πληροφορίες!!!! :) Ειδικά αυτή με τα ανταλλακτήρια του αεροδρομίου. Αναμενόμενο να ειναι πιο ακριβά αλλά όχι και τόσο. Με την ευκαιρία να ρωτήσω αν δοκιμάσατε ανάληψη απο ΑΤΜ? Γιατί γενικά εχω δει ότι συμφέρει, αλλά δεν ξερω αν ισχύσει και στη Ρουμανία αυτο. Ο καιρός πώς ήταν;
Αναλογως!πηγαμε να τραβηξουμε λεφτα απο το ατμ της τοπικης τους τραπεζας(υποθετω)και μας το διναν με κακιστη ισοτιμια!(για 1ε-4,20λει ενω η ισοτιμια εκεινη την μερα ηταν στο 4,63λει)ευτυχως πανω στο πανικο μας ειχα την ιδεα να παμε να βγαλουμε απο το ατμ που ειναι για τουριστες(τα κλασσικα που χουμε και εδω ελλαδα,αυτο ηταν μπλε σε χρωμα)και τραβηξαμε ενα ποσο στη τυχη!για καλη μας τυχη πηραμε καλυτερη ισοτιμια(1ε-4,61λει)βεβαια θα σου προτεινα για μεγαλοποσα ή φαγητα σε εστιατορια να προτειμας την καρτα σου,η χρεωση για τν συναλλαγη ειναι πολυ μικρη!ωστοσο ειδαμε πολλα ανταλλακτηρια με πολυ ελκυστικες τιμες αλλα δε χρειαστηκε να τα επισκευτουμε!
 

Roi_S

Member
Μηνύματα
14
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Μόσχα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Maria91 σε ευχαριστώ για την απάντηση!!! :clap:
Κι εγω συνηθως εχω την αρχή να χρησιμοποιώ την κάρτα μου, αφου συνηθως χρεώνεται το ποσό ακριβώς, ή με ελαχιστη επιβάρυνση. Αλλά καθε φορά το ψάχνω γιατί κάθε κράτος εχει τα δικά του ...tips!!! Αυτο με τα ..... τουριστικά ΑΤΜ το σημειώνω στα SOS!!! ;)
 

grbodvinik

Member
Μηνύματα
8
Likes
21
Γιατί όχι ταξι; Γιατί με 2 ευρώ πας και έρχεσαι από το αεροδρόμιο ενώ με το ταξί θες 7,5 ευρώ όπως είπες. Οπότε πήγαινε ένα 15 ευρώ. Και είναι καλό να πάρεις την αστική συγκοινωνία επειδή και μέσα στην πόλη θα χρησιμοποιείς μετρό και όχι ταξί. Δεν θα γλυτώσεις πολλά λεφτά με το λεωφορείο αλλά το θεωρώ κρίμα.....

Ναι στα ανταλλακτήρια στα ΑΤΜ όπως και η πληρωμή με κάρτα δεν συμφέρει τόσο (λόγω ισοτιμίας), καλό είναι να χρησιμοποιείς κάρτα μόνο όταν θα περάσεις από μια χώρα για λίγες ώρες (πχ σε roadtrip που θα σταματήσεις να πάρεις ένα σαντουιτσ ή καφέ ή να πληρώσεις τα διόδια.)
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.825
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Σε όλα τα ΑΤΜ την ίδια ισοτιμία μπορείς να παίρνεις: αυτή της VISA/mastercard που είναι και η βέλτιστη. Αρκεί προφανώς να μην κάνεις το λάθος όταν σε ρωτήσει το ATM να επιλέξεις τη δική του μετατροπή (επιλέγουμε πάντα χρέωση στο τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ).
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
1.941
Σε όλα τα ΑΤΜ την ίδια ισοτιμία μπορείς να παίρνεις: αυτή της VISA/mastercard που είναι και η βέλτιστη. Αρκεί προφανώς να μην κάνεις το λάθος όταν σε ρωτήσει το ATM να επιλέξεις τη δική του μετατροπή (επιλέγουμε πάντα χρέωση στο τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ).
Στη δικια μας περιπτωση δεν εγινε αυτο!πηγαμε στο ατμ της BCR και μας εδωσε την ισοτιμια που προανεφερα..ενω στο "τουριστικο" μας εδωσε καλυτερη..τα ιδια βηματα ακολουθησα και στα 2 ατμ,δε εκανα κατι διαφορετικο,απλα στο πρωτο ατμ μ δειξε την ισοτιμια και ποσα λεφτα θα μου τραβουσε σε ευρω,ενω στο αλλο μου βγηκε αμεσως το ποσο και ειδα την χρεωση στις κινησεις τις τραπεζας αργοτερα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.528
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom