Τουρκία Τουρκία - διαβατήριο ή ταυτότητα ??

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Μπαίνεις στην Τουρκία με ελληνική ταυτότητα διότι το διαβατήριο σου λήγει σύντομα.
https://www.mfa.gr/turkey/ypiresies...on-politon-pou-episkeptontai-ten-tourkia.html

Χρησιμοποίησε όμως το διαβατήριο σου για να περάσεις τον έλεγχο ασφάλειας στο Βενιζέλος από τα ηλετρονικα κιόσκια στην έξοδο από την χωρά άλλα και στην επιστροφή, όπου η ουρά μπορεί να είναι μεγαλύτερη.
Με το διαβατήριο περνάς πιο γρήγορα.
Δεν χρειαζεται να χρησιμοποιησω το ιδιο εγγραφο σε όλα τα σημεία ελέγχου? Στο check in να δηλωσω την ταυτοτητα?

exploring

Member
Δεν χρειαζεται να χρησιμοποιησω το ιδιο εγγραφο σε όλα τα σημεία ελέγχου? Στο check in να δηλωσω την ταυτοτητα?
Όχι. Το έχω κάνει άπειρες φορές.
Στην Τουρκιά μονό πρέπει να είναι το ίδιο. Στην Ελλάδα δεν έχει καμιά σημασία.
Στην επιστροφή φρόντισε να είσαι στην αριστερή πλευρά του λεωφορείου προς τον κεντρικό αεροσταθμό για να προσπεράσεις τις ορδές και να μπεις από τους πρώτους. Τα κιόσκια είναι στα αριστερά. Στα δέξια έχουν τα καινούρια για τους μη ευρωπαίους πολίτες.

Last edited:

McElk

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Πιό σύντομος είναι ο έλεγχος με τη νέα ταυτότητα παρά με το διαβατήριο.

Πράληψή μου.
Έπρεπε να διευκρινίσω ότι η απάντησή μου αφορά τις οδικές διελεύσεις.
Πέρασα πριν 10 μέρες.
Στην παρέα υπήρχε άτομο που έκανε χρήση διαβατηρίου. Έκανε περισσότερο χρόνο γιατί ο αστυνομικός το φυλλομετρούσε, κοίταγε τις διάφορες σφραγίδες, έψαχνε κενή σελίδα και τέλος το σφράγισε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.168
Μέλη
40.152
Νεότερο μέλος
reisyldala1975

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom