Μαλαισία Ταξιδεύοντας στη Μαλαισία!

magdalena

Member
Μηνύματα
15
Likes
25
Πώς αποφασίζει κανείς να κάνει ένα πιο μακρινό και εξωτικό ταξίδι;Στην περίπτωσή μας εντελώς κατά τύχη!Και να πως ξεκίνησαν όλα.. Ψάχνοντας εισιτήρια για την Ιρλανδία!! Ο προορισμός μας για το καλοκαίρι του 2012 ήταν η Ιρλανδία, όπου θα συναντούσαμε ένα καλό φίλο,όμως στην αναζήτηση εισιτηρίων παραστρατήσαμε!Όπως εμφάνιζε αλφαβητικά τις χώρες και τις προσφορές, η πτήση για Κουάλα Λουμπούρ κόστιζε 540 ευρώ ενώ για Δουβλίνο γύρω στα 300!
Και τότε ήταν που η ιδέα άρχιζε να στριφογυρνάει στο μυαλό μας,για την ακρίβεια η όλη σκέψη κράτησε ένα Σαββατοκύριακο και αυτό γιατί οι τράπεζες θα άνοιγαν Δευτέρα για να βάλουμε λεφτά και να αγοράσουμε τα εισιτήρια!Διαβάζοντας στο ίντερνετ και βλέποντας φωτογραφίες δεν μας χρειάστηκε παραπάνω χρόνος για να αποφασίσουμε το πρώτο μας ταξίδι εκτός Ευρώπης!Αν και υπήρχε ένα άγχος σχετικά με την οργάνωση,μια και στην Ευρώπη είχαμε οργανώσει inter-rail και άλλα ταξίδια αλλά ποτέ κάπου τόσο μακριά!Ο τολμών νικά άλλωστε και κάπου στα τέλη Μαΐου κλείνουμε τα εισιτήρια!Τιμή κατ' άτομο 600 ευρώ τελικά γιατί ανέβηκαν οι τιμές μέχρι να κλείσουμε.
Έπειτα πήρε σειρά η οργάνωση του προγράμματος μας: δύο βδομάδες στη διάθεση μας και το πρόγραμμα μας ήταν το εξής:

  • Άφιξη στην Κουάλα Λουμπούρ στις 14 Αυγούστου αργά το απόγευμα!Διαμονή στην πρωτεύουσα για 3 βράδια (και ναι όπως υποστηρίζουν και πολλοί άλλοι είναι υπεραρκετά!)
  • 17 Αυγούστου πτήση πρωινή για Κούτσινγκ!Μείναμε στο υπέροχο αυτό μέρος ως τις 21 Αυγούστου και μετά με υποσχέσεις ότι θα επιστρέψουμε πήραμε το δρόμο για το αεροδρόμιο και με ενδιάμεση πτήση στην πρωτεύουσα πετάξαμε για Κότα Μπαρού και μετά καραβάκι για τα Perhentian islands!
  • Ως τις 24 Αυγούστου κολυμπήσαμε,βουτήξαμε και περπατήσαμε στις φανταστικές παραλίες των Perhentian islands και μετά βουρ για αλλαγή σκηνικού και για τον εθνικό δρυμό Τάμαν Νεγκάρα!
  • 2 βράδια στις παρυφές του πάρκου αντικρίζοντας ελεύθερα ζώα από το μπαλκόνι μας και περπατώντας στο δάσος!
  • Καθώς οι μέρες μας τελειώνουν σιγά-σιγά χαράζουμε πορεία προς το βορά και τις φυτείες τσαγιού,επόμενος προορισμός: Cameron Highlands!

  • Παίρνοντας τον δρόμο για την πρωτεύουσα και τα τελευταία μας βράδια εκεί, επισκεφθήκαμε για μια μέρα τη Μελάκα και την τελευταία μέρα τριγυρίσαμε στη χαοτική Κουάλα Λουμπούρ και πήραμε το αεροπλάνο της επιστροφής!
Στη Μαλαισία είχαμε 3 εσωτερικές πτήσεις: από την Κουάλα Λουμπούρ στο Κούτσινγκ και επιστροφή και έπειτα την πτήση για Κότα Μπαρού!Κλείσαμε με την Airasia και το κόστος ήταν περίπου 120 ευρώ. Το συνολικό κόστος(αεροπορικά από Ελλάδα, τα εσωτερικά,ξενοδοχεία,φαγητό,δώρα κτλ) του ταξιδιού για 17 μέρες ήταν γύρω στα 1600-1700 ευρώ!
Το ταξίδι άξιζε τα λεφτά του μέχρι τελευταίου cent!!Μας άρεσε πάρα πολύ, μαγευτήκαμε από τον τόπο, θαυμάσαμε την ευγένεια των κατοίκων και το χαμόγελο που δεν εγκατέλειπε το πρόσωπό τους και γυρίσαμε στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις!Σε όποιον υπάρχει η σκέψη για ταξίδι στη Μαλαισία, να μη μείνει μόνο σε αυτή, το ταξίδι θα τον αποζημιώσει!
Αν και μία φίλη μας που είχε πάει στη Μαλαισία μας είπε ότι και τίποτα να μην κλείσουμε εκ των προτέρων δεν υπάρχει πρόβλημα,εμείς κλείσαμε τα ξενοδοχεία από πριν μέσω booking για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις!Όμως τελικά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα,δεν είναι αναγκαίο να κλείσει κανείς από νωρίτερα κι' έτσι μπορείτε να έχετε ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα(μόλις βαρεθείτε,αλλάζετε παραστάσεις!)
Δεν αναφέρω άλλες γενικές πληροφορίες καθώς υπάρχουν ήδη( νόμισμα,καιρός κτλ). Εμείς χρησιμοποιήσαμε τις κάρτες μας κανονικά στην τράπεζα και δεν πήγαμε σε ανταλλακτήρια!Ο καιρός όταν ήμασταν εμείς εκεί ήταν καλός,μόνο δυο-τρεις φορές έπιασε βροχή,πολύ δυνατή μεν αλλά δεν κράτησε δε πολλή ώρα!Η χώρα είναι ασφαλής, η υγιεινή της μια χαρά κατά τη γνώμη μας( το μόνο που αποφύγαμε ήταν να πιούμε νερό από τη βρύση,πίναμε μόνο εμφιαλωμένο) αλλά κατά τα άλλα όλα μια χαρά! Όλοι μιλάνε αγγλικά και είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί!Όπως έχει ήδη αναφερθεί δεν χρειάζεται ούτε βίζα ούτε κάποιο εμβόλιο!Εμείς από φάρμακα το μόνο που είχαμε μαζί ήταν αντικουνουπικό και τίποτα άλλο!Ρούχα καλοκαιρινά με μια δυο ζακέτες και μπουφάν και φυσικά αδιάβροχο και ομπρέλα που τελικά ήταν ένα τίποτα μπροστά στην ορμή της βροχής.
Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι άλλο πρακτικό να σας γράψω,ότι άλλο θα το συμπληρώσω στη συνέχεια!Την επιείκειά σας παρακαλώ εκ των προτέρων καθώς είναι η πρώτη μου ιστορία!Για να δούμε πως θα πάει! :)
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου magdalena!!! Σ'ευχαριστούμε που κάνεις τον κόπο να μας αφηγηθείς την ιστορία σου...Ανυπομονώ για τη συνέχεια!
Θέλουμε και πολλέεεεεες φωτογραφίες :xalara:
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
η θάλασσα στα Perhentian πώς ήταν;; Είχε κύμα ή ήταν κατάλληλη για κολύμπι; Δώσε καμιά πληροφορία παραπάνω!!
 

magdalena

Member
Μηνύματα
15
Likes
25
Λοιπόν απαντάω εδώ γιατί μέχρι να φτάσω στα Perhentian στην ιστορία μου μπορεί να βαρεθείς :bleh:! Η θάλασσα ήταν εκπληκτική, καθαρά τυρκουάζ νερά, μόνο μια μέρα είχε ελάχιστο κυματάκι και φυσικά όλοι μέρα ήμασταν στην παραλία κολυμπώντας και κάνοντας βουτιές με μάσκα για να βλέπουμε τον παραμυθένιο βυθό! Η παραλία είναι πανέμορφη σαν καρτ-ποστάλ και το μέρος ονειρικό!!
Όσο για τις φωτογραφίες σιγά σιγά, γιατί ήμασταν δύο φωτογράφοι και έχουμε πολλέεεεεεεεεες φωτογραφίες!!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.371
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Να βαρεθουμε αποκλειεται! Εκανες ωραιο τουρ στη χωρα..Περιμενω να ακουσω τη συνεχεια με ζουγκλες , τσάγια και παραλιες :cool:
 

magdalena

Member
Μηνύματα
15
Likes
25
Έτοιμοι για απογείωση!

Έχοντας περάσει ένα Σαββατοκύριακο με τις τελευταίες δουλίτσες πριν το ταξίδι,φτάνει η Δευτέρα και εμείς καταφθάνουμε στο Ελ. Βενιζέλος. Η πτήση μας είναι με την Egyptair για Κουάλα Λουμπούρ με ενδιάμεση στάση για 5ωρες στο Κάιρο!Η πτήση ως το Κάιρο σύντομη και εμείς ήδη ανυπομονούμε να φτάσουμε στον προορισμό μας:clap: !Η αναμονή στο Κάιρο περνάει με βόλτες στο αεροδρόμιο,ένα καφέ και πολλά πολλά σταυρόλεξα!Ο κύριος που μας ελέγχει τα διαβατήρια, ένας συμπαθέστατος Αιγύπτιος μας πιάνει την κουβέντα και αφού μας είπε ότι η κόρη του ήταν στη Μαλαισία πριν2βδομάδες μας συμβουλεύει να πάρουμε ταξί από το αεροδρόμιο μέχρι την πόλη,διαδρομή περίπου μιας ώρας!Και επιτέλους μπαίνουμε στο αεροπλάνο και φύγαμε για Μαλαισία!!!Το άγχος των τελευταίων ημερών(η οργάνωση του πρώτου μας ''εξωτικού ταξιδιού'',καθώς επίσης και τα22χρόνια μου και η απειρία μου ακόμα στα ταξίδια) με παρασύρει γλυκά στην αγκαλιά του Μορφέα σχεδόν με την απογείωση του αεροπλάνου!Όταν πια ξυπνάω οι αεροσυνοδοί μας φέρνουν το πρωινό και σε λίγο προσγειωνόμαστε για λίγο στην Μπανγκόκ.Κατεβαίνουμε από το αεροπλάνο και περνάμε ξανά όλους τους έλεγχους αλλά πια απέχουμε μόνο λιγάκι από τον τελικό προορισμό:)
Φρέσκια μετά από τόσες ώρες ύπνου με λίγο κουρασμένο το φίλο μου φτάνουμε στην Κουάλα Λουμπούρ!Παίρνουμε τις βαλίτσες μας και έτοιμοι για το ξενοδοχείο.
Το σχέδιο μας ήταν να πάρουμε το τρένο για την πόλη αλλά κάνοντας μια ερώτηση και στο γραφείο για το ταξί,διαπιστώνουμε ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά και λόγω κούρασης κιόλας τελικά παίρνουμε ταξί και φτάνουμε μετά από μία ώρα σχεδόν στο δωμάτιό μας!Το ταξί κόστισε 75RM,σχεδόν 19 ευρώ! Tο ξενοδοχείο μας ήταν κοντά στο σταθμό Imbi του Monorail!Έξω έχει ήδη σκοτεινιάσει αλλά δεν χάνουμε την ευκαιρία για την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη!
Με ένα μικρό χάρτη ξεχυνόμαστε στους χαοτικούς δρόμους της Κουάλα και βρισκόμαστε ακολουθώντας τη μύτη μας στο δρόμο με τα υπαίθρια μαγαζιά με φαγητά!Το θέαμα είναι πρωτόγνωρο,κόσμος, σουβλάκια θαλασσινών,ψάρια,κινέζικα και ινδικά μαγαζιά,ένα υπέροχο μωσαϊκό που συνεπαίρνει όλες μας τις αισθήσεις, ένας κόσμος τόσο διαφορετικός που θέλουμε να τον εξερευνήσουμε! Αποφασίζουμε να δοκιμάσουμε το φαγητό, η όρεξη μας είναι μεγάλη και σε λίγη ώρα καταβροχθίζουμε 2καραβίδες,γαρίδες και διάφορα σουβλάκια θαλασσινών!!Συνολικό κόστος του φαγητού και για τους δυο μας 40RM!Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για ξεκούραση στο δωμάτιο χαζεύουμε τα φρούτα και δεν αντιστεκόμαστε σε δύο μεγάλες δροσερές καρύδες! Θαμπωμένοι από την πρώτη εντύπωση και γλυκά εξαντλημένοι από το ταξίδι αλλά και με μπόλικη όρεξη για την αυριανή μας εξόρμηση αφηνόμαστε στον κόσμο των ονείρων,μέχρι να τα ζήσουμε την επόμενη ανακαλύπτοντας την πόλη!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.722
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
εγώ που δεν ανέβηκα,σας παρακολουθώ από τη γη.
περιμένουμε τη συνέχεια.
 

magdalena

Member
Μηνύματα
15
Likes
25
Ο συνεπιβάτης του ταξιδιού ανέβηκε στο αεροπλάνο για Μαλαισία
Φίλτατε συνταξιδιώτη μου,μετά το ταξίδι μας θα παρακολουθήσεις και την ιστορία;Ε αφού τα ξέρεις όλα :bleh:! Αν ξεχάσω κάτι να με συμπληρώσεις:bleh:
 

magdalena

Member
Μηνύματα
15
Likes
25
Πρώτη μέρα στην Κουάλα Λουμπούρ!

Έχοντας χορτάσει ύπνο, ετοιμαζόμαστε να κατέβουμε για πρωινό και να ξεκινήσουμε τη μέρα μας στην πρωτεύουσα. Μείναμε στο Furama Hotel κοντά στο σταθμό Imbi του monorail. Το πρωινό ήταν υπέροχο και χορτάτοι πια βγαίνουμε από το ξενοδοχείο. Στόχος μας είναι να δούμε το τζαμί και το πάρκο με τα πουλιά και τις πεταλούδες. Στο σταθμό ρωτήσαμε πως έπρεπε να πάμε και αφού προμηθευτήκαμε τα εισιτήρια(τα οποία είναι μάρκες πλαστικές που όταν μπαίνεις στο μετρό τις ακουμπάς πάνω στο μηχάνημα και ανοίγει η μπάρα ενώ βγαίνοντας τις ρίχνεις στην οπή του μηχανήματος για να σου επιτρέψει την έξοδο!),τα οποία κόστισαν 2,4 RM, πήραμε το monorail και κατεβήκαμε στη Maharajalela.
Και εδώ αρχίζουν οι πρώτες δυσκολίες,οι άνθρωποι μεν εξυπηρετικότατοι μας δείχνουν την κατεύθυνση αλλά επικρατεί ένα χάος με τα αυτοκίνητα,τα πεζοδρόμια μικρά ή ανύπαρκτα και κυριως ανύπαρκτα φανάρια για να περνάς απέναντι. Κάποιος κύριος μας προτείνει να πάρουμε ταξί αλλά εμείς ανήκουμε στους ταξιδιώτες που δεν ευχαριστιούνται ταξίδι αν δεν περπατήσουν όλη την πόλη! Τελικά μπαίνουμε σε ένα βουδιστικό ναό που έχει έκθεση φωτογραφίας και εκεί ένας νεαρός μας εξηγεί τον δρόμο. Μετά από διάφορους ελιγμούς ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανάκια φτάνουμε στο τζαμί! Για να μπούμε εγώ χρειάστηκε να φορέσω μαντίλα κτλ ενώ ο φίλος μου τίποτα,καθώς άνδρες με παντελόνια κάτω από το γόνατο μπορούν να μπουν. Ο ναός δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο,κάναμε μια βόλτα στον περιβάλλοντα χώρο και τραβήξαμε για το Birdpark! Το πάρκο φιλοξενεί πτηνά της περιοχής και διάφορα πολύχρωμα εξωτικά είδη,κάποια από τα οποία πετούν ελεύθερα(υπάρχει βέβαια προστατευτικό για να μην φύγουν)! Το εισιτήριο ήταν το ακριβότερο που πληρώσαμε 96RM Τα δύο άτομα,αλλά μας άρεσε το πάρκο,μετά από τόσο θόρυβο και κυκλοφορικό χάος, ήταν παράδεισος!! Εντυπωσιαστήκαμε με τα χρώματα των πουλιών και το μέρος ήταν ωραίο και προσεγμένο!Παρακολουθήσαμε το σόου που είχαν με αετούς,hornbill και άλλα πουλιά και φυσικά βγάλαμε πολλές πολλές φωτογραφίες!! Στη συνέχεια θέλαμε να δούμε το πάρκο με τις πεταλούδες! Πληρώσαμε το εισιτήριο μας (20RM το άτομο) και μπήκαμε!Όμως ο καιρός είχε άλλα σχέδια!Ενώ χαζεύαμε τις πεταλούδες,τις χελώνες και τα ερπετά,ξεκίνησε η καταιγίδα!Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε και να μπούμε στο κτήριο, όπου είδαμε τη συλλογή με τα έντομα!
Περιμέναμε μήπως κόψει η βροχή,αλλά μετά από μια ώρα έβρεχε ασταμάτητα και έτσι συνεννοηθήκαμε με άλλο έναν ταϊβανέζο ταξιδιώτη και μοιραστήκαμε το ταξί για να πάμε στο Central Market. Για το ταξί πληρώσαμε 10 RM! Περιπλανηθήκαμε λίγο στα μαγαζιά στην κλειστή αγορά και ευτυχώς σταμάτησε η βροχή και συνεχίσαμε το περπάτημα μας! Κατευθυνθήκαμε προς τις περιοχές China Town Little India και μπήκαμε στην υπαίθρια αγορά κοντά στο τζαμί Masjid Jamek!Υπήρχε πολύς κόσμος,πάγκοι με φρούτα,με φαγητά,γυναίκες που πουλούσαν γλυκά και μπισκότα, ένα ατελείωτο ρεύμα ανθρώπων ανεβοκατέβαινε την αγορά, ψώνιζε,έτρωγε..Ζηλέψαμε και αγοράσαμε 4σουβλάκια θαλασσινών από έναν πάγκο(1RM το καθένα!)και φάγαμε στο χέρι όπως οι ντόπιοι! Και φυσικά δεν αντισταθήκαμε στα φρούτα,δώσαμε 4 RM και αγοράσαμε λίγα durian και κάποια άλλα φρούτα!Στο φίλο μου δεν άρεσε η μυρωδιά του durian,όπως και σε πολλούς άλλους,τις επόμενες μέρες μάθαμε ότι απαγορεύουν πολλά ξενοδοχεία να μπεις με αυτά τα φρούτα στο δωμάτιο γιατί η μυρωδιά τους είναι έντονη. Προσωπικά βρήκα ενδιαφέρουσα τη γεύση τους και έφαγα και τις άλλες μέρες του ταξιδιού.
Δοκιμάσαμε να μπούμε στο τζαμί Masjid Jamek αλλά ήταν κλειστό εκείνη την ώρα λόγω Ραμαζανιού. Περπατήσαμε κάμποσο στην πόλη, παρόλο που συνέχεια χάναμε τον προσανατολισμό μας βρεθήκαμε σε λίγο μπροστά στους πύργους Petronas, έχοντας ήδη δει τον Menara KL και το γειτονικό πάρκο στην καρδιά της πρωτεύουσας. Οι δίδυμοι πύργοι είναι αρκετά εντυπωσιακοί,ειδικά αν πάτε όπως εμείς λίγο πριν το σούρουπο και τους δειτε με το φως του ήλιου και έπειτα φωτισμένους με το λιγοστό φως του ηλιοβασιλέματος,καθώς έρχεται η νύχτα. Το εισιτήριο ήταν 80 RM και έτσι αποφασίσαμε να μην τους επισκεφτούμε την άλλη μέρα το πρωί για να μπούμε και μέσα αλλά να τους απολαύσουμε απέξω. Όταν πια φωτίστηκαν το θέαμα ήταν όμορφο και το συντριβάνι μπροστά από τους πύργους άλλαζε και εκείνο χρώματα και σχήματα, τα φλας άστραφταν και οι φωτογράφοι προσπαθούσαν να φωτογραφήσουν ολόκληρους και τους δύο πύργους. Κουρασμένοι από τις πρώτες εντυπώσεις και κυρίως πεινασμένοι, πήραμε το δρόμο περπατώντας για το ξενοδοχείο. Στο δρόμο μας κοιτούσαμε για εστιατόριο. Κάποια στιγμή εντοπίσαμε ένα, το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με ντόπιους(Κινέζους κατά κύριο λόγο) και μπήκαμε! Ήταν κινέζικο και μετά ανακαλύψαμε πως ήταν αλυσίδα το Oversea. Παραγγείλαμε τηγανητό ρύζι,δύο χυμούς ανανά, ένα ορεκτικό και θαλάσσιο αγγούρι!Ω ναι, αυτό δεν είχαμε δοκιμάσει και αυτό αποφάσισε ο φίλος μου. Γενικά σε κάθε ταξίδι αναζητούμε καινούριες γεύσεις και προτιμούμε να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα,ποτέ δεν καταφεύγουμε σε εύκολες λύσεις όπως macdonald,μακαρονάδες κτλ. Το θαλάσσιο αγγούρι σαν γεύση δεν μας άφησε και τις καλύτερες των εντυπώσεων αλλά το φάγαμε όλο. Για το φαγητό δώσαμε περίπου100 RM,τα οποία συγκριτικά με αυτά που δώσαμε τις επόμενες μέρες για φαγητό ήταν πολλά!
Λίγο πριν φύγουμε από το μαγαζί ήρθε στο τραπέζι μας και μας χαιρέτησε ο νεαρός που μας είχε δείξει το πρωί το δρόμο για το πάρκο! Τελικά η χαοτική πρωτεύουσα επιτρέπει που και που να φαντάζεσαι ότι τελικά είναι πολύ μικρός αυτός ο κόσμος! Λίγο μετά τις10 πήραμε τον δρόμο για το ξενοδοχείο,να ξεκουραστούμε και να οργανώσουμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.293
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom