Περού Ταξίδι στο Περου

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Παιδιά η μοναδική μου ένσταση για διαμονή στο Ογιαταϊτάμπο είναι οι εκδρομές που θέλουν να κάνουν απο εκεί χωρίς καν να έχουν εγκλιματιστεί στο υψόμετρο του Κούσκο ή κάποιο ψηλότερο. Και σε συνδυασμό με το αυτοκίνητο που θέλουν να χρησιμοποιήσουν. Για να μη παρεξηγηθώ το Ογιαταιτάμπο είναι μια χαρά μέρος να μείνεις για να γυρίσεις την ιερή κοιλάδα, με εξαίρεση κάποια σημεία που φτάνουν κοντά στα 4000μ. αλλά οκ και αυτά μπορείς να τα φέρεις βόλτα με κάποια σύνεση. Το ίδιο το χωριό μπορεί κάποιος να το δει και σε μία μέρα άνετα. Δεν έχω μείνει βράδυ για να δω τι παίζει, αλλά γενικά η περιοχή δεν είναι για πάρτι και ξενύχτια.

Επίσης το Ογιαταιτάμπο δεν είναι το πιο βολικό σημείο για να ξεκινήσεις ημερήσια εκδρομή για Αusangate 7 lakes ή Quelccaya. Είναι πιο μεγάλη η απόσταση να φτάσεις έτσι και αμφιβάλλω αν ξεκινούν εκδρομές γι αυτά τα μέρη απο εκεί. Πιο βολικό είναι το Κούσκο και το πιο συνετό για εγκλιματισμό. Μόνο η λίμνη Ηumantay μπορείς να πεις οτι βολεύει για ημερήσια απο το Ογιαταϊτάμπο αλλά και πάλι αν δείτε στο χάρτη είτε ξεκινήσεις απο εκεί είτε απο Κούσκο τα ίδια χλμ κάνεις.

Το ζητούμενο στα ταξίδια μας είναι να περνάμε καλά χωρίς να ταλαιπωρούμαστε.
Μπορείς να μου δείξεις τι τουρ κοιτάς για τον παγετώνα; Εχθές που κοιτούσα κανα δυο δεν μπορούσα να καταλάβω μέχρι που πηγαίνουν με αυτοκίνητο και ποια απόσταση περπατάν μετά. Απο περιέργεια θέλω να δω αν και τι έχει αλλάξει

Last edited:

GTS

Member
Μέγας Συγγραφέας
Εγώ έμεινα Ollataytambo, αφού είχα μείνει στο Κούσκο και ήταν εκπληκτικά. Με βόλεψε και να πάρω το τρένο για ΜΠ αλλά και για εκδρομές εκεί γύρω, είναι πάρα πολύ ωραία. Εγώ βέβαια είχα και χρόνο, έμεινα 7μ στην Ιερή Κοιλάδα συνολικά.

agmi

Member
Συμφωνω απολυτα με τον @GTS και μεις μειναμε νμζψ 3 βραδια εκει περυσι, γλυτωνεις τις ανηφορες/κατηφοριες του Κουσκο, και η ιερη κοιλαδα ειναι πιο ευκολα προσβασιμη. Δεν αναφερομαι για την προσβασιμοτητα στο ΜΠ, γιατι τα τρενα ξεκινουν τα αγρια χαραματα, αν δεν κανω λαθος, απο Κουσκο και περνανε απο το Ογια...
Οσο για νυχτερινη ζωη, οπως στα αναφερει και ο/η @Sassenach77 δεν υπαρχει 6-7 μετρια φαγαδικα και 2 καλα με πολυ καλα. Ενα εκ των οποιων ειναι και το Amanto, Amanto - HOME
μερικες φορες πρεπει να κανεις κρατηση! Ημασταν με μια συμφορουμιτισα περυσι τετοιο καιρο, και μας το προτεινε, και καθισαμε παρεα, καπου ειχε διαβασει μια κριτικη, και ηταν ολαααα τα λεφτα!

Last edited:

AngieS89

Member
Γεια σε όλους! Επιστρέψαμε σήμερα τα ξημερώματα από το ταξίδι μας στο Περού και ήθελα να γράψω τι κάναμε τελικά, γιατί οι συμβουλές στο φόρουμ με βοήθησαν πολύ στην οργάνωση.

Το πρόγραμμα μέρα-μέρα:
  • 1η μέρα: Άφιξη Λίμα, βόλτα και διαμονή στο Miraflores.
  • 2η μέρα: Εκδρομή στα Los Palominos (κολύμπι με θαλάσσια λιοντάρια) – άξιζε πολύ!
  • 3η-5η μέρα: Ζούγκλα (Puerto Maldonado). Διαμονή στο Ecolucerna Lodge (all inclusive). Πολύ vfm επιλογή, περιλάμβανε και διάφορες εκδρομές.
  • 6η μέρα: Πτήση για Κούσκο το μεσημέρι και κατευθείαν transfer για Ollantaytambo.
  • 7η μέρα: Maras, Moray και Chinchero με οδηγό. Το απόγευμα είδαμε και τον αρχαιολογικό χώρο στο Ollantaytambo.
  • 8η μέρα: Επιστροφή στο Κούσκο με στάση στο Pisac.
  • 9η μέρα: Sacsayhuaman, Cristo Blanco, βόλτα στο San Blas.
  • 10η μέρα: Εκδρομή στον παγετώνα Quelccaya (5300μ). Πολύ κουραστικό (3:00 π.μ. - 20:30 μ.μ.) αλλά μαγικό τοπίο χωρίς κόσμο.
  • 11η μέρα: Μάτσου Πίτσου. Σταθήκαμε τυχεροί με τον ξεναγό, ήμασταν μόνοι μας (κάτι Αγγλάκια που ήταν μαζί μας φύγανε για να βρουν τους φίλους τους) Τρομερή ξενάγηση μας εξηγούσε τα πάντα και από μόνος του μας έβγαζε φωτογραφίες κτλ στα κατάλληλα σημεία.
  • 12η μέρα: Ξεκούραση και βόλτες στο Κούσκο (είχαμε πλάνο για Humantay αλλά δεν είχαμε άλλες αντοχές).
  • 13η-14η μέρα: Πτήση για Λίμα και διαμονή στο Barranco. Μας άρεσε πολύ περισσότερο από το Miraflores.
Πρακτικά Tips:
  • Υψόμετρο: Νομίζω ήταν σωστή επιλογή οι 2 νύχτες στο Ollantaytambo. Βοήθησε πολύ στον εγκλιματισμό γιατί κάναμε εκδρομές σε μεγαλύτερο υψόμετρο (π.χ. Moray) και επιστρέφαμε εκεί που ήταν χαμηλότερα για ύπνο. Θεωρώ πως οι 2 νύχτες εκεί είναι αρκετές για να δεις τα γύρω γύρω.
  • Φάρμακα: Πήρα μισή ακεταζολαμίδη μόνο μία φορά πριν την προσγείωση στο Κούσκο και μετά τη σταμάτησα. Για τον παγετώνα πήρα τα τοπικά Sorojchi pills (ένα βράδυ, ένα πρωί). Πέρα από λίγο πονοκέφαλο, δεν είχα θέμα.
  • Ζούγκλα & Έντομα: Χρησιμοποιήσαμε Jungle Formula 50% deet. Τις πρώτες μέρες ήταν οκ, αλλά μετά από έναν νυχτερινό περίπατο μας τσίμπησαν κουνούπια και στον άντρα μου βρήκαμε και τσιμπούρια μετά από δύο μέρες που τα πήραμε χαμπάρι. Οπότε αν πάτε να ελέγχετε το σώμα σας καθημερινά.
  • Οργάνωση: Αν το ξαναέκανα, θα έκλεινα νωρίτερα τα εισιτήρια για Μάτσου Πίτσου ώστε να πάω κατευθείαν από το Ollantaytambo όσο ήμουν ήδη εκεί, για να γλιτώσω το πηγαινέλα στο Κούσκο και ίσως να είχαμε δυνάμεις και για humantay. Διαμονή στην Λίμα θα έκανα εξ αρχής στο Barranco. Όλες οι μετακινήσεις μας έγιναν με ιδιωτικό transfer και uber. Οι τιμές ήταν πολύ νορμαλ γενικά. Σίγουρα θα ήταν πολύ πιο φθηνά με τα collectivο αλλά νομίζω δεν αξίζει να κόψει κάποιος από εκεί λεφτά. Ευτυχώς δεν νοικιάσαμε αυτοκίνητο που σκεφτόμασταν για να πάμε μόνοι μας σε κάποια μέρη.
Ελπίζω να βοηθήσουν! Αν κάποιος θέλει λεπτομέρειες για οδηγούς ή το lodge, ρωτήστε με.🙂

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Επιστρέψαμε σήμερα τα ξημερώματα από το ταξίδι μας στο Περού και ήθελα να γράψω τι κάναμε τελικά
Το τεντώσατε το πρόγραμμα, αλλά άμα δε το κάνεις στο Περού που θα το κάνεις!
Πήρατε νομίζω αρκετά μεγάλη εικόνα απ' το Περού & χαίρομαι που σας βγήκε επιτυχώς.
Πάντα τέτοια! :)

AngieS89

Member
Το τεντώσατε το πρόγραμμα, αλλά άμα δε το κάνεις στο Περού που θα το κάνεις!
Πήρατε νομίζω αρκετά μεγάλη εικόνα απ' το Περού & χαίρομαι που σας βγήκε επιτυχώς.
Πάντα τέτοια! :)
Ισχύει 😅! Απορώ με τα ταξιδιωτικά γραφεία που στις ίδιες μέρες βάζουν και Τιτικάκα και Αρεκίπα, εμείς ήμασταν χώμα κάθε μέρα.
Το επόμενο ταξίδι θα είναι κάπου που θέλει λιγότερη οργάνωση και λίγο πιο ξεκούραστο σίγουρα! 🤣

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ισχύει 😅! Απορώ με τα ταξιδιωτικά γραφεία που στις ίδιες μέρες βάζουν και Τιτικάκα και Αρεκίπα, εμείς ήμασταν χώμα κάθε μέρα.
Παίζει και το υψόμετρο το ρόλο του στην καταπόνηση -δε το πίστευα μέχρι να το ζήσω- χώρια η κούραση από πτήσεις, μετακινήσεις και τα σχετικά. Πολύ ωραία το πήγατε, αντικειμενικά θα ήταν δύσκολη κι άλλη προσθήκη.
Το επόμενο ταξίδι θα είναι κάπου που θέλει λιγότερη οργάνωση και λίγο πιο ξεκούραστο σίγουρα! 🤣
Καλά μη χαίρεσαι, τα ίδια λέω εδώ και χρόνια αλλά πάλι στην ταλαιπωρία καταλήγω. :haha::haha:

Nam4

Member
Καλησπέρα ομάδα! Είμαστε σε διαδικασία να κλείσουμε τη μεταφορά μας από Cusco σε Puno η οποία θα γίνει με night bus. Έχει κάποιος εμπειρία για καλύτερη εταιρεία η οτιδήποτε μπορει να βοηθήσει; Επίσης, πρεπει να αγχωθώ να το κλείσω από τώρα η θα βρούμε ακρη και εκεινη τη μερα στο Κουζκο; (Αρχες Αυγούστου αυτά...)
Ευχαριστώ!!

traveller@86

Member
Είναι καλή ιδέα να ταξιδέψουμε τον Αύγουστο από Puerto Maldonado στο Κούσκο με νυχτερινό λεωφορείο; Ποια εταιρεία είναι πιο αξιόπιστη; Αν έχουμε πάρει από πριν χάπια για το υψόμετρο θα βοηθούσαν? Ευχαριστώ!

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Είναι καλή ιδέα να ταξιδέψουμε τον Αύγουστο από Puerto Maldonado στο Κούσκο με νυχτερινό λεωφορείο; Ποια εταιρεία είναι πιο αξιόπιστη; Αν έχουμε πάρει από πριν χάπια για το υψόμετρο θα βοηθούσαν? Ευχαριστώ!
Συνήθως (και τώρα που το είδα έτσι ειναι) κάτω από 50€ έχει το αεροπορικό εισιτήριο γι αυτή τη διαδρομή, γιατί να χάσετε χρόνο (και αρκετή ενέργεια) με τα λεωφορεία;

Η ακεταζολαμίδη ειναι αυτή που έχω να δει τα καλύτερα αποτελέσματα για το υψόμετρο, ρώτα το γιατρό σου.

traveller@86

Member
Συνήθως (και τώρα που το είδα έτσι ειναι) κάτω από 50€ έχει το αεροπορικό εισιτήριο γι αυτή τη διαδρομή, γιατί να χάσετε χρόνο (και αρκετή ενέργεια) με τα λεωφορεία;

Η ακεταζολαμίδη ειναι αυτή που έχω να δει τα καλύτερα αποτελέσματα για το υψόμετρο, ρώτα το γιατρό σου.
Δεν εξυπηρετούν οι ώρες των πτήσεων. Πχ έχει πρωινή πτήση που φτάνει στις 11:15 και μετά έχουμε κλείσει διανυκτέρευση στο Ollataytambo για εγκλιματισμό και δεν θέλουμε να χάσουμε όλη την μέρα. Το Pisac πόσες ώρες θέλει για τον αρχαιολογικό χώρο και την αγορά; Σκεφτόμουν μήπως το κάναμε την πρώτη μέρα πριν την άφιξη στο Ollataytambo. Πιστεύεις ότι αν φτάσουμε εκείνη την ώρα Κούσκο προλαβαίνουμε;

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Δεν εξυπηρετούν οι ώρες των πτήσεων. Πχ έχει πρωινή πτήση που φτάνει στις 11:15 και μετά έχουμε κλείσει διανυκτέρευση στο Ollataytambo για εγκλιματισμό και δεν θέλουμε να χάσουμε όλη την μέρα. Το Pisac πόσες ώρες θέλει για τον αρχαιολογικό χώρο και την αγορά; Σκεφτόμουν μήπως το κάναμε την πρώτη μέρα πριν την άφιξη στο Ollataytambo. Πιστεύεις ότι αν φτάσουμε εκείνη την ώρα Κούσκο προλαβαίνουμε;
Ανετα προλαβαίνετε.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.171
Μέλη
40.165
Νεότερο μέλος
calpomenfia1978