Τα SOS για 5 μέρες Νάξο

MariaTravelayer

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Φοιτητές εν δράση...and here we go!
Υλικά: 5 φοιτητές
Οχι αμάξι
Low budget


Η ιστορία μας ξεκινάει κάπως έτσι...ήμασταν ανάμεσα σε Νάξο και Σκιάθο για τις φετινές διακοπες. Τελικά guess what...Νάξος στο οριζοντα! Κλείσαμε ακοπλοικα περίπου 2 μήνες πριν. Με το φοιτητικό πάσο η τιμη (πήγαινε-έλα) ήταν 36€ έκαστος. Στο καπάκι ψάξαμε στο booking για δωμάτια. Βρήκαμε μια καλή προσφορά στο Άγ. Γεώργιο, 5 διανυκτερεύσεις 92€ το άτομο. Πήρα και τηλέφωνο να επιβεβαίωση την τιμη (γιατι ως γνωστόν μπορεί να τύχεις σε περίπτωση που το booking κρατάει προμήθεια >10€). Απο το τηλέφωνο η τιμη ήταν 90€/άτομο με προκαταβολή τα 45€. Ουσιαστική διάφορα δεν υπήρχε οπότε κλείσαμε απο το Ίντερνετ. Φτάνουν οι μέρες...τελειώνει η εξεταστική, φτιάχνουμε βαλίτσες και το blue star Delos μας περιμένει στον Πειραιά. Στο πήγαινε γενικά είχε αέρα και το καράβι κουνάνε πολυ αλλά μετά απο 5.30 ώρες περίπου φτάσαμε μια χαρά! Εδώ ξεκινάει το μικρό μαρτύριο της διαμονής. Ψάχνοντας το δωμάτιο μας (που υποτίθεται ήταν στην ευθεία του λιμανιού)...χαρήκαμε. Οοο ναι! Ρωτάγαμε τους ντόπιους αλλά κανείς δεν είχε ακούσει για τα συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα. Τελικά τηλεφωνήσαμε στο ιδιοκτήτη και κοινώς ήρθε και μας μάζεψε. Χαρούμενοι εμείς, χωριζόμαστε στα δωμάτια. Ένα δίκλινο και ένα τρίκλινο. Το πρώτο ήταν όπως το περιμέναμε. Το δεύτερο όμως...

Μπαίνοντας με τους 2 φίλους μου στο δωμάτιο, βγάζω σαγιονάρες και τα πόδια μου μαυρισαν στα 2 πρώτα λεπτά. Το ac δεν δούλευε. Το ψυγείο είχε μισοκανει αποψυξη και έσταζε νερά ενώ η θερμοκρασία του ήταν προς το ζεστό.
Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να κατονομασω τα δωμάτια απο του κανονισμούς του φορουμ γιατι τείνει προς την δυσφήμιση, πάντως απο τοποθεσία ήταν εξεραιτικο. Ζεστό νερό το ένα βράδυ δεν είχε. Η τηλεόραση αρχικά δεν δούλευε. Η καθαρίστρια μπούκαρε κυριολεκτικά οπότε ήθελα χωρίς να καθαρίζει. Παρακαλάγαμε να μας αλλάξουν τα λερωμένα σεντόνια και τις πετσέτες. Απόδειξη μετά απο πολυ κυνηγητό πήραμε την μέρα πριν φύγουμε και αλλά πολλα παρόμοια παράπονα.
Αυτά περί διαμονής.

Παραλίες
Λόγω του ότι δεν είχαμε αμάξι κυκλοφορούσαμε με το λεωφορείο οπότε πήγαμε στα γνωστά.
Άγιο Γεώργιο που ήταν κυριολεκτικά έξω απο το δωμάτιο μας. Ειναι μια πολυ όμορφη παραλία που καλύπτει όλα τα γούστα. Στην αρχή ειναι ήρεμη με αβαθή νερά και όσο προχωράς προς τα πέρα γίνεται βαθιά με μεγάλα κυμματα (αλήθεια πολυ μεγάλα κυμματα!) Πολλές καφετέριες και μπαρ, οικονομικές τιμές. Ποιότητα έπαιζε γενικά ανάλογα το μαγαζί.

Άγ.Προκοπιος
Εξαιρετική παραλία, 10 λεπτά απο το λιμάνι με το λεωφορείο. Πολυ καθαρά νερά αλλά πολυ κόσμος. Αυτό σημαίνει πιο ακριβές τιμές στις ξαπλώστρες, πιο δύσκολο να βρει που θα κάτσεις κλπ. Στην άκρη της παραλία υπάρχει ένα πολυ όμορφο σημείο με βραχακια και μικρους κολπισκους.

Άγ. Άννα
Επίσης πολυ όμορφη παραλία. Καθαρά νερά. Λιγότερος κόσμος. Γύρω στα 15 λεπτά απο το λιμάνι με το λεωφορείο. Δεν εχω κάτι άλλο να πω για εδώ...είχε η συνέχεια του Αγίου προκοπιου οποτε ήταν πάνω κάτω ίδια.

Πλάκα
Όσους ρώταγα για αυτή την παραλία δεν μου έλεγαν και τα καλύτερα. Εχω να πω ότι ήταν απο τις καλύτερα παραλίες που εχω παει γιατι ήταν ήσυχα, καθαρά νερά, οχι κάτι εντυπωσιακό σαν θάλασσα αλλά οι καφετέριες είχαν δωρεάν ξαπλώστρες, δωρεάν πρόσβαση σε πισινα, οικονομικές τιμές για καφε, φαγητό και γενικά για να την βγάλεις εκεί όλη την μέρα είχε τα πάντα. Χαρακτηριστικά αναφέρω κρεπα τυρί γαλοπούλα ντομάτα 3.50€ και ναι ήταν μεγάλη και τα υλικά φρεσκότατα. Η απόσταση απο το λιμάνι ήταν γύρω στα 20 λεπτά αλλά πραγματικά αξίζει.

Φαγητό
Ναιιιι...έπεσε πολυ φαγητό στην Νάξο. Πατάτα ναξου, γραβιέρα ναξου ειναι μαστ. Οι φούρνοι για πρωινό τουλάχιστον απο όσους έφαγα δεν με ενθουσιασαν. Είχαν όλοι πολυ λάδι σε τυρόπιτες κλπ οποτε ήταν γενικά βαριά. Κάθε μέρα είχε παγωτό απο milkato στο δρόμο του λιμανιού που είχε ένα σωρό γεύσεις μεγάλες ποσότητες και φρέσκο παγωτό. Μεσημέρι τρώγαμε κάτι πρόχειρο πχ σουβλάκι. Εξαιρετική ψαροταβέρνα το μεζέ μεζέ. Πέρα απο τα ψάρια και τα θαλασσινά πάρτε ντοματοκεφτεδες και θα με θυμηθείτε αυτό λέω μόνο! Φάγαμε του σπασμού με 12€ το άτομο. Επίσης επιβάλλεται ένα waffla house που αν και εχει και στην Αθηνα, όπως και να το κάνουμε θα χορτασετε γλυκό ρε παιδί μου! Τα μαγαζιά με τα καταμελακια τέλος ειναι εντυπωσιακά αλλά υπάρχουν παντού, οποτε δεν χρειάζεται να φτάσεις Νάξο για καραμέλες.

Διασκέδαση
Πολλα κοκτειλ...γενικά όπου και να πηγαίναμε βλεπαμε "...cocktail bar" και όσα δοκιμάσαμε γενικά δεν ήταν κάτι ουαου. Κλαμπ ανάλογα τα γούστα "Ολα ελληνικά" ή ocean club. Εμείς πηγαίναμε στο δεύτερο...πιο μεγάλο, Ξένη μουσική, χορος, νταπαντουπα γενικά. Επίσης προτείνω like home, στον παράλληλο του κεντρικού δρόμου (προς το κάστρο) και αλλά εκεί δίπλα για ένα χαλαρό κρασί ή μπύρα με όμορφη θέα το λιμάνι...και φυσικά swing bar που ήταν γενικά μια alternative εμπειρία για Νάξο (αν δεν ήθελες να πας σε κλαμπ, αυτό κράταγε κόσμο μέχρι πολυυυυ αργά σε ήρεμους τόνους)

Πορταρα
Κλασικά...εύκολα προσβάσιμη 5 λεπτά με τα πόδια απο το λιμάνι. Θα δεις αρκετό κόσμο κάθε μέρα να ανεβοκατεβαινει. Ηλιοβασίλεμα μοναδικό. Προτείνω (αφού βγάλεις άπειρα φωτογραφίες) να έχεις πάρει μαζί σου ένα κρασακι, ένα χυμό ή οτι τραβάει η όρεξη σου, να πας στην άκρη, στα βραχακια του λόφου και να κάτσεις. Μόνος, με παρέα, πίστεψε με δεν θα σε νοιάζει και πολυ, απλα θα κοιτάς το απέραντο γαλάζιο, θα βλέπεις το ηλιοβασίλεμα και θα καταλάβεις γιατι "σαν την Ελλαδίτσα, πουθενά"

Και το καλύτερο για το τέλος. Το κάστρο. Το μαγικό κάστρο. Ήσυχο με μικρά δρομάκια,όμορφη θέα , παλιά αρχιτεκτονική, πέτρα, ξύλο, είχες την αίσθηση ότι θα χαθείς. Για όσο ήμουν εκεί νόμιζα ότι ήμουν σε άλλο κόσμο. Μέσα στο κάστρο βρίσκεται μια πανέμορφη εκκλησία με μεγάλη αυλή να ξεκουραστείς και να απολαύσεις την θεα. Πιο κάτω το αρχαιολογικό μουσείο που δυστυχώς ειναι ανοιχτό συγκεκριμένες μέρες (Τετάρτη και Σάββατο νομίζω) και για λίγες ώρες.
Μην φύγεις απο την Νάξο να δεν πας στο κάστρο! Φιλική συμβουλή!

Λιγο πολυ αυτή ήταν η εμπειρία μου απο Νάξο. Πιστεύω θα βοηθήσει όποιον σχεδιάζει ανάλογες διακοπές.
Ειναι προορισμός που συνιστώ ανεπιφύλακτα για φοιτητοπαρεα, ζευγάρια, οικογένεια, μοναχικές διακοπες...γενικά για ολους. Και φυσικά, οποίος εχει αμάξι θα μπορεί να δει καλύτερα το νησί, το οποίο ειναι το μεγαλύτερο των Κυκλάδων, και σίγουρα ειναι γεμάτο πανέμορφος θησαυρούς και εμπειρίες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.298
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom