Τελικα πότε ειναι καλυτερα τα ταξιδια;Χειμωνα ή καλοκαιρι;

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Ξεθάβω το θέμα.
Όλες τις εποχές είναι ωραία να ταξιδεύει κανείς.
Όμως πιο πολύ θα μου στοίχιζε να μην πάω πουθενά το καλοκαίρι, παρά το Χειμώνα.
Επίσης το Χειμώνα προτιμώ χώρες που δεν έχουν τρομερό κρύο, τεράστια χιονοκάλυψη κλπ....
Δύσκολα θα πήγαινα βόρεια Ευρώπη Χειμώνα.
Μου αρέσει να ταξιδεύω άνοιξη κ φθινόπωρο, δεν μπορώ τις ακραίες θερμοκρασίες προς τα πάνω ή προς τα κατω. Έχω κάνει 2 ταξίδια Πορτογαλία κ 1 Ισπανία Φλεβάρη πάντως κ ήταν αναλογα τη μερα απο ανεκτα ως θαυμάσια από άποψη καιρου. Βόρεια κ κεντρικη Ευρώπη ομως είναι ζόρι, ήδη αρχές Δεκέμβρη π πηγαίνω Γερμανία σχεδόν κάθε χρόνο τ τελευταία χρόνια το κρύο δαγκώνει κ μετά γίνεται χειρότερο, φέτος ειδικά μέχρι να βγει ο Φλεβάρης τους πέθανε στα μείον σερί. Καλοκαίρι δε νιώθω φοβερή ανάγκη να ταξιδεύω, απλά έχουν γίνει τόσο ανυποφορα στην Αθήνα πλέον π έχω επανένταξει αποδράσεις σε νησιά τα τελευταία χρονια, για όσο το αντέχω, γτ πλέον είναι με τρομερή διαφορά ακριβότεροι προορισμοι από αυτούς π επιλέγω συνήθως, κι όχι μόνο λόγω υψηλής σαιζόν.

Viaggi

Member
Αφηγητής
Η απάντηση στο αν είναι καλύτερα τα ταξίδια τον χειμώνα ή το καλοκαίρι εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτεραιότητές μας, καθώς κάθε εποχή προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Το καλοκαίρι είναι η δημοφιλέστερη εποχή με μεγάλες ημέρες, άρα περισσότερες δραστηριότητες στην ύπαιθρο, πολλά μαγαζιά και εστιατόρια για να επιλέξεις, ιδανικός καιρός για προορισμούς με θάλασσα.
Από την άλλη όμως αντιμετωπίζεις υψηλότερες τιμές, μεγάλη κοσμοσυρροή και έντονη ζέστη σε ορισμένες περιοχές.

Το χειμώνα από την άλλη είναι γενικά φθηνότερα και πιο ήσυχα, ευκαιρία για σκι, επίσκεψη σε χριστουγεννιάτικες αγορές ή θέαση του Βόρειου Σέλας. Όμως οι μέρες είναι μικρότερες και οι θερμοκρασίες χαμηλές.

Μπορεί κάποιος να πει ότι το χειμώνα μπορούμε να επιλέξουμε τροπικούς προορισμούς ή το καλοκαίρι για προορισμούς στη βόρεια Ευρώπη, αλλά πιστεύω ότι συζητάμε για παραδοσιακούς χειμερινούς και καλοκαιρινούς προορισμούς.

paefstra

Member
Συγγραφέας
Τον χειμωνα στο ημισφαιριο μας ειναι φθηνοτερα επειδη ειναι χειροτερα λογω κρυου. Εγω πιστευω οτι ειναι το ιδιο ακριβα γιατι αν νυχτωνει στις 4 το απογευμα αντι 10 το βραδυ και απο το απογευμα ψαχνεις καπου να ζεστανεις το κοκαλακι σου η να στεγνωσεις απο τη βροχη, αναγκαζεσαι να βαλεις τις διπλασιες μερες.

nickostraveller

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Οπως ειπαν και καποια μελη παραπανω τα περισσοτερα ταξιδια μου τα κανω φθινοπωρο ή ανοιξη με προτιμηση λιγο παραπανω την ανοιξη.Μεσα Μαιου ειναι για μενα ο πιο τελειος μηνας του χρονου ,σχεδον για τους περισσοτερους προορισμους.Εχει ανοιξει ο καιρος ,εχει ανεβει και η διαθεση ,εχει ζεστανει ο καιρος αρκετα αλλα χωρις να εχει καυσωνα και με καποιες δροσουλες το βραδακι ,ειναι για μενα η πιο γλυκια εποχη ,προλογος του καλοκαιριου χωρις τα αρνητικα του καλοκαιριου.Ειναι οι τελειες ηλιολουστες μερες ακομα και για τους πιο βορειους προορισμους
Απο την αλλη απεχθανομαι την ζεστη με ταλαιπωρει αφανταστα να περπαταω και ιδροκοπαω ,οπως πλεον με κουραζει αφανταστα ο ενοχλητικος υπερτουρισμος.Μετα απο τοσα ταξιδια τα σκουντηγματα ,οι ουρες και να μην μπορω να βγαλω μια φωτογραφια χωρις να μπει καποιος ακυρος στο πλανο,ειναι το χειροτερο μου.Δεν με ενοχλει ο κοσμος και η ζωντανια μιας πολης ,με ελκυουν οι μεγαλες πολεις ,το ξαναλεω ο υπερτουρισμος και οι ουρες με ενοχλουνε.Απο την ολες τις υπολοιπες εποχες ακομα και να υπαρχει τουρισμος ειναι μου λιγοτερο δυσφορος εαν δεν εχει ζεστη .Οποτε απο Ιουνη και μετα το βαζω στην χειροτερη περιοδο και ποτε δεν ταξιδευω τοτε.

Απο την αλλη δεν μπορω να φανταστω καλοκαιρι χωρις θαλασσαΟποτε δεν θα φυγω απο μαι ανυποφορη πολη να παω παλι σε μια αλλη πολη,.Ιδανικη εποχη για νησια προφανως ειναι το καλοκαιρι ,αλλα λογω δουλειας μπορω μονο Αυγουστο να παρω αδεια που κλεινουμε οποτε θελοντας και μη μπορω την πιο high περιοδο και σε τιμες και σε κοσμο.Καλοκαιρι δυστυχως δεν μου παει να παω σε πιο δροσερα μερη ,προτιμω να μαι στο εξοχικο αν δεν εχω λεφτα για νησι και να chillaρω στο μπαλκονι οπουδηποτε εκτος Αθηνας με μπιρες και θεα θαλασσα και με πιανει καταθλιψη να ναι ο αλλος στο Εδιμβουργο με μπουφαν και βροχη15 Αυγουστο ,ειμαι στην Ελλαδα ευτυχως με ολα τα στραβα της και ετσι εχω μαθει.Ασε που τελευταια γουσταρω τρελα να μαι απο 15 Αυγουστο και μετα Αθηνα ,και ναι ολα αδεια και ηρεμα εστω και για ;15 μερες μον,δεν χανεται αυτο το feeling..

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Μου αρέσει να ταξιδεύω άνοιξη κ φθινόπωρο, δεν μπορώ τις ακραίες θερμοκρασίες προς τα πάνω ή προς τα κατω. Έχω κάνει 2 ταξίδια Πορτογαλία κ 1 Ισπανία Φλεβάρη πάντως κ ήταν αναλογα τη μερα
Πορτογαλία και Ισπανία είναι πανέμορφα και Φθινόπωρο και Χειμώνα για μένα. Ακόμα κι ο Βορράς τους είναι γοητευτικός με ομίχλη,συννεφιά.
Άλλωστε αφορμή για να βάλεις περισσότερες μέρες ταξίδι, ώστε σε περίπτωση καταιγίδας να έχεις εναλλακτική.

Όμως το να τρως θαλασσινά με θέα τον αφρισμένο Ατλαντικό είναι εμπειρία.

Vicks

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
Καμπότζη-Λάος-Βιετνάμ
Νομίζω ότι η απάντηση είναι λίγο υποκειμενική.
Εγώ αποφεύγω γενικά τα ταξίδια χειμώνα, καθώς "αρπάζω" σχετικά εύκολα ιώσεις που επηρεάζουν το αναπνευστικό μου. Οπότε, η προοπτική να πάω, π.χ. μία εβδομάδα κάπου και να υπάρχει η πιθανότητα να είμαι τις 4-5 μέρες με πυρετό, συνάχι, τρελό βήχα (καλή ώρα τα περασμένα Χριστούγεννα) με αποθαρρύνει. Από Καϊμακτσαλάν γύρισα την Καθαρά Δευτέρα με ιωσούλα και ταλαιπωρούμαι ακόμα με εισπνεόμενα και αγωγή.
Για τους ίδιους λόγους (ευαισθησία γενικά στο αναπνευστικό) δεν τρελαίνομαι για την άνοιξη όπου με ταλαιπωρούν οι αλλεργίες και πραγματικά υποφέρω.
Το καλοκαίρι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μοιράζεται σταθερά μεταξύ νησιού (τη θέλω τη θαλασσίτσα) και του σπιτιού μας στη Γερμανία, οπότε έχω και τα δύο που θέλω.
Καταλήγοντας, για εμένα η τέλεια εποχή είναι το φθινόπωρο.
Από εκεί και πέρα, παίζει ρόλο το οικονομικό (φθηνότερα εισιτήρια Φεβρουάριο ή Νοέμβριο, ακριβότερα ίσως Αύγουστο), καθώς και η δουλειά, πότε μπορεί να πάρει κανείς ικανοποιητική άδεια. Σκέφτομαι, π.χ. Βιετνάμ 3 εβδομάδες τον επόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Είναι περίοδος που δεν παίρνει κανείς στη δουλειά μου τόση άδεια, οπότε δεν ξέρω αν/πώς θα το ζητήσω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.076
Μέλη
40.089
Νεότερο μέλος
Όλγα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom