Τα κορίτσια του Newton «δείχνουν» τα κάλλη τους στην Αθήνα

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Ο Newton έλεγε πάντα ότι η δουλειά του ως φωτογράφου πορτραίτων ήταν να διασκεδάζει, να σαγηνεύει και να κάνει τους άλλους να γελούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι βλέπουν τις φωτογραφίες του νιώθουν όλα αυτά και άλλα τόσα.

Οι φωτογραφίες του ισορροπούν ανάμεσα στο σεξ, το χιούμορ, τον αισθησιασμό και τη μόδα που ήταν πάντα η αφετηρία του.

Τα κορίτσια του Newton με επιβλητικές γυμνές φιγούρες και διαπεραστικό βλέμμα είναι πάντοτε θελκτικά, δυνατά, ανεξάρτητα και απόλυτα θηλυκά.

Στα τέλη Μαρτίου του 2012 μια μεγάλη έκθεση με τα γυμνά του Newton τάραξε τα νερά του Παρισιού, και τώρα μέρος της έκθεσης έρχεται και στην Αθήνα.

Τα έργα του σπουδαίου ρηξικέλευθου φωτογράφου Helmut Newton φιλοξενεί η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί από 17 Νοεμβρίου έως 3 Μαρτίου του 2013. Την σπουδαία αυτή έκθεση επιμελείται η υπεύθυνη των εικαστικών Μαριλένα Β.Καρρά.

Η αναδρομική έκθεση του Newton θα περιλαμβάνει 196 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από όλες τις μεγάλες θεματικές ενότητές του, όπως είναι -για παράδειγμα- οι σειρές με τους τίτλους A gun for Hire, Fired, Villa d' Este, Habillé/Déshabillé, Domestic Nudes, καθώς και πολλά πορτραίτα ανθρώπων της μόδας και του θεάματος.

Ανάμεσά στα έργα του και τα περίφημα γυναικεία γυμνά του, τα οποία αποτελούν μία ενότητα που άρχισε να δουλεύει, με διαλείμματα βέβαια, από το 1980 μέχρι το 1993.

Η έκθεση γίνεται σε αποκλειστική συνεργασία με το HELMUT NEWTON FOUNDATION που έχει έδρα το Βερολίνο.

πηγη : www.protothema.gr
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.222
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom