Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Mα αυτο σου λεμε οτι ειναι πολλες οι μερες θα κοψεις φλεβες.Αντε στο καιρο 4-5 μερες θα περασουν......στην Αλεξανδρεια τι να κανεις τοσες μερες?
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.424
Likes
4.409
Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε αρχικά Κάιρο-Αλεξάνδρεια-πέριξ για 5-7 ημέρες, μετά Σαρμ Ελ Σειχ (με εσωτερική πτήση ή με λεωφορείο για πιο cult καταστάσεις) για κανένα 4ήμερο και να επιστρέψετε από εκεί Αθήνα.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.428
Likes
7.805
15 μέρες στην Αίγυπτο το κόβω για τρελλή υπερβολή ειδικά αν σκοπεύεις να μείνεις και 8 μέρες στο Κάιρο, το οποίο δεν είναι απλά τρελλή υπερβολή αλλά τρέλλα γενικά...

Για τις κρουαζιέρες τώρα έχω μια γενική ένσταση και παρακαλώ να βοηθήσουν αυτοί που τις έχουν κάνει... το να είμαι 3-4 μέρες μαντρωμένος σε ένα Αιγυπτιακό κρουαζιερόπλοιο μαζί με δεκάδες άλλους τουρίστες, να τρώω από μπουφέ συγκεκριμένο φαγητό και να πηγαίνω κοπάδι σε συγκεκριμένες εκδρομές τις συγκεκριμένες ώρες μαζί με χιλιάδες άλλους κατσαπλιάδες δεν πέφτει λίγο έως πολύ βαρύ? ρωτάω καλόπιστα μια που δεν έχω κάνει τέτοια κρουαζιέρα και σαν ιδέα μου προκαλεί φρίκη... θα ήθελα να ακούσω γνώμες... πιστεύω ακράδαντα ότι μια κρουαζιέρα στο Νείλο είναι εμπειρία αλλά όχι με αυτό τον τρόπο... υπάρχουν καταπληκτικά μικρά πλοιάρια με τα οποία απολαμβάνεις πραγματικά το τοπίο και τα αξιοθέατα μακριά από όλους και όλα...

http://www.travelhippo.gr/dahabiya-νείλος/

Η αληθεια είναι ότι η πλειοψηφια των κρουαζιέρων (ελπιζω να γραφεται ετσι και να μην το σκοτωσα) είναι καπως ετσι... Ωστοσο υπαρχουν και εξαιρεσεις... Για παράδειγμα εμεις περσι κλεισαμε σε ένα ποταμοπλοιο με μολις 14 καμπινες (και μολις 8 τραπεζια στο εστιατοριο), ανα 2 καμπινες μοιραζόμασταν 1 ξεναγο και 1 αυτοκινητο και καναμε πριβε ξεναγηση στα αξιοθεατα, ενώ τελος το εστιατοριο ειχε αλα καρτ μενου από διακεκριμενο σεφ και ηταν πραγματικα εξαιρετικο.
Η εμπειρια ηταν αξεχαστη.
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Απο όσο διάβασα ειδα μεν οτι καλα και όμορφα ειναι η κρουαζιέρα (αρκει να εχεις το Τακη για οδηγό) , αλλα θα χάσουμε αρκετό χρονο πηγαινε - ελα + χρήμα
Εγώ θα πρότεινα να μη χάσετε την κρουαζιέρα... είναι ανεπανάληπτη! Για μένα ήταν από τις καλύτερες στιγμές του ταξιδιού. Βλέπεις ναούς φοβερούς googlαρε "Edfu temple", "Luxor temple", "Karnak", "Kom Ombo" κ αν δε σ'ενθουσιάσουν πάω πάσο. Όταν το κρουαζιερόπλοιο είναι εν πλω τα τοπία εκπληκτικά! Σε καμία περίπτωση δεν είναι χάσιμο χρόνου. Αν μπορείτε κ θέλετε φυσικά κλείστε σε ξενοδοχεία λιγότερο καλά...γιατί η κρουαζιέρα πραγματικά αξίζει. Αφού έχετε γύρω στις 12 μέρες, αν αφιερώσετε 4 μέρες στην κρουαζιέρα σάς μένουν άλλες 8 να τις μοιράσετε σε Κάιρο κ Αλεξάνδρεια που θέλετε...μια χαρά είναι.

το να είμαι 3-4 μέρες μαντρωμένος σε ένα Αιγυπτιακό κρουαζιερόπλοιο μαζί με δεκάδες άλλους τουρίστες, να τρώω από μπουφέ συγκεκριμένο φαγητό και να πηγαίνω κοπάδι σε συγκεκριμένες εκδρομές τις συγκεκριμένες ώρες μαζί με χιλιάδες άλλους κατσαπλιάδες δεν πέφτει λίγο έως πολύ βαρύ?
Όταν πήγαμε εμείς δεν είχε πολύ κόσμο το κρουαζιερόπλοιο...ήταν πολύ χαλαρά, όταν θέλαμε να απομονωθούμε το καταφέρναμε μια χαρά κ όταν θέλαμε να πούμε κ καμιά κουβέντα βρίσκαμε παρέα. Η καμπίνα μας ήταν εξωτερική με τεράστιο παράθυρο κ έβλεπες τα υπέροχα τοπία, οπότε όταν στο κατάστρωμα είχε καύσωνα μέναμε στο δωμάτιο, βάζαμε αιγυπτιακή μουσικούλα στην τηλεόραση κ αράζαμε στις καρέκλες μπροστά από το παράθυρο κ ξεκουραζόμασταν.

Ο μπουφές ήταν πολύ μεγάλος, με ποικιλία κ απ'όσο θυμάμαι τα φαγητά ήταν καλά...ειδικά κάποια που τα έφτιαχναν επι τόπου.

Όσο για τους άλλους τουρίστες δεν ήταν χιλιάδες βέβαια μπορεί να έτυχε, δεν ξέρω. Κ τώρα τί μου θύμισες; Πήγαμε στον ναό της Χατσεψουτ κ ο ξεναγός αφού μάς έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες μάς είπε πως όποιος θέλει μπορεί να ανέβει στον ναό κ μόλις τελειώσουμε να πάμε να τον βρούμε στο καφέ που βρισκόταν κάτω...δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση του κ σχεδόν όλο το γκρουπ κατευθύνθηκε στο καφέ κ εμείς που ανεβήκαμε στον ναό ήμασταν πολύ λίγοι! Δεν το πιστεύαμε... κ μετά ακούγαμε γκρίνια πως στην Αίγυπτο δεν έχει φραπέ!!! Ευτυχώς αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό...κατά τ'άλλα όλα κύλισαν πολύυυυ καλά!
 

koker

Member
Μηνύματα
252
Likes
490
Ονειρεμένο Ταξίδι
μαυρικιος
Και γω προτείνω 4 μέρες Κάιρο άντε 2 βαριά βαριά Αλεξάνδρεια και μετά με εσωτερική πτήση Σάρμ Ελ Σέιχ για άλλες 4 μέρες για χαλάρωση και ξεκούραση και επίσκεψη οποσδήποτε στο Σινά (Μονή Αγίας Αικατερίνης).Για την κρουαζιέρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν την έχω κάνει αλλά και εγώ έχω μια απέχθεια για τις κρουαζιέρες γενικώς.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Με τόση αβεβαιότητα στις ισλαμικές χώρες δεν θα το θεωρούσα και το καλύτερο ταξίδι αυτή την περίοδο. Όσο μικρή και αν είναι η πιθανότητα να δουν οι φίλοι σας το κεφάλι σας χωρις τα υπόλοιπα παρελκόμενα στο youtube, βασικός παράγοντας σε ένα ταξίδι είναι η ανεμελιά.
Αν επιμένετε, ισως με ενα πρακτορειο τα πραγματα να ειναι πιο απλα.
 

Meliti

Member
Μηνύματα
7
Likes
4
Μήπως κάποιος που να έχει πάει μόνος του ξέρει αν μπορείς να κλείσεις κρουαζιέρα επιτόπου στο Λούξορ ώστε να μπορείς να δεις τα πλοία κτλ; Υπάρχει περίπτωση να μη βρεις; Έχω δει ότι έχει πάρα πολλά.
 

emantas

Member
Μηνύματα
30
Likes
76
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια 1015 χιλιομετρα στ
Θα σου δωσω το τηλεφωνο ενος οδηγου στην Αιγυπτο που μπορεις να τον ρωτησεις τα παντα. Προσοχη ομως στις τιμες που θα κλεισεις αν τον χρησιμοποιεισεις! Δαγκωνει στεγνα αν δεν ξερεις τι τι μες παιζουν κανονικα στις μετακινησεις.. Πες οτι εισαι ο Ελληνας, θα καταλαβει ;)
00201226521110
 

maria nousi

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σας παιδια. Φευγω για Αιγυπτο σε μια εβδομαδα και θελω να ρωτησω ποσο ασφαλης χωρα ειναι για μεμονωμενους ταξιδιωτες. Ρωταω επειδη παω μονη εντελως!!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστω.
gia sas 8elw na sas rwthsw kati ,,, h ka8hghtria m otan phge mou eipe oti agorase arwmata pou ftiaxnontousan me enan parajeno tropo kai oti uparxei ena louloudi pou murizei uperoxa kai an to valeis sthn ntoulapa s murizei gia 8 xronia mporeite na m peite an kaneis sas jerei pou mporw na paw na dw kati tetoio ...???
 

cromhania

Member
Μηνύματα
101
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
gia sas 8elw na sas rwthsw kati ,,, h ka8hghtria m otan phge mou eipe oti agorase arwmata pou ftiaxnontousan me enan parajeno tropo kai oti uparxei ena louloudi pou murizei uperoxa kai an to valeis sthn ntoulapa s murizei gia 8 xronia mporeite na m peite an kaneis sas jerei pou mporw na paw na dw kati tetoio ...???:clap:
Καταρχας γραφε Ελληνικα συνφωνα με τους κανονες του φορουμ..
Στο θεμα σου τωρα...μην ανησυχεις σε ολα τα τουριστικα μερη ανα την Αιγυπτο θα βρεις μπόλικους να πουλανε τετοια πραγματα...αρκει να ξερεις τα βασικα Αγγλικα να συνεννοηθεις μαζι τους και να τους ρωτησεις ολες τις αποριες σου!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.798
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom