Τοσκάνη με παιδιά

Sugar

Member
Μηνύματα
197
Likes
122
Επόμενο Ταξίδι
Ψάχνεται....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Απ' άκρη σ' άκρη
Καλημέρα σας,
Παρακαλώ πολύ για την βοήθεια όσων γνωρίζουν. Φεύγουμε 2 οικογένειες με 3 παιδιά (9-12 χρονών) Μ. Παρασκευή 26/4 για Μπολώνια και επιστροφή στις 5/5 από Μπολώνια. Φθάνοντας πάμε κατευθείαν Φλωρεντία για 3 νύχτες. Εχω κλείσει και τη τελευταία βραδυά στη Μπολώνια πριν πετάξουμε πίσω. Μας μένουν 5 βράδια. Θα έχουμε αυτοκίνητο. Μπορείτε να μου προτείνετε πώς να κινηθούμε φεύγοντας απο Φλωρεντία, που να κατανείμουμε τα 5 βράδια ώστε να δούμε όσα περισσότερα γίνεται από Τοσκάνη?
Υπάρχουν κάποια μέλη που έχουν να προτείνουν κάποιες δραστηριότητες που θα ενδιέφεραν τα παιδιά?
Σας ευχαριστώ πολύ.
 

geopap

Member
Μηνύματα
208
Likes
234
Καλημέρα,
Μπορείτε να μένετε κάθε βράδυ στη Φλωρεντία και να κάνετε μονοήμερες εκδρομές.
1. San Gimignano και Siena.
2. Cortona & Arezzo
3. Piza & Lucca

Αλλιώς μια διανυκτέρευση σε La spezia και/ή άλλη μια Parma
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Οι μονοήμερες που μπορείς να κάνεις με ορμητήριο τη Φλωρεντία είναι αυτές που πρότεινε και ο geopap.
  1. San Gimignano και Siena είναι σχεδόν απαραίτητο να πας. Μπορείς να προσθέσεις και μια βόλτα στο μεσαιωνικό λιλιπούτειο Monterigioni, με τα εντυπωσιακά τείχη που θα αρέσει πολύ στα παιδιά.
  2. Cortona και Arezzo είναι δυο άλλες πανέμορφες πόλεις της Τοσκάνης, οι οποίες για τους fun των film locations είναι οι δύο πόλεις που έγιναν γυρίσματα της ταινίας «Η ζωή είναι ωραία» του Μπενίνι.
  3. Σχετικά με την τρίτη εκδρομή που σου προτάθηκε, εγώ θα σου πρότεινα μια παραλλαγή, που πιθανότατα να αρέσει περισσότερο στα παιδιά. Να πάτε μέχρι την Πίζα, αλλά με στάσεις στα χωριά Vinci και Collodi. Στο πρώτο μπορείτε να δείτε το σπίτι και το μουσείο του Leonardo Da Vinci με τις μακέτες από τις εφευρέσεις του και στο δεύτερο (που είναι η πατρίδα του Πινόκιο) να δείτε το Pinochio park. Χωρίς να πάτε Lucca αυτή η εκδρομή είναι καμιά 200αριά χιλιόμετρα σύνολο (πήγαινε-έλα).
Δεδομένου ότι θα έχετε αυτοκίνητο και σε περίπτωση που θέλεις να δεις και κάτι διαφορετικό εκτός από μεσαιωνικές πόλεις και χωριά μία πρόταση μου λίγο εκτός πεπατημένης είναι τα λατομεία της Carrara.

Αν «επιστρέψετε» Μπολόνια μέσω ίσως και κάποιας διανυκτέρευσης στη La Spezia, θα μπορούσατε να επισκεφτείτε τα μοναδικά υπόγεια λατομεία του διάσημου ιταλικού μαρμάρου της Cararra. Νομίζω ότι τα δικά μου παιδιά θα εντυπωσιάζονταν από τα τεράστια μπλοκ μαρμάρου που εξορύσσονται εκεί και που έχει χρησιμοποιήσει ο Μιχαήλ Άγγελος για να φτιάξει τα αριστουργήματα που θα έχετε δει στη Φλωρεντία.

Στη Μπολόνια νομίζω ότι δεν θα πρέπει να παραλείψετε το Teatro anatomico του Πανεπιστημίου της και ίσως μια βόλτα και μέχρι τη Modena για να δουν τα παιδιά το πολύ όμορφο φουτουριστικό μουσείο της Ferrari. Η απόσταση με αυτοκίνητο της Modena από τη Μπολόνια είναι μόλις 50κμ.

Αν σκεφτώ κάτι άλλο για παιδιά… θα σου πω.
Καλά να περάσετε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.622
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom