Ιταλία Ταξιδι στην Ιταλια

alexiamel

New Member
Καλησπερα σε ολους και ολεεεες. Ειμαι φοιτητρια και θελοντας να ξοδεψω τα χρηματα του φριντομ πας, θελω να κλεισω ταξιδακι στο εξωτερικο. Σκεφτομουν οτι αμα κλεισω τωρα για καλοκαιρι θα βρω πολυ καλυτερες τιμες. Σκεφτομαι την ιταλια κυριως, ισως και καμια γαλλια. Νομιζω για καλοκαιρι προτιμω την ιταλια. Θελω ομως να παω σε πολη που να εχει nightlife(οντας φοιτητρια και λιγο παρτι ανιμαλ το λεγαμενο), αλλα να εχει και αξιοθεατα. Επισης εχω κολλημα χρονια τωρα με ενα παραθαλασσιο χωριο στην ιταλια, τη Manarola, και γενικα τετοιου τυπου χωρια, οποτε σκεφτομαι μηπως καθομουν μερικες μερες σε μια απο τις ΄΄γνωστες΄΄ πολεις, και μετα πηγαινα με τρενο/λεωφορειο στο χωριο αυτο(αλλα νταξει μια ιδεα ειναι γενικα θα δω και ποσο θα βολεψει). Γενικα εσεις τι μου προτεινετε, τοσο για την επιλογη πολης, οσο και για το ποσες μερες να κατσω κλπ, ακομα και το που να μεινω(δεν θελω πολλες πολυτελειες). Επισης, ΑΞΙΖΕΙ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Καλησπερα σε ολους και ολεεεες. Ειμαι φοιτητρια και θελοντας να ξοδεψω τα χρηματα του φριντομ πας, θελω να κλεισω ταξιδακι στο εξωτερικο. Σκεφτομουν οτι αμα κλεισω τωρα για καλοκαιρι θα βρω πολυ καλυτερες τιμες. Σκεφτομαι την ιταλια κυριως...
Καλώς ήρθες.
Βλέποντας τη θέση που βρίσκεται η Manarola, θα σου έλεγα να κοιτάξεις τη Μπολόνια, μαζί με Φλωρεντία και Πιζα αν έχεις μέρες. Μπορείς να βγάλεις καταπληκτική εκδρομή συνδυάζοντας τα όλα αυτά που έιναι σε κοντινή απόσταση.
Η Μπολόνια είναι αρκετά ζωντανή πόλη (για τα δεδομένα Ιταλίας πάντα), βέβαια δε ξέρω τι παίζει το καλοκαίρι εκεί.
Προσωπικά πάντως αν ήθελα nightlife και τα σχετικά δε θα έβρισκα λόγο να φύγω από την Ελλάδα, τουλάχιστον μιλώντας για τη καλοκαιρινή περίοδο.

Tonia L.

Member
Καλησπερα σε ολους και ολεεεες. Ειμαι φοιτητρια και θελοντας να ξοδεψω τα χρηματα του φριντομ πας, θελω να κλεισω ταξιδακι στο εξωτερικο. Σκεφτομουν οτι αμα κλεισω τωρα για καλοκαιρι θα βρω πολυ καλυτερες τιμες. Σκεφτομαι την ιταλια κυριως, ισως και καμια γαλλια. Νομιζω για καλοκαιρι προτιμω την ιταλια. Θελω ομως να παω σε πολη που να εχει nightlife(οντας φοιτητρια και λιγο παρτι ανιμαλ το λεγαμενο), αλλα να εχει και αξιοθεατα. Επισης εχω κολλημα χρονια τωρα με ενα παραθαλασσιο χωριο στην ιταλια, τη Manarola, και γενικα τετοιου τυπου χωρια, οποτε σκεφτομαι μηπως καθομουν μερικες μερες σε μια απο τις ΄΄γνωστες΄΄ πολεις, και μετα πηγαινα με τρενο/λεωφορειο στο χωριο αυτο(αλλα νταξει μια ιδεα ειναι γενικα θα δω και ποσο θα βολεψει). Γενικα εσεις τι μου προτεινετε, τοσο για την επιλογη πολης, οσο και για το ποσες μερες να κατσω κλπ, ακομα και το που να μεινω(δεν θελω πολλες πολυτελειες). Επισης, ΑΞΙΖΕΙ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;
Έχει πολύ δίκιο ο @psilos3 για την Μπολόνια.
Η Μπολόνια είναι αρκετά ζωντανή πόλη (για τα δεδομένα Ιταλίας πάντα), βέβαια δε ξέρω τι παίζει το καλοκαίρι εκεί.
Επειδή έχει και πολύ φοιτητόκοσμο, είναι μια πόλη με νυχτερινή ζωή, νέο κόσμο στους δρόμους και πολύ τίμιες τιμές. Αρχές Ιουλίου (του 2019) είχα βρεθεί και ιδίως Παρασκευή - Σάββατο γινόταν χαμός! Αν ψάχνεις όμως κάτι σε πιο κυριλέ φάση, ΔΕΝ είναι το μέρος για σένα.
Εφόσον αποφασίσεις να συνδυάσεις τη Μπολόνια με άλλες πόλεις, είναι καλή ιδέα να μείνεις κάπου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.
Η Ιταλία νομίζω ότι αξίζει ανεξαρτήτως εποχής. Προφανώς το καλοκαίρι έχει πολύ περισσότερο κόσμο και ζέστη αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει 100%.

Яна

Member
Καλησπέρα. Δύο βδομάδες πριν το ταξίδι, ακυρώθηκε τελικά το Μαρόκο, λόγω των προορισμών που έβαλε πρόσφατα. Οι πτήσεις θα γίνονταν μέσω Ιταλίας. Οπότε έχουμε μείνει με ένα εισιτήριο Αθήνα - Μιλάνο στις 25 Δεκ και ένα εισιτήριο Ρώμη - Αθηνα στις 2 Ιαν. Υπό άλλες συνθήκες, θα καθόμουν να ψάξω με τις ώρες στο φόρουμ, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω σε 2 βδομάδες. Ζητάω, λοιπόν, από τους Ιταλοφιλους να μου προτείνουν επιγραμματικά ένα πρόγραμμα από πάνω προς τα κάτω και θα ψάξω μόνη μου μετά τις λεπτομερειες. (Το μόνο μέρος της Ιταλίας που έχω επισκεφθεί είναι η Βενετία. Με ενδιαφέρουν και χώροι ιστορικού ενδιαφέροντος, αλλά και γραφικές πόλεις-χωριά-οικισμοι). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

paefstra

Member
Καλησπέρα. Δύο βδομάδες πριν το ταξίδι, ακυρώθηκε τελικά το Μαρόκο, λόγω των προορισμών που έβαλε πρόσφατα. Οι πτήσεις θα γίνονταν μέσω Ιταλίας. Οπότε έχουμε μείνει με ένα εισιτήριο Αθήνα - Μιλάνο στις 25 Δεκ και ένα εισιτήριο Ρώμη - Αθηνα στις 2 Ιαν. Υπό άλλες συνθήκες, θα καθόμουν να ψάξω με τις ώρες στο φόρουμ, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω σε 2 βδομάδες. Ζητάω, λοιπόν, από τους Ιταλοφιλους να μου προτείνουν επιγραμματικά ένα πρόγραμμα από πάνω προς τα κάτω και θα ψάξω μόνη μου μετά τις λεπτομερειες. (Το μόνο μέρος της Ιταλίας που έχω επισκεφθεί είναι η Βενετία. Με ενδιαφέρουν και χώροι ιστορικού ενδιαφέροντος, αλλά και γραφικές πόλεις-χωριά-οικισμοι). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Απο Μιλανο κατεβαινεις Φλωρεντια 2 βραδια, 1 βραδυ Σιενα και τα υπολοιπα Ρωμη. Πολυ χορταστικη γευση απο τις τοπ πολεις του Βορρα.

paefstra

Member
Εσένα περίμενα, η αλήθεια είναι. Ευχαριστώ
Αν θελετε να βαλετε χωρια, γινεται κι αλλιως: 4 βραδια Φλωρεντια απο οπου με τρενα βλεπετε Λουκα, Πιζα, Σιενα κλπ και τα τελευταια 2 βραδια στη Ρωμη.

Viajero93

Member
Χαιρετώ την ταξιδιάρικη παρέα! Επιτέλους κοντεύει ο καιρός που θα ξαναπάω ταξίδι στα εξωτερικά μετά από κάμποσα χρόνια και, επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια σας εδώ, είπα να ζητήσω γνώμες-προτάσεις!

Την άνοιξη, πιθανότατα τη μεγάλη εβδομάδα ή και λίγο αργότερα προς αρχές Μάη, έχουμε πει με την παρέα μου να πάμε ενα ταξίδι πιθανότατα γύρω στις 6 με 7 μέρες και σκεφτήκαμε αμέσως την Ιταλία, μιας και οι πιο πολλοί δεν έχουμε καταφέρει να πάμε ως τώρα. Μια κλασική σκέψη και, πιστεύω, "άχαστη'' επιλογή θα ήταν η Ρώμη, ειδικά από τη στιγμή που θα έχουμε και αρκετές μέρες στη διάθεσή μας. Μια άλλη ιδέα που έχει μπει στο μυαλό μου τελευταία είναι να χρησιμοποιήσουμε τη Μπολόνια ως βάση λόγω αεροδρομίου και να τη συνδυάσουμε με την Φλωρεντία και κάποιες ακόμα εκδρομές εκεί κοντά, ανάλογα με τον χρόνο πάντα. Επίσης και η προοπτική να πάμε στην Ούμπρια μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα.
Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να βολτάρουμε, να δούμε αξιοθέατα αλλά και να απολαύσουμε τοπικές γεύσεις. Έχω την αίσθηση, βέβαια, ότι η Ιταλία γενικά μπορεί να τα προσφέρει αυτά αλλα θα το εκτιμούσα αν έχετε κάποια ιδέα ή πρόταση είτε για μια πόλη μεμονωμένα είτε για συνδυασμό δύο πόλεων σε κοντινή σχετικά απόσταση.

Ευχαριστώ :)

Viajero93

Member
Ρωμη, Φλωρεντια.
Ασε τη Μπολονια για το 5ο ταξιδι στην Ιταλια.
Σ'ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ βολική λόγω των απευθείας πτήσεων από Αθήνα οπότε δεν υπάρχει σα σκέψη να μείνουμε εκεί αυτήν την φορά παρά μόνο για να την άφιξη και την αναχώρηση.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Μια άλλη ιδέα που έχει μπει στο μυαλό μου τελευταία είναι να χρησιμοποιήσουμε τη Μπολόνια ως βάση λόγω αεροδρομίου και να τη συνδυάσουμε με την Φλωρεντία και κάποιες ακόμα εκδρομές εκεί κοντά, ανάλογα με τον χρόνο πάντα.
Εγώ πάλι θα έλεγα να αφήσετε τη Ρώμη για άλλη εκδρομή, είναι και εύκολα προσβάσιμη και μπορείτε να πάτε ανά πάσα στιγμή.
Το σενάριο Μπολόνια-Φλωρεντία-Σιένα και ότι προκύψει εκεί γύρω μου φαντάζει ιδανικό.
Το αεροδρόμιο της Μπολόνια όντως εξυπηρετεί. ;)

paefstra

Member
Σ'ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ βολική λόγω των απευθείας πτήσεων από Αθήνα οπότε δεν υπάρχει σα σκέψη να μείνουμε εκεί αυτήν την φορά παρά μόνο για να την άφιξη και την αναχώρηση.
Το εχεις δει οτι η Βενετια ειναι πιο κοντα στη Μπολονια απο τη Ρωμη ε? Απλα μια ιδεα λεω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.888
Μέλη
37.885
Νεότερο μέλος
El Girl

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom