Ιράν Ταξιδεύοντας στο Ιράν σε περίοδο πριν από τον πόλεμο

fotast

Member
Πολύ καλή ιστορία και υπέροχες φωτογραφίες.Από περιέργεια και καθώς δεν έχει πρακτική σημασία τώρα.Ποιο ήταν το πρακτορείο;

YiannisTS

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ο πορτοκαλόγερος τράμπας ετοιμάζεται να στείλει σε ένα περίπατο θανάτου χιλιάδες αμερικανούς στρατιώτες. Την ίδια στιγμή απειλεί με καταστροφές και εξαφάνιση ένα πανάρχαιο πολιτισμό, ενός πανάρχαιου λαού. Απέναντι στην κυρίαρχη προπαγάνδα όπου το Ιράν είναι οι "μουλάδες", οι καταπιεσμένες γυναίκες και ο γαλαζοαίματος που παρακαλεί να ξαναπάρει τον θρόνο του ακόμη και με αφανισμό της χώρας του η αφήγηση του ταξιδιού σου είναι μια φωτεινή εξαίρεση. Γιατί κάθε χώρα είναι πρώτα και κύρια ο λαός της, ο πολιτισμός της. Διάβασα κάθε λέξη της περιγραφής σου. Χωρίς περιττά στολίδια νομίζω πως εστίασες σε ότι έβλεπες, σε οτι έζησες, σε ότι βίωσες. Μέσα από τον πολύχρωμο πίνακα που έφτιαξες φάνηκε η αντιφατικότητα της σημερινής ιρανικής κοινωνίας αλλά και οι τεράστιες δημιουργικές δυνατότητες ενός λαού που έρχεται από πολύ μακριά και ελπίζω να πάει πολύ μακρύτερα στο μέλλον.
Έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου να πάω προς τα εκεί αμέσως μόλις είναι εφικτό.

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Ευχαριστούμε γι' αυτή την πολύ ωραία αφήγηση!
Έκανες πολύ καλά που πήρες την απόφαση να γράψεις, το Ιράν είναι μια χώρα με τεράστιο ενδιαφέρον κι ας ελπίσουμε να είναι ξανά επισκέψιμη όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Σ΄ ευχαριστώ πολύ για τη θετική ανατροφοδότηση! Είδα το μήνυμά σου αμέσως αλλά δεν απάντησα απευθείας, επειδή διάβαζα ξανά το κέιμενό μου για να διορθώσω τα γραμματικά και συντακτικά λάθη που θα έβρισκα. Όσες φορές πάντως και να διαβάσω κάτι που έχω γράψει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρω κάτι να διορθώσω ή να αναδιατυπώσω με καλύτερο τρόπο. Τέσπα! Για να επιστρέψω όμως στο θέμα μας μακάρι όπως λες κι εσύ η χώρα να γίνει γρήγορα επισκέψιμη ξανά!

Last edited:

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Επειδή ξέρω πως είναι να γράφεις μια αναλυτική ιστορία μετά απο χρόνια, και δεν είναι καθόλου εύκολο, είναι γεγονός οτι οι σημειώσεις απο την οργάνωση, τα αναμνηστικά του ταξιδιού και οι φωτογραφίες του είναι πολύ σημαντική βοήθεια!
Έχεις γράψει μία απο τις καλύτερες ιστορίες για το Ιράν! Θα το ξανα πω, είναι μία απο τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες χώρες αυτού το πλανήτη! Ήταν η καλύτερη στιγμή για να την γράψεις! Σε ευχαριστώ που την μοιράστηκες και μου έδωσες την ευκαιρία να τη διαβάσω! :)
Εύχομαι υγεία και πάντα τόσο όμορφα ταξίδια να κάνεις!!! :)
Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου! Όπως σου έχω ξαναγράψει με κάνουν και νιώθω πολύ όμορφα, αφού όπως φαίνεται εκτός από την προσωπική μου ευχαρίστηση αξίζει και για άλλους ο χρόνος που αφιερώνω για τη συγγραφή της ιστορίας μου. Καλά να είμαστε να ταξιδεύουμε!

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Κάθε φορά που τελειώνω μια "σελίδα" του ταξιδιού σου κάθομαι για λίγα λεπτά μπροστά στο laptop μου προσπαθώντας να βρω κάτι να σχολιάσω. Κάποιες φορές βρισκω αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγω να διαβάζω ξανά και ξανά τις σελίδες και να "χαζεύω" τις φωτογραφίες. Και τώρα στον επίλογο της εξαιρετικής, πραγματικά, ιστορίας σου, έχω να πω πως όχι δεν έχεις "δώσει ιδέες για αντίστοιχα αυτόνομα ταξίδια". Έχεις δημιουργήσει επιτακτικη ανάγκη να επισκεφθώ άμεσα αυτή τη χώρα. Μόλις τα πράγματα ηρεμήσουν. Σύντομα εύχομαι!
Ευχαριστούμε!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε τόσο η εξιστόρηση όσο και η ίδια η χώρα. Σ΄ ευχαριστώ ακόμα για τη διαμόρφωση της φράσης “προορισμός του ονείρου”, την οποία περιμένω να χρησιμοποιήσεις στον τίτλο της δικής σου ιστορίας, όταν με το καλό ταξιδέψεις στο Ιράν και επιστρέψεις για να μας αφηγηθείς τις εντυπώσεις σου!

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
DCOrlandoN.OrleansNashvil
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε τόσο η εξιστόρηση όσο και η ίδια η χώρα. Σ΄ ευχαριστώ ακόμα για τη διαμόρφωση της φράσης “προορισμός του ονείρου”, την οποία περιμένω να χρησιμοποιήσεις στον τίτλο της δικής σου ιστορίας, όταν με το καλό ταξιδέψεις στο Ιράν και επιστρέψεις για να μας αφηγηθείς τις εντυπώσεις σου!
Ας έρθει εκείνη η ώρα και θα σας έχω σε απευθείας μετάδοση:).

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Όσες φορές πάντως και να διαβάσω κάτι που έχω γράψει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρω κάτι να διορθώσω ή να αναδιατυπώσω με καλύτερο τρόπο. Τέσπα! Για να επιστρέψω όμως στο θέμα μας μακάρι πάντως όπως λες κι εσύ η χώρα να γίνει γρήγορα επισκέψιμη ξανά!
Ακόμη και οι επαγγελματίες γραφιάδες κάνουν πολλές φορές edit τα κείμενά τους. Μην πω ότι το κάνουν άλλοι γι αυτούς!

Σ ευχαριστούμε για την υπέρχοη ιστορία-πληρέστατη και καταπληκτικές φωτογραφίες.
Δεν μπορώ να φανταστώ πόσες ώρες σου έπαιρνε κάθε κεφάλαιο, πραγματικά μπράβο!

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Πολύ καλή ιστορία και υπέροχες φωτογραφίες.Από περιέργεια και καθώς δεν έχει πρακτική σημασία τώρα.Ποιο ήταν το πρακτορείο;
Για να μη θεωρηθεί διαφήμιση, θα σου στείλω με πμ το όνομα του πρακτορείου. Έτσι κι αλλιώς μου έχει τύχει και καλό και άσχημο ταξίδι με το συγκεκριμένο πρακτορείο. Το ταξίδι στο Ιράν πάντως ήταν πολύ καλό. Όπως έχω γράψει πολύ παλιότερα σε άλλο νήμα, νομίζω πως η επιτυχία ενός ταξιδιού με γκρουπ επηρεάζεται από τρεις κυρίως παραμέτρους. Η πρώτη είναι φυσικά ο προορισμός και το Ιράν για τις δικές μου προτιμήσεις είναι κορυφαίος. Η δεύτερη παράμετρος είναι ο αρχηγός του γκρουπ, από τον οποίο εξαρτάται σημαντικά η επιτυχία του ταξιδιού. Ο δικός μας ήταν πολύ καλός με γνώσεις για τον προορισμό μας, ενώ γενικά προσπαθούσε να διαμορφώσει ένα όμορφο κλίμα. Η τρίτη παράμετρος, από τη στιγμή που δεν ταξιδεύεις μόνος σου, είναι τα μέλη του γκρουπ. Ευτυχώς στο ταξίδι μας στο Ιράν “δέσαμε” μεταξύ μας και θεωρώ πως απέκτησα και κάποιους νέους φίλους από τότε. Σε αυτό ήταν πολύ σημαντικό πως το γκρουπ ήταν ολιγάριθμο!

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Ο πορτοκαλόγερος τράμπας ετοιμάζεται να στείλει σε ένα περίπατο θανάτου χιλιάδες αμερικανούς στρατιώτες. Την ίδια στιγμή απειλεί με καταστροφές και εξαφάνιση ένα πανάρχαιο πολιτισμό, ενός πανάρχαιου λαού. Απέναντι στην κυρίαρχη προπαγάνδα όπου το Ιράν είναι οι "μουλάδες", οι καταπιεσμένες γυναίκες και ο γαλαζοαίματος που παρακαλεί να ξαναπάρει τον θρόνο του ακόμη και με αφανισμό της χώρας του η αφήγηση του ταξιδιού σου είναι μια φωτεινή εξαίρεση. Γιατί κάθε χώρα είναι πρώτα και κύρια ο λαός της, ο πολιτισμός της. Διάβασα κάθε λέξη της περιγραφής σου. Χωρίς περιττά στολίδια νομίζω πως εστίασες σε ότι έβλεπες, σε οτι έζησες, σε ότι βίωσες. Μέσα από τον πολύχρωμο πίνακα που έφτιαξες φάνηκε η αντιφατικότητα της σημερινής ιρανικής κοινωνίας αλλά και οι τεράστιες δημιουργικές δυνατότητες ενός λαού που έρχεται από πολύ μακριά και ελπίζω να πάει πολύ μακρύτερα στο μέλλον.
Έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου να πάω προς τα εκεί αμέσως μόλις είναι εφικτό.
Συμφωνώ με την ανάλυσή σου και σ’ ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου, που με ακολουθούσαν σε όλη τη διάρκεια της συγγραφής μου. Εύχομαι να γίνει εφικτό να ταξιδέψεις σύντομα στον σπουδαίο αυτόν προορισμό, εκπληρώνοντας την υπόσχεση στον εαυτό σου!

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Ακόμη και οι επαγγελματίες γραφιάδες κάνουν πολλές φορές edit τα κείμενά τους. Μην πω ότι το κάνουν άλλοι γι αυτούς!
Σ ευχαριστούμε για την υπέρχοη ιστορία-πληρέστατη και καταπληκτικές φωτογραφίες.
Δεν μπορώ να φανταστώ πόσες ώρες σου έπαιρνε κάθε κεφάλαιο, πραγματικά μπράβο!
Πράγματι πάρα πολλές ώρες! Αυτό γινόταν επειδή υπήρχε η χρονική απόσταση από την πραγματοποίηση του ταξιδιού, αλλά ακόμα γιατί ήθελα να “ψειρίζω” κάθε τι που γράφω. Σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

fotast

Member
Για να μη θεωρηθεί διαφήμιση, θα σου στείλω με πμ το όνομα του πρακτορείου. Έτσι κι αλλιώς μου έχει τύχει και καλό και άσχημο ταξίδι με το συγκεκριμένο πρακτορείο. Το ταξίδι στο Ιράν πάντως ήταν πολύ καλό. Όπως έχω γράψει πολύ παλιότερα σε άλλο νήμα, νομίζω πως η επιτυχία ενός ταξιδιού με γκρουπ επηρεάζεται από τρεις κυρίως παραμέτρους. Η πρώτη είναι φυσικά ο προορισμός και το Ιράν για τις δικές μου προτιμήσεις είναι κορυφαίος. Η δεύτερη παράμετρος είναι ο αρχηγός του γκρουπ, από τον οποίο εξαρτάται σημαντικά η επιτυχία του ταξιδιού. Ο δικός μας ήταν πολύ καλός με γνώσεις για τον προορισμό μας, ενώ γενικά προσπαθούσε να διαμορφώσει ένα όμορφο κλίμα. Η τρίτη παράμετρος, από τη στιγμή που δεν ταξιδεύεις μόνος σου, είναι τα μέλη του γκρουπ. Ευτυχώς στο ταξίδι μας στο Ιράν “δέσαμε” μεταξύ μας και θεωρώ πως απέκτησα και κάποιους νέους φίλους από τότε. Σε αυτό ήταν πολύ σημαντικό πως το γκρουπ ήταν ολιγάριθμο!
Ευχαριστώ.Συμφωνώ με τις παραμέτρους.

gkalla

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Απίστευτα μέρη και φοβερή η ιστορία σου. Ειδικά αν σκεφτείς πως την έγραψες μετά από πολύ καιρό. Το έχω κάνει και ξέρω. Δεν θυμάσαι πολλά και πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να την γράψεις.

Να πω πως παρόλο που έκανες την εκδρομή με πρακτορείο η οργάνωσή τους και τα μέρη που σας πήγαν μου φάνηκαν εξαιρετικά. Το μόνο που ίσως έλειψε ήταν περισσότερη επαφή με τους ντόπιους που απ' ότι λένε είναι από τους πιο φιλόξενους λαούς.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.123
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα