Περού Ταξιδι στο Περου

Con

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλημέρα σας,
σχεδιάζουμε με τον άντρα μου το επόμενο μας ταξίδι και θέλουμε πολύ να πάμε στο Περού!
Το αποτρεπτικό είναι οι τιμές που βρίσκουμε για οργανωμένο ταξίδι στο Περού που στοιχίζουν πάνω απο 3.500 ευρώ το άτομο. Ο προϋπολογισμός μας για το ταξίδι είναι αρκετα πιο χαμηλός. Θα θέλαμε να στοιχήσει 7.000 ευρώ με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Προσπαθούμε τώρα να δούμε αν μπορούμε να οργανώσουμε μόνοι μας τέτοιο ταξίδι. Να κλείσουμε μόνοι μας ξενοδοχεία και εκδρομές. Έχει κανένας προτάσεις; Ταξιδέψατε για Περού όχι οργανωμένας; Το ταξίδι μας θα είναι αρχές Οκτωβρίου!!
 

kasiotis

Member
Μηνύματα
116
Likes
164
Ταξίδι-Όνειρο
Roadtrip στις Η.Π.Α.
Έχετε αποφασίσει τι θέλετε να δείτε? Γράψε περίπου το πλάνο σας για να δούμε πόσες μέρες χρειάζεσαι και το κόστος.

Τον Μάη πήγα 2 εβδομάδες Περού με τον αδερφό μου και το οργανώσαμε μόνοι μας. Το μεγαλύτερο κομμάτι του ταξιδιού κανονίστηκε ενώ είμαστε εκεί (υπήρχε ένας σκελετός που ακολουθήσαμε). Βοήθησε πολύ ότι μιλάω ισπανικά.
 

Con

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Λέμε να πάμε για 15 με 17 μέρες ο προϋπολογισμός μας είναι 7.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών που με ένα πρώτο ψάξιμο είναι κοντα στα 2.500 ευρω). Από ενα πρώτο ψάξιμο θα θέλαμε να πάμε lima, cusco, lake titicaca, Machu Pichu και Amazonio. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να πάμε σε όλα! Αν έχεις και κάποια άλλα μέρη να μας προτείνεις καλοδεχούμενα. Δυστυχώς ισπανικά δεν μιλάμε!
 

accordion

Member
Μηνύματα
38
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
ανταρκτικη
Όλες τις εκδρομές μου τις είχα κλείσει από ελλάδα με τοπικά πρακτορεία του περού κ μάλιστα ήτανε πιο φτηνά που τα κανόνισα από εδώ,από το να τα είχα αφήσει να τα κλείσω εκεί!Τα χρήματα έρχονταν στο ξενοδοχείο και τους τα έδινα ή ακόμα κ την ίδια μέρα της εκδρομής!Χρειάστηκε να πληρώσω με paypal ή πιστωτική τις εκδρομές στο puerto maldonado,το τουριστικο δρομολογειο με λεωφορείο από Κούσκο-Πουνο κ φυσικά το τραίνο κ την εισοδο στο machu picchu!Την εκδρομή γύρω απο το Κούσκο,λίμνη Τιτικακα,Colca Canyon,Isla balestas,Ica,εκδρομές στους αρχαιολογικούς χώρους στο trujillo k chiclayo τα πλήρωσα εκεί!Τα αγγλικά των ξεναγών ήτανε αρκετά καλά!Γραμμές nasca πήγα μόνος μου κ στοίχισε 70$ η πτήση!K τα ξενοδοχεία τα είχα κλείσει από το pacarama.com αφού πρώτα έβρισκα στο booking τι μου αρέσει, γιατί ήταν λίγο πιο φτηνά κ είχε μεταφορά δωρεάν από κ προς τους σταθμούς των λεωφορείων!
 

accordion

Member
Μηνύματα
38
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
ανταρκτικη
Ξέχασα να αναφέρω ότι η εκδρομή στοίχισε 1300ε χωρίς το αεροπορικό το άτομο σε ζευγάρι το προηγούμενο Πάσχα με φτηνά αλλά καθαρά ξενοδοχεία, 3 νυχτερινά λεωφορεία κ φαγητό σε εστιατόρια πολλές φορές για 13 ημέρες μαζί με το τριήμερο στη ζούγκλα όπου γύρισα με λεωφορείο κ η διαδρομή ήταν πολύ ωραία κ πολυ φτηνή!
 

Con

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
accordion εχεις στοιχεια για τα πρακτορια που κλεισατε τις εκδρομες σας;
 

Polly

Member
Μηνύματα
62
Likes
58
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ/ Γουατεμάλα
Καλησπέρα!

Να προσθέσω και εγώ στα παραπάνω. Επισκέφτηκα το Περού πριν από ένα χρόνο για 3 εβδομάδες. Το ταξίδι το διοργάνωσα μόνη μου, κυρίως γιατί προτιμώ να ταξιδεύω ανεξάρτητα και όχι με οργανωμένο γκρουπ. Νομίζω ότι το Περού είναι σχετικά εύκολος προορισμός για να κάνεις όλες τις κρατήσεις μεμονωμένα αρκεί να έχεις όρεξη για ταξιδιωτική ερευνά!

Το βασικό είναι να βρεις όσο πιο οικονομικές πτήσεις και το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσεις σε πιο κομμάτι της χωράς θα κινηθείς και με ποία φορά (από νότο-βορά ή αντιστρόφως) Οι αποστάσεις είναι τεράστιες οπότε χρειάζεται αρκετή προσοχή για να εκμεταλλευτείς τις μέρες σου και να μην χάσεις χρόνο.

Όσο αναφορά τοbudget, νομίζω ότι τα 7000 είναι πάρα πολλά και θα σου βγει πολύ πιο φτηνό αν το διοργανώσετε μονοί σας και μέσω τοπικών πρακτορείων από το ιντερνέτ ή και καποιες εκδρομες απο το Περου. Το ταξίδι μας στοίχισε 2700 εύρω το άτομο για 23 μέρες και αυτό περιλάμβανε τα πάντα ( διαμονές σε hostel/μικρά b&b, φαγητό, μεταφορικά και όλα μας τα μικροέξοδα) Συγκεκριμένα το Inca Trail (το όποιο από μόνο του κόστισε γύρω στα 550Ε), Κούσκο, Ιερή Κοιλάδα, Αρεκίπα,(και ένα τρεκ στο Colca Canyon), Huacachina, Λίμα και Ικιτος/Αμαζόνιος ( 5 μέρες που επίσης ήταν ακριβή εκδρομή) , πτήσεις (από Λονδίνο 830 ευρώ) , 2 διαδρομές με βραδινό λεωφορείο και 4 εσωτερικές πτήσεις).

Καλή διοργάνωση!!
 

accordion

Member
Μηνύματα
38
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
ανταρκτικη
Δυστυχώς δεν κράτησα σημειώσεις κ μόνο ένα θυμάμαι αυτό στην Αρεκίπα http://www.colcatours.com!Ξεκινάει μαλιστα στις 02.30 μετά τα μεσανυχτα την εκδρομή στο Colca Canyon κ έτσι γλυτώνεις μια διανυκτέρευση!Τα άλλα δυστυχώς δε τα θυμάμαι οπότε πρέπει να ψάξεις!επίσης κάτι που μπορεί να σου γλυτώσει χρήματα αρκετά αν μετακινηθείς με λεωφορεία, είναι να μην παίρνεις μια από τις 3 γνωστές εταιρείες!Είναι πολύ άνετα κ καθαρά αν πας κ με άλλες εταιρείες παρόλο που είναι πιο φτηνά!βρήκα σημαντικες διαφορες από puerto maldonado-cusco,arequipa-ica,lima-trujillo!
 

Con

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου δώσατε!! Κλείσαμε εισητήρια. Θα είμαστε στο Περού για 15 μέρες και θα ξεκινήσω να ετοιμάζω το πλάνο και να κάνω τις κρατήσεις. Για πτήση πάνω απο Nasca Line βρίσκω πανάκριβες εκδρομές! Accordion με $70 το έκλεισες απο εκεί;
Όταν ετοιμάσω το πλάνο νομίζω θα επανέλθω με απορείες :)
 

accordion

Member
Μηνύματα
38
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
ανταρκτικη
Ναι,μέσα στο αεροδρόμιο έχει πολλά γραφεία!Πήγα μέχρι εκεί με ταξί κ γύρισα με ένα βανάκι!Μη σας αγχώνει που θα βλέπεις όλοι να έρχονται οργανωμένοι,εσείς κάντε τα παζάρια σας με υπομονή κ θα σας βάλουν σφήνα με κάποιο γκρουπ που δε συμπληρώνει τετράδα!
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Στις πτήσεις της επιστροφής έχω μεγάλη αναμονή στη Λίμα(19 ώρες) και αποφάσισα να κλείσω χόστελ. Το θέμα μου είναι ότι διάβασα ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία εκτός από ταξί για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο κέντρο. Έτσι απευθύνθηκα στο χόστελ και μου είπαν ότι μπορούν να μου κάνουν τη μετααφορά για 20 δολάρια. Εδώ όμως http://tinyurl.com/j5nctdw βρισκω λεωφορειάκι με 8 δολάρια, αλλά δε ξέρω αν ειναι ασφαλή. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Γενικά ποιός είναι ο προτεινόμενος τρόπος για τη μεταφορά;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.404
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom