Περού Ταξίδι στο Περου

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
τον παγετώνα Quelccaya αν και δείχνει να είναι πολύ κουραστικό λόγω απόστασης,
Δεν ξέρω πως μπορεί να είναι τώρα τα πράγματα για να πας σε αυτόν τον παγετώνα, αλλά όταν τον κοιτούσα εγώ πριν μερικά χρόνια έπρεπε να κάνουμε και διανυκτέρευση κάπου εκεί. Είναι μεγάλη η απόσταση που πρέπει να πεζοπορήσεις και σε μεγάλο υψόμετρο. Ο παγετώνας φτάνει στα 5000μ και κάτι αν θυμάμαι καλά.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Φοβερός παγετώνας, ειχα παει πριν ΠΟΛΛΑ χρόνια, δύσκολο το τρεκ λίγων τρομερού υψομέτρου, νομιζω εισαι πάντα πανω απο τις 4.000 . Μου είπαν πριν 3-4 χρόνια πως
Α. Εχει μειωθεί κάπως ο πάγος (τσεκαρε το)
Β. Πλέον οι πολλοί πανε με άλογο

Εμείς είχαμε.ξεκινησει χαράματα και το κάναμε χωρίς διανυκτέρευση

Δες και τι περίοδο θα πας. Αν πέσετε σε βροχές θα ειναι μαρτύριο.

Last edited by a moderator:

AngieS89

Member
Κι εγώ αυτήν την εκδρομή έχω δει έναρξη 3 το πρωί και επιστροφή 8 το βράδυ με στάση για πρωί πριν και μεσημεριανό μετά.
Θα είμαστε στην περιοχή της ιερής κοιλάδας και του Κουσκο από 7/4 απόγευμα και θα φύγουμε 14/4 πρωί οπότε θεωρητικά έχουν αρχίσει οι βροχές και μειώνονται

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Κι εγώ αυτήν την εκδρομή έχω δει έναρξη 3 το πρωί και επιστροφή 8 το βράδυ με στάση για πρωί πριν και μεσημεριανό μετά.
Θα είμαστε στην περιοχή της ιερής κοιλάδας και του Κουσκο από 7/4 απόγευμα και θα φύγουμε 14/4 πρωί οπότε θεωρητικά έχουν αρχίσει οι βροχές και μειώνονται
Ακόμη βροχερή περίοδος είναι... Να εχετε τα πάντα αδιάβροχα.

AngieS89

Member
Ναι εννοείται αδιάβροχα θα έχουμε μαζί και γενικά θα παίξουμε με layering γιατί από Λίμα σε Αμαζόνιο και μετά Ανδεις θα αλλάξουμε εποχες οριακά!

Με αυτοκίνητο έχει κάποιος εμπειρία ; Παραλαβή από αεροδρόμιο αργά το απόγευμα οδήγηση μέχρι ογιαταιταμπο από εκεί στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους την επόμενη και ίσως και σε κανενα άλλο χωριό, (ίσως και μέχρι την βάση για την humantay που ξεκινάει το hike είναι κανένα 2 ωρο από Ollantaytambo) και στην επιστροφή για κουσκο παράκαμψη να δούμε Pisac, κάπως έτσι το σκεφτόμαστε. Βέβαια εμένα με αγχώνει γιατί παντού διαβάζω ότι δεν είναι και το πιο σοφό να οδηγήσει κάποιος εκεί. Από την άλλη και εδώ στην επαρχία ειδικά το οδικό δίκτυο χάλια είναι και στην Ταιλανδη που είχαμε πάει και που ήταν και ανάποδα επίσης δεν δυσκολευτήκαμε.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Με αυτοκίνητο έχει κάποιος εμπειρία ; Παραλαβή από αεροδρόμιο αργά το απόγευμα οδήγηση μέχρι ογιαταιταμπο από εκεί στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους την επόμενη και ίσως και σε κανενα άλλο χωριό, (ίσως και μέχρι την βάση για την humantay που ξεκινάει το hike είναι κανένα 2 ωρο από Ollantaytambo) και στην επιστροφή για κουσκο παράκαμψη να δούμε Pisac, κάπως έτσι το σκεφτόμαστε. Βέβαια εμένα με αγχώνει γιατί παντού διαβάζω ότι δεν είναι και το πιο σοφό να οδηγήσει κάποιος εκεί. Από την άλλη και εδώ στην επαρχία ειδικά το οδικό δίκτυο χάλια είναι και στην Ταιλανδη που είχαμε πάει και που ήταν και ανάποδα επίσης δεν δυσκολευτήκαμε.
Το οδικό δίκτυο της Ιερής Κοιλάδας το θυμάμαι αρκετά καλό. Αυτό που θέλει προσοχή είναι οι στροφές (είναι ορεινοί δρόμοι) και κυρίως το υψόμετρο. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη την οδήγηση εκεί είναι καθαρά το υψόμετρο. Αν είστε παραπάνω απο ένας οδηγοί τότε μειώνονται οι πιθανότητες να έχετε πρόβλημα με την οδήγηση, δλδ αν κάποιος ζαλίζεται στην αρχή να οδηγήσει κάποιος άλλος που δεν ζαλίζεται. Αν δεν έχετε ξανα ανέβει σε υψόμετρα άνω των 3000μ δεν μπορείς να γνωρίζεις πως θα σε πιάσει, και αν θα σε πιάσει, το υψόμετρο, κυρίως τις πρώτες μέρες. Είναι παντα ένα ρίσκο. Ο κύριος λόγος που δεν είχαμε νοικιάσει τότε εμείς ήταν το υψόμετρο. Δεν είχαμε ξανα ανέβει πάνω απο 3000μ υψόμετρο.

Εκ των υστέρων αυτό που μπορώ να πω είναι οτι καλό θα ήταν να έκανες μία κράτηση αυτοκινήτου απο την 3η μέρα στο Κούσκο και μετά, ώστε να εγκληματιστείτε πρώτα και μετά να οδηγήσετε (αν μπορείτε να το κάνετε αυτό χρονικά βάσει του προγράμματος σας). Και δες αν η κράτηση αυτοκινήτου που θα κάνετε είναι ακυρώσιμη τουλάχιστον μέχρι και 48 ώρες πριν την παραλαβή. Αυτό θα βοηθούσε.

AngieS89

Member
Το οδικό δίκτυο της Ιερής Κοιλάδας το θυμάμαι αρκετά καλό. Αυτό που θέλει προσοχή είναι οι στροφές (είναι ορεινοί δρόμοι) και κυρίως το υψόμετρο. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη την οδήγηση εκεί είναι καθαρά το υψόμετρο. Αν είστε παραπάνω απο ένας οδηγοί τότε μειώνονται οι πιθανότητες να έχετε πρόβλημα με την οδήγηση, δλδ αν κάποιος ζαλίζεται στην αρχή να οδηγήσει κάποιος άλλος που δεν ζαλίζεται. Αν δεν έχετε ξανα ανέβει σε υψόμετρα άνω των 3000μ δεν μπορείς να γνωρίζεις πως θα σε πιάσει, και αν θα σε πιάσει, το υψόμετρο, κυρίως τις πρώτες μέρες. Είναι παντα ένα ρίσκο. Ο κύριος λόγος που δεν είχαμε νοικιάσει τότε εμείς ήταν το υψόμετρο. Δεν είχαμε ξανα ανέβει πάνω απο 3000μ υψόμετρο.

Εκ των υστέρων αυτό που μπορώ να πω είναι οτι καλό θα ήταν να έκανες μία κράτηση αυτοκινήτου απο την 3η μέρα στο Κούσκο και μετά, ώστε να εγκληματιστείτε πρώτα και μετά να οδηγήσετε (αν μπορείτε να το κάνετε αυτό χρονικά βάσει του προγράμματος σας). Και δες αν η κράτηση αυτοκινήτου που θα κάνετε είναι ακυρώσιμη τουλάχιστον μέχρι και 48 ώρες πριν την παραλαβή. Αυτό θα βοηθούσε.
Θα οδηγήσει σίγουρα μόνο ο ένας από τους δυο μας, εγώ καλά καλά δεν οδηγώ στα πάτρια εδάφη πόσο μάλλον εκεί 😅.
Θα πάμε Ollantaytambo τις πρώτες δύο ή 3 νύχτες για να εγκλιματιστούμε οπότε μόνο εκεί θέλουμε αυτοκίνητο, μετά στο Κουσκο δεν θα το χρειαστούμε γιατί όλες οι μετακινήσεις και οι εκδρομές ξεκινούν από εκεί με γκρουπ οπότε δεν θα χρειαστούμε private transfers πουθενά ενώ από Ollantaytambo δεν έχει καμία εκδρομή από από έχω ψάξει έτσι ομαδική να βγαίνει και πιο οικονομικά

skoumpi

Member
Αφηγητής
Θα οδηγήσει σίγουρα μόνο ο ένας από τους δυο μας, εγώ καλά καλά δεν οδηγώ στα πάτρια εδάφη πόσο μάλλον εκεί 😅.
Θα πάμε Ollantaytambo τις πρώτες δύο ή 3 νύχτες για να εγκλιματιστούμε οπότε μόνο εκεί θέλουμε αυτοκίνητο, μετά στο Κουσκο δεν θα το χρειαστούμε γιατί όλες οι μετακινήσεις και οι εκδρομές ξεκινούν από εκεί με γκρουπ οπότε δεν θα χρειαστούμε private transfers πουθενά ενώ από Ollantaytambo δεν έχει καμία εκδρομή από από έχω ψάξει έτσι ομαδική να βγαίνει και πιο οικονομικά
Εγω είχα κλείσει ενα πριβε βανακι που μας πηρε απο αεροδρόμιο μας πήγε Olla με 50 δολάρια (ήμασταν 4 άτομα).... Οι δρόμοι ήταν πάντως οκ !!! Την άλλη μέρα κάναμε και ένα τουρ στην ιερη κοιλάδα πάλι οι δρόμοι οκ !!! Ούτε κίνηση ούτε κακό οδόστρωμα !! Ναι θα οδηγούσα εκεί!!! Τωρα για το υψόμετρο τι να σου πω ...... Αμα νιώθεις χάλια είναι δύσκολα τα πραγματα!

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Με αυτοκίνητο έχει κάποιος εμπειρία ;
Όπως το είδα δε θα έλεγα ότι είναι και το καλύτερο δυνατό σενάριο. Οι δρόμοι είναι περίεργοι, οι παράδρομοι άγνωστοι και η οδήγηση τη νύχτα μου μοιάζει ταλαιπωρία. Μπορείτε να κάντετε τα πάντα με συνεννόηση επιτόπου, όπως και εκ των προτέρων κράτηση από το αεροδρόμιο του Κούσκο για το Olla, η διαδρομή θέλει κανένα δίωρο.
Δείτε τα κόστη, τα ρίσκα και κρίνετε ανάλογα.

AngieS89

Member
Transfer κλείνατε μέσω κάποιας εφαρμογής; Είχατε με καποοο τρόπο συνεννοηθεί με κάποιο οδηγό πριν;
Οι διαδρομές που έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε αν πάρουμε αυτοκίνητο είναι από αεροδρόμιο προς Ollantaytambo, την επόμενη λογικά τουρ Maras Morray Chinchero ή σε ότι επιλέξουμε από αυτά και ίσως μας έλυνε τα χέρια αν είναι να κάνουμε και τρίτη διανυκτέρευση Ollantaytambo και να πάμε μέχρι την βάση που ξεκινάει το humantay lake trek και εκεί είτε να βρούμε κάποιο οδηγό είτε απλά να ακολουθήσουμε τον κόσμο γιατί από ότι διάβασα είναι προφανής η διαδρομή μέχρι την λίμνη, επιστροφή Ollantaytambo για ύπνο και την επόμενη check out και επιστροφή Κουσκο με στάση Pisac.

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Transfer κλείνατε μέσω κάποιας εφαρμογής;
Μέσω της πλατφόρμας booking, για μετακίνηση από το αεροδρόμιο του Cusco ως το Olla.
Είχατε με καποοο τρόπο συνεννοηθεί με κάποιο οδηγό πριν;
Τον οδηγό για τα υπόλοιπα στην Ιερή κοιλάδα τον κλείσαμε επιτόπου, κατόπιν συνεννόησης με το hostel. Είναι το μόνο εύκολο να βρείτε.

Κατανοώ την ευκολία που έχετε κατά νου με την ενοικίαση αυτοκινήτου, ωστόσο αδυνατώ να σκεφτώ πως μπορεί να γίνει αυτό στο Περού. Μόνο και μόνο από τους δρόμους που είναι εκτός καταγραφής όπως για παράδειγμα ο χωματόδρομος φεύγοντας από το Moray και είναι αδύνατον να βγάλεις άκρη αν δεν είσαι ντόπιος, μου φαίνεται σαν άθλος το όλο εγχείρημα.

AngieS89

Member
Θυμάστε μήπως το κόστη γενικά; Γιατί από ότι βλέπω στο booking minimum αεροδρόμιο Ollantaytambo μου βγάζει 60 ευρώ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.076
Μέλη
40.089
Νεότερο μέλος
Όλγα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom