Γενικά Ταξίδι του μέλιτος - Λατινική Αμερική αλλά πού;

Evi_Stav

Member
Και ήρθε αυτή η ώρα! :xalara:

Ήρθε η ώρα να αρχίσω να σκέφτομαι το ταξίδι το μέλιτος που θα γίνει τα επόμενα Χριστούγεννα!

Η διάρκεια θα είναι 16-17 μέρες (εύχομαι να τα καταφέρουμε με τις άδειες), αλλά ο προορισμός υπό επεξεργασία :lol:

Πάντα είχα τρέλα με την Λατινική Αμερική και πολλά "must see before I die" μέρη τόσο στο Μεξικό, όσο και στη Περού, στη Χιλή, στη Βολιβία, στην Βραζιλία, στην Κόστα Ρίκα...

Ώσπου τώρα ήρθε η πρώτη ευκαιρία της ζωής μου να ταξιδέψω προς τα εκεί!

Σαν πρώτη σκέψη είχα στο μυαλό μου ότι θέλω να πάω σίγουρα στο Περού 1) γιατί το Machu Picchu είναι όνειρο ζωής και 2)διότι το θεωρώ δύσκολο να πάω εκεί και ειδικά να ανέβω στο Machu Picchu με τα υψόμετρα που έχει με παιδί (αν και εφόσον κάνω οικογένεια σύντομα που είναι στο πλάνο)! Άρα ίσως είναι η μοναδική μου ευκαιρία να ταξιδέψω εκεί για τα επόμενα 10 χρόνια :lol:

Από την άλλη, και το Μεξικό είναι προορισμός που θέλω να πάω σίγουρα μια φορά στη ζωή μου, αλλά το θεωρώ πιο εφικτό να πας και με οικογένεια και επίσης θα ήθελα να πάω την περίοδο της Ημέρας των Νεκρών, οπότε ίσως not the correct timing;

Αν λοιπόν αφετηρία είναι το Περού, τι προλαβαίνω να δω σε 17 μέρες; Με ποια άλλη χώρα θα μπορούσα ενδεχομένως να το συνδυάσω; Βολιβία για να πάω και στην Titicaca; Βραζιλία για Rio & Iguazu Falls; Προλαβαίνω; Είναι εφικτό;

Δεν μας πειράζει να τρέχουμε, δεν μας πειράζει να τα στριμώξουμε! Θέλω τις πιο τρελές σας προτάσεις για να δούμε όσα περισσότερα μπορούμε!

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Με 16-17 μέρες κι αφού το όνειρο σου είναι το Μάτσου Πίτσου, εγώ λέω Περού ασυζητητί, στο οποίο ενδεχομένως να μπορέσεις να κοτσάρεις και κάποιες μέρες Βολιβία, αλλά αυτό φτιάχνεται.
Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν, γίνονται και μετά.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra

Ήρθε η ώρα να αρχίσω να σκέφτομαι το ταξίδι το μέλιτος που θα γίνει τα επόμενα Χριστούγεννα!

Η διάρκεια θα είναι 16-17 μέρες (εύχομαι να τα καταφέρουμε με τις άδειες), αλλά ο προορισμός υπό επεξεργασία :lol:

Πάντα είχα τρέλα με την Λατινική Αμερική και πολλά "must see before I die" μέρη τόσο στο Μεξικό, όσο και στη Περού, στη Χιλή, στη Βολιβία, στην Βραζιλία, στην Κόστα Ρίκα...

Σαν πρώτη σκέψη είχα στο μυαλό μου ότι θέλω να πάω σίγουρα στο Περού 1) γιατί το Machu Picchu είναι όνειρο ζωής και 2)διότι το θεωρώ δύσκολο να πάω εκεί και ειδικά να ανέβω στο Machu Picchu με τα υψόμετρα που έχει με παιδί (αν και εφόσον κάνω οικογένεια σύντομα που είναι στο πλάνο)! Άρα ίσως είναι η μοναδική μου ευκαιρία να ταξιδέψω εκεί για τα επόμενα 10 χρόνια :lol:

Από την άλλη, και το Μεξικό είναι προορισμός που θέλω να πάω σίγουρα μια φορά στη ζωή μου, αλλά το θεωρώ πιο εφικτό να πας και με οικογένεια και επίσης θα ήθελα να πάω την περίοδο της Ημέρας των Νεκρών, οπότε ίσως not the correct timing;

Αν λοιπόν αφετηρία είναι το Περού, τι προλαβαίνω να δω σε 17 μέρες; Με ποια άλλη χώρα θα μπορούσα ενδεχομένως να το συνδυάσω; Βολιβία για να πάω και στην Titicaca; Βραζιλία για Rio & Iguazu Falls; Προλαβαίνω; Είναι εφικτό;

Δεν μας πειράζει να τρέχουμε, δεν μας πειράζει να τα στριμώξουμε! Θέλω τις πιο τρελές σας προτάσεις για να δούμε όσα περισσότερα μπορούμε!
Ε Περου αναμφίβολα τότε.

Η Βολιβία αυτή τη στιγμή εχει θέματα αλλα το καλό ειναι πως, σε αντίθεση με το Περού, δε θέλει και τιποτε φοβερές κρατήσεις απο πριν.

Εγώ θα εκανα λοιπόν σίγουρα Κουσκο με περίχωρα 6 μερες μίνιμουμ, 2 μερες Λιμα γιατι απο κει θα μπείτε και θα βγείτε λογικά, για τη Βολιβία θα άφηνα 6 μέρες (2 στη Λα Παζ και 4 για το Ουγιουνι). Οπότε σου περισσεύουν 3 μερες στο Περου που κανεις είτε Nazca/Paracas/Ballestas/Huacacahina ή Titicaca με Νησί Σελήνης/Ηλιου.

Αν όταν έρθει η ώρα δειτε οτι η Βολιβία εξακολουθεί να εχει θέματα με διαδηλώσεις, μολότοφ, καταλήψεις κλπ, τις 6 μερες της Βολιβίας τις κανεις Αμαζόνιο και βορά πχ Τρουχιγιο και πέριξ ή ενα 6ημερο πιο ψηλά, σε Chachapoyas, Cajamarca κλπ.

Ο,τι εχει να κανει με το Μάτσου Πιτσου καλό ειναι να το ξεκινήσεις απο νωρίς πάντως, ειδικα για τέτοιες ημερομηνίες.

Evi_Stav

Member
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο :D

Περού τότε και ψάχνουμε τώρα με τι να το συνδυάσουμε...

@Yorgos ανεξάρτητα με το αν η Βολιβία έχει ή δεν έχει εντάσεις εκείνη την περίοδο, θεωρείς πως ο Αμαζόνιος ίσως αξίζει καλύτερα ούτως ή άλλως;

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο :D

Περού τότε και ψάχνουμε τώρα με τι να το συνδυάσουμε...

@Yorgos ανεξάρτητα με το αν η Βολιβία έχει ή δεν έχει εντάσεις εκείνη την περίοδο, θεωρείς πως ο Αμαζόνιος ίσως αξίζει καλύτερα ούτως ή άλλως;
Γούστα είναι αυτά, άλλος θα σου απαντήσει αλλιώς, αλλά για μένα η Βολιβία είναι κλάσεις ανώτερη. Θα δειτε το Tiwanaku που είναι φοβερός αρχαιολογικός χώρος και στο δρόμο για τη Λα Παζ, η οποία ως πόλη είναι η αγαπημένη μου στη Νότιο Αμερική (αυθεντική, άγρια, με πολύ χρώμα, ινδιάνικη κουλτούρα) και το Salar de Uyuni και η Avaroa είναι κάτι το ανεπανάληπτο.

Τροπική βλάστηση, πουλάκια, καϊμάνους, Αμαζόνιο μπορείτε να ξαναδείτε στη ζωή σας σε πολλά μέρη.

Taksidiwtis

Member
Αφηγητής

17 μερες λίγες για Περου Βολιβία .Μια διαδρομη που θα προτεινα ειναι Λιμα-Κουακο(Ματαου Πιταου) -λιμνη Τιτικακα-Λα παζ-Ουγιουνι-Σαν πεντρο ντε Ατακαμα (χιλη) και απο εκει μπαινεις απο Αρικα με το τρενο η λεοφωρειο ατην πρωτη συνοριακη πολη του Περου την Τακνα(μια ωρα απο την Αρικα) και αεροπλάνο επιστροφης στην Λιμα

Evi_Stav

Member
17 μερες λίγες για Περου Βολιβία .Μια διαδρομη που θα προτεινα ειναι Λιμα-Κουακο(Ματαου Πιταου) -λιμνη Τιτικακα-Λα παζ-Ουγιουνι-Σαν πεντρο ντε Ατακαμα (χιλη) και απο εκει μπαινεις απο Αρικα με το τρενο η λεοφωρειο ατην πρωτη συνοριακη πολη του Περου την Τακνα(μια ωρα απο την Αρικα) και αεροπλάνο επιστροφης στην Λιμα
Πολύ καλή εναλλακτική! Την ψάχνω να δω τις μετακινήσεις λίγο :D

Αυτό που είδα ψάχνοντας λίγο αεροπορικά κ.λ.π είναι πως είναι αρκετά ακριβή η μετακίνηση από Περού (οποιοδήποτε σημείο) στη La Paz. Προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει άλλος τρόπος να φτάσουμε Βολιβία από κάποιο σημείο του Peru. Καταλαβαίνω πως από Cusco μπορώ να πάω με λεωφορείο Titicaca και από εκεί πάλι με λεωφορείο να περάσω στην πλευρά της Βολιβίας και να φτάσω La Paz;

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Πολύ καλή εναλλακτική! Την ψάχνω να δω τις μετακινήσεις λίγο :D

Αυτό που είδα ψάχνοντας λίγο αεροπορικά κ.λ.π είναι πως είναι αρκετά ακριβή η μετακίνηση από Περού (οποιοδήποτε σημείο) στη La Paz. Προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει άλλος τρόπος να φτάσουμε Βολιβία από κάποιο σημείο του Peru. Καταλαβαίνω πως από Cusco μπορώ να πάω με λεωφορείο Titicaca και από εκεί πάλι με λεωφορείο να περάσω στην πλευρά της Βολιβίας και να φτάσω La Paz;
Ναι σωστά.

Halarotis

New Member
Καλησπερα. Να δωσω και εγω μια ακομα ιδεα. Και εγω θα μιλησω για Περου. Φανταστικο μερος.

Εμεις συνδυασαμε επισης 16 μερες Περου και Χιλη.
8 μερες Περου και 7 Χιλη. 1 μερα Λιμα (δεν χρειαζεται παραπανω) και μετα 7 Κουσκο. Επισης θα προτεινα ενα μονοπατι σιγουρα στην περιοχη του Κουσκο. Εμεις καναμε το Incas trail που ειναι το κλασσικο και το πιο διαδεδομενο. Τρομερη εμπειρια. Μακαρι να ειχαμε κι αλλες μερες να καναμε κι αλλα μονοπατια. Και ουσιαστικα ηταν το πρωτο μας σοβαρο hiking που κανουμε.

Μετα Χιλη 2 μερες Σαντιαγκο και μετα αλλες 4 στη 2η πιο ανυδρη περιοχη του κοσμου την Ατακαμα.
Κολυμπησαμε σε salt lakes, ανεβηκαμε σε λιμνες στα 4.ΟΟΟ, πηγαμε σε Hot springs.

Γενικα μας αρεσε οι απιστευτες εικονες που ειδαμε και ο συνδυασμος της απιστευτης φυσης του Περου και της ερημου της Ατακαμα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom