1. Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Δεκέμβριο 2015 - Μάρτιο 2016! Κάντε κλικ εδώ!
Απόκρυψη ανακοίνωσης
Με την πλοήγησή σας στο Travelstories.gr αποδέχεστε τη χρήστη cookies που ενισχύουν την εμπειρία χρήσης. -- ΟΚ --

Το Νέο Μουσείο του Καΐρου στις Πυραμίδες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γενικά Περί Ταξιδιών' που ξεκίνησε από το μέλος mariath, στις 24 Μαϊου 2019.

 1. mariath

  mariath Member

  Μηνύματα:
  1.771
  Likes:
  1.420
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Όλη η Νότια Αμερική
  Το νέο μουσείο του Καΐρου, το Grand Egyptian Museum (GEM), γνωστό και ως μουσείο της Γκίζας, θα φιλοξενεί 50.000 εκθέματα από την Αρχαία Αίγυπτο που θα καταλαμβάνουν το 1/3 της ολικής έκτασης του μουσείου. Βρίσκεται σε έκταση 50 στρεμμάτων, περίπου δύο χιλιόμετρα από τις πυραμίδες της Γκίζας, και αποτελεί μέρος ενός νέου γενικού σχεδίου ανάπλασης του οροπεδίου.
  Το Grand Egyptian Museum περιγράφεται ως το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο, βρίσκεται υπό κατασκευή και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2020.
  Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στη www.lifo.gr
   
  #1
  chris7, evi01, Yorgos and 6 others like this.

 2. Borealis

  Borealis Member

  Μηνύματα:
  1.953
  Likes:
  2.431
  Θα ήθελα να δω μια τελευταία φορά το Μουσείο πριν κλείσει, προς το παρόν δεν έχω ακούσει αν θα συνεχίσουν να εκτίθενται κάποιες συλλογές. Δεν υπάρχει προηγούμενο ένα τόσο συμβολικό και γνωστό μουσείο να μετακινεί όλες του τις εκθέσεις σε νέο χώρο.
   
  #2
  merkourios likes this.
 3. mariath

  mariath Member

  Μηνύματα:
  1.771
  Likes:
  1.420
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Όλη η Νότια Αμερική
  Απ' ότι καταλαβαίνω το παλιό θα κλείσει μόλις ετοιμαστεί το καινούριο. Είναι αλήθεια ότι το παλιό μουσείο ήταν πολύ προβληματικό στο να αναδείξει τα εκθέματα που φιλοξενούσε;
   
  #3
 4. Borealis

  Borealis Member

  Μηνύματα:
  1.953
  Likes:
  2.431
  Ναι, αλλά σίγουρα μπορεί να ανακαινιστεί και να φιλοξενήσει κάποια εξειδικευμένη συλλογή. Και το Εθνικό της Αθήνας είναι προβληματικό αλλά ποιος μπορεί να φανταστεί ότι θα έκλεινε ποτέ για να μετακομίσει σε νέο?
   
  #4
 5. dsgeo

  dsgeo Member

  Μηνύματα:
  17
  Likes:
  71
  Επόμενο Ταξίδι:
  México
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  To the MOON and back
  Βρέθηκα στο ήδη υπάρχον μουσείο του Καΐρου πριν μια εβδομάδα και η εμπειρία ήταν απογοητευτική, δεδομένης της κλάσης του μουσείου και των εκθεμάτων. Παντού βρωμιά, σκόνη, χαρομαντηλα επάνω στα αγάλματα, βιτρίνες ραγισμένες και κολλημένες με ζιλοτειπ, πραγματικά δεν το φανταζόμουν ότι θα το έβρισκα σε αυτή τη κατάσταση. Εκθέματα ανεκτίμητης αξίας εκτεθειμένα και απροστάτευτα. Τριτοκοσμικές εικόνες. .
  Ας ελπίζουμε το νέο μουσείο να έχει την αίγλη που του αρμόζει.
   
  #5