Της τελευταιας στιγμης.....

flandra

Member
Μηνύματα
36
Likes
1
Καλημερα σας!!!!!

Αποφασισαμε να φυγουμε Δευτερα η Τριτη για Ηπειρο. Ζαγοροχωρια, Μετσοβο, Γιαννενα. Προσπαθω να διαβασω οσα μπορω παραπανω.... Υπολογιζω οτι θα μεινουμε 4 βραδια (αντε μαχιμουμ 5). Που ειναι καλυτερα να μεινουμε για να γυρισουμε οσο περισσοτερο γινεται? Φτανουν οι μερες? Ουτε ποιο χωριο να διαλεξω στα Ζαγοροχωρια δεν ξερω.....Πελαγωσα ειναι η αληθεια......Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη!!!!!!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οσο και να μεινετε στα Ζαγοροχωρια, παλι θα φυγετε με την αισθηση οτι θα θελατε να μεινετε πιο πολυ. Οι μερες που θα μεινετε ειναι αρκετες παντως για μια πρωτη γνωριμια με την περιοχη.
Γεωγραφικα χωριζονται στα τρια: Ανατολικο Ζαγορι, Κεντρικο Ζαγορι και Δυτικο Ζαγορι.
Πιο διασημο χωριο του Δυτικου Ζαγοριου ειναι το Μεγαλο Παπιγκο, το οποιο εχει ταβερνες, καφε μπαρακια, ωστε να εχετε να κανετε και κατι αμα πεσει η νυχτα.
Αντιστοιχα κοσμικο ειναι και το Μονοδενδρι στο Κεντρικο Ζαγορι καθως και το Τσεπελοβο στο Ανατολικο. Προσωπικο δικο μου γουστο ειναι να μενω στο Μεγαλο Παπιγκο, αλλα οπου και να μεινεις θα ειναι ομορφα.
Να πατε οπωσδηποτε στο χωριο Βικο, δυτικο ζαγορι, να χαζεψετε απο ψηλα την χαραδρα του Βικου εχει υπεροχη θεα. Επιση μεταξυ Αριστης και Μεγαλου Παπιγκου υπαρχει ενα υπεροχο πλατανοδασος το οποιο το διασχιζει ο Βοιδοματης, μπορειτε να περπατησετε το μονοπατι, η διαδρομη ειναι ευκολη και αξεχαστη.
Αλλη υπεροχη διαδρομη ειναι απο την γεφυρα της Κονιτσας παραλληλα με το ποταμι του Αωου μεχρι ενα μοναστηρι (που δε θυμαμαι πια το ονομα του)
Καταλυμματα πολλα και διαφορα: Ζαγοροχώρια / Καταλύματα
Ζαγοροχώρια- Τόπος Θρύλων και Παραδόσεων
Αν θελεις μπορεις να κανεις ραφτιγκ στον Αωο η στον Βοιδοματη, υπαρχει η εταιρεια no limits που εδρευει στην Κονιτσα, ολες τις φορες που τη χρησιμοποιησαμε μειν αμε ευχαριστημενοι μαζι τους: ::No Limits:: Οργανωνου και αλλες δραστηριοτητες, διασχιση του φαραγγιου του Βικου κλπ.
 

flandra

Member
Μηνύματα
36
Likes
1
Ερση σε ευχαριστω για την αμμεση απαντηση. Για ραφτινγκ δεν το βλεπω αλλα θελω να περπατησω διπλα στο ποταμι οποτε το μονοπατι που ειπες ειναι πολυ καλη ιδεα. Δεν με απασχολει η νυκτερινη ζωη θελω να ηρεμησουμε. Με αυτη τη λογικη να διαλεξω Μεγαλο Παπιγκο η οχι? Το Διλοφο που εχω δει αυτο τον ξενωνα?http://www.gaia-dilofo.gr/location.htm

Αν δεν κανω λαθος μενεις Ιωαννινα? Μπορουμε με βαση τα Ζαγοροχωρια να ερθουμε μια μερα να τα δουμε? Απο οτι ειδα αξιζει μια βολτα στο νησακι και στο σπηλαιο?

Σε ευχαριστω και παλι:p
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δε μενω στα Γιαννενα, η κορη μου σπουδαζει εκει. Αλλα την περιοχη την αγαπησαμε απο πολυ πριν και πηγαιναμε επι πολλα χρονια τουλαχιστον μια φορα τον χρονο. Στο Διλοφο δεν εχω μεινει, εχω περασσει και ειναι ενα πολυ ομορφο και γραφικο χωριο. Στα Γιαννενα μπορειτε να ερθετε αυθημερον, περιπου μια ωρα με το αυτοκινητο θα κανετε, ισως και λιγοτερο, Μπορειτε να επισκεφθειτε το νησακι, οπου θα κανετε μια βολτα γυρω γυρω ωστε να επισκεφθειτε τα μοναστηρια με τις υπεροχες τοιχογραφιες-μη χασετε τη Μονη Φιλοσοφου- αλλα και το Καστρο, μην το αγνοεισετε, ειναι πολυ ομορφο.
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Εφόσον προτιμάς την ησυχία, εγώ στη θέση σου θα έμενα στα ζαγοροχώρια και στο Μέτσοβο και από κει θα επισκεπτόμουν τα Γιάννενα.
Στο ζαγόρι κι εγώ είμαι υπέρ του Μεγάλου Πάπιγκου. Είναι ήσυχο χωριό. Δεν μπαίνουν μέσα αυτοκίνητα και τα εστιατόρια, καφέ κλπ είναι εναρμονισμένα χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα. Άσε που δεν είναι και πάρα πολλά αλλά όσα χρειάζονται.
Εγώ έχω μείνει στο AVRAGONIO TRADITIONAL APARTMENT COMPLEX IN PAPIGO,
Στο Μέτσοβο έμεινα στο METSOVO HOTELS: ARCHONTIKO, APOLLON, ADONIS, ANOSTRO :: στο Απόλλων γιατί μόνο εκεί είχα βρεί. Έχει ανοίξει σχετικό θέμα με το Μέτσοβο όπου έχω δώσει ορισμένες προτάσεις. Μπορείς να ρίξεις κι εκεί μια ματιά.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.415
Likes
7.758
Ιωάννινα-Ζαγοροχώρια-Κόνιτσα-Μέτσοβο είναι μία εκδρομή που έκανα πέρσι και πραγματικά ενθουσιάστηκα!

Θεωρώ ότι τα Ζαγοροχώρια αξίζουν περισσότερο από μία ημερήσια εκδρομή και σίγουρα αξίζει να διανυκτερεύσεις. Τα ωραιότερα χωριά για μένα είναι Μεγάλο Πάπιγκο, Μονοδένδρι, Δίλοφο και Τσεπέλοβο, πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφθείτε. Όταν λέει η ΕΡΣΗ κοσμικά δεν εννοεί από νυχτερινή διασκέδαση αλλά από επιλογές σε ξενώνες, ταβέρνες και καφέ-ζαχαροπλαστεία.
Ειδικά αν πάτε και καθημερινές, όπως πήγαμε κι εμείς πέρσι, θα βρείτε ανοιχτά μαγαζιά για φαγητό και καφέ περισσότερο στο Πάπιγκο.

Εφόσον είσαι του περπατήματος, φοβερές πεζοπορικές διαδρομές είναι:
1) Κόνιτσα-Μονή Στομίου. Είναι αυτή που σου προτείνει και η ΕΡΣΗ. Ξεκινάς από το πετρόχτιστο γεφύρι της Κόνιτσας και είναι γύρω στη 1,5 ώρα. Πραγματικά υπέροχη διαδρομή πλάϊ στο ποτάμι.
2) Διάσχιση του Βίκου. Μπορείς να ξεκινήσεις είτε από το χωριό Βίκος είτε από το Πάπιγκο. Εμείς ξεκινήσαμε από το χωριό Βίκος και φτάσαμε μέχρι τις πηγές, κάνοντας και μία στάση σε ένα ξωκλήσσι του 18 αιώνα στην όχθη του ποταμού. Χρειαστήκαμε γύρω στα 50΄ να κατέβουμε το φαράγγι και 70΄για να ανέβουμε και να επιστρέψουμε στο αυτοκίνητο (με στάσεις για φωτογραφίες κ.λ.π.). Εμπειρία Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η!
3) Μονοδένδρι -Μονή Αγίας Παρασκευής -Σπηλιές. Είναι πανεύκολη διαδρομή, γύρω στο 20λεπτο από ένα λιθόστρωτο μονοπάτι που ξεκινά από τη πλατείς του χωριού. Η Μονή είναι υπέροχη (του 15 αιώνα) και μετά συνεχίζει ένα μονοπάτι κυριολκεκτικά στην άκρη του γκρεμού που οδηγεί στις σπηλιές.
Υπάρχουν πάρα πολλές πεζοπορικές διαδρομές, αλλά νομίζω ότι για πρώτη φορά οι παραπάνω είναι οι πιο χαρακτηριστικές.

Επίσης αξίζει:
1) να ανεβείτε μέχρι το παρατηρητήριο της Οξιάς, στο Μονοδένδρι, για να δείτε το φαράγγι από ψηλά. Ιλιγγιώδης θέα.
2) να πάτε στις Κολυμπήθρες, μεταξύ Μεγάλου και Μικρού Πάπιγκου.
3) να περπατήσετε τα πετρόχτιστα γεφύρια στα χωριά Κήποι, Κουκούλι.
4) να πάτε στο χαρακτηριστικό ομώνυμο γεφύρι του Βίκου.

Αν θες οτιδήποτε άλλο, για πεζοπορίες ή καμιά πρόταση για φαγητό πες μου!

Θα περάσετε τέλεια, αυτό είναι σίγουρο!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Είχαμε κάνει πριν από αρκετά χρόνια μια 4ημερη εκδρομή στην περιοχή, μήνα Οκτώβριο.

Η βάση μας ήταν τα Ιωάννινα και από εκεί επισκεφθήκαμε σε μονοήμερες εκδρομές το Δυτικό Ζαγόρι, το Ανατολικό Ζαγόρι και το Μέτσοβο.

Τα χωριά του Δυτικού Ζαγορίου καθώς και η φύση του μου άρεσαν πάρα πολύ. Συμφωνώ με όσα λένε οι προηγούμενοι.

Χαραγμένη όμως στη μνήμη μου έχει μείνει η διαδρομή που κάναμε στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου με τελικό προορισμό τη Βωβούσα. Ωραία μέρη, ησυχία και το χωριό (Βωβούσα) πανέμορφο.

Όσο για το Μέτσοβο, έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Είναι ένα όμορφο γραφικό αλλά πλέον πολύ τουριστικό χωριό. Αξίζει πάντως να το επισκεφθείς και να δοκιμάσεις τους μεζέδες και το ντόπιο κόκκινο κρασί.

Τέλος, αυτό που θυμάμαι ως high light από τα Ιωάννινα είναι η επίσκεψη στο νησάκι, τα καταπληκτικά τυριά και οι εξαιρετικές ζίτσες (λευκό κρασί).

Καλά να περάσετε.
 

flandra

Member
Μηνύματα
36
Likes
1
Εισαστε ολοι θησαυρος!!!!!

Και εγω στο μυαλο μου εχω να μεινουμε στα Ζαγορια και οχι Γιαννενα. Μια μερα υπολογιζα Γιαννενα για να τα δουμε. Θα ψαξω ξενωνα στο Μεγαλο Παπιγκο.

Αλλη μια ερωτηση. Ποια ειναι η καλυτερη διαδρομη για παμε μεχρι εκει απο Αθηνα? Δεν μπορω καθολου τον Αθηνων-Πατρων οποτε απο Λαρισσα και Τρικαλα η λεω βλακειες?
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Η αμέσως επόμενη είναι αυτή δλδ Λάρισα-Τρίκαλα-Καλαμπάκα και από κει Μέτσοβο μέσω κατάρας.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Παει η Καταρα! Μεσω Εγνατιας πια! Τελειος δρομος: Μετσοβο Ιωαννινα 20 λεπτα πλεον! Πριν φθασεις στα Ιωαννινα υπαρχει εξοδος προς Ζαγοροχωρια!
Αλλη εκδοχη ειναι απο Λαρισσα προς Κοζανη, πιανεις απο εκει την Εγνατια και ειναι χαρμα ο δρομος εντυπωσιακος: Γρεβενα -Μετσοβο ολο τουνελ και γεφυρα! Και ασφαλης δρομος!
 

flandra

Member
Μηνύματα
36
Likes
1
Μπερδευτηκα. Εσεις ποια διαδρομη θα ακολουθουσατε? Μου αρεσει δεν μου αρεσει Απο Ριο Αντιριο αν πρεπει να παμε απο εκει θα παμε. Το gps μου εβγαλε οτι ειναι 200 χιλ λιγοτερα απο εκει απο οτι ειναι οπως λεει η Ερση......Προβληματιστηκα......
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μεσω Πατρων σαφως ειναι πιο συντομα, δεν υπαρχει συζητηση επ' αυτου. Αλλα ο δρομος ως επι το πλειστον δεν ειναι σπουδαιος.
Απο εκει και επειτα, υπαρχουν δυο εναλλακτικες, μεσω Λαρισης και οι δυο :
1. Απο Λαρισα φθανεις Τρικαλα και απο εκει βγαινεις στην Εγνατια Οδο, η οποια ειναι εξαιρετικη autobahn, σε καποιο σημειο μεταξυ Γρεβενων και Μετσοβου
και 2. Απο Λαρισσα πηγαινεις προς Κοζανη ωστε να βγεις στην Εγνατια πολυ νωριτερα στο υψος της Κοζανης, ωστε να βρεθεις νωριτερα στον καλο δρομο. Κοζανη -Γιαννενα περιπου μια ωρα και ενα τεταρτο, βαρια βαρια μιαμιση ωρα.
Τον δρομο Λαρισσα- Τρικαλα δεν τον εχω κανει οποτε δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι. Εχω ακουσει οτι δεν ειναι κακος. Απο Λαρισα προς Κοζανη, μεχρι να βγεις στην Εγνατια, ο δρομος δεν ειναι autobahn, αλλα ειναι καλος (διπλος στην ανηφορα,φαρδυς κλπ). Τωρα ποιος απο τους δυο δρομους ειναι χιλιομετρικα συντομωτερος δεν ξερω.
Τωρα εφοσον τελικα αποφασεις να χρησιμοποιησεις την Εγνατια δεν χρειαζεται να φθασεις και να μπεις μεσα στα Ιωαννινα, γιατι ετσι θα κανεις κυκλο και θα καθυστερησεις στο να διασχισεις την πολη, υπαρχει εξοδος νωριτερα προς Ζαγοροχωρια.
Αλλη εκδοχη ειναι να κανετε την πρωτη σας η την τελευταια σας διανυκτερευση στα Γιαννενα ωστε να δειτε αυτα που θελετε να δειτε και να εχετε ολες τις ημερες καθαρες στα Ζαγορια.
Η Βωβουσα οντως ειναι ομορφη, οχι τοσο τα σπιτια της, γιατι την εκαψαν οι Γερμανοι, τα καινουργια ομως κτιζονται με σεβασμο στην αρχιτεκτονικη παραδοση, αλλα διασχιζεται απο τον Αωο και ειναι μαγεια να εισαι διπλα στο ποταμι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom