Αργεντινή Βραζιλία Ταξίδι στις πατρίδες του Πελέ και του Μαραντόνα ... χάρις στο Travelstories

pepakos

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Από μικρό παιδί είχα όνειρο να ταξιδέψω στις δύο αυτές χώρες που γέννησαν τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Μέσι.
Προφανώς και μεγαλώνοντας το κίνητρο έπαψε να είναι μόνο το αθλητικό, μιας και οι δύο αυτές χώρες προσφέρουν πολλά περισσότερα από το ποδόσφαιρο που μπορούν να σε συναρπάσουν. Πανέμορφη φύση, νόστιμο φαγητό, ήλιο, θάλασσα, ωραίους ανθρώπους, και πόσα ακόμη!
Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος. Αν δεν υπήρχε το Travelstories, το ταξίδι αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να πραγματοποιηθεί. Ή τουλάχιστον όχι τώρα. Ίσως σε μερικά χρόνια, ίσως όμως και ποτέ.
Και θα εξηγήσω παρακάτω τους λόγους αναλυτικά. Συνεπώς η ιστορία αυτή αποτελεί και ένα δικό μου μεγάλο Ευχαριστώ τόσο στο forum όσο και σε συγκεκριμένα μεμονωμένα άτομα από εδώ που με βοήθησαν να οργανώσω το ταξίδι μου.

Τα μέρη τα οποία επισκεφτήκαμε εγώ και η γυναίκα μου συνοπτικά ήταν τα εξής:
Μπουένος Άιρες, Καταρράκτες Ιγκουαζού, Ρίο ντε Τζανέιρο. Με την σειρά που τα έγραψα.
Η διάρκεια του ταξιδιού ήταν συνολικά 2 εβδομάδες. Από τις 14 έως τις 30 Μαρτίου 2026 συμπεριλαμβανομένων και των ημερών που χάσαμε στο πήγαινε και στο έλα. Σήμερα έχουμε 1η Απριλίου, συνεπώς είναι η μόλις δεύτερη ημέρα που έχουμε επιστρέψει και αρχίζω την συγγραφή της ιστορίας μου τώρα, προκειμένου να τα έχω όλα στο μυαλό μου όσο πιο φρέσκα γίνεται.

Τώρα θα ήθελα να αναφέρω τους λόγους για τους οποίους ευχαριστώ θερμά το forum αυτό του travelstories.
Πρώτον τα αεροπορικά του ταξιδιού αυτού κλείστηκαν εξ' ολοκλήρου μέσω των μιλίων της Aegean.
Και μάλιστα business class ! Πετάξαμε με την Aithiopian Airlines μέσω Αιθιοπίας - Addis Ababa.
Αθήνα - Μπουένος Άιρες.
Σάο Πάολο - Αθήνα.
Και στα δύο σκέλη είχαμε 12-13 ώρες περίπου lay over στην Αιθιοπία. Δεν μας χάλασε φυσικά μιας και η εταιρία παρέχει δωρεάν διαμονή σε 5* ξενοδοχείο ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο - Skylight hotel.
Κόστος αεροπορικών? Μονάχα οι φόροι αεροδρομίου - 40€ στο πήγαινε και 12€ στο έλα +110.000 μίλια σύνολο ανά επιβάτη.
Προφανώς και χωρίς το travelstories δεν θα ήξερα καν ότι θα μπορούσα να εξαργυρώσω εκεί τα μίλια μου και να ταξιδέψω στην Λατινική Αμερική με τόσα λίγα χρήματα, και μάλιστα business class.
Επιπλέον χωρίς το forum αυτό δεν θα ήξερα πώς να συλλέξω τόσα μίλια, όπως για παράδειγμα μέσω της πιστωτικής Aegean premium ή μέσω των προσφορών που βάζει ο Κωτσόβολος κατά καιρούς με τους έξτρα alpha bonus πόντους.
Υπερπολύτιμες πληροφορίες που δύσκολα κάποιος από μόνος του θα καταφέρει να βρει.

Εδώ να σημειώσω πως η aegean δεν με άφηνε να εξαργυρώσω δύο business class εισιτήρια ταυτόχρονα και έτσι χρειάστηκε να κάνω δυο διαφορετικές κρατήσεις. Μια για τον καθέναν μας. Πάλι εδώ με βοήθησε ενα συγκεκριμένο μέλος της σελίδας καθώς είχα απογοητευτεί και θεωρούσα πως η εταιρεία δίνει μονάχα μια θέση business για αυτό το ταξίδι.

Φτάσαμε λοιπόν στο κλείσιμο των εισιτηρίων περίπου 10 μήνες πριν - τον Ιούνιο του 2025. Και τότε ξεκίνησε και επίσημα η προετοιμασία του ταξιδιού. Πάλι χάρις στην βοήθεια του forum και προηγούμενων ιστοριών από άλλων μελών καταλήξαμε στο παρακάτω πρόγραμμα.

Μπουένος Άιρες - 3 ολόκληρες μέρες (4 διανυκτερεύσεις)
Ιγκουαζού - 2 μέρες (1 διανυκτέρευση)
Ρίο ντε Τζανειρο** - 6 ολόκληρες μέρες (7 διανυκτερεύσεις)
+1 μια νύχτα Σάο Πάολο μιας και η αναχώρηση μας θα ήταν από εκεί.
Βάζω δυο αστερίσκους στο Ρίο μιας και το αρχικό πλάνο ήταν κάπως διαφορετικό, μιας και είχαμε κλείσει να πάμε και δύο νύχτες Ίλια Γκράντε και Παρατί. Παρόλα αυτά η μαγεία του Ρίο μας πήρε τα μυαλά και μας έκανε τελικά να παραμείνουμε εκεί όλες μας τις μέρες.

Το ευχάριστο ήταν πως στη Φοζ και στο Σάο Πάολο γνωρίσαμε από κοντά για πρώτη φορά κάποιους μακρινούς συγγενείς της γυναίκας μου και αυτό μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους.

Οι εσωτερικές μας πτήσεις κλείστηκαν με Aerolineas Argentinas για το σκέλος Buenos Aires - Iguazu (EZE-IGR) με κόστος 120€ ανά επιβάτη, και με GOL Airlines για το σκέλος Foz Iguazu - Rio de Janeiro (IGU-GIG) με κόστος 80€ ανά επιβάτη.
Από το Ρίο στο Σάο Πάολο ταξιδέψαμε με λεωφορείο με την εταιρεία 1001, σε θέση που μετατρέπεται σε κρεβάτι με κόστος τα 40€ ανά επιβάτη και διάρκεια ταξιδιού 6,5 ώρες που τελικά έγιναν 8 λόγω κίνησης.

Για την διαμονή μας επιλέξαμε τα παρακάτω ξενοδοχεία.
Buenos Aires: Tango de Mayo Hotel με κόστος 100€ / διανυκτέρευση σε deluxe δίκλινο, με πρωϊνό.
Iguazu: Loi Suites Iguazu Hotel με κόστος τα 250€ / διανυκτέρευση σε deluxe δίκλινο, με πρωϊνό. (ακριβό αλλά άξιζε και με το παραπάνω τα χρήματα του)
Rio de Janeiro: Windsor California Copacabana Hotel*
Στο Σάο Πάολο την μια νύχτα φιλοξενηθήκαμε σε συγγενείς μας.

*Το ξενοδοχείο στο Ρίο κλείστηκε μέσω του συστήματος Stays της revolut μιας και είχαμε αρκετούς πόντους για εξαργύρωση.

Πληροφορίες για τα καταλύματα θα αναφέρω αργότερα στην ιστορία μου.

Θα χωρίσω την ιστορία μου σε τρία ή τέσσερα μέρη με την σειρά με την οποία επισκέφτηκα το κάθε μέρος και ελπίζω οι πληροφορίες μου να φανούν χρήσιμες.
Για ακόμη μια φορά ευχαριστώ το travelstories.

Last edited:

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ακόμα δεν έφυγε το Jet lag καλά-καλά και ξεκίνησες ιστορία, αυτά είναι!💪
Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια. :)

pepakos

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Η ώρα της αναχώρησης λοιπόν έφτασε.
Σάββατο 14 Μαρτίου 2:30 το μεσημέρι αναχώρηση για Addis Ababa.
Από νωρίς στο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να παραδώσουμε τις αποσκευές μας και να έχουμε και λίγο χρόνο στο όμορφο lounge της Aegean.

Και εκεί που όλα κυλούσαν όμορφα και είμαστε στον γκισέ να πάρουμε τις κάρτες επιβίβασης μας ενημερώνουν πως εγώ προσωπικά για το 2ο σκέλος το Addis Ababa - Buenos Aires , δεν είχα ακόμη εξασφαλισμένη θέση στο αεροπλάνο, φαινόμουν standby στην πτήση..
Η γυναίκα μου είχε θέση κανονικά. Να σημειώσω πως ηλεκτρονικό check-in δεν είχα κάνει, δεν με άφηνε το σύστημα της Ethiopian. Απ' ότι μας είπαν ήταν overbooked οι business class θέσεις και υπήρχε περίπτωση ακόμη και να μην πετάξω με αυτή την πτήση ή να με υποβαθμίσουν σε economy.
Άραγε επειδή ήταν κλεισμένο με μίλια? Έχει συμβεί και σε άλλον?
Ε ρε γαμώτο λέω μια φορά είχα την δυνατότητα να ταξιδέψω business class υπερατλαντικό ταξίδι και θα μου βγει ξινό.
Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά βέβαια εκείνη την στιγμή, οπότε λέμε πάμε στην Αντίς και ότι γίνει εκεί πέρα.

Η πτήση ξεκούραστη πολύ, τα καθίσματα άνετα, το πλήρωμα της Ethiopian κάτι παραπάνω από φιλικό και στα 4 σκέλη του ταξιδιού μας. Το φαγητό στην business class αρκετό, όχι ιδιαίτερα νόστιμο παρόλα αυτά - πλην εξαιρέσεων, αλλά το σέρβις άριστο.

Περίπου στις 9 το βράδυ φτάνουμε στο αεροδρόμιο της Αντίς και τρέχουμε κατευθείαν στον 1ο όροφο να βρούμε το γραφείο της Ethiopian μήπως και διευθετήσουμε την δική μου θέση για την επόμενη πτήση προς Buenos. Δυστυχώς ούτε εκεί μπορούσαν να κάνουν κάτι εκείνη την στιγμή. Οι θέσεις στην business class παρέμεναν overbooked. Ότι γινόταν θα γινόταν το επόμενο πρωί στο gate.

Γυρνάμε λοιπόν ξανά στο ισόγειο του αεροδρομίου και κατευθυνόμαστε προς τους Layover passengers προκειμένου να πάμε προς το Skylight hotel που θα περνούσαμε το βράδυ εκεί. Τα vouchers για την διαμονή μας, μας τα είχε στείλει ηλεκτρονικά η Ethiopian με email 2 μέρες πριν την πτήση μας.
Βρίσκουμε έναν συγκεκριμένο γκισέ που τακτοποιούσε αποκλειστικά επιβάτες με διαμονή, και μετά από λίγο μας επιβίβασαν σε ένα van με προορισμό το ξενοδοχείο. Ούτε 5 λεπτά από το αεροδρόμιο.

Μας έκανε πολύ θετική εντύπωση το πόσο πολύ προσωπικό απασχολεί το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Χωρίς υπερβολή σε κάθε γωνιά του αεροδρομίου υπάρχει υπάλληλος της Ethiopian να σε πει πού να πας ή τι να κάνεις. Να πούμε ένα μπράβο!

Φτάνουμε λοιπόν στο ξενοδοχείο και κάνουμε check-in. Η πτήση μας θα έφευγε το επόμενο πρωί στις 10. Στις 7:50 θα μας έπαιρνε το λεωφορείο της Ethiopian να μας πάει στο αεροδρόμιο. Το δωμάτιο πολύ ωραίο, καθαρό και ευρύχωρο.
Στο ξενοδοχείο λειτουργεί μέχρι και 24ωρο duty free κατάστημα. Γυμναστήριο, πισίνες, όμορφα σαλόνια και διάφορα εστιατόρια.
Μας έδωσαν και δύο vouchers επίσης για βραδινό και πρωινό.
Επιπλέον μας πρότειναν εάν θέλουμε να κάνουμε ένα tour στην πόλη με οδηγό ταξί. Κόστος 20$ ανά άτομο την ώρα. Ενδιαφέρον ακούστηκε αλλά το αφήσαμε για την επιστροφή που θα είχαμε λίγες παραπάνω ώρες layover. Εν τέλει ούτε στην επιστροφή το κάναμε το tour. Το αφήσαμε σαν εκκρεμότητα για επόμενο ταξίδι με την Ethiopian που σίγουρα θα ξανακάνουμε. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω και κατά πόσο "επιτρέπεται" να βγεις από το ξενοδοχείο χωρίς visa.
Στο τηλεφωνικό κέντρο της Ethiopian στην Ελλάδα μας έλεγαν δεν επιτρέπεται χωρίς visa, εκεί μας έλεγαν δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ξέρει κάποιος ας μας διαφωτίσει.

Ο μπουφές του βραδινού μεγάλος και πλούσιος, παρόλα αυτά τα φαγητά τους δεν τρώγονται εύκολα.. Το πρωινό πιο ωραίο, περισσότερες επιλογές στα δικά μας γούστα.
6 το πρωί να αναφέρω ότι χτύπησε το τηλέφωνο του δωματίου μας προκειμένου να μας ξυπνήσουν. Καλό!
Κάναμε check-out, φάγαμε πρωϊνό και πήραμε το λεωφορείο για το αεροδρόμιο. Πολύς κόσμος στην πόλη από το πρωί στους δρόμους, το αεροδρόμιο τώρα που το βλέπαμε μέρα απ' έξω, φαινόταν όμορφο και μεγάλο. Για τους business επιβάτες υπάρχει ξεχωριστή είσοδος στις αναχωρήσεις. Πήγαμε κατευθείαν στον πρώτο γκισέ που βρήκαμε για να ρωτήσουμε για την θέση μου. Ευτυχώς με τακτοποίησαν αμέσως, μου ανέθεσαν θέση. Όλα καλά! Τέλος το άγχος.

Περάσαμε τον έλεγχο και πήγαμε να βρούμε την πύλη αναχώρησης. Ακριβώς δίπλα ήταν και το lounge της Ethiopian - Cloud 9 λέγεται. Μπήκαμε λίγο να το δούμε. Τεράστιο, με πάρα μα πάρα πολύ κόσμο. Παρόλα αυτά βρίσκεις χώρο να κάτσεις.

Η ώρα του boarding έφτασε, μπήκαμε στο αεροπλάνο, βρήκαμε τις θέσεις μας.
2-2-2 η διαμόρφωση της business class.
Μια χαρά όλα. Άνετα καθίσματα που μετατρέπονται σε κρεβάτια. Οθόνες μεγάλες.
Η πτήση θα διαρκούσε κοντά στις 16 ώρες στο Buenos Aires μιας και θα έκανε στάση και στο Sao Paolo, χωρίς όμως να κατέβουμε από το αεροπλάνο.
Και τσουπ, σκάει η πρώτη βόμβα. Αντί να δω στην οθόνη προορισμό το Sao Paolo, βλέπω Entebbe airport - Ουγκάντα. Ώπα λέμε τι έγινε εδώ? Δεν υπήρχε αυτό στο δρομολόγιο. Μας είπαν από το πλήρωμα πως θα σταματούσαμε εκεί για ανεφοδιασμό καυσίμων και οτι συμβαίνει συχνά.
Πράγματι, το έψαξα και στο ChatGPT και έλαβα την παρακάτω ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Γιατί είναι απαραίτητη η στάση;
  • Υψόμετρο & Ισχύς: Το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.300 μέτρων. Ο αραιός αέρας σε αυτό το ύψος μειώνει την απόδοση των κινητήρων και την άντωση κατά την απογείωση.
  • Περιορισμός Βάρους: Για να απογειωθεί με ασφάλεια ένα αεροσκάφος (όπως το Airbus A350 ή το Boeing 787 που χρησιμοποιεί η εταιρεία) από τέτοιο υψόμετρο για μια υπερατλαντική πτήση, δεν μπορεί να μεταφέρει το πλήρες φορτίο καυσίμων που απαιτείται για να φτάσει απευθείας στη Βραζιλία.
  • Ανεφοδιασμός: Το αεροπλάνο σταματά στο Entebbe, το οποίο βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου 1.100 μέτρα), ώστε να γεμίσει τις δεξαμενές του με τα απαραίτητα καύσιμα για το υπόλοιπο ταξίδι πάνω από τον Ατλαντικό.
Κάτσαμε εκεί κοντά στην μια ώρα και κάτι, χωρίς φυσικά να αποβιβαστούμε από το αεροπλάνο.
Όμορφες εικόνες πάνω από την μεγάλη λίμνη της χώρας λίγο πριν την προσγείωση, εικόνες από μια χώρα που λογικά δεν θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε ποτέ. Πράσινο πολύ!

Το φαγητό κατά την πτήση πραγματικά πολύ, 3 γεύματα αν μέτρησα καλά, με σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, και άφθονα γλυκά.
Όπως είπα και πριν, δεν ήταν όλα και τόσο νόστιμα, ειδικά τα παραδοσιακά τους τα Αιθιοπικά δεν τρώγονταν εύκολα.
Όμως αυτά είναι προσωπικά γούστα. Το σέρβις άψογο.

Επόμενη στάση Σάο Πάολο, είναι πλέον απόγευμα και η εικόνα της πόλης κατά την προσγείωση πολύ όμορφη. Τα χρώματα του ουρανού πανέμορφα. Μείναμε αρκετή ώρα μέχρι να κατέβουν οι περισσότεροι επιβάτες, να καθαριστεί το αεροσκάφος, και να επιβιβαστούν κάποιοι άλλοι.

Λίγο μετά τις 9 φτάνουμε επιτέλους στο αεροδρόμιο EZE στο Buenos Aires. Εκεί θα μας περίμενε το ταξί από την booking, το οποίο κλείστηκε ΔΩΡΕΑΝ ως προσφορά μαζί με το κλείσιμο του ξενοδοχείου. Not bad.

Λίγο πριν τις 11 φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας Tango de Mayo - σχετικά στο κέντρο της πόλης, πάνω στην avenida de Mayo, ένα τετράγωνο πριν το κτήριο του Κογκρέσου. Βγήκαμε για την πρώτη μας βραδινή βόλτα, χωρίς βέβαια να φάμε κάτι, μιας και ήμασταν σκασμένοι από την πτήση μας.
Περπατήσαμε ως την Avenida Julio , την πιο κεντρική λεωφόρο της πόλης, είδαμε τον οβελίσκο φωτισμένο, και μετά κατεβήκαμε την Corrientes, έναν δρόμο με πολλά μαγαζιά και θέατρα.
Ο καιρός ζεστός!
Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας για να κοιμηθούμε.
Ναι ήμασταν επιτέλους στην Αργεντινή!

Attachments

Last edited:

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Μετά τη φασαρία που κάναμε εμείς στο αεροδρόμιο πλέον στέλνουν τα voucher ηλεκτρονικά :haha:
Εμείς βγήκαμε κανονικά σε τουρ στην Αντίς Αμπέμπα. από τη στιγμή που εξέρχεσαι από το τράνζιτ βρίσκεσαι στο έδαφος κάθε χώρας.
Περιμένουμε τη συνέχεια!

pepakos

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Στην επιστροφή δεν μας το έστειλαν ποτέ το voucher, μας το έδωσαν όμως στον γκισέ στο Σάο Πάολο, κατά το check-in.
Επίσης στην Αντίς πετύχαμε αρκετούς επιβάτες χωρίς vouchers και περίμεναν να τους τα δώσουν εκεί.
Μάλλον είναι ότι τύχει στον κάθε έναν 😆
Δεν μπορώ να πω όμως, ως προς την layover διαμονή μας εκεί δεν μας ταλαιπώρησαν καθόλου.

Ευχαριστώ για την πληροφορία για το tour. Την επόμενη φορά θα βγούμε κι εμείς οπωσδήποτε, αν και εφόσον έχουμε πάλι τόσες διαθέσιμες ώρες.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μόνο εμάς τους πλεμπαίους έβαλε στο μάπα ξενοδοχείο η Ethiopian βλέπω...:haha:
Κατά τα άλλα υπέροχα, αξίζει η εξαργύρωση σε business στο πολύωρο αυτό ταξίδι.

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Έχω μεγάλο ενδιαφέρον να δω την δικιά σου ματιά ειδικά για το Μπουένος που το έχω πρόσφατο.

Μόνο εμάς τους πλεμπαίους έβαλε στο μάπα ξενοδοχείο η Ethiopian βλέπω...:haha:
Δεν είσαι μόνος. Κι εμένα σε μάπα με έβαλαν. Ίσως τους business τους βολεύουν καλύτερα.

pepakos

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Έχω μεγάλο ενδιαφέρον να δω την δικιά σου ματιά ειδικά για το Μπουένος που το έχω πρόσφατο.

Δεν είσαι μόνος. Κι εμένα σε μάπα με έβαλαν. Ίσως τους business τους βολεύουν καλύτερα.
Διαβάζω και εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον την δική σου ιστορία.
Επιγραμματικά θα σου πω πως μου φάνηκε κομψό και όμορφο, χωρίς όμως να δω κάτι που δεν μπορώ να το συναντήσω και αλλού, πχ σε μια άλλη πόλη της Ευρώπης.
Εξαίρεση φυσικά το Tigre και η La Boca που για μένα ήταν τα highlights της πόλης.
Παρόλα αυτά φάγαμε καλά μπορώ να πω - αν και ακριβά. Γενικά δεν μου φάνηκε φθηνή πόλη, με εξαίρεση την διαμονή και τα uber.

Ενδεχομένως να ακούγομαι αυστηρός καθώς άθελά μου το συγκρίνω με το Ρίο που ακολούθησε μετά, και εντάξει... δεν υπάρχει σύγκριση στις δυο πόλεις. Για μένα το Ρίο είναι στο Top των πόλεων που έχω επισκεφτεί ως τώρα.

Αναφορικά με την Ethiopian πέτυχα πολλούς economy επιβάτες να τους βάζουν στο Skylight ξενοδοχείο.
Κάποιο άλλο λοιπόν είναι το κριτήριο διαλογής που δεν θα μάθουμε ποτέ :haha:

Last edited:

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Διαβάζω και εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον την δική σου ιστορία.
Thanks

Επιγραμματικά θα σου πω πως μου φάνηκε κομψό και όμορφο, χωρίς όμως να δω κάτι που δεν μπορώ να το συναντήσω και αλλού, πχ σε μια άλλη πόλη της Ευρώπης.
Όντως έχει ευρωπαϊκό "αέρα" όπως και το Σαντιάγο.

Εξαίρεση φυσικά το Tigre και η La Boca που για μένα ήταν τα highlights της πόλης.
Για το Tigre συμφωνώ, η Μπόκα δεν μου είπε κάτι. Υπερτουριστική στο Καμινίτο και στο Μπομπονέρα κι αδιάφορη στα υπόλοιπα. Όσα είδα τουλάχιστον.

Παρόλα αυτά φάγαμε καλά μπορώ να πω - αν και ακριβά. Γενικά δεν μου φάνηκε φθηνή πόλη, με εξαίρεση την διαμονή και τα uber.
Διαμονή και μεταφορές πολύ οικονομικά όντως. Βρήκαμε επίσης πολλές επιλογές αξιοπρεπούς φαγητού σε νορμάλ τιμές, όχι φτηνές αλλά ούτε κι ακριβές. Στο θέμα των κρεάτων έχουν ακριβήνει πολύ αλλά εμένα δεν με αγγίζει πολύ γιατί δεν τρελαίνομαι για μοσχάρι. Γκρινιάζαν και οι ντόπιοι που είχαν φτάσει να αγοράζουν το μοσχάρι στο χασάπικο στην διπλή τιμή απ' ότι ένα χρόνο πριν. Βέβαια για τα δικά μας δεδομένα πάλι ήταν φτηνό, σχεδόν τα μισά λεφτά απ' ότι εδώ.

Ενδεχομένως να ακούγομαι αυστηρός καθώς άθελά μου το συγκρίνω με το Ρίο που ακολούθησε μετά, και εντάξει... δεν υπάρχει σύγκριση στις δυο πόλεις. Για μένα το Ρίο είναι στο Top των πόλεων που έχω επισκεφτεί ως τώρα.
Το Ρίο και γενικά η Βραζιλία δεν είναι στους στόχους μου για την ώρα. Για να δούμε αν θα μου αλλάξεις γνώμη. 🤔

pepakos

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή 🇦🇷
Ξημερώνει λοιπόν η πρώτη μας μέρα στην χώρα που γέννησε τον Μαραντόνα, και προφανώς λαχταρούσαμε να εξερευνήσουμε τη πόλη του Μπουένος Άιρες.
Jet lag μπορώ να πω δεν είχαμε. Άλλωστε κατά την διάρκεια της πτήσης να είχαμε κοιμηθεί ελάχιστα.
Κοιμηθήκαμε και ξυπνήσαμε κανονικότατα. Πρωινό πήραμε στο ξενοδοχείο μας, είχε μπουφέ.
Εδώ να πω λίγα πράγματα για το ξενοδοχείο μας - Tango de Mayo hotel.
Ωραίο κατάλυμα, σε ένα πολύ όμορφα διατηρημένο κτήριο, καθαρά και ευρύχωρα δωμάτια, αρκετά καλό πρωινό. Βρίσκεται σε μια κεντρική λεωφόρο που ενώνει το κτήριο του κογκρέσου με την λεωφόρο Julio που βρίσκεται ο χαρακτηριστικός οβελίσκος - και στη συνέχεια καταλήγει στην Plaza de Mayo, με το χαρακτηριστικό ροζ Παλάτι.
Βολικό κατάλυμα από άποψη τοποθεσίας για να δει κανείς το κέντρο του Μπουένος, πολύ καλό για τα λεφτά του, παρόλα αυτά το βράδυ η περιοχή ερημώνει και δεν έχει κάτι να κάνεις.

Την παραπάνω λοιπόν διαδρομή ακολουθήσαμε και εμείς για αρχή.
Ο καιρός πολύ ζεστός, κοντά στους 30 βαθμούς, ο ήλιος έκαιγε, και έτσι χρειαστήκαμε καπέλο, γυαλιά και αντιηλιακό. Τι ωραία ! Από το κρύο της Αθήνας, στο καλοκαίρι της Αργεντινής.

Στην πλατεία απέναντι από το κτήριο του Kονγκρέσου ένα ζευγάρι χόρευε τανγκό.
Όμορφες εικόνες.
IMG_3042.jpeg

IMG_3054.jpeg
Περπατήσαμε όλη την Avenida de Mayo, διασχίσαμε την Avenida Julio, και φτάσαμε στην περίφημη Plaza de Mayo. Ωραία κτήρια, διατηρημένα, αριστοκρατικά τα περισσότερα.
IMG_3072.jpeg
IMG_3086.jpeg
Άλλα κτήρια πάλι όχι, και εκτός κλίματος εντελώς.
Κατηφορίσαμε προς το ποτάμι, την διάσημη μοντέρνα γέφυρα Γέφυρα της Γυναίκας και την περιοχή Puerto Madero.
IMG_3103.jpeg
Τα χρώματα του νερού καφέ.
Στη συνέχεια γυρίσαμε πάλι στην Plaza de Mayo και βρήκαμε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Μπουένος Άιρες, τον πεζοδρομημένο δρόμο Florida.
IMG_3136.jpeg

Αφού τον περπατήσαμε όλο τον δρόμο, φτάσαμε στο διάσημο πάρκο San Martin και την περιοχή του Retiro.
IMG_3139.jpeg

Από εκεί περπατήσαμε ως την περιοχή Recoleta προκειμένου να επισκεφτούμε το διάσημο κοιμητήριο - Recoleta Cemetery.
Tο κόστος για την είσοδο έβγαινε με την ισοτιμία περίπου στα 15€ / άτομο.
Διάσημοι τάφοι όπως της Evita Peron βρίσκονται εκεί, και πολλοί ακόμη με ενδιαφέρουσες ιστορίες.
IMG_3164.jpeg

IMG_3179.jpeg
Μετά τη βόλτα μας στο κοιμητήριο κάτσαμε σε ένα διάσημο καφέ σχεδόν απέναντι, το La Biela.
Ήπιαμε δυο παγωμένα αναψυκτικά για να μας βοηθήσουν για την συνέχεια μιας και ο καιρός ήταν πολύ ζεστός.
IMG_3192.jpeg

IMG_3190.jpeg

Περπατήσαμε γύρω από την περιοχή της Recoleta. Πολύ όμορφη γειτονιά, με ωραία διαμερίσματα, πολύ πράσινο, πολλά πάρκα, και τελικά φτάσαμε ως το Πανεπιστήμιο της πόλης που ακριβώς δίπλα βρίσκεται περίφημο τεράστιο μεταλλικό λουλούδι Floralis Generica.
IMG_3209.jpeg

IMG_3217.jpeg
Περπάτημα ξανά στην πανέμορφη Recoleta και κάπου εκεί οι δυνάμεις μας άρχισαν να μας αφήνουν και μπήκαμε σε έναν σταθμό του metro να επιστρέψουμε προς το ξενοδοχείο μας.
IMG_3250.jpeg

IMG_3246.jpeg

IMG_3259.jpeg

Πολύ όμορφες οι πρώτες εντυπώσεις από την πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Για βράδυ είχαμε κάνει κράτηση από την Ελλάδα στο διάσημο κρεατάδικο Don Julio Parrilla στην περιοχή Palermo. Πήραμε το metro για να πάμε ως εκεί, αλλά στην επιστροφή χρησιμοποιήσαμε uber για την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Τα κρέατα πολύ νόστιμα πράγματι, οι τιμές του όμως τσιμπημένες.
Το Palermo για βράδυ είναι η πιο ιδανική επιλογή για έξοδο στο Buenos Aires.
IMG_3362.jpeg

IMG_3361.jpeg

IMG_3372.jpeg
IMG_3370.jpeg
IMG_3374.jpeg
IMG_3366.jpeg
IMG_3373.jpeg

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ