Ηνωμένο Βασίλειο Τα Άγνωστα Πάρκα του Λονδίνου.

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Όποιο ταξιδιωτικό οδηγό του Λονδίνου και να διαβάσετε δε θα βρείτε πληροφορίες για τα πλείστα από τα όσα θα παραθέσω παρακάτω (ok το LP αναφέρεται στο Hampstead Heath και στο Barrier... έρχονται όμως κι άλλα....). Πρόκειται για πάρκα προορισμένα για τους κατοίκους της περιοχής, κάπως απόμακρα του κέντρου τα οποία οι οδηγοί δεν τα θεωρούν άξια επίσκεψης ή αναφοράς. Δίκιο έχουν. Για να δεις τα όσα σας προτείνουν για το κέντρο μαζί με τα κοντινά excursions θελετε κάνα δίμηνο. Παρ’ όλ’ αυτά εγώ θα σας τα συμπεριλάβω αν έχετε επισκεφτεί την πόλη πάνω από δύο φορές καθώς:
-αποτελούν μια έξοχη διαφυγή από τις ορδές που κατακλείνουν τα πάρκα του κέντρου
-αν μη τι άλλο το να σουλατσάρετε σε πάρκα γύρω από mid-cost περιοχές σας προσφέρει ένα επιπλέον δέσιμο με την πόλη και τους ρυθμούς της
-σας το εγγυούμαι (μέχρι που δέχομαι να καλύψω τα έξοδα αλλαγής εισιτηρίου σας για μια έξτρα μέρα) ότι οι βόλτες που θα διαβάσετε παρακάτω, θα αποτελέσουν το highlight του ταξιδίου σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΑΝΤΑ αναφέρομαι σε ταξιδιώτες (καθώς το «τουρίστες» δε θα αρέσει σε κανένα σας) οι οποίοι έχουν επισκεφτεί την πόλη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δύο φορές στο παρελθόν (ή ας το πω με μέρες, που έχουν ήδη αφιερώσει καμιά δεκαριά μέρες στο κέντρο της πόλης)

Έχω ήδη αναφερθεί στο Thames Barrier:
http://www.travelstories.gr/413388-post9.html


Στο Hampstead Heath:
http://www.travelstories.gr/413378-post8.html
Και στο Wapping για το οποίο σας παραθέτω και ένα χάρτη με προτεινόμενη διαδρομή και σημειωμένα τα highlights.
http://www.travelstories.gr/412945-post6.html
alh5.googleusercontent.com__I7MT_l7uagw_T_8Ysg8HTmI_AAAAAAAAAXk_05637SrIUZk_s800_Wapping.jpg



Στη συνέχεια, θα σας ετοιμάσω μια βόλτα στο Rotherhithe.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
alh4.googleusercontent.com__zRBgUcmFBwc_T_8Ysfg_9BI_AAAAAAAAAXg_Oe_Poojnxu8_s800_Rotherhithe.jpg


Ξεκινάμε από τον σταθμό Surrey Quays του overground. Απέναντί σας βρίσκεται το ομώνυμο shopping center. Στα αριστερά του και παράλληλα στο δρόμο που περνάει δίπλα του, θα βρείτε ένα υπόγειο πέρασμα που θα σας βγάλει στα Greenland Docks, που είναι μάλιστα και τα παλαιότερα της πόλης (ανοίχτηκαν το 1695). Όπως κάθε dock της πόλης του Λονδίνου, έτσι και σε αυτό μεταφέρονταν συγκεκριμένα προϊόντα. Εδώ λοιπόν ξεκινήσαμε με φαλαινοθηρικά που εμπορεύονταν το κρέας και μουρουνέλαιο των κητών για να μετατραπεί τον 19ο αιώνα σε κατεξοχήν dock ξυλείας. Κινηθείτε στη νότια πλευρά του dock μέχρι να περάσετε στα South Docks, πιο μικρά και γεμάτα με ποταμόσπιτα. Άνοιξε τον 19ο αιώνα και εξυπηρετούσε την διακίνηση ξυλείας και σιτηρών. Ξαναβγείτε στα Greenland, κυκλώστε τα, χωθείτε στα βόρειά του στην αδιανόητης ομορφιάς λιμνούλα γύρω από τα σπίτια της Plover Way, Finland str. και της Norway Gate (ναι ναι, όλο το Rotherhithe είναι τίγκα στους Σκανδιναβούς) και αράξτε στην pub The Moby Dick. Συνεχίστε βόρεια και μπείτε στο Russia Dock Woodland. Όταν βρεθείτε σε ένα άνοιγμα όπου συχνά πυκνά κατασκηνώνουν οι κάτοικοι, κινηθείτε full δυτικά και χαθείτε στη ζούγκλα του Stave Hill Eco Park. Παίδες, μιλάμε για τρελή βλάστηση. Ούτε πόλη, ούτε αμάξια, άνθρωποι, σκυλιά, γατιά. Τίποτα. Μόνο πυκνή βουνίσια βλάστηση με μικροσκοπικά μονοπατάκια στα οποία θα πρέπει ορισμένες φορές να φυλάγεσαι από τις τσουκνίδες που σε φλερτάρουν από παντού. Δύσκολο να πιστέψεις ότι τούτο το δάσος ήταν Dock μέχρι το 1970. Αναζητήστε τον λόφο στο δυτικό άκρο του πάρκου στο οποίο θα ανεβείτε και θα βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες του Λονδίνου (η κοπέλα που αναζητούσε σημεία με θέα στο Λονδίνο, ας συμπεριλάβει και τούτο. Φανταστείτε ότι είναι ορατό μέχρι και το Wembley, στα δυτικά άκρα της πόλης). Συνεχίστε το χάσιμο μέσα στο δάσος (όντας στενόμακρο, μη φοβηθείτε ότι θα χαθείτε «οριστικά» (!) άρα χαθείτε ελεύθερα!) μέχρι να πλαγιάσετε το γήπεδο ποδοσφαίρου. Εδώ η εικόνα αλλάζει πάλι καθώς τούτο το μονοπάτι περνάει από τις πίσω αυλές μικρών και καλαίσθητων σπιτιών. Όταν τελειώσουμε κι από δω, συνεχίστε βόρια για να βγούμε επιτέλους στον Τάμεση. Θα κινηθείτε στην Rotherhithe str. και όταν βρείτε ευκαιρία, στρίψτε δεξιά προς το ποτάμι.

Ακολουθείτε τον πεζόδρομο, απολαμβάνετε τη θέα προς City, Wapping, Southwark μέχρι να φτάσετε στην pub The Old Salt Quay. Το να σας πω να μην αράξετε στα μπαλκόνια της μια ηλιόλουστη και ζεστή μέρα είναι εντελώς βλάσφημο. Άρα δε θα σας αλλάξω γνώμη, άραγμα για κάνα δίωρο.



Στα αριστερά σας θα δείτε κι άλλο ποταμάκι να κινείτε προς το Rotherhithe. Αυτό ακολουθούμε τώρα δίπλα το Surrey Water και σε όλο το μήκος του μέχρι να φτάσετε στο Canada Water όπου εκεί βρίσκεται και το Overground σας (Canada Water). Υπέροχο και τούτο, ανάμεσα σε καινούρια σπίτια, συγκεντρώσεις νούφαρων και καλαμιών, ποικιλία υδρόβιων πουλιών και γραφικά γεφυράκια ανά τακτά διαστήματα.



Η διαδρομή σερί είναι περίπου μιάμιση ώρα. Με το άραγμα στο Old Salt Quay πάμε τρεισήμισι. Αν βάλετε και τις μεταφορές από-προς πείτε τεσσερισήμισι. Σας το έκανα πενταροδεκάρες, ξεκουνηθείτε από το ξενοδοχείο και ορμάτε, προλαβαίνετε σε μια μέρα να κάνετε κι άλλα τόσα μαζί του! (σημείωση, μήκος διαδρομή 5,5χλμ.)
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ο,τι καλύτερο:clap:έχει γραφτεί για το Λονδίνο!!
Μπράβο Σπύρο δώσε πάρκα στο λαό:haha:αυτή τη μαγεία του καλοκαιρινού Λονδίνου που ΔΕΝ νομίζω να την βρίσκεις σε καμιά άλλη ευρωπαική πρωτεύουσα
και επιτέλους δίνεις έτσι μιά άλλη οπτική σ αυτήν την πόλη (για τους μελλοντικούς επισκέπτες)....
Πολύς κόσμος έχει ταυτίσει το Λονδίνο είτε με γιορτές χριστούγεννα ...πρωτοχρονιές είτε με τα βασικά αξιοθέατα του κέντρου και "μένει"εκεί,
ωραία τα λαμπιόνια και οι φαντασμαγορικοί στολισμοί..αλλά καλοκαίρι το Λονδίνο είναι το κάτι άλλο!!είναι μιά ΑΛΛΗ πόλη:clap:

Περιμένω κι εγώ πως και πως το Richmond!με τα κόκκινα ελάφια του!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.051
Όντως το Richmond είναι υπέροχο.Άσε που δε μαζεύει τόσο κόσμο όπως τα πάρκα του κέντρου και έτσι το απολαμβάνεις καλύτερα.:clap:
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μπααα. το Richmond θέλει μια βδομάδα δουλειά!! με βλέπω να εστιάζω προς Putney πλευρά που έχει μπόλικα πάνω στον Τάμεση... Επίσης στην περιοχή πήρε το μάτι μου το Ταϊλανδέζο εστιατόριο Thai Square σε εντυπωσιακό γυάλινο κτίριο και έξοχη θέα στο ποτάμι...
amw2.google.com_mw_panoramio_photos_medium_52292827.jpg


...θα το μάθουμε ΟΛΑ! δε θα του αφήσουμε ούτε γωνιά σας λέω!!
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Θα συμφωνήσω με την ρομαντική Θεσσαλονικιά, είχα πολύ καιρό να δω κάτι τόσο καλό.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
σπυρε φοβερη δουλεια..δίνεις πολλα καθε φορά!!
δώσε δωσε!!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Θα συμφωνησω για το Barbican (αν και, αν θυμαμαι καλα, κατι πρεπει να εχω γραψει...), αλλα θα σε μαλωσω. Τη βολτα μας δεν την ξεκιναμε απο κει. Ξεκιναμε απο το museum of london!
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
εχεις απολυτο δικιο, αλλωστε ειναι διπλα του, απλα το εκοψα λογω "παρκων" που και παλι, τελικα βγηκα εντελως offtopic.
Μερσι Ρενατα! κανουμε οτι μπορουμε
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Και να προσθέσω για την περιοχή του barbican προτιμότερο η βόλτα αυτή να γίνει καθημερινή και όχι αργία,τόχω κάνει Κυριακή και η περιοχή ήταν ΝΕΚΡΑ,άδειοι δρόμοι δεν συναντάς άνθρωπο έξω...βέβαια παρ όλα αυτά απολαμβάνεις όλα αυτά τα όμορφα !που μας περιέγραψε ο Σπύρος και το barbican center είναι ανοιχτό για να το περιηγηθείς και να δείς τις λίμνες τις ζαρντινιέρες κλπ αλλά δεν έχει τη ζωντάνια που φαντάζομαι έχει μια καθημερινή μέρα.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Ζόρικη η σημερινή βόλτα:
alh3.googleusercontent.com__P68Ag_Skn8I_UBUTeb7sg9I_AAAAAAAAAZ0_W9HX_aQzd1U_s800_CLIP02.jpg




Α) Για να φτάσετε εδώ θα πρέπει να πάρετε τρένο από Waterloo (κατεύθυνση Shepperton ή την κυκλική από Richmond- Clapham Junction)
Β) Για να φύγετε θα πρέπει να πάρετε λεωφορείο (65 ή 371) από Ham House για Richmond (όπου σας περιμένει ο Overground και η District του tube)
Γ) …~10 χιλιόμετρα!

Το έχουμε πει και το ξανάλεμε: αυτό το θέμα δεν αφορά όσους επισκέπτονται το Λονδίνο για πρώτη φορά! Για κανένα απολύτως λόγο! Πάμε:

Το Kingston-upon-Thames έχει ίσως το ομορφότερο μέτωπο επάνω στον Τάμεση για την πόλη του Λονδίνου. Ναι, και το Hammersmith καλά τα πάει αλλά στριμώχνεσαι στις 4 συνολικά pub της περιοχής. Εδώ υπάρχει πλειάδα εστιατορίων, pubs, καφετεριών επάνω στο ποτάμι. Άρα αρχίζουμε από τη στάση του τρένου και κατηφορίζουμε προς τη γέφυρα Kingston. Το μέτωπο βρίσκεται νότιά της.










Θα πρέπει να σημειώσω ότι ακριβώς απέναντι από τα όσα βλέπετε, ξεκινάει το πάρκο του Hampton Court. Η απόσταση των περίπου 2 χιλιομέτρων για να φτάσετε στα ανάκτορα από δω, δεν είναι αποκαρδιωτική. Αυτά όμως θα τα δούμε σε άλλη βόλτα εστιασμένη στους κήπους του και στα πάρκα πλησίον του (Bushy Park).

Σε αυτήν τη βόλτα θα κινηθούμε βόρια προς το Teddington Lock. Διαδρομή δίπλα στο ποτάμι, με ποταμόσπιτα στην αρχή και πολυτελείς βίλες φτάνοντας στον προορισμό μας, εντυπωσιακές προσόψεις αρχοντικών στον Lower Ham Road και, φτάνοντας στο lock, πυκνή βλάστηση, γεφύρια πάνω από νησάκια καθώς και μια μοναχική pub («The Anglers»).







Κινούμενοι κιάλλο προς τα βόρια μετά το lock, θα αντικρίσετε ένα μοναδικό θέαμα για τα δεδομένα της χώρας. Ένα σχοινί. Κρέμεται από ένα κλαρί δέντρου. Στην άκρη του σχοινιού, δεμένο ένα μικρό κομμάτι ξύλου. Με αυτό το κατασκεύασμα μπορείς να μιμηθείς τον Ταρζάν και να κρεμαστείς σα σταφύλι από ύψος στο οποίο αν πέσεις μπορεί να σπάσεις και τίποτα. Ποιο το αξιοθέατο; Δεν υπάρχει ουδεμία πινακίδα γύρω του που να σε προειδοποιεί για την επικινδυνότητα του εγχειρήματος, καμία προτροπή να συντάξετε Method Statement ή Risk Assessment για αυτό που ετοιμάζεστε να κάνετε, ούτε συρματοπλέγματα να σας αποτρέπουν, ούτε φωτεινές επιγραφές να σας αποθαρρύνουν. Να το σχοινί, να το κλαρί, break you neck muthaf*cka! Τόση ελευθερία είναι καχύποπτη.



Μετά τη λίμνη που συναντάτε στα δεξιά σας, συνεχίζετε άλλο λίγο και μετά το κόβετε ανατολικά για κανά χιλιόμετρο μέχρι να φτάσετε στο Ham House. Δεν την έκανα την διαδρομή και δεν την ξέρω. Το Ham House παρ’ όλ’ αυτά φαίνεται να αξίζει τον κόπο τουλάχιστον από το Internet. Άλλα 700 μέτρα δίπλα από το Cricket Club του Ham για να φτάσετε στην Richmond Rd όπου θα πάρετε το 65 ή το 371 για να σας ανεβάσει Richmond. Εδώ μπορείτε να συνεχίσετε με το –πολύ- Richmond Park. Είναι τεράστιο άρα θα σας φέρω οδηγίες σε κάποια από τα προσεχή μηνύματα για τα μέρη που αξίζουν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom