Ταξίδι του μέλιτος τον Αύγουστο!

jetry

Member
Μηνύματα
41
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αγαπητοί ταξιδιώτες θα χρειαστώ τα φώτα σας :)
Αρχίσαμε με τον καλό μου να κάνουμε σχέδια για το γαμήλιο ταξίδι μας που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Αύγουστο. Σας παραθέτω τις επιλογές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας, το budget προς το παρόν δε μας απασχολεί χωρίς να σημαίνει οτι μας τρέχουν και από τα μπατζάκια χιχι! Απλά επειδή πολύ πιθανό να μην καταφέρουμε να κάνουμε ξανα τέτοιου είδους ταξίδι, προτιμούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω και να επενδύσουμε σε μια εμπειρία ζωής. Γενικά υπολογίζουμε γύρω στις 15 μέρες (έχουμε βέβαια έναν μήνα στη διάθεσή μας αλλά το οικονομικό μας περιορίζει!).

Πρώτος προορισμός: Νέα Υόρκη --> Ο καλός μου έχει όνειρο ζωής να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, ενώ εμένα δε με συγκινεί ιδιαίτερα. Θα ήθελα κάποια στιγμή να την επισκεφτώ αλλά σίγουρα προς Χριστούγεννα (είμαι παιδί του χειμώνα και των Χριστουγέννων περισσότερο όπως κι εκείνος!) Προσωπικά θα το άφηνα ως τελευταία επιλογή, ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω ποιές αεροπορικές θεωρούνται αξιόπιστες για ένα τέτοιο ταξίδι.

Δεύτερος προορισμός: Μεξικό --> Δικό μου όνειρο ζωής που και ο καλός μου όμως θα ήθελε πολύ να επισκεφτεί! Δεν ξέρω από άποψη καιρού πως είναι τα πράγματα εκεί τον Αύγουστο αλλά δε με απασχολεί ιδιαίτερα. Ωστόσο έχω πελαγώσει λίγο με το πλάνο που προσπαθώ να βγάλω για το τι μπορούμε να δούμε και πως μπορούμε να μετακινηθούμε.

Τρίτος προορισμός: Palawan --> Κι άλλο όνειρο ζωής!! Τι να πει κανεις για το νησι αυτο.. Μας προβληματίζει ο καιρός γιατί δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνεις πολλές δραστηριότητες, ωστόσο θα θέλαμε να ζήσουμε και την πιο άγρια ζωή εκεί από άποψη καιρικών φαινομένων, από την άλλη δε θα θέλαμε να κλειστούμε και τόσες μέρες μέσα σε τέσσερις τοίχους..

Και δύο τελευταίες επιλογές, Μπαλί και Ταϋλάνδη.. Αν και νομίζω Ταυλάνδη ειδικά μπορείς εύκολα να πας κάποια στιγμή, δεδομένου οτι είναι και πιο οικονομική επιλογή.

Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις σας, και κυρίως αν κάποιοι έχουν κάνει αντίστοιχα ταξίδια θα ήθελα πολύ να με ενημερώσετε για το ποιες αεροπορικές να προτιμήσουμε και ένα σχετικό κόστος που θα πρέπει να υπολογίζουμε χωρις να τρώμε ένα φρούτο και να κοιμόμαστε σε hostel :) Φυσικά οποιαδήποτε άλλη πρόταση για Αύγουστο που να περιλαμβάνει και χαλάρωση αλλά και επαφή με άλλο πολιτισμό είναι ευπρόσδεκτη!

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων, keep travelling!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.965
Likes
9.361
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μπαλί-Ταυλάνδη (για μένα) φεύγουν από τη συζήτηση όταν υπάρχει επιλογή για Παλαουάν-Μεξικό!
Τώρα όπως λες για Παλαουάν ο καιρός μπορεί να είναι ένα θέμα..κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα είναι, αλλά πηγαίνοντας την εποχή των μουσώνων,ένα ρίσκο θα το πάρεις.
Μπορείτε να συνδυάσετε τις δυο πρώτες επιλογές, καλύπτοντας το γούστο και των δυο σας, 5 μέρες ΝΥ και 10 Μεξικό. Φυσικά και εδώ είναι η εποχή των τυφώνων αλλά το ρίσκο με τους μουσώνες είναι μεγαλύτερο. Προσωπικά δε θα χαράμιζα τις 5 πολύτιμες μέρες μου Αυγουστιάτικα στη ΝΥ ενώ μπορούσα να δω παραπάνω πράγματα στο Μεξικό, αλλά είναι προσωπικό μου γούστο.
 

jetry

Member
Μηνύματα
41
Likes
28
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
go2dbeach ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Έχω διαβάσει πάνω από 5 φορές την εμπειρία που έζησες στο Μεξικό και τολμώ να πω οτι ζήλεψα το παραμικρό! Ωστόσο μου φαίνεται βουνό όλο αυτό!! Αλήθεια είναι ασφαλές να ενοικιάσεις αυτοκίνητο και να κινηθείς στις διάφορες περιοχές; Θα είναι το πρώτο μεγάλο μας ταξίδι εκτός Ευρώπης και όσο να ναι ένα άγχος το έχω! Νέα Υόρκη 5 μέρες τι να ευχαριστηθείς.. απλά για να πουμε οτι πήγαμε;; Θα συμφωνήσω μαζί σου οτι δε θα ήθελα να χαραμίσω 5 μέρες εκεί μέσα στον Αύγουστο!

Σε ζαλίζω τώρα με τις ερωτήσεις, θα είναι μόνο δύο και βασικές! Ποιά πιστεύεις οτι είναι μια καλή τιμή για αεροπορικά εισητήρια και με ποιά εταιρία; Και γενικά από άποψη κόστους ζωής τι παίζει;; Σε ευχαριστω πολύ!
 

aris@

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Καλησπερα σε ολους,

30 Ιουλιου πηραμε την αποφαση να παντρευτουμε!

Τα εχουμε οργανωσει ολα εκτος απο το ταξιδι μας. Κοιταζουμε προορισμους και δεν εχουμε καταληξει ακομα. Ψαχνουμε κατι εξωτικο με ομορφες θαλασσες αλλα οχι μοναχικα. Ακουμε πολλα περι μουσωνων και κλιματος για την περιοδο που κοιταμε γι αυτο θα ηθελα καμια συμβουλη για προορισμο.

Το budget ειναι αρκετα υψηλο , μας ενδιαφερει να εχουμε καλη διαμονη με παροχες ωστε να μας μεινει αξεχαστο.

Η β επιλογη ειναι παραμενουμε ελλαδα σε εσωτερικο προορισμο και χριστουγεννα κανουμε την κινηση τοτε.

Διαβαζω για Μαλδιβες οτι ειναι ωραια αλλα απο φιλικο ζευγαρι μου ειπαν οτι ειναι μοναχικα και δεν το θελουμε αυτο.
Θελουμε το εξωτερικο μερος να συνδιαζεται με ζωη.

Any suggest?
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.089
Likes
1.659
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, Σευχέλλες.
Υπάρχει και ο Μαυρίκιος βέβαια που είναι οικονομικότερη λύση..
 

doraki26

Member
Μηνύματα
131
Likes
9
καλησπερα παιδια!!! κ εγω παντρευτηκα την προηγουμενη εβδομαδα και ειμαστε προς αναζητηση γαμηλιου ταξιδιου.. ονειρο ζωης ηταν το μαροκο, αλλα λογω συνθηκων φοβομαστε να παμε προς τα εκει, οποτε στρεφομαστε αλλου..τιμη κατ΄ατομο το πολυ 1000 ευρω!! και περιοδος ταξιδιου τελος αυγουστου με σεπτεμβρη μαλλον για 8 μερες. σκεφτηκα να συνδυασουμε ισπανια (μαδριτη)με καναρια νησια ή λισσαβωνα με πορτογαλικη μαδερα.. πιστευετε ειναι καλη επιλογη?? γενικα δεν θελουμε να παμε σε ενα μερος μονο που να ειναι χαλαρο για πολλες μερες, θελουμε να δουμε και τιποτα κανενα αξιοθεατο σε συνδυασμο με αλλες πολεις με θαλασσα κλπ. περιμενω προτασεις!!!
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
418
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Πάντως στο Μαρόκο ( Μαρακές, Καζαμπλάνκα κ Φεζ) πριν 2 καλοκαίρια δεν αισθανθήκαμε πουθενά επικίνδυνα. Νομίζω ότι Μαρόκο είναι ιδανικό για ταξίδι του μέλιτος με χλιδή σε χαμηλό Bgt.
Κ στην Πορτογαλία ισχύει το ίδιο όσον αφορά το κόστος, κ τόσο η Λισσαβώνα όσο κ το Πόρτο ενδείκνυνται για ρομαντικές βόλτες κ κρασί
Να ζήσετε κ καλά να περασετε
 

doraki26

Member
Μηνύματα
131
Likes
9
Πάντως στο Μαρόκο ( Μαρακές, Καζαμπλάνκα κ Φεζ) πριν 2 καλοκαίρια δεν αισθανθήκαμε πουθενά επικίνδυνα. Νομίζω ότι Μαρόκο είναι ιδανικό για ταξίδι του μέλιτος με χλιδή σε χαμηλό Bgt.
Κ στην Πορτογαλία ισχύει το ίδιο όσον αφορά το κόστος, κ τόσο η Λισσαβώνα όσο κ το Πόρτο ενδείκνυνται για ρομαντικές βόλτες κ κρασί
Να ζήσετε κ καλά να περασετε
οταν λεω οτι φοβομαστε να παμε προς τα εκει, εννοω μην εχει τζιχαντιστες κ τετοια...
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Αν σας ενδιαφέρει και εξερεύνηση και ξεκούραση προτείνω σαφάρι και διαμονή σε πολυτελή lodges στην Τανζανια στο πάρκο Σερενγκετι και σε αλλα πάρκα της χώρας και ξεκούραση σε πολυτελές resort στη Ζανζιβάρη.
Παρόμοιο,σαφάρι στην Τανζανία ή Μποτςουάνα και διαμονή στην καταπληκτική Μοζαμβικη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.257
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom