Ρουμανία Ρουμανία Help!!!

grbodvinik

Member
Μηνύματα
8
Likes
21
Σε όλα τα ΑΤΜ την ίδια ισοτιμία μπορείς να παίρνεις: αυτή της VISA/mastercard που είναι και η βέλτιστη. Αρκεί προφανώς να μην κάνεις το λάθος όταν σε ρωτήσει το ATM να επιλέξεις τη δική του μετατροπή (επιλέγουμε πάντα χρέωση στο τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ).
Ευχαριστω πολυ για αυτη την σημαντικη λεπτομερια
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στο κεντρο της Γης
προσωπικα, βρηκα πολυ φθηνο γενικα το ταξι στην Ρουμανια (κυριως Brasov, Sibiu, Sighisoara) και εκανα χρηση του αρκετα, αλλα στο Βουκουρεστη, το χρησιμοποίησα 2 φορες μονο, την πρωτη φτανοντας στο αεροδρομιο για να παω στον σιδηροδρομικο σταθμο, οπου το καλεσα μεσω του μηχανηματος του αεροδρομιου και ηταν μια χαρα.

Η δευτερη φορα, ηταν λιγο ασχημη εμπειρια, ημουν στο κεντρο, ημουν οριακα για να παω αεροδρομιο, και περπατωντας σταματησα σε μια πιατσα. Με το που μπαινω μεσα, μου λεει ο οδηγος 40 ευρω. του λεω δεν υπαρχει περιπτωση και βγαινω, και τοτε αρχισε σε σπαστα ελληνικα να βριζει και να λεει οτι στην ελλαδα το χρεωνουμε τοσο. Εν τελει μπηκα σε ενα καφε απο διπλα, οπου πηραν τηλεφωνο ενα ταξι να ερθει και ολα ηταν μια χαρα.

Γενικα στο Βουκουρεστη θελει λιγη προσοχη. Στις παραπανω πολεις που πηγα, δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα, με εξαιρεση τα ταξι που κανανε την διαδρομη Brasov - Bran και ζητουσαν παραλογες τιμες
 

madim

Member
Μηνύματα
32
Likes
159
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία
Επειδή το έψαχνα και εγώ, μία εναλλακτική είναι να πάτε την Τρίτη με λεωφορείο στο Sibiu (2,5 h) με διανυκτέρευση εκεί και την Τετάρτη να φύγετε με λεωφορείο από Sibiu για Βουκουρέστι, νομίζω πως έχει μάλιστα απευθείας λεωφορείο για το αεροδρόμιο (3 h).
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.112
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Επειδή το έψαχνα και εγώ, μία εναλλακτική είναι να πάτε την Τρίτη με λεωφορείο στο Sibiu (2,5 h) με διανυκτέρευση εκεί και την Τετάρτη να φύγετε με λεωφορείο από Sibiu για Βουκουρέστι, νομίζω πως έχει μάλιστα απευθείας λεωφορείο για το αεροδρόμιο (3 h).
Καλησπέρα,
Που είδες οτι είναι 3 ώρες με λεωφορείο απο Σιμπίου σε Οτοπένι;
Απο περιέργεια ρωτώ
 

madim

Member
Μηνύματα
32
Likes
159
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία
Καλησπέρα,
Που είδες οτι είναι 3 ώρες με λεωφορείο απο Σιμπίου σε Οτοπένι;
Απο περιέργεια ρωτώ
Και πολύ καλά κάνεις και ρωτάς! Δαίμων του πληκτρολογίου.
Ορθή επανάληψη λοιπόν 5h και για να μην παραπληροφορώ και τον κόσμο,
http://www.autogari.ro/curse?pid=520&did=16345&zi=2018-02-09&pas=1-0-0-0-0
 

matina1

Member
Μηνύματα
29
Likes
44
Ονειρεμένο Ταξίδι
To επόμενο!
Sighisoara δεν έχω πάει να πω την αλήθεια, η Brasov όμως εκτός από πολύ όμορφη, είναι και αρκετά μικρή. Αν δηλαδή, με αποτέλεσμα, πιθανόν να βαρεθείς και μία δεύτερη ολόκληρη μέρα εκεί, αν ο στόχος δεν είναι αποκλειστικά για ξεκούραση.
 

mrpcrj

Member
Μηνύματα
6
Likes
4
Καλησπέρα!

Εμείς το γύρο της Τρανσυλβανίας τον κάναμε το Σεπτέμβριο του 2016. Ακόμα το συζητάμε και το λέμε σε όλες τις παρέες που βρισκόμαστε ότι είναι εκπληκτικό ταξίδι και τους παροτρύνουμε να το κάνουν... Εμείς, βέβαια, δεν το κάναμε με συγκοινωνία, αλλά με το αυτοκίνητο κι αν και ήταν λίγο δύσκολο δε θα αλλάζαμε τίποτα. Οι εικόνες που έχουμε από το ταξίδι, τα χωριά από τα οποία περνούσαμε και το ίδιο το ταξίδι με το αυτοκίνητο ήταν μοναδικά...

Ξεκινήσαμε με μία διανυκτέρευση Σόφια (ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη, οπότε θα ήταν σκότωμα να το πάμε σερί για Βουκουρέστι), και μετά με τη σειρά Βουκουρέστι, Brasov, Sighisoara, Sibiu, Sofia και πίσω. Αυτές ήταν με τη σειρά οι διανυκτερεύσεις μας. Στο ενδιάμεσο κάναμε στάσεις σε διάφορα μέρη, αλλού για 10 λεπτά, αλλού για περισσότερο. Μετά το Βουκουρέστι περάσαμε από το Peles, αλλά το είδαμε μόνο από έξω αφού δεν είχα υπολογίσει ότι είναι επισκέψιμο μόνο με ξενάγηση η οποία ήταν ανά δύο ώρες και ήδη γινόταν χαμός στα εκδοτήρια. Αλλά ακόμα κι απ' έξω ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακό το μέρος. Μετά το Peles πήγαμε στο Bran στο "κάστρο του Δράκουλα" και το βράδυ μείναμε Brasov. Από Brasov για Sighisoara περάσαμε από το Viscri και πριν το Sibiu από Biertan και Valea Viilor, και τα τρία αυτά μέρη είναι χωριά με οχυρωμένες εκκλησίες, μνημεία UNESCO. Στο Viscri μπήκαμε μέσα, στα άλλα δύο περάσαμε από έξω. Ιδίως στο Biertan ήταν πάρα πολύ επιβλητική η εκκλησία.

Γενικά ήταν αρκετά κουραστικό ταξίδι και με πολλά χιλιόμετρα (από Θεσσαλονίκη μας βγήκε περίπου 1900 χιλιόμετρα), αλλά άξιζε και με το παραπάνω. Για μένα η Sighisoara ήταν το μέρος που αναπολώ περισσότερο από όλα. Είναι μικρό μέρος, αλλά πάρα πάρα πολύ γραφικό. Εάν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε Sighisoara και Sibiu, χωρίς δεύτερη σκέψη θα επέλεγα τη Sighisoara. Όλα αυτά τα μέρη έχουν περίπου τα ίδια πράγματα να κάνεις. Και στα τρία έχει ψηλά κτίρια για να ανεβείς και να χαζέψεις τη θέα και μεσαιωνικά τείχη με πύργους. Το Brasov γυρίζεται εύκολα σε μία μέρα. Για εμένα αξίζουν οι έξι ώρες ταξιδιού για να δεις τη Sighisoara περισσότερο απ' ό,τι να μείνεις δεύτερη μέρα στο Brasov ή να πας Sibiu. Αλλά αυτό εξαρτάται κι από την κούραση. Το Βουκουρέστι, π.χ. έχει πολύ περπάτημα για να δεις και να κάνεις τα βασικά, ανεξαρτήτως από το πού θα μείνεις. Η δική μας λογική στα ταξίδια είναι κάτι που μου έλεγαν οι γονείς μου από μικρή: η κούραση ξεχνιέται, οι εικόνες μένουν. Εμείς στο Βουκουρέστι ήμαστε κομμάτια, αλλά είδαμε πάρα πολλά πράγματα. Κι όντως αυτά που είδαμε μας έμειναν και η κούραση έχει ξεχαστεί. Sighisoara και Brasov αξίζει να αφιερώσεις χρόνο και να τα δεις. Και το Sibiu ήταν όμορφο, αλλά ήταν κάτι ανάμεσα σε Βουκουρέστι και Brasov. Μεγάλη πόλη με όμορφο ιστορικό κέντρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει τη γραφικότητα των υπολοίπων. Εμείς πετύχαμε μέρα βροχερή στο Sibiu και παρότι το απολαύσαμε πολύ ρομαντικά, δε μας έμεινε σαν εικόνα περισσότερο από τη Sighisoara. Όλα αυτά είναι θέμα κυρίως προσωπικού γούστου, φυσικά...

Για την οδήγηση τώρα... Ο άντρας μου είναι πολύ έμπειρος στην οδήγηση κι ακόμα και με αυτήν την εμπειρία η διαδρομή Sibiu-Bechet ήταν με τεράστια διαφορά η πιο δύσκολη που έχει κάνει μέχρι τώρα. Πρόκειται για δρόμο όλο στροφές, μίας (σχετικά στενής) λωρίδας ανά κατεύθυνση -όπως και το 95% των δρόμων που διανύσαμε στη Ρουμανία- που στις 5 τα ξημερώματα που ξεκινήσαμε εμείς από Sibiu ήταν γεμάτος (γεμάτος, όμως...) με νταλίκες, και ταυτόχρονα βροχή κι απόλυτο σκοτάδι λόγω του ότι δεν υπήρχε κανένας φωτισμός και λόγω της συννεφιάς που δεν άφηνε καθόλου φως από το φεγγάρι να μας φτάσει - και ήταν και 1-2 μέρες μετά την πανσέληνο. Τα υπόλοιπα χιλιόμετρα που κάναμε στη Ρουμανία δεν ήταν υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αλλά και πάλι υπήρχαν πολύ δύσκολα σημεία λόγω του ότι δεν έχουν αυτοκινητόδρομους και λόγω του ότι σε κάθε διάβαση έχουν απόλυτη προτεραιότητα οι πεζοί. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν δρόμο σε μια ερημιά που εμείς βλέπαμε ως επαρχιακό και πηγαίναμε άνετοι και χαλαροί, μπορεί να είχε πέντε σπίτια κι άρα και διάβαση κι ενώ πηγαίναμε με 70 να έπρεπε να έχουμε απόλυτη προσοχή στο δρόμο μην πεταχτεί κάποιος πεζός. Άλλο δύσκολο θέμα είναι οι κυκλικοί κόμβοι, τα roundabouts. Δεν υπάρχουν ανισόπεδοι κόμβοι κ.λπ. Παντού roundabouts! Μέσα στις πόλεις, στις "εθνικές οδούς"... Κι εκεί έχει απόλυτη προτεραιότητα αυτός που είναι μέσα στον κόμβο. Οπότε εμείς ερχόμενοι από την αχουροκατάσταση των ελληνικών roundabouts ζοριστήκαμε αρκετά εκεί. Γενικά αν δεν έχεις θάρρος κι εμπειρία είναι λίγο ζόρι η οδήγηση, κυρίως στο Βουκουρέστι. Στην επαρχία παλεύεται, απλά θέλει προσοχή. Στο Βουκουρέστι δεν την παλέψαμε. Βγήκαμε για βόλτα με το αυτοκίνητο το βράδυ, μας βγήκε η ψυχή από το άγχος και γυρίσαμε πίσω. Κι όλα αυτά ενώ οδηγούσαμε στη συνηθισμένη για εμάς μεριά του δρόμου...

Για τα των συγκοινωνιών δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω, αλλά λεπτομέρειες ανά τα μέρη έχω κάμποσες. Έχω κρατημένες όλες τις σημειώσεις μου πριν το ταξίδι αλλά και καταγεγραμμένα τα μέρη που πήγαμε, τι πληρώναμε, τι είδαμε κ.λπ.. Και φωτογραφίες, αν και φαίνεται ότι τα έχεις ψάξει ήδη πολύ.
 

Menelaos83

Member
Μηνύματα
103
Likes
88
Ακριβως αυτα προσπαθω να καταλαβω και εγω και καθομαι και διαβαζω ολα τα νηματα για την ρουμανια μιας και λεω να παω καλοκαιρι.Εχω 6 μερες στην διαθεση μου και δεν ξερω πως να τις χωρισω ,τι να δω,τι να αποκλεισω ποσες μερες να μεινω και που κλπ. Αυτο με την οδηγηση λιγακι το σκεφτομαι αν και οδηγαω σχεδον 15 χρονια.Απο την αλλη να περιμενω τρενα και να με αφηνουν μακρια απο εκει π θελω δεν το προτιμω.
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στο κεντρο της Γης
Καλησπέρα σας!Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το ταξίδι μας που θα είναι στην Ρουμανία στα μέσα του Φλεβάρη. Συγκεκριμένα, θα ήθελα πληροφορίες με το πώς θα μπορούσα να οργανώσω το πρόγραμμα μας μιας και δεν θα πάμε για πολλές μέρες.

Σας παραθέτω τα δεδομένα και ένα πρόγραμμα που σκέφτηκα εγώ ώστε να μου πείτε και τις δικές σας εισηγήσεις και να το διαμορφώσω ανάλογα:

Θα είμαστε 2 άτομα και μάλλον θα διακινούμαστε με ΜΜΜ , διότι είμαστε από Κύπρο και δεν έχουμε ξαναοδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο από την αντίθετη πλευρά του δρόμου. Δεν ξέρω, το έχει δοκιμάσει κάποιος να μας πει αν είναι εύκολο;
Φτάνουμε Βουκουρέστι Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ και φεύγουμε Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 5 το απογευμα.

Το πρόγραμμα όπως το σκέφτηκα έχει ως εξής:

Παρασκευή και Σάββατο: Διανυκτέρευση στο Βουκουρέστι και Σάββατο βλέπουμε τα βασικότερα αξιοθέατα
Κυριακή: πρωί πρωί παίρνουμε το τρένο και κατεβαίνουμε Sinaia και περιήγηση στο κάστρο. Φεύγουμε την ίδια μέρα προς Brasov και διανυκτέρευση εκεί.
Δευτέρα: Brasov όλη μέρα
Τρίτη: Τρένο το πρωί για Sighisoara, περιήγηση στην πόλη και επιστροφή το βράδυ στο Brasov
Τετάρτη: Επιστροφή στο Βουκουρέστι και κατευθείαν αεροδρόμιο

Αυτό που συζητάμε τώρα είναι κατά πόσο πρέπει τελικά να πάμε Sighisoara καθότι η διαδρομή με το τρένο είναι 6 ώρες συνολικά, τις οποίες μπορούμε να διαθέσουμε για να απολαύσουμε καλύτερα το Brasov (με βάση το πρόγραμμα μόνο μια μέρα διαθέσαμε για το Brasov). Και επιπλέον θα είναι και έξτρα κούραση τόσες ώρες στο τρένο..

Όσοι γνωρίζετε θα ήθελα τη γνώμη σας για τα πιο πάνω γιατί έχω καταμπερδευτεί ρε παιδιά και δυστυχώς ειναι και οι μέρες μας πολύ λίγες. Να αφήσω την Sighisoara για την επόμενη φορά; Μήπως υπάρχει άλλος γρηγορότερος τρόπος πέρα από το τρένο για να φτάσουμε εκεί; Κάπου διάβασα για οδηγούς που αναλαμβάνουν να σε πάνε, μήπως γνωρίζετε περισσότερες πληροφορίες και τιμές;

Ο καιρός τί λέει στο Brasov; Θα είναι χιονισμένα στο κέντρο λέτε; Απ ότι βλέπω η θερμοκρασία κυμαίνεται 4 με -2 βαθμούς το βράδυ αρα λογικά θα είναι..
Καλημερα και απο εμενα, εγω θα σταθω σε 2 σημεια,

1. θα αφηνα το Βουκουρεστη για το Τελος σε περιπτωση που υπαρχει καποιο απροοπτο με την μετακινηση για να προλαβω την πτηση. Οταν ειχα παει, μολις ειχα προσγειωθει, ειχα παει με ενα ταξι στο σταθμο των τρενων και ειχα φυγει για Brasov

2. Θα πηγαινα sighisoara, παρ'ολο που ειναι μακρινη διαδρομη εμενα μου αρεσε φοβερα πολυ. Αλλα αυτα ειναι προσωπικα γουστα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.557
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom