Κύθηρα Τι να δω και τι να κάνω

EleftheriaMyl

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος της Ν. Αμερικής
Καλησπέρα σε όλους!!!!
Ετοιμάζομαι για εξαήμερες διακοπές στα Κύθηρα με το αγόρι μου. Θα μένουμε στο Λιβάδι και θα έχουμε αυτοκίνητο, είναι τα μόνα πράγματα που έχουμε σίγουρα γαι το ταξίδι. Θα ήθελα λίγη βοήθεια όσο αναφορά τι αξίζει κανείς να δει στο νησί (παραλίες, χωριά, διαδρομές), κάποιες πληροφορίες για βραδινές εξόδους και το βασικότερο όλων, μην πεθάνουμε και από την πείνα, για φαγητό. Πιστεύετε ότι θα καταφέρουμε να δούμε όλο το νησί μέσα σε 6 μέρες?
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Το νησί -όσο κι αν δεν του φαίνεται- είναι αρκετά μεγάλο και έχει πολλά πράγματα να δεις. Εξι μέρες είναι αρκετές θεωρώ για να πάρεις μια καλή γεύση. Το Λιβάδι απέχει αρκετά κοντά από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού -στα ανατολικά, Φυρή Αμμος, Κομπονάδα, και στα νότια το Καψάλι και το Μελιδόνι. Δίπλα στο Λιβάδι είναι επίσης η Χώρα και το Καψάλι που ενδείκνυται για βραδινή έξοδο. Για βραδινή βόλτα ή μπάνιο, πολύ όμορφο είναι το γραφικό χωριό του Αβλέμονα, στα ανατολικά. Δίπλα είναι η παραλία της Παλαιόπολης (η πιο μεγάλη του νησιού), και η παραλία Καλαδί (η πιο διάσημη -εφοδιαστείτε με ομπρέλα, νερά και υπομονή -120 σκαλοπάτια γαρ!) Αφιερώστε αρκετό χρόνο, στο ίσως πιο όμορφο χωρίο του νησιού, το Μυλοπόταμο (Κάστρο στην Κάτω Χώρα, καταρράκτες, νερόμυλοι, σπήλαιο Αγίας Σοφίας. Αν είστε θαρραλέοι και καλά εξοπλισμένοι κατηφορίστε στην παραλία Καλάμι -20 λεπτά χωματόδρομος και μετά κατάβαση με σχοινί-αλλά θέλει μεγάλη προσοχή). Αν είστε εδώ Κυριακή, πηγαίνετε στον Ποταμό, στο βόρειο μέρος του νησιού, είναι place to be κάθε Κυριακή με το παζάρι τοπικών προϊόντων στην πλατεία του χωριού.

-Must see: Ποταμός, Αβλέμονας, Χώρα, Μυλοπόταμος
-Παραλίες: Μελιδόνι, Καψάλι, Παλαιόπολη, Καλαδί, Λαγκάδα (γενικά, όλες)
-Σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος: Χώρα (κάστρο, Μέσα Βούργο, Μουσείο), Παλαιόχωρα (βυζαντινή πρωτεύουσα), Μυλοπόταμος (Κάστρο Κάτω Χώρας, Σπήλαιο Αγίας Σοφίας), Μονή Μυρτιδίων, Αβλέμονας (Καστέλλο)

Για ό,τι άλλο θες, στείλε μου πμ ;)
 

EleftheriaMyl

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος της Ν. Αμερικής
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα tips!!!! Αν έχεις να μου προτείνεις και κάπου για φαγητο?
 

vanda

Member
Μηνύματα
887
Likes
4.250
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα tips!!!! Αν έχεις να μου προτείνεις και κάπου για φαγητο?
Είχα πάει στα Κυθηρα πριν από 12 χρόνια και έφαγα καλά στα εξής:
Σωτήρης στον Αβλεμονα για αστακομακαρονάδα με προπαραγγελία.
Φιλιώ στον Κάλαμο για μαγειρευτά και τηγανόψωμα.
Δεν ξέρω αν είναι ακόμη καλά. Θα πρέπει να τα τσεκάρεις.

Επίσης στα αξιοθέατα θα ήθελα να προσθέσω και το νησάκι Χύτρα. Πας με καραβάκι από Μελιδόνι και έχει υπέροχες σπηλιές με θερμά και κρύα νερά και όμορφα κιτρινα λουλουδάκια επάνω του.
 

EleftheriaMyl

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος της Ν. Αμερικής
Χίλια ευχαριστω για τα tips!!!! Στην Χύτρα σκεφτομαστε να πάμε για κατάδυσεις.....
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το πρόγραμμα θα το εφαρμόσετε αναλόγως το πού φυσάει για να ευχαριστηθείτε τα μπάνια σας. Συμβουλευτείτε και τον αναλυτικό οδηγό μου για το νησί

Για να καταλάβετε τον καιρό να ξέρετε ότι όταν φυσάει το πρωί είναι βοριάς ο οποίος πέφτει το βράδυ. Με Δυτικό άνεμο έχει νηνεμία το πρωί και μετά το μεσημέρι δυναμώνει με αποκορύφωμα το βράδυ.

Εφτιαξα ένα πρόγραμμα για να χωρέσει ό,σο το δυνατόν περισσότερες παραλίες

- Ημέρα αφιξης, τακτοποίηση, μπάνιο στην Κομπονάδα, φαγητό στο Λιβάδι. Εδώ είναι ο Τοξότης με menu κυρίως της ώρας αλλά όχι μονο, είναι ο Πιέρρος με τα μαγειρευτά του, η πιτσαρία και το σουβλατζίδικο στην έξοδο του χωριού προς Χώρα.

- Καψάλι για μπάνιο (αν υπάρχουν ενοικιαζόμενα ποδήλατα μην αμελήσετε να πάτε Σπαραγαρρίο - είναι μιά παραλία απέναντι απο το μώλο). Αναλόγως τί ώρα θα πάτε μπορείτε να φάτε κάτι εκεί και το απόγευμα να πάρετε το "Glass bottom" για βόλτα στην νησίδα "Χύτρα". Προτιμήστε το δρομολόγιο των 18:00 γιατί η σπηλιά της βλέπει δυτικά και έτσι μπαίνει το φως του ήλιου πιο μέσα. Αναλόγως το κουράγιο σας μπορείτε να πάτε μετά στο κάστρο της Χώρας

- Μελιδόνι για μπάνιο, έχει ομπρέλες και στο δρόμο για την επιστροφή και στη δύση του ηλίου επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Ελέσσας για φανταστικό ηλιοβασίλεμα. Για φαγητό το βράδυ μπορείτε να πάτε Μυλοπόταμο στον Πλάτανο

- Χαλκός, μπορείτε να συνδυάσετε φαγητό στη Φιλιώ και απογευματινή/βραδυνή βόλτα στη Χώρα

- Καλαδί (η παραλία με τα σκαλοπάτια). Εδω δεν έχει ομπρέλλες ούτε καντίνα, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα. Ο ήλιος φεύγει νωρίς απο την παραλία, φαγητό στο εστιατόριο Σκάνδεια, βόλτα για καφέ στον Αυλέμωνα (αυτό το πρόγραμμα μπορεί να γίνει και με μπάνιο στην Παλαιόπολη) αλλά μή χάσετε το Καλαδί.

- Μυλοπόταμος. Να πάτε μέχρι αργά το μεσημέρι γιατί στους καταρράκτες της Φόνισσας απο τη βλάστηση σκοτεινιάζει νωρίς. Στα νερά του (αν αντέχετε το κρύο νερό) μπορείτε να κάνετε μιά βουτιά.
Κάτω Χώρα Μυλοποτάμου. Κάντε μιά βόλτα στο κάστρο που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Μετά μπορείτε να πάτε για μπάνιο στην Παλαιόπολη (ο Λιμνιώνας που είναι κοντά δεν λέει κάτι το ιδιαίτερο και δεν υπάρχει πιά η καντίνα). Αν πάτε Παλαιόπολη μπορείτε να φάτε στον Αυλέμωνα

- Φυρρή Αμμος Καλάμου για μπάνιο

Σημειώσεις

Την Τετάρτη το απόγευμα έχει παζάρι τοπικών προιόντων στον κεντρικό δρόμο του Λιβαδίου. Το ίδιο λίγο μεγαλύτερο παζάρι και με πολύ πιό πολύ κόσμο γίνεται Κυριακή πρωί στον Ποταμό. Μπορείτε να συνδυάσετε Ποταμό και Καραβά την ίδια μέρα και να πάτε για μπάνιο μετά κάπου σε βόρεια παραλία

Πλατιά Αμμος για μπάνιο και φαγητό - Καραβάς στο γυρισμό για βόλτα στο Αμιρ Αλι.

Βλέποντας το χάρτη στις παραλίες δεξιά θα πάτε με δυτικό άνεμο.

Γενικά απο τις βόρειες παραλίες αυτές της Αγ.Πελαγίας και του Διακοφτίου έχουν αμμώδη ρηχά νερά, κάτι που εγώ δεν προτιμώ. Η Πλατειά Αμμος έχει βαθύτερα αμμώδη.

Επίσης βορειότερα απο την Αγ.Πελαγία υπάρχει η παραλία Φούρνοι με ομπρέλες, η Φυρρή Αμμος (είναι άλλη απο την ανωτέρω που ανέφερα) και η Κακιά Λαγκάδα. Σε αυτές τις τρεις δεν έχω πάει, όμως μου έχουν πει για τους Φούρνους ότι είναι πολύ ωραία.

Ανεξαρτήτως καιρού παραλίες είναι ο Χαλκός, το Μελιδόνι και εν μέρει το Καψάλι.

Μην παραλείψετε να πάρετε θαλασσινό αλάτι (ανθός) με 5 ευρώ το κιλό, το πουλάνε παντού, μέλι με προτίμηση αυτό απο την περιοχή Αγίας Μόνης (περίπου 20 ευρώ το κιλό) καθώς και παξιμάδια με τα καλύτερα για μένα αυτά του φούρνου στο Λιβάδι. Σε αυτό το φούρνο θα βρείτε και αρκετά σνακ για μαζί σας στο μπάνιο αλλά μην πάτε αργά, μέχρι 11-1130.

Εκανα και ενα update στις οδηγίες μου για το νησί που το επισυνάπτω.

Ο,τι άλλο θέλεις μου λες

Ο ενημερωμένος οδηγός μου
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom