Καναδάς Καναδάς - Πληροφορίες & Ερωτήσεις

mike

Member
Μηνύματα
79
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μόντρεαλ-Ν.Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλησπέρα σε όλους είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum, για αυτό συνχωρέστε με για τυχόν λάθη ή ανόητες ερωτήσεις για εσάς. Είμαστε τρία άτομα τα οποία έχουμε ένα όνειρο(λόγο οικονομικών είναι όνειρο) να ταξιδέψουμε για τον καναδά και απο εκεί να περάσουμε στην Νέα Υορκή για λίγο διάστημα. Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 1 μήνας αυτο που θέλω να μάθω είναι ποιούς μήνες μπορείς να βρείς οικονομικά εισιτήρια;τι χαρτιά χρειάζεται για το ταξίδι αυτό και ιδιαίτερα αν χρειαστεί να νοικιάσεις αμάξι;στο καναδά έχουμε γνωστούς για να μείνουμε στη νεα υόρκη όχι, γνωρίζει κάποιος τι κόστος μπορεί να έχει ένα ξενοδοχείο εκεί;Σας κούρασα και σας ζητώ συγνώμη.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλώς ήρθες στο TravelStories.gr!! :)

Το ταξίδι που θέλετε να κάνετε δεν είναι και από τα πιο ακριβά, αφού τα υπερατλαντικά εισητήρια πλέον έχουν πέσει αρκετά.

Τώρα, όσον αφορά ποιο διάστημα μπορείς να βρεις τα πιο φτηνά εισητήρια, αυτό εξαρτάται από το πόσο νωρίς θα μπορέσεις να τα κλείσεις. Παράδειγμα: η πιο high-season για τη Νέα Υόρκη είναι τα Χριστούγεννα, αλλά αν κλείσεις από τώρα εισητήρια, θα τα βρεις αρκετά χαμηλά.

Αυτό που θα πρέπει να σας απασχολεί, αφού το κύριο κομμάτι του ταξιδιού σας θα είναι στον Καναδά, είναι ο καιρός, αφού το χειμώνα εκεί δεν αστειεύεται, και νομίζω ότι δε θα έιναι και ότι καλύτερο να πάτε εκεί και να έχετε κάθε μέρα 1,5 μέτρο χιόνι. Επίσης η Νέα Υόρκη δεν είναι και το πιο ζεστό μέρος του κόσμου το χειμώνα (έχω φάει κάτι -15 άλλο πράμα). Άρα θεωρώ ότι θα πρέπει να πάτε καλοκαιρινούς μήνες, ας πούμε Μάιο-Σεπτέμβριο.

Να ξέρεις ότι όσο πιο νωρίς κλείσεις τα εισητήρια, τόσο πιο φτηνά θα τα βρεις. Πχ με μια γρήγορη αναζήτηση σου βρήκα εισητήρια από τώρα για τον Σεπτέμβρη, με 790 ευρώ (αλέ-ρετούρ) για Καναδά, αλλά σίγουρα μπορούμε να βρούμε και φτηνότερα.

Προσοχή θέλει λίγο το θέμα της Visa, αφού για να μπεις στις ΗΠΑ χρειάζεσαι -ακόμη- visa. Κλείνεις ραντεβού στην πρεσβεία, και πας μια μέρα για συνέντευξη για να σου εγκριθεί. Δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Για την είσοδο στον Καναδά απλώς σου σφραγίζουν το διαβατήριο στα σύνορα.

Αυτοκίνητο χρειάζεται σίγουρα, αφού εκεί οι αποστάσεις είναι τεράστιες και δε μπορείς να κινηθείς αποτελεσματικά με άλλο τρόπο. Όταν πάτε Νέα Υόρκη, εάν μείνετε λίγες μέρες μη νοικιάσετε αμάξι, το μετρό πάει παντού.

Τα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη δεν είναι και τα φτηνότερα του κόσμου, αλλά υπάρχει τεράστια ποικιλία. Από πολύ φτηνά μέχρι τα ακριβότερα του κόσμου :) Εγώ που έψαχνα ένα καλό ξενοδοχείο στο κέντρο του Manhattan είχα κλείσει με 120 ευρώ τη βραδιά (για δίκλινο, άρα 60 το άτομο πες).


Αυτά προς το παρόν, ότι άλλο θελήσεις εδώ είμαστε. :)
 

mike

Member
Μηνύματα
79
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μόντρεαλ-Ν.Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες και δεν ξέρω και το όνομα σου, γιατί ένιωθα πως πετούσα στο σύμπαν λόγο οτι δεν είχα καμία πληροφόρηση για ένα τέτοιο ταξίδι.Το ταξίδι το οργανώνουμε για το 2008 και συσκεκριμένα τον Σεπτέμβριο και αυτό για να μαζέψουμε τα χρήματα.Θα ήθελα να σε ρωτήσω με συμφέρει να κλείσω τα εισιτήρια με επιστροφή ή δεν έχει σημασία;Και απο μόντρεαλ με τι συμφέρει να πας Νέα Υόρκη;Εμείς σκεφτόμαστε να κάτσουμε συνολικά 1 μήνα, είμαστε γενικά οικονομικά άτομα δεν αναζητούμε κάτι το εξεζητημένο ούτε και το ακριβό, πόσα χρήματα πιστεύεις οτι θα μας χρειαστούν εκτός των εισητηρίων.Δηλ. για φαί για ενοικίαση,αυτοκινήτου, για ξενοδοχείο τουλάχιστον 1 εβδομάδα στην Νέα Υόρκη και οδοιπορικά.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Φυσικά και σε συμφέρει να κλείσεις τα εισητήρια μετ'επιστροφής, είναι καλύτερα έτσι μια και θα πετύχεις φτηνότερες τιμές (αφού θα τα κλείσεις νωρίτερα).


Η Delta Airlines έχει συχνές πτήσεις από Montreal προς Νέα Υόρκη, γύρω στα 250 ευρώ πήγαινε-έλα.

Τώρα συνολικά έξοδα δεν μπορώ να πω με σιγουριά, μπορώ να σου πω ότι εγώ που πέρασα δυο βδομάδες πέρσι τον Αύγουστο Νέα Υόρκη χάλασα μόνο 700 ευρώ, και πήγα παντού (θέατρα, μιούζικαλ, σινεμά, εστιατόρια, τουριστικά μέρη, μουσεία, κλπ).

Να ξέρεις ότι το φαγητό είναι πιο φτηνό απ'ότι εδώ, και το ίδιο και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Εγώ θα υπολόγιζα 1500 ευρώ για 1 μήνα για τα έξοδα, δηλαδή φαγητό για ένα μήνα, ενοικίαση αυτοκινήτου, και ξενοδοχείο μια βδομάδα Νέα Υόρκη.

Δευκαλίων. :)
 

mike

Member
Μηνύματα
79
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μόντρεαλ-Ν.Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
:clap::clap::clap:

Μου φτιάξες τρελά την διάθεση φίλε(αν μπορώ και μου επιτρέπεις να σε λέω) Δευκαλίων.Και εγώ για κάτι τέτοιο φανταζόμουν γιατί κάποιοι φίλοι μου με έχουν τρελάνει οτι το λιγότερο που θες είναι 5000€ και μου πέσαν οτι μαλλιά είχα. Σκεφτόμουν ότι μαζί με την γυναίκα μου εκτός τον εισιτηρίων να μαζέψουμε 2000-2500€.Στο Μόντρεαλ έχουμε να μείνουμε ίσως μόνο αν κινηθούμε σε καμιά άλλη πόλη του καναδά να μείνουμε 1-2 βράδια αλλού, οτι μας στοιχίσει το αμάξι οι βενζίνες τα μεταφορικά και το φαί.Εσύ αν πήγαινες σε αυτά τα μέρη πόσες μέρες θα αφιέρωνες στο Καναδά και πόσες Ν.Υόρκη;Και ίσως τι πρόγραμμα θα έβαζες;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
No problem φίλε (το δικό σου όνομα; ;))

Κοίτα, το πόσο χρόνο θα αφιέρωνε κάποιος στο ταξίδι είναι εντελώς υποκειμενικό, ανάλογα τι σου αρέσει. Προτείνω να πάτε χωρίς συγκεκριμένο πλάνο, δηλαδή να δεις πρώτα πως σου φαίνεται το Μόντρεαλ, γιατί μπορεί να σου αρέσει και να κάτσεις παραπάνω μέρες εκεί, ή να βαρεθείς και να θες να πας πιο πολλές μέρες στη Νέα Υόρκη.

Εγώ προσωπικά θα διάλεγα τουλάχιστον 10 μέρες για Νέα Υόρκη. Βεβαίως εγώ της έχω και τεράστια αδυναμία. :) Επίσης πρέπει να το δεις με βάση το μπάτζετ που θα έχεις, αν θα σε παίρνει να δώσεις παραπάνω χρήματα για ξενοδοχείο, κλπ.


Καναδά δεν έχω πάει οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά για Νέα Υόρκη μπορώ να σου δώσω ότι πληροφορίες θέλεις. Όταν φτάσει η ώρα μπορώ να σε βοηθήσω να βρεις ξενοδοχείο, επειδή γνωρίζω τις περιοχές, αλλά έχουμε μέχρι τότε.

:)
 

mike

Member
Μηνύματα
79
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μόντρεαλ-Ν.Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
To όνομα μου είναι μιχάλης εργάζομαι σε μία εταιρία αδυνατίσματος 11 χρόνια ήμουν πολλά χρόνια μηχανόβιος συγκεκριμένα έχω αλλάξει 13 δίκυκλα και μηχανές και τώρα προσπαθώ να το κόψω λόγο οτι έχω χάσει αρκετούς φίλους, μου αρέσουν πάρα πολύ τα ταξίδια με παρέα, και ιδιαίτερα η φύση και το πράσινο με ξετρελένει. Το μεγαλύτερο και απο τα πιο ωραία ταξίδια που έχω κάνει είναι με την μηχανή όταν γυρίσαμε μέσα σε μία βδομάδα την χαλκιδική την έδεσσα την νάουσα την βέροια το λιτόχωρο κάναμε πάνω από 2500χλμ με το μηχανάκι εγώ το απόλαυσα η γυναίκα μου όμως δεν ήθελε να ξαναδεί μηχανή.Το ταξίδι στο εξωτερικό είναι ένα όνειρο.Καταρχήν έχω πάρα πολλούς συγγενείς στο Καναδά που δεν τους έχω δεί ποτέ.Θα είναι πιστεύω κάτι εκπληκτικό:p:p:p. Κάτι ακόμα που θέλω να σε ρωτήσω Δευκαλίων είναι τα εισιτήρια για τον Σεπτέμβριο του 2008 απο πότε πρέπει να κλειστούν;
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ήσουν καταιγιστικός :LOL:


Δε νομίζω ότι χρειάζονται υπερβολές για τα αεροπορικά, όπως είδες βρήκα εισητήρια της τάξης των 800 ευρώ από τώρα για τον Σεπτέμβρη, και είμαστε τέλη Ιουλίου. Νομίζω ότι αν τα κλείσεις μέχρι μέσα Ιουλίου είσαι καλυμμένος.


ΥΓ. Αν θέλεις κάνε ένα ξεχωριστό τόπικ και πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου, στην ενότητα "Νέα Μέλη" , για να συζητήσουμε εδώ μόνο τα του ταξιδιού :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.355
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Να πω κατι κι εγω η ασχετη...εγω θα προτιμουσα να οδηγησω Μοντρεαλ-ΝΥ, πρεπει να'ναι περιπου 600 -700χλμ. και η διαδρομη πανεμορφη...εναs μηναs ειπεs?
!!!Ιδεα (ο dakis με σκοπευει με οπλο και περιμενει) λοιπον , προσγειωση Μontreal ενοικιαση αυτ/του και οδηγω Montreal- N.Y.-διασχιζω οδικωs Πενσυλβανια , Οχαιο , Ιντιανα και φτανω Σικαγο - απο Σικαγο-Ντητροιτ , Νiagara falls- Τoronto , Οttava - Montreal -σπιτακι μου.Εναs μηναs φοβεροs!
Δεν ξερω κατα ποσο περναει αμαξι τα συνορα (νοικιαρικο εννοω)
αλλα πρεπει να'ναι οκ!
Ποσα χλμ να'ναι ολα? σιγα...οχι ντοματεs παιδια..

Συμπτηξιs προγραμματοs σε μικροτερη κυκλικη διαδρομη:
Μοντρεαλ-ΝΥ-Νιαγαραs-Τοροντο-Οτταβα-Μοντρεαλ = 2000 χλμ?Defkalion τι λεs?Aληθεια περναει το αμαξι απο Niagara στον Kanada η λεω χαζομαρεs?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
προσγειωση Μontreal ενοικιαση αυτ/του και οδηγω Montreal- N.Y.-διασχιζω οδικωs Πενσυλβανια , Οχαιο , Ιντιανα και φτανω Σικαγο - απο Σικαγο-Ντητροιτ , Νiagara falls- Τoronto , Οttava - Montreal -σπιτακι μου.
Αυτό άμα πας να το κάνεις θες ένα μήνα μόνο τη διαδρομή :haha:


Χωρίς αστεία, εμένα είναι ένα από τα όνειρά μου ένα road trip στις ΗΠΑ, αλλά θέλει παραπάνω από 2 άτομα για να εναλάσσονται στο τιμόνι, και δεν είναι εύκολο να βρεθεί τόσο μεγάλη παρέα.

Πάντως από Νέα Υόρκη (την πόλη) > Νιαγάρα (Νέα Υόρκη είναι κιἀυτός, αλλά στα σύνορα της πολιτείας), επειδή τόχω κάνει με αμάξι, είναι γύρω στις 7 ώρες, ο Νιαγάρας είναι στα σύνορα με τον Καναδά, οπότε μόλις φτάσεις, ΤΣΟΥΠ! :D περνάς Καναδά.


Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω μαζί σου. Τα τοπία στη Βόρεια Αμερική είναι σα να βρίσκεσαι σε διαφορετικό πλανήτη, αξίζει 1000% να τη γυρίσεις με αμάξι. Αν έχεις το χρόνο βέβαια. Και όπως είπα, αρκετή παρέα, γιατί άμα είναι να τα δεις από το τιμόνι μόνο, δε λέει καθόλου!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.355
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Η δευτερη διαδρομη ομωs δεν ειναι πανω απο 2000χλμ ετσι?:bleh:
και 2 εβδομαδεs φτανουν χαλαρα!:bleh:

θα προτεινα να παρειs ενα τουριστικο οδηγο tou kanada, να δειs τα αξιοθεατα και τι ενδιαφερει εσενα και την παρεα σου..κανεναs δεν μπορει να σου πει ποσο να κατσειs και που.
Ο Δακηs σου λεει 10 μερεs εγω σου λεω 3 στη ΝΥ , αλλα εγω προτιμω τα τοπια τη φυση να κυλιεμαι στο γρασιδι,νoμιζω οτι θα παθω ασφυξια στη ΝΥ , εσυ μπορει να ξετρελαθειs.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.777
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom