Τεχνη σε καθε πιατο!

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Να μας ζησει το μπλογκ! Ενα μηνα εκλεισε! Και τις επετειους τις γιορταζουμε με κρασακι και φαγητο! Λοιπον και στη συγκεκριμενη περιπτωση δε θα κανουμε εξαιρεση και θα το γιορτασουμε! Εγω εκανα μονη μου reunion travelstories! Ξερω,ξερω χρειαζονται τουλαχιστον 2 ατομα + για αυτο,αλλα χεφε,δεν υπαρχαν αλλα μελη εδω για να το γιορτασω και κατεβηκα με το βασκο,που παρακολουθει το φορουμ μεσω εμου!
Vamos de poteo?
Ωρα ειναι λοιπον να σας γραψω τα αγαπημενα μου μερη για pintxo!
El Globo!
Ειναι το αγαπημενο μου pintxo bar! Σημαινει σφαιρα! Globo terraqueo= υδρογειος σφαιρα! Στην εισoδo αν κοιταξεις μαλιστα θα δεις μια υδρογειο! Βρισκεται μπροστα στη diputacion και ειναι πολυ ευκολο να το βρει καποιος:σταση μετρο moyua,εξοδος diputacion και με το που βγαινεις απο το μετρο το βρισκεις στα δεξια σου,diputacion 8. Εδω θα βρεις νοστιμοτατα pintxo,ωραια ατμοσφαιρα,κανενα ιχνος απο τουριστα. Μερικα απο τα ταπας που εχει ειναι: λιωμενο καβουρι στο grill,λιωμενο μπακαλιαρο στο grill,σαλατα απο πρασα,το ταπας Globo:morcilla με φυστικι, morcilla: μαυρο λουκανικο γεμιστο με αιμα,ναι ναι με αιμα και μαλιστα πρεπει να ναι πολυ νοστιμο αλλα εγω 5 χρονια εδω δε το εχω φαει!! Στους φιλους μου απο την Αθηνα τους αρεσει αρκετα και βρισκουν το συγκεριμενο ταπας το καλυτερο του Globo! Αλλα αυτη τη φορα το μαγαζι ειχε ενα καινουριο,πιτακι λαχανικων με καρυ και κους κους,νοστιμοτατο και ειναι ενα απο τα δυο highlights της ημερας! Σε αυτο το μπαρ πινω sangria,οσο περιεργο και αν ακουγεται,δε βρισκεις ευκολα sangria εδω και στη φτιαχνουν επι τοπου. Μια απο τις σπεσιαλιτε του ειναι το λιωμενο καβουρι στο grill,καυτεροοοο,εχει αρκετη παπρικα και θα προτεινα το επομενο ταπας να ειναι η σαλατα απο πρασα,αρκετα δροσερη και η γλωσσα σου θα σε ευγνωμονει ιδιαιτερως! Το foie ομως ειναι Η ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ του,μαλιστα στο φτιαχνουν εκεινη τη στιγμη στο τηγανι και μετα βαζουν και μαυρο πιπερι απο πανω,προσωπικη αποψη για το συγκεκριμενο δεν εχω αλλα ο βασκος τρελενεται! Το Globo θεωρειται η καλυτερη μπαρα pintxos στο μπιλμπαο στο τομεα της ποιοτητας. Εχει κερδισει 2 φορες σε διαγωνισμο pintxo και το βραβειο ειναι ενας βασκικος μπερες.
Παμε στο επομενο; Βρισκεται στην παλια πολη και λεγεται Berton, c/jardines kalea 11.
Συνηθως εδω δε τρωω κατι απο τη μπαρα,αν και εγω θα προτεινα το pantumaca,ψωμι ψημενο με τριμμενη τοματα και jamon,αλλα παραγγελνω μια brocheta de pulpo con gambas,καλαμακι με χταποδι και γαριδα και μπολικη παπρικα,καιγεσαι...για αυτο η μπυρα να βρισκεται κοντα σου!! Εδω ακους καθε λεπτο τους barmen να φωναζουν,una brocheta,un foie, un medallon. Ειναι τα 3 τοπ του καταστηματος. Εδω το foie,ψημενο στο τηγανι,σερβιρεται πανω σε ψημενη φετα μηλου!
Συνεχιζουμε;
Η αληθεια ειναι οτι στην παλια πολη,casco viejo,υπηρχε ambiente,ατμοσφαιρα,λογω του αγωνα της athletic με τη real madrid. Η επομενη σταση μας και τελευταια ειναι το Gure Toki,βρισκεται στην καινουρια πλατεια,plaza nueva,εδω πρωτη φορα ερχομουνα και εφαγα 2 ταπας γεμιστο καλαμαρι και txistorra,βασκικο λουκανικο,το ταπας ηταν σε μορφη λουκανοπιτακι αλλα η εκπληξη ηταν σερβιρισμενο με μαρμελαδα βατομουρο! Οταν το εβαλε στο πιατο και μετα αρχισε να βαζει και τη μαρμελαδα,λεω τι κανει τωρα; τι θα φαω; αλλα ηταν απιστευτα γευστικο και ο συνδυασμος αρκετα καλος! Αυτο μαλιστα ηταν και το δευτερο highlights της ημερας.
Επισκεφτηκαμε 3 ταπας μπαρ,φαγαμε συνολο 6 ο καθενας και φυσικα η sangria,στο δευτερο μαγαζι εγινε μπυρα και στο τριτο zurito,o βασκος ομως πιστος στη Rioja!
 

Attachments

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.729
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Μας άνοιξες την όρεξη!
Πακέτο στέλνουνε κατά Ελλάδα μεριά;
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
ουαου!!getxowoman φοβερη η περιγραφη σου!!νιωθω σαν να μουν και εγω εκει!!!σε ευχαριστουμε πολυ(αν και τωρα μας ανοιξες την ορεξη και δυσκολο να βρεθει κατι αναλογο με αυτα που περιγραφεις..)!!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Τι μπύρες μπορούμε να πιούμε στα συγκεκριμένα μπαρ;:)

Μπυρες; Λοιπον σιγουρη δεν ειμαι,αλλα παιζει η san migel,heineken,συνηθως ζηταμε caña (cania) και οτι βαρελι εχει το μπαρ στο βαζει σε ποτηρι.Αν θες μικρη ποσοτητα μπυρας,ζητας zurito,ειναι cania μικρη,αλλα προσεχε αυτη η λεξη χρησιμοποιειται μονο στη χωρα των βασκων!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Στα Ισπανικά σημαίνει κάτι άλλο;

zurito,χρησιμοποιειται στη χωρα των βασκων οταν θελουμε ενα μικρο ποτηρι μπυρας
corto,χρησιμοποιειται στην υπολοπη ισπανια για τον ιδιο λογο.
Προσφατα ειχα βγει εκτος των συνορων ( χωρα των βασκων) και τη cania τη λεγανε tubo! Οπως και το ταπας εδω το λεμε pintxo.
Απλα καθε μερος εχει τη δικη του γλωσσα η διαλεκτο και στο ειπα μη πας στη βαρκελωνη και ζητας ενα zurito και σε κοιτανε οπως μου ειχε τυχει καποια χρονια πριν στη μαδριτη.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.481
Likes
7.959
Δεδομέμου ότι ζεις στο Bilbao και ξέρεις από σωστά tapas, για Αθήνα θα πρότεινες κανένα tapas-bar που να αξίζει τον κόπο? Έτσι για να ταξιδέψουμε έστω και γαστριμαργικά?
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Δεδομέμου ότι ζεις στο Bilbao και ξέρεις από σωστά tapas, για Αθήνα θα πρότεινες κανένα tapas-bar που να αξίζει τον κόπο? Έτσι για να ταξιδέψουμε έστω και γαστριμαργικά?
περιμενω και εγω να δω αν εχει να προτεινει κατι στην αθηνα η getxo!
παντως, εγω που το χω ψαξει εχω απογοητευτει..παλια υπηρχε το mi sueno που ηταν φανταστικο!!αλλα πλεον εχει κλεισει!οποτε αρκεσου στο salero στα εξαρχεια!εχω γραψει για αυτο στα εστιατορια με διεθνη κουζινα!!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Παιδες η Getxo δεν εχει να προτεινει κανενα εστιατοριο με ισπανικη κουζινα στην Αθηνα! Αλλωστε οταν ερχομαι Αθηνα,ερχομαι μολις για 4 μερες η αντε μεχρι μια βδομαδα και προτιμω να τρωω σε εστιατορια με ελληνικη κουζινα και απο διεθνη στο πολυαγαπημενο Altamira! Αλλα παντως ταπας,ωραιοτατα ολοι μπορουμε να φτιαξουμε στο σπιτι μας,λιγο φαντασια να εχουμε και κανουμε τη κουζινα μας το καλυτερο ταπας μπαρ!!!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
κι εγώ έχω απογοητευτεί από τα "ισπανικά" της αθήνας.

το salero δεν είναι άσχημο για το στιλ του, άλλα δεν το λες και ισπανικό, έχει πιάτα από όπου θες και οκ και καποια ισπανικά... το mi sueno, όταν το είχα επισκεφθεί στο χώρο του exo, δε με τρέλανε ως φαγητό, παρά μόνο ως ατμόσφαιρα.. και το barceloneta στην κηφισιά επίσης δε με συγκλόνισε...

επίσης, νομίζω ότι είναι πολύ ακριβά γι' αυτά που προσφέρουν. θεωρούν 2 ταπάκια στο πιάτο κανονική μερίδα και την πληρώνεις χρυσάφι.

(getxowoman, κι εγώ λατρεύω το altamira... μακράν το αγαπημένο μου εστιατόριο στην αθήνα :))
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.100
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom