Καναδάς Τορόντο...8386 χλμ μακριά

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα

Ξημέρωσε ο Θεός τη μέρα του και μας βρήκε στο Νίκος Καζαντzάκης 10 το πρωί,ακόμη με τα ρύζια στο κεφάλι,να τσεκάρουμε βαλίτσες.Τελικός προορισμός :Τορόντο.Stop Over στην Φρανκφούρτη και επιβίβαση στο αεροπλάνο των Καναδικών αερογραμμών.Ώρες πτήσης 8.40.
Ο καιρός καλός και 'μεις θαρρείς κυνηγούσαμε τη μέρα..Περάσαμε το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και μετά μόνο νερό.Μπροστά στα μάτια μας είχαμε όλο τον Ατλαντικό.
Είχαν περάσει περίπου 5 ώρες και κάπου στο βάθος τα μάτια μου πιάνουν τεράστιους όγκους πάγου,τσεκάρω το χάρτη της πτήσης και μένω έκπληκτη.Δεν ήξερα ότι θα περάσουμε τόσο κοντά από την Γροιλανδία.Δες που φτάσαμε σκέφτομαι και πέφτω για ύπνο ξανά.
8 το βράδυ ώρα Καναδά προσγειονόμαστε στο Pearson,ελέγχουν τα διαβατήρια, ρωτούν σκοπό επίσκεψης και αν έχουμε συγγενείς στον Καναδα και περνάμε.Πάμε για τις βαλίτσες και μετά στην ουρά για ταξί.
Το ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο του Τορόντο κοστίζει 55 $ συν το tip περίπου το 10-15% του ποσού.Το ξενοδοχείο τεράστιο, λίγο παλιό αλλά πολυ καλό,κεντρικό, καθαρό και με πολυ μεγάλα δωμάτια.Courtyard by Marriot downtown Toronto.Μείναμε στον 10ο βγάλαμε λίγες fotoς την εκλπηκτική θέα της πόλης από το μπαλκόνι και πέσαμε για ύπνο..
O ουρανός ήταν συννεφιασμένος και από την τηλεόραση είδαμε ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -4.Βγήκαμε μια πρωινή βόλτα αφού πρώτα ο Γιώργος είχε φροντίσει να φέρει ζεστό καφεδάκι.Βγαίνοντας το τσουχτερό κρύο μας χτυπάει στο πρόσωπο!Κατεβήκαμε στο μετρό το οποίο ήταν ένα τετράγωνο μακριά από το ξενοδοχείο και πάμε για εισητήρια.Το σύστημα είναι ολίγον μπερδεμένο κι έτσι μας βοήθαει ένας πολυ ευγενικός αστυνομικός , ο οποίος μας βλέπει να έχουμε χαθεί στους χάρτες...
Οι επιλογές είναι οι εξής :
το απλό εισητήριο μιας διαδρομής 3 $
τα πέντε 12,50$
τα δέκα 24$
η ημερήσια κάρτα με απεριόριστο αριθμό μετεπιβιβάσεων 10$
και η εβδομαδίαια 36$ η οποία ισχύει από κυριακή έως Σάββατο ,είναι ήδη Τετάρτη οπότε ο αστυνομικός με αποτρέπει από το να την αγοράσω και έτσι επιλέγω τα 10 , μας δίνουν κάτι σαν μικροσκοπικά νομίσματα τα token.Τα ρίχνουμε στην κατάλληλη υποδοχή για να περάσουμε και μετά αφού περάσουμε πέρνουμε από τα κόκκινα μηχανήματα τα transfer τα οποία είναι τα κανονικά εισητήρια.Ουφ...πάει κι αυτό.Το μετρό ΤΤC σε πάει παντόυ στην πόλη και βέβαια στα βασικότερα αξιοθέτα.Εμείς επιλέγουμε να κατέβουμε στο Union και περπατάμε ως το Waterfront.
Οπως μαρτυράει και η ίδια η λέξη βρισκόμαστε μπροστά στη λίμνη του Οντάριο,μου φαίνεται τεράστια, αργότερα θα πληροφορηθώ ότι είναι η μικρότερη η βαθύτερη και η πιο παγωμένη από τις τριγύρω λίμνες.Το τελευταίο θα το διαπιστώσω μιας και ο πάγος έχει καλύψει τις άκρες τις λίμνης.Το θέαμα είναι πανέμορφο, συνεχίζουμε να περπατάμε...

 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Τορόντο πολύ ωραία! Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια! Η φωτογραφία σου είναι υπέροχη!
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Περιμένω τη συνέχεια με ενδιαφέρον και πολλές φωτογραφίες.
 

sophakos

Member
Μηνύματα
135
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία κ δε συμμαζεύεσαι!
Ταξίδι-Όνειρο
Αίγυπτος
Πραγματικά ζηλεύω και περιμένω την συνέχεια! Πότε πήγες ακριβώς δε μας είπες!!! Επίσης, κάτι έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει με τους επισκέπτες στον Καναδά!!! Δε μπορείς να μείνεις πολλές μέρες? Πρέπει να χεις συγγενείς?? Λίγο θολό το τοπίο για μένα!! Και υπέροχη η φώτο σου!!!!
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Oooo περιμένουμε την συνέχεια!!!
Φυσικά είμαι σίγουρος πως θα πήγατε στο Much Music στο Τορόντο...αν όχι ιιιιιιιιιιιιιιιι :p
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Δεν επιστρέψαμε ακόμη.Είμαστε Νέα Υόρκη:clap:.Τορόντο ήμασταν απο 1 έως 6 Μαρτίου.Φρέσκο πράμα έχωωωω:bleh:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι! Μη βιαστειτε! Καλα να περασετε!
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Πάγος γύρω από η λίμνη
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.737
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom