Ινδονησία Μαλαισία Μπρουνέι Σιγκαπούρη Τη βοήθεια των Ασιόπληκτων, παρακαλώ...

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπέρα....

Ανοίγω ένα θέμα στην αναζήτηση πληροφοριών, που δεν το συνηθίζω για να ζητήσω κι εγώ λίγη βοήθεια για ένα ταξίδι σε μια περιοχή της γης για την οποία έχω σχεδόν μαύρα μεσάνυχτα....

Λοιπόν τα διηπειρωτικά εισιτήρια έχουν κλειστεί για το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι, και το αεροδρόμιο που "θα σκάσω μύτη" είναι το Changi στη Singapore (με το A380 της Lufthansa).

Ως τώρα έχω σχεδιάσει (σκετσάρει) ένα rough πρόγραμμα, περισσότερο ως μια βάση για "κοπτοραπτική":

24/12 απόγευμα άφιξη στη Σιγκαπούρη. Anti-jet-lag βραδινές βόλτες στην πόλη.
25/12 όλη μέρα & βράδυ στη Σιγκαπούρη
26/12 11:10 - 12:20 πτήση (air asia) για Yogyakarta, Indonesia.
27/12 Yogyakarta, Indonesia (ναοί)
28/12 08:55 - 12:15 πτήση (air asia) για Kuala Lumpur, Malaysia
29/12 06:45 - 09:05 πτήση (air asia) για Bandar Seri Begawan, Brunei
30/12 07:40 - 08:20 πτήση (Royal Brunei) για Kota Kinabalu, Malaysia
31/12 08:00 - 09:25 πτήση (air asia) για Kuching, Malaysia
01/01 20:10 - 21:35 πτήση (Malaysian) για Singapore
02/01 όλη μέρα στη Σιγκαπούρη, πτήση επιστροφής στις 23:55.

Κάποιες σκέψεις/ερωτήσεις τώρα:
- Ναι το ξέρω, είναι επισκέψεις "σφηνάκια". Ο σκοπός είναι να πάρω μια ιδέα από το κάθε μέρος, γιατί τώρα έχω μεσάνυχτα. Αν οι περιοχές φανούν ενδιαφέρουσες, γιατί όχι να ξαναπάω.
- Η περίοδος χαρακτηρίζεται ως περίοδος βροχών, αλλά οι βροχές σ' εκείνες τις περιοχές είναι ισχυρές και διαρκούν λίγο (ώστε να είναι εφικτό να τις περιμένει κανείς να τελειώσουν). Αυτό μπορεί να σημαίνει κάποιο άλλο πρακτικό πρόβλημα (π.χ. κλειστά μνημεία)?
- Ο χρόνος που έχω δώσει σε κάθε μέρος είναι λογικός? Σκέφτομαι να κόψω την Kota Kinabalu, μια και αφενός το Lonely planet γράφει τα χειρότερα, αφετέρου επειδή για το όρος και για εκδρομές απλά δεν..., και να δώσω το χρόνο στην Kuala Lumpur. Κακή ιδέα?
- Θα μπορούσα να πάω και τις 2 μέρες Σιγκαπούρης μαζί στο τέλος, για να είμαι εκεί στην αλλαγή του χρόνου στο λιμάνι με τα πυροτεχνήματα. Αυτό είναι μια επιλογή που κοστίζει (σε διαμονές κλπ). Αξίζει τον κόπο όμως? Θα μπορέσω να έχω μια θέση που να φαίνεται το θέαμα? Το έχει κάνει κανείς?
- Θα έχω σφραγίδα Ισραήλ στο διαβατήριο. Αλλά με ένα search στο Internet φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρετε αν στην πράξη ισχύει κάτι διαφορετικό?
- Έχετε καμιά πρόταση για άλλη αλλαγή στο πρόγραμμα? Παρακαλώ και λίγη σχετική τεκμηρίωση, καθώς, όπως προείπα, έχω μαύρα μεσάνυχτα από την περιοχή....

Υ.Γ. Ούτε κουβέντα ν' ακούσω για παραλίες, Perhentian κλπ....
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Για κοπιάστε... ο taver στην Ασία! :clap:

(Πάει χάλασες κι εσύ... στο επόμενο σε βλέπω με σαγιονάρα στο Koh Samui :bleh:)
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Πράγματι έχεις μαύρα μεσάνυχτα, στα Περχέντιαν δε πας την εποχή εκείνη, είναι κλειστά για τουρισμό. Κατά τ'άλλα, εμείς τα είπαμε σε πμ. Όσο για τις βροχές, είσαι στη τροπική ζώνη, μπορεί να βρέξει οποτεδήποτε, να είσαι προετοιμασμένος. Επομένως, να κλείσουν οι ναοί με μια βροχούλα, απλά δε παίζει, έχε μια ομπρέλλα στη τσάντα σου και θα είσαι μια χαρά. Θυμάμαι κορυφαία εμπειρία σε ένα ναό στη Καμπότζη, όπου ντυμένοι με πόντσο και βροχή, μπήκαμε στη ζούγκλα να βρούμε το ναό. Ωραίες αναμνήσεις....στη Yogyakarta, υπάρχει μόνο ένα μέρος της προκοπής να φας, δε θυμάμαι το όνομα όμως...ίσως να υπάρχει στη μισοτελειωμένη ιστορία μου, ψάξτο αν θες.
Α και στην AirAsia να περιμένεις στριμωξίδι και καθυστερήσεις. Στο LCCT γίνεται της πόπης από κόσμο, πτήσεις, ανοργανωσιά....
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
29/12 06:45 - 09:05 πτήση (air asia) για Bandar Seri Begawan, Brunei
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.955
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Χμ... Αν σου πω πως από τη μέχρι τώρα μελέτη βρίσκω το Brunei το πιο ενδιαφέρον από τα 3 μέρη που έχω βάλει στο Βόρνεο? Brunei Darussalam Travel Pictures: Bandar Seri Begawan, Jerudong Park Playground
Κοίτα, γενικώς πας στα λιγότερο ενδιαφέροντα μέρη της Ν.Α. Ασίας, στον "κατιμά" αν επιτρέπεται να πούμε. Εγώ για πρώτη φορά δε θα πρότεινα τίποτε από όλα αυτά. Ωραίο το ψαλίδι dim kyr, το πιάσαμε το νόημα! :haha:
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.364
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
AAAAπίστευτο! ο taver σε low cost! αυτή κι είναι είδηση! άντε και με Ryan τώρα!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Αλλά τι θα πρότεινες?
Μάλλον δε το έθεσα σωστά. Να πας, να μη σε αποθαρρύνω. Απλά, δε πας στα καλύτερα, είναι σαν να φέρνεις κάποιον Ευρώπη και να τον πας αντί για Παρίσι στη Βουδαπέστη ή στη Μπρατισλάβα. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα να δεις, οι ναοί ας πούμε στην Ιάβα είναι φανταστικοί, αλλά ας πούμε πάλι ότι μπροστά στο Angkor είναι λίγοι. Κοίτα, με τις μέρες που έχεις, αυτά τα σφηνάκια σε πόλεις δεν είναι κακή ιδέα. Αλλά η Ασία έχει πολιτισμό, φύση, φαγητό και χίλια δυο άλλα, που θέλουν το χρόνο τους, δεν είναι για ξεπέτες (πέρα από τις πόλεις στις οποίες θα πάρεις μια πολύ καλή ιδέα σε 1-2 μέρες, δεν είναι ούτε Λονδίνο ούτε Ρώμη η Ασία να θες μέρες ολόκληρες στις πόλεις). Κι εγώ στη θέση σου, αν ήθελα να δω πράγματα σε τόσες λίγες μέρες, κάτι τέτοιο θα έκανα. Το έκανα άλλωστε και πέρυσι, όπου σε 14 μέρες έκανα 10 πτήσεις, αλλά δεν ήταν όλα τα μέρη αντάξια των προσδοκιών μου. Εδώ έχεις Angkor, Bangkok, Chiang Mai, Luang Prabang, Ubud, κλάσεις ανώτερα. Αλλά αυτά θέλουν το χρόνο τους. Το Angkor ας πούμε θέλει 4 μέρες. Αλλά μιλάμε ότι είναι το κάτι άλλο. Απλά μη νομίζεις ότι όλη η Ασία είναι σαν τη Yogyakarta και απογοητευτείς γενικότερα, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Α, όσο για το φαγητό, μακράν, μακράν όμως το χειρότερο φαγητό θα φας σε Ινδονησία-Μαλαισία. Στη Σιγκαπούρη θας φας καλά στα άπειρα food courts που έχει στα malls, είναι πολύ καλά και φτηνά και έχει όλες τις κουζίνες, από γιαπωνέζικη μέχρι ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ταϋλάνδη δεν είναι με τη καμία όμως, εκτός αν τρως σε κινέζικα, γιαπωνέζικα, ταϋλανδέζικα και ινδικά εστιατόρια. Δε θα βλέπεις και καθημερινούς βουδιστικούς ναούς, μοναχούς κτλ. στις πόλεις που θα πας, τζαμιά και μουσουλμανίλα μόνο.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Η κριση εχει αρχισει να δειχνει τα κοφτερα της δοντια....... Τρεμε κοσμε...
Οτι πιο συγκλονιστικο εχω ακουσει σημερα......
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom