Δεν έχω χάσει κανένα θέμα, η χιλιομετρική απόσταση σε σχέση με τον χρόνο στην Ιταλία με τα γρήγορα τρένα όπως γνωρίζεις δεν είναι ανάλογη.1. Να το πω, δεν εχω θεμα. Οταν μου δειξεις που ακριβως εκανα λαθος.
2. Το εχεις χασει το θεμα. Ξεκινας απο το χρονο κ την αποσταση. Αν προσεξες στη Μπολονια δεν ανεφερα χρονο αλλα αποσταση. Οταν ενα μερος ειναι τοσο μακρια απο το αλλο χανεται η ιδεα της ημερησιας. Δεν πας ημερησια απο Αθηνα στην Πατρα. Χωρια που δεν προλαβαινεις να παρεις μυρωδια σε μια επισκεψη ωρων σε μια αλλη μεγαλη πολη, ειναι τελειως ξεκομμενες.
3. Κι εγω εχω παει ημερησια Λιουμπλιανα απο Ρωμη. Να τη συστησω κιολας?
4. Οντως το εχεις χασει. Σου απαντησαν ηδη επ αυτου. Συμπληρωνω οτι οποιος θελει προγραμμα πρακτορειου κοιτα τα σαιτ τους. Οποιος θελει συμβουλη απο φιλους ταξιδευτες που εχουν παει 100+ φορες στα μερη αυτα ρωταει εδω στο φορουμ.
Όπως είπα και παραπάνω ο καθένας ταξιδεύει με τον τρόπο που τον ευχαριστεί. Απλά όταν ρωτάει κάποιος, επειδή δεν γνωρίζουμε τι είδους ταξιδιώτης είναι, θα πρέπει να του λέμε όλους τους πιθανούς προορισμούς και τον χρόνο που χρειάζονται για να φτάσει σε αυτούς και να αξιολογήσει ο ενδιαφερόμενος ποιόν από όλους θα επιλέξει σύμφωνα με τα δικά του γούστα και κριτήρια.Όλες οι προτάσεις ενδιαφέρουσες και αυτή η Ιταλία πια τόσο όμορφη που δεν μπορείς να διαλέξεις. Παρ'ολα αυτά, δεν είμαι ο τύπος ταξιδιώτη που θα έκανε μονοήμερη στην Βενετία, Φλωρεντία ούτε καν στην Μπολόνια που για άλλους είναι απλά μια στάση. Με πιάνει και μένα πολλές φορές η μανία να δω όσο περισσότερα μπορώ αλλά ευτυχώς πάντα στο τέλος υπερισχύει η λογική , ότι δεν θέλω απλά να ξεπεταξω μια πόλη όταν για να πάρεις μια γερή δόση της, χρειάζεσαι τουλάχιστον τέσσερις μέρες. Ε και στο κάτω κάτω μιλάμε για ένα ταξίδι στην Ιταλία και όχι στην Παπούα Νέα Γουινέα που είναι δύσκολο να ξανά πας οπότε πρέπει να βιαστεις και να πιεστεις να δεις όσο περισσότερα μπορείς. Για μένα μονοήμερη στις λίμνες και είσαι εντάξει. Μικρή απόσταση από Μιλάνο, ειδυλλιακά, όμορφα, ξέγνοιαστα.
Πως αλλιως να εξηγησω οτι προκειται για διαφορετικες περιφερειες? Φλωρεντια -Σιενα ειναι Τοσκανη. Το ιδιο κ να επισκεπτεσαι ενα μερος στη Βαυαρια απο Μοναχο. Ε δεν πας Φρανκφουρτη απο Μοναχο..Αλλο Μιλανο αλλο Μπολονια. Ουδεις μιλανεζος παει ημερησια Μπολονια, απο μια μεγαλη πολη σε μια αλλη μονο κ μονο επειδη ειναι ευκολη η μετακινηση. Οι λιμνες ειναι το χαιλαιτ αλλα υπαρχουν κ ενα σωρο αλλα μερη στη Λομβαρδια που αναφερθηκαν ηδη.Είμαστε ικανοί να μην αποδεχόμαστε την ημερήσια από το Μιλάνο στην Μπολόνια και από την άλλη να προτείνουμε ημερήσιες από τη Φλωρεντία στη Σιένα, από τις Βρυξέλλες στο Μπρυζ, από την Πράγα στο Κάρλοβυ Βάρυ, τη Δρέσδη και το Τσέσκυ Κρουμλοβ (2.50 λεπτά με το λεωφορείο), από την Φρανκφούρτη στην Χαϊδελβέργη, από το Μόναχο στο κάστρο Νοϊσβάνσταϊν, από τη Βιέννη στο Χάλστατ κλπ.
Δηλαδή αν μία πόλη είναι στα όρια μιας άλλης περιφέρειας που μπορεί να απέχει ακόμα και μισή ώρα εσύ λες ότι είναι απαγορευτικό να πάει κάποιος με μοναδικό κριτήριο ότι ανήκει σε άλλη περιφέρεια. Επίσης εμείς δεν ασχολούμαστε με τις προτιμήσεις των Μιλανέζων παρά με αυτές των τουριστών. Μπορεί ο Μιλανέζος να έχει τη δυνατότητα να διανυκτερεύσει ένα ΣΚ στην Μπολόνια, κάτι που δεν ισχύει για τον ταξιδιώτη που δεν έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται συχνά την Ιταλία.Πως αλλιως να εξηγησω οτι προκειται για διαφορετικες περιφερειες? Φλωρεντια -Σιενα ειναι Τοσκανη. Το ιδιο κ να επισκεπτεσαι ενα μερος στη Βαυαρια απο Μοναχο. Ε δεν πας Φρανκφουρτη απο Μοναχο..Αλλο Μιλανο αλλο Μπολονια. Ουδεις μιλανεζος παει ημερησια Μπολονια, απο μια μεγαλη πολη σε μια αλλη μονο κ μονο επειδη ειναι ευκολη η μετακινηση. Οι λιμνες ειναι το χαιλαιτ αλλα υπαρχουν κ ενα σωρο αλλα μερη στη Λομβαρδια που αναφερθηκαν ηδη.