Ηνωμένο Βασίλειο Ταξίδι στο Μάντσεστερ

Maria Chalofti

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Ταξιδεύω στο Μάντσεστερ με τον γιό μου 12 με 17 Απριλίου.(ο γιός θα δει αγώνα με την αγαπημένη του ομαδα).Αν και έχω βρεθεί στο Λονδίνο(πολλά χρόνια πριν),είναι η πρώτη μου φορά στην πόλη.Εχω ένα άγχος γιατί η πτήση μας φτάνει μετά τα μεσάνυχτα.Θα βρούμε μέσο για να κατεβουμε στο κεντρο της πολης,όπου έχουμε κλείσει ξενοδοχείο;Επισης πως είναι οι τιμές εκεί;ποιό πρέπει να είναι το budget μας για 5 ημέρες;Τι αξίζει να δούμε;Οποιεσδήποτε χρηστικές πληροφορίες καλοδεχούμενες.
 

panagiotis.k

Member
Μηνύματα
205
Likes
725
Θα πρότεινα να κλείνατε ένα ταξί όταν φτάσετε και να σας παει απευθείας στο ξενοδοχείο. Είχα χρησιμοποιήσει αυτή την εταιρία και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έχουν και ένα γκισέ έξω από τις αφίξεις που πρέπει να πας όταν φτάσεις για να σου πούνε ποιο ταξί θα σε πάρει κτλ (δε γνωρίζω αν θα είναι ανοιχτό όταν φτάσετε, οπότε μπορεί να σε περιμένει απλά ο οδηγός).

Αφού θα είστε με τον γιο και από ότι φαίνεται φαν του ποδοσφαίρου επιβάλεται μια επίσκεψη στο National Football Museum που είναι κοντά στο Καθεδρικό του Μάντσεστερ.Ενδιαφέρον μουσείο είναι το Science and Industry Museum όπως και η Manchester Art Gallery. Και τα δύο είναι δωρέαν και αξίζει να τα δείτε. Μπορείτε επίσης να πάτε στο Manchester Museum που είναι στο κεντρικό campus του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ(λίγο πιο έξω από το κέντρο). Το κτήριο Whitworth Hall του πανεπιστημίου εκεί είναι πανέμορφο και αξίζει μια βόλτα. Μιας και είπα πανεπιστήμιο αξίζειι να πάτε και στη John Rylands Library που είναι στο κέντρο.

Όμορφα είναι και στο δημαρχείο στην Albert Square στο οποίο έχουν γυριστεί πολλές γνωστές ταινίες αλλά και σειρές π.χ. Peaky Blinders. Δε γνωρίζω αν έχουν ολοκληρωθεί βέβαια οι εργασίες που κάνουν.

Βόλτα στα κάναλια θα κάνετε στη Canal Street και προς το Castlefield. Επίσης πιείτε μπυρίτσες στο Northern Quarter που έχει ζωή. Ο εμπορικός δρόμος για ψώνια είναι η Market Street και εκεί είναι και ένα μεγάλο εμπορικό το Arndale. Κάντε μια βόλτα και στη περιοχή Spinningfields που είναι η πιο σύγχρονη γειτονιά που έχει και πολλά γραφεία από πολυεθνικές.

5 ημέρες είναι υπέρ αρκετές για το Μάντσεστερ οπότε θα τα δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει. Για να γεμίσετε κάπως το πρόγραμμα δείτε αν θέλετε να πάτε και μια μονοήμερη στο Λίβερπουλ για βόλτα που είναι πολύ κοντά και βρίσκεις πολύ φθηνά εισητήρια με το τρένο.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.820
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom