Ταξιδιωτικός απολογισμός 2017

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Επιστρέφοντας στη βάση μου, στα ακριτικά Χανιά, και καθισμενος στο αναπαυτικο κάθισμα του ΚΤΕΛ Ηρακλείου, κάνω ένα απολογισμό του ταξιδιωτικού έτους. Μπορώ να πω ότι πήγε πολύ καλά. Ξεκινήσαμε με ένα δεκαήμερο στη παγωμένη Ρωσία με Μόσχα και Αγία Πετρούπολη το Μάρτιο, το καλοκαίρι χτυπήσαμε ένα τετραήμερο στη Κάρπαθο, φθινόπωρο μια βδομάδα Πολωνία με Βαρσοβία, Κρακοβία, Βρότσλαβ και λίγο Ζακοπάνε και τα Χριστούγεννα balkan tour και ένα τετραήμερο σε σερβία με Βελιγράδι και Νόβισαντ και ολιγόωρο πέρασμα από τη γενέτειρα του συνονόματου αυτοκράτορα Νις και από το ιστορικό Βρανιε. Υπέροχα ταξίδια, αρκετά οικονομικοί προορισμοί και πρώτη επιστροφή σε προορισμό του εξωτερικού και συγκεκριμένα στη Βαρσοβία. Ααα και ξεκίνημα βαλκανικών εξερευνήσεων.
IMG_20171231_153510.jpg
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.909
Για πρωτη φορα 6 ταξιδια σε ενα χρονο εξωτερικο. Μεγας χορηγος τα μιλια της Aegean και οι προσφορες της Volotea, ας ειμαστε ειλικρινεις.Σε ατομικο επιπεδο ξοδεψα λιγοτερα απο 350 ευρω για ολα τα εισιτηρια, τα οποια ηταν σε hot περιοδους.
Επισκευτηκα 6 χωρες αλλα μονο 2 απο αυτες καινουριες στον χαρτη. Α και πρωτη φορα πατησα 3 φορες το ποδι μου Ιταλια σε διαστημα 3 μηνων.
Βορεια Πολωνια 5 ημερες
Σικελια 2,5 μερες
Αγγλια και Δουβλινο 8 μερες
Πορτογαλια 5 μερες
Γενοβα 3 μερες
ΠΓΔΜ 3 μερες.
Αντε και του χρονου.
 
Last edited:

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Άνδεις
Και για μένα ήταν καλή ταξιδιωτική χρονιά η φετινή! Αν και Ελλάδα είχα κυρίως πολλές μονοήμερες εκδρομές, σε Μακεδονία και Ήπειρο, είχα 4 ταξίδια εκτός χώρας.
10ήμερο σε Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Όσλο, με λίγο Malmo και Lund τον Ιούνιο.
6ήμερο σε Βουκουρέστικαι Καρπάθια τον Αύγουστο.
6ήμερο σε Σάλτσμπουργκ, Kitzbuhel και Βουδαπέστη τον Δεκέμβριο.
3ήμερο σε Σκόπια και Βελιγράδι πάλι Δεκέμβριο.
Καλή ταξιδιωτική και όχι μόνο χρονιά να έχουμε!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.128
Likes
20.371
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το 2017 ήταν απο τις καλύτερες ταξιδιωτικά χρονιές μου, γιατί πραγματοποίησα ένα ταξίδι-όνειρο για μένα!
Πολλά χρόνια ήθελα να πάρω ένα αυτοκίνητο και να "ξεχυθώ" στα Σκωτσέζικα Χάιλαντς...και το έκανα.-
Πλέον αναμένω το 2018 για να πραγματοποιήσω ένα ακόμα ονειρεμένο ταξίδι...
Καλά ταξίδια εύχομαι ολόψυχα σε όλους!!!!
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Το 2017 ηταν και για μας μια πολυ καλη χρονια.Ξεκινησαμε με τη μελαγχολικη αλλα ομορφη Λισαββωνα τον Ιανουαριο,(με πολυ καλο καιρο,ενω εδω εκανε πολυ κρυο), στη συνεχεια το Πασχα Βερολινο,που δεν ηθελα να φυγω..., επειτα τον ιουνιο στη Βαρκελωνη του Γκαουντι.Τον αυγουστο Ναξο και στη μαγευτικη Βουδαπεστη (ειδικα το βραδυ ονειρο), τον οκτωβριο Πραγα για 2 ημερες και τα Χριστουγεννα Ναυπλιο...
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.698
Likes
6.299
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
2017 ίσως το καλλίτερο ταξιδιωτικό μου. 'Όνειρα που πραγματοποιήθηκαν. Κατάκτηση της αγίας Κορυφής του Μωυσή στο Σινά - μονή Αγ. Αικατερίνης Σινά. Κατάκτηση της κορυφής του Ψηλορείτη το ψηλότερο σημείο της Κρήτης. Πέρασμα τριών φαραγγιών της Κρήτης. Τέσσερις πεζοπορίες στο Α. Όρος; Την κρουαζιέρα στο Νείλο δεν την βάζω γιατί μπορεί να την κάνει και η γιαγιά μου....
 

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Κίνα
Και για εμένα το 2017 ήταν γεμάτο ταξίδια, 7 τον αριθμό!!

Ξεκίνησε υπέροχα με ένα 4 ήμερο στην Παγωμένη Ρουμανία τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο εξερευνήσαμε το μαγικό Βιετνάμ για 18 μέρες, τον Μάρτιο ένα χαλαρό 3μερο στο Βρότσλαβ, τον Μάιο ένα Σάββατοκυριακο σε Πίζα -Φλωρεντία,
τον Ιούνιο ένα 4 ήμερο στην Νάπολη που μας ενθουσίασε,τον Ιούλιο ταξιδέψαμε για 14 μέρες σε Μπάρι- Αλμπερομπέλο-Βενετία- Παλέρμο - Κατάνια, και τέλος το ταξίδι που στιγμάτισε την ζωή μας τον Οκτώβριο στην Τανζανία -Ζανζιβάρη.
IMG-0d3d94e7aa3c460980105becf5e6851a-V.jpg

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με πολλά ταξίδια!!
Και να θυμάστε: Μια αστραπή η ζωή μας...
Μα προλαβαίνουμε!!!
 
Last edited:

dimitrak

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
500
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Το 2017 ξεκινησε με μια Σαλονικα για 2μερο τον Ιανουαριο,ενα σφινακι 2μερο Ρωμη τον Μαρτη,Απριλη Στουτγκαρδη και στο πανεμορφο Τουμπινγκεν,Ιουνιου 3μερο στη Μαλτα κ ενα διημερο Καλαματα,Ιουλιο Γιαννενα,Αυγουστο 4μερο στην πανεμορφη Λισαβονα κ τελος κλεισιμο στη μαγικη Σαντορινη ενα Σκ μεσα Σεπτεμβρη
 
Last edited:

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αρκετα γεμάτη και καλή χρονιά με 7 μέρες roadtrip στην Πολωνία(Βαρσοβια-Βροτσλαβ-Κρακοβια) 5 μερες σε Βενετια-Βερονα-Μπεργκαμο και μια Χριστουγεννιατικη περιοδεία σε Λονδίνο-Βασιλεία-Αλσατία-Μελανα Δρυμο.Ελπιζω το 2018 να είναι ακομα πιο γεματο.
Καλή Χρονιά και καλά ταξίδια σε όλους.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πεσμένη χρονιά το 2017 για μένα, αλλά για να δούμε τι κάναμε...

visited_countries.jpg


- 18 ταξίδια, όλα προσωπικά και κανένα για δουλειές. 2 εξ αυτών εντός Ελλάδας και 16 στο εξωτερικό.
- 16 διαφορετικές χώρες (συν την Ελλάδα): Γαλλία 4 φορές, Ηνωμένο Βασίλειο 3 φορές και Γερμανία 2 φορές. Από μια φορά σε 13 ακόμα χώρες (Βέλγιο, Λιθουανία, Ιταλία, Νορβηγία, Σουηδία, Αζερμπαϊζάν, Τουρκία, Ολλανδία, Χιλή, Βολιβία, Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Κουβέιτ).
- 6 χώρες που επισκέφτηκα για πρώτη φορά (Νορβηγία, Αζερμπαϊζάν, Χιλή, Βολιβία, Μπαχρέιν, Κουβέιτ).
- Πέταξα 56 πτήσεις (4 εξ' αυτών σε Business class) με 9 διακριτές αεροπορικές, μέσα σε 43 διακριτά αεροσκάφη 8 διαφορετικών τύπων (A321, A320, A330, B737, B787, B777, B767, Dash Q400). 7 πτήσεις ήταν σε αεροσκάφη δυο διαδρόμων. 4 πτήσεις ήταν εσωτερικού στην Ελλάδα, και είχα ακόμη: 2 πτήσεις εσωτερικού σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα (Νορβηγία), 36 διεθνείς πτήσεις εντός Ευρώπης, 10 πτήσεις μεταξύ ηπείρων, 2 πτήσεις εντός Ασίας και 2 ακόμα πτήσεις εντός ωρίων της Νότιας Αμερικής (εσωτερικού στη Χιλή).
- Έμεινα 57 βράδια σε 35 διαμονές σε 32 διακριτά καταλλύματα. Επίσης, 15 διανυκτερέυσεις σε σπίτια (με οικογένεια και φίλους, μετράω τα πάντα εκτός από το σπίτι μου στην Αθήνα) και είχα και δυο ολονύκτιες πτήσεις χωρίς κατάλλυμα.
- Επισκέφθηκα, έστω και οριακά, 5 ηπείρους. (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική και Ωκεανία). Για την ακρίβεια, επισκέφτηκα και τις 5 μέσα σε 16 ημέρες το Δεκέμβριο που σήμερα κλείνει.
- Επιβιβάστηκα σε 27 υπεραστικά τρένα σε 6 χώρες (1 από αυτά διεθνές). Επίσης, πήρα 7 υπεραστικά πλοία και 9 μεταφορές με υπεραστικά τροχοφόρα μέσα (λεωφορεία, βανάκια, υπεραστικά ταξί κλπ).
- Ενοικιάσαμε 4 φορές αυτοκίνητα για 12 ημέρες συνολικά σε 4 διαφορετικά ταξίδια σε 4 διαφορετικές χώρες.
- Πήρα κάποιες ολιγοήμερες εκδρομές και κρουαζιέρες από τοπικά γραφεία. Συγκεκρικένα, μια 4-ήμερη εκδρομή, 3 ολοήμερες, και 9 οργανωμένες εκδρομές μισής μέρας.
- Χρησιμοποίησα ΜΜΜ σε 14 πόλεις. Επίσης, πήρα ταξί σε 5 πόλεις, και χρησιμοποίησα Uber σε 5 πόλεις (εκτός Αθήνας όλα αυτά).
- Χρησιμοποίησα μετρητά σε 11 διαφορετικά νομίσματα.
- Πήρα πτήσεις εσωτερικού σε 3 χώρες (Ελλάδα, Νορβηγία, Χιλή)
- Είχα 10 μετεπιβιβάσεις σε αεροδρόμια εξωτερικού, χωρίς να βγω από την περιοχή του αεροδρομίου (2 στη Ρώμη, 2 στην Κωνσταντινούπολη, 2 στη Φρανκφούρτη, 1 στο Μόναχο, 1 στο Σαντιάγο, 1 στο Μπαχρέιν, 1 στο Κάιρο). Επίσης, είχα και 2 μεγαλύτερης διάρκειας μετεπιβιβάσεις όπου τις πέρασα στις σχετικές πόλεις (Κωνσταντινούπολη και Φρανκφούρτη/Βισμπάντεν).
- 21 Business/Gold lounge.
- 3 επίγειες διελεύσεις συνόρων.
- 95 ακόμα πινέζες στον ταξιδιωτικό μου χάρτη στο travelstories.
- 30 βράδια Σαββάτου στο σπίτι μου στην Αθήνα. 22 Σαββατόβραδα αλλού.

Τα highlights (χωρίς σειρά):
- Νησί του Πάσχα.
- Σβάλμπαρντ.
- Τα ηφαιστικά τοπία και τα πεδία αλατιού στο Νότιο Αλτιπλάνο και στην Ατακάμα.
- Η εμπειρία με τα πετροδόλλαρα και τον κατασκευαστικό οργασμό σε πόλεις που δημιουργούνται μ' αυτά (Μπακού, Κουβέιτ, Μανάμα).
- Η επίσκεψη στην European Space Agency.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Μετά από δύο πολύ δυνατές χρονιές(2015 και 2016) για τα μέτρα και τα σταθμά μου πάντα, υποδέχτηκα το 2017 ηττοπαθώς. Γρήγορα κατάλαβα ότι για όλους μπορεί να μην έχει ο Θεός, έχει όμως η volotea όπως και η ryan όπως και η wizz. Έτσι, τελικά γέμισε και το 2017 χωρίς να το καταλάβω. Τα γεγονότα, όπως τα κατέγραψε η κάμερα του Σκάι, δείχνουν το εξής:
  1. Μία εβδομάδα στη μαγευτική πρωτεύουσα για να πάρω λίγο από τον αθηνέζικο αέρα που τόσο πολύ μου έλειψε τελη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.
  2. 1-10 Απριλίου ημέρες αγωνίας και ευτυχίας στην -αδίκως- άσημη Γεωργία περνώντας από το Μπατούμι στην Τιφλίδα κι απ'εκεί στη βουκολική Μέστια και στην άγρια ομορφιά του Καυκάσου.
  3. Ένα 4ήμερο στις αρχές του Γιούλη σε Γένοβα και C.Terre, στα μισά του ίδιου μήνα ένα 2ήμερο σε Πάργα-Σύβοτα, λίγο αργότερα πάλι τον Ιούλιο μία μονοήμερη για λίγο περπατημα στους πρόποδες του Ολύμπου και απεριόριστες διαδρομές Τρίκαλα-Θεσσαλονίκη.
  4. Ένα 2ήμερο στο φεστιβάλ στον Αλμυρό αρχές Αυγούστου ενώ στα μέσα του ίδιου μήνα ένα 3ήμερο Αστυπάλαια και μια εβδομάδα στην Αμοργό.
  5. Το πίστεψα πως ξόφλησε το καλοκαίρι και ξόφλησα κι εγώ αλλά η ζωή και η mastercard είναι γεμάτες εκπλήξεις κι έτσι βρέθηκα ένα δεκεμβριανό 4ήμερο στην απίστευτη και τσαχπίνικη Νάπολη.
Και αυτές οι γιορτές δε θα μπορούσαν να μη με βρουν στα Τρίκαλα (όπως και οι προηγούμενες 25 πλην 2):icon_evil:

Θα προσπαθήσω να είμαι σεμνή και φειδωλή(στα λόγια ε) και να μην κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις για το 2018 αν και πολλά έχω στο μυαλό μου. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και αισιοδοξία (και στενά κωλαράκια για να χωράμε στις θέσεις της ryan:haha: ) και όλα τα άλλα είναι περιττά.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Δύο ταξίδια εξωτερικού είχε και για εμένα το 2017. Μία εβδομάδα το Πάσχα στην λίμνη Γκάρντα και 5 μέρες τον Ιούνιο στην Κοπεγχάγη. Ελπίζω τον καινούργιο χρόνο να τα αυξήσω.
Υγ. Να προσθέσω και ένα τριήμερο τον Οκτώβριο στην Μακρινίτσα.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom