Τοπ 10 αγαπημένων νησιών στον κόσμο και στην Ελλάδα

depo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Είχα διαβάσει πρόσφατα ένα ταξιδιωτικό άρθρο για τα 10 καλύτερα νησιά του κοσμου, οπότε είπα να κάνω μια λίστα με τα αγαπημένα μου νησιά στον κόσμο και στην Ελλάδα.

1. Σάμος (Ελλάδα)
2. Okinawa (Ιαπωνία)
3. Σαρδηνία (Ιταλία)
4. Κορσική (Γαλλία)
5. νησί του Πάσχα (Χιλή)
6. Ίσκια (Ιταλία)
7. Sakhalin (Ρωσία)
8. Ιάβα (Ινδονησία)
9. Palawan (Φιλιππίνες)
10. Πουκέτ (Ταϊλάνδη)

1. Κρήτη
2. Πάτμος
3. Ρόδος
4. Κέρκυρα
5. Σάμος
6. Λέσβος
7. Νάξος
8. Σαμοθράκη
9. Λήμνος
10. Σκύρος

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον και τις απόψεις των υπολοίπων μελών του forum.

nickostraveller

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Μολις μου εδωσες μια καλη πασα ,γιατι σκεφτομουν μες το καλοκαιρι να κανω ενα δικο μου top 10 νησιων ,μιας και εχω επισκεφτει 42 ελληνικα νησια μεχρι στιγμης.Λοιπον το δικο μου top10.

1.Σαντορινη.Ειτε την λατρευεις ειτε δεν την αντεχεις γιατι παραειναι mainstream ,υπερτουριστικη και πανακριβη και πλεον δεν παει Ελληνας για διακοπες ουτε για δειγμα ,δεν γινεται να λειπει απο την λιστα .Μοναδικο τοπιο,θεα που κοβει την ανασα , καναβες πανω στο γκρεμο χιλιαρικα να χεις να σκας και να μην ξεκουνας απο εκει.Πηγα πρωτες διακοπες και επαθα πλακα οταν πρωτοειδα τα Φηρα και την Οια. Δεν υπαρχει αλλου κατι παρομοιο.

2.Συρος.Απο τα αγαπημενα μου νησια .Εχω παει 2 φορες και θα ξαναπαω και θα ξανα ξανα παω Ερμουπολη απο τις ομορφοτερες ελληνικες πολεις αρχιτεκτονικα .Δημαρχειο,Βαπορια ,Αγιος Νικολαος ,Θεατρο Απολλων .Ακριβως απο πανω η κουκλα Ανω Συρος για μαγικες απογευματινες βολτες υπο τον ηχο της Φραγκοσυριανης Παραλιες αν και λενε τα χειροτερα ο Γαλησσας εμενα μου αρεσει πολυ.Εχω τρελη συνδεση με το νησι και μου εβγαλε απιστευτο θετικο vibe.

3.Φολεγανδρος.Απο τις ομορφοτερες και ρομαντικοτερες Χωρες που θα βρεθεις.Εαν και επισης λενε οτι δεν εχει παραλιες θα διαφωνησω εχει απιστευτα νερα .Αγκαλη,Κατεργο μαγικα.Πας τσιτωμενος καθεσε μια βδομαδα χαλαρωνεις.

4.Κυθηρα.Απο τις καλυτερες διακοπες με φιλους της ζωης μου.Τα καλα late 20'ς.Παραλιαρες απιστευτα νερα παντου,χωριουδαρες με πλατανια,τσιπουρα ,φοβερο φαγητο,βουτιες στον Αβλεμονα ,Χωρα διαφορετικης αρχιτεκτονικης.Εχω τρελες αναμνησεις και ιστοριες δεν γινεται να μεινει απ εξω.

5.Αστυπαλαια .Η Χωρα ειναι ΜΑΓΙΚΗ !!!Μολις πρωτοαντικρισεις τους 7 μυλους στην σειρα και το βραδυ το Καστρο της Αστροπαλιας φωτισμενο θα καταλαβεις τι εννοω.Δεν εχει τρελα πραματα το νησι ειναι ησυχο ,αλλα για αυτη την μαγικη Χωρα και το ολο vibe χαλαρης ατμοσφαιρας του νησιου αξιζει οπωσδηποτε την επισκεψη.

6.Υδρα.Ναι δεν εχει αμμωδεις παραλιες ,βασικα δεν εχει καθολου ,αλλα ποιος νοιαζεται το ολο σκηνικο με το λιμανι και την θεα απο το κανονι την κανει απο τα πιο ρομαντικα και γραφικα νησια.Εμενα προσωπικα το vibe στην Υδρονετα στα βραχακια μου εβγαλε και κατι απο Capri.

7.Kρητη.Οτι και να λεμε η Κρητη τα εχει ολα ,μπορεις να πηγαινεις καθε χρονο και συνεχεια να ανακαλυπτεις.Τρομερα τοπια,εξοτικες παραλιες,να πεις wow,φοβερο φαγητο ,γραφικοτατη παλια πολη Χανιων.Η Κρητη ειναι κατηγορια μονη της.

8.Ροδος.Ειναι πολυ τουριστικη ισχυει ,δεν θα ξαναεπελεγα να παω νταλα Αυγουστο ,αλλα για μενα εστω μια φορα αξιζει καποιος να επισκεφτει την παλια πολη της Ροδου με τη μεσαιωνικη της ατμοσφαιρα ,αλλα και την Λινδο με την Ακροπολη της και το κυκλαδιτικο vibe της.Ειναι η ναυαρχιδα του τουρισμου μας χρονια πριν την Μυκονο.

9.Μυκονος .Πλεον εχω χρονια να πατησω ,ο κοσμος της και το δηθεν δεν μου αρεσουν,την θεωρω πλεον ξεπερασμενη φουλ,ειμαι απο αυτους που πανε καθε χρονο και τους λεω ''υπαρχουν και ενα σωρο αλλα πανεμορφα ελληνικα νησια να πατε ξεκολατε''αλλα ρε συ η Χωρα ειναι φοβερη,παραλιες top και επισης εχω τρομερες αναμνησεις ,πρωτοπηγα SuperParadise και Cavo Paradiso και ενιωθα οτι βρισκομαι στον παραδεισο και ναι ημουν απολυτα ή σχεδον νιφαλιος,Απο τα χρονια της νιοτης και μονο μπαινει λιστα θελω να θυμαμε τη Μυκονο οπως ηταν οταν ειχα παει πρωτη φορα 18 χρονων το 2007

10.Σιφνος.Εαν εισαι ζευγαρι αλλα οχι μονο και θες ενα μικρο σχετικα νησακι με καλο φαγητο ωραιους Κυκλαδιτικους οικισμους τοτε σου προτεινω να πας Σιφνο.Απολλωνια,Αρτεμωνας,Καστρο Κυκλαδιτικα Χωρια μοναδικης ομορφιας.Το μονο μειον οτι εχει πιο μετριες παραλιες ,περιπου σαν της Συρου.

Με πονο καρδιας αφησα την Πατμο απ εξω με μια πανεμορφη και κλασατη Χωρα και την Ιο για τον ιδιο λογο που εβαλα Μυκονο ,πρωτες διακοπες ξεφρενες μου φαινοταν ολα τελεια ,αλλα στα συν τ καθαρα ταξιδιωτικα μια πολυ ομορφη Χωρα ,απο τις μεγαλες Χωρες σε σοκακια και λαβυρινθους που εχω δει ,πραματικα δεν εχω ξαναδει μαζι με την Μυκονο

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Για Ελλάδα πολύ ευχαρίστως αν και η κορυφαία δεκάδα βγαίνει σχετικά δύσκολα, από κει και πέρα πάσχω...:haha:
Βάλτη εσύ , χαμένη δεν πάει. ΊΣα-ίσα από σένα έχει και μεγαλύτερο βάρος. (σαν του τσολιά ένα πράγμα)

annoula

Member
Τέλειο θέμα!
Ξεκινάω από Ελλάδα.
1. Κρήτη
2. Φολέγανδρος
3. Αστυπάλαια
4. Ανάφη
5. Νάξος
6. Σαντορίνη
7. Μύκονος
8. Λευκάδα
9.Κουφονήσια
10.Δονούσα

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Το αγαπημενο μου νησι στον κοσμο ειναι η Μυκονος. Χτυπαει η καρδια μου διαφορετικά εκει… η χωρα, οι παραλιες, το φως και η ενεργεια αυτου του νησιου ειναι μαγικα… με χαλαει βεβαια η δηθενιά των τελευταιων χρονων, ομως η ψυχη μου δεν μπορει να ξεχασει τα ξενυχτια και τις ανατολες που εχω ζησει εκει, την αισθηση της απολυτης ελευθεριας, την ευκολια να γινεσαι παρεα με τους παντες.
Ακολουθούν με τυχαια σειρα:
Μηλος
Παρος
Ναξος
Υδρα
Ικαρια
Ροδος.

nickostraveller

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Παμε και ενα ωραιο bottom 5 τωρα.
Ετσι γιατι παρα ημουν καλος

*Δεν θελω να στεναχωρησω κανενα νησακι ολα εχουν τη δικη τους ομορφια ,αλλα πιο πολυ στο bottom δεν θα ναι απαραιτητα ασχημα,αλλα που δεν μου μιλησανε εμενα πρωτα ή μου βγαλαν κατι πιο ουδετερο/αδιαφορο και ισως δεν θα ξαναεπεστρεφα τοσο συντομα

1.Παρος
2.Σκιαθος
3.Πορος
4.Αιγινα (ισως επειδη ειναι πολυ κοντα θα ξανα επιστρεψω συντομα κανα 2ημερακι να της δωσω μια ευκαιρια)
5 Σαλαμινα

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.232
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom