Το κοστος ζωης εδω..

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
Η Καρταχενα ειναι η πιο ακριβη πολη της Κολομβιας..ειναι η πιο τουριστικη τους με αποτελεσμα το κοστος ζωης εδω να ειναι πανακριβο...

Οπως προανεφερα στο πρωτο θεμα σχετικα με τις τιμες των σπιτιων,το κοστος των υπηρεσιων ειναι εξισου ακριβο...Η πολη χωριζεται σε καποια ''επιπεδα'' ετσι αναλογα με το που ζεις πληρωνεις και το αναλογο ρευμα,νερο και γκαζι..Ενδεικτικα αναφερω οτι εδωυ ζω στο επιπεδο 4(5 εχει το κεντρο και 6 η Μποκαγκραντε και το Λαγκιτο και μερικα σημεια του κεντρου..)πληρωνω καθε μηνα για ρευμα γυρω στα 100 ευρω... :eek-77: :eek-77: :eek-77:και με το αιρ-κοντισιον να ειναι ανοιχτο 8-10 ωρες τη μερα...
Το δε νερο ερχεται γυρω στα 20 ευρω το μηνα και το μονο αρκετα φθηνο ειναι το γκαζι οπου μεσος ορος ειναι τα...3 ευρω το μηνα!!
Σχεδον ολες οι οικογενειες εχουν ανεμιστηρες οπου σε καποιες περιπτωσεις κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους,και ειδικα στο κεντρο ειναι μονιμως ολα τα παραθυρα ανοιχτα για να κερδισουν οσο το δυνατον περισσοτερη δροσια μπορουν..Εχω μια φιλη σε μια γειτονια9οπου με αρεσει πολυ αλλα η ιδια μου το ξεκαθαρισε οτι ειναι πολυ επικινδυνο να ζησω εγω εκει..)οπου πληρωνει 25 με 30 ευρω το μηνα και τις φαινονται(και ειναι..)παρα πολλα..!
Μιας και μιλαμε για κοστος ζωης,αξιζει να αναφερουμε οτι ο βασικος μισθος ειναι 590.000 πεσος,δηλαδη γυρω στα 250 με 260 ευρω μηνιαιως..

Οι μεταφορες με ταξι επισης ειναι ακριβες,κυριως προτιμω να μετακινουμαι με τα αγαπημενα,μοναδικα,ανεπαναληπτα λεοφωρειακια τους,τα δικα τους αστικα σα να λεμε,μιας και εκει πληρωνεις 1.500 πεσος(0,6 ευρω)και μετακινησε με τη συνοδεια μουσικης,με αρκετο ρισκο βεβαια καθωτι οι οδηγικη συμπεριφορα ειναι ΑΘΛΙΑ εδω(οπως πιστευω και σε ολες τις χωρες της Λατινικης Αμερικης που εχω ταξιδεψει..)και ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα ατυχηματα στην ασφαλτο και δη με τα λεοφωρειακια ειναι παρα πολυ συχνο φαινομενο... :rolleyes-80:
Απο την αλλη,οταν μια διαδρομη στοιχιζει 10 και 15 χιλιαδες πεσος,γιατι να μην τη κανεις με μολις 1.500???
Τα υπεραστικα λεοφωρεια ειναι σχετικα φθηνα(μια διαδρομη μεχρι την ''κομερσιαλ'' Μπαρανκιγια κοστιζει 10.000 πεσος(4,5 ευρω)ενω μια διαδρομη μεχρι το Μαρακαιμπο της Βενεζουελας με κοστισε 45 ευρω(12 ωρες)..

Το φαγητο απο την αλλη ειναι επισης ακριβο,οι τιμες στα τουριστικα τα μερη ειναι ακριβες,μπορεις να βρεις πιατο με 6-7 ευρω,οχι φθηνοτερα,ομως στην υπολειπη πολη μπορεις να φας πολυ καλα πληρονωντας 4 και 5 ευρω μαζι με σαλατα.
Ενα σουπερ-μαρκετ θα κοστισει 10-15 % λιγοτερο απ'οτι στην Ελλαδα,με τις προσφορες βεβαιως να μην διαφερουν καθολου στις μεγαλες και γνωστες αλυσιδες.. :haha: :haha:

Το μεγαλο βεβαια προβλημα ειναι η υπερκοστολογηση των τουριστικων υπηρεσιων..απο την σκαρπα στη παραλια,μεχρι τη διαδρομη ως τις-ομολογουμενως-πολυ πιο ομορφες παραλιες των απεναντι νησιων...
Εδω η λυση ειναι μια..ΠΑΖΑΡΙΑ..συνεχως και ανελεητα καθως ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι τιμες ειναι παζαρευσιμες.. :lol:Κυριως το μεγαλο ''κλεψιμο''γινεται στις παραλιες οπου σε χρεωνουν οτι γουσταρουν στη κυριολεξια,και αν δεν εχεις λιγο το νου σου ή σε μαγεψει καμια μελαχρινη υπαρξη,εκει ειναι πολυ πιθανο να πληρωσεις ολυ παραπανω απ'οσο πρεπει...!!Θελει προσοχη η παραλια γενικως,αφου πολυ ευκολα μπορει να ''ψαρωσεις'' και να μην φερεις αντιρρηση οταν θα σου φερουν εναν λογαριασμο ''διαφορετικο'' και καποιες φορες λιγο..πειραγμενο.. :haha: :haha: :haha:Με μια απλη αντιρρηση ειναι ολα καλα,δεν θα λογομαχησουν στις περισσοτερες των περιπτωσεων,ομως δυστυχως αυτο συμβαινει ετσι απροκαλυπτα διοτι οι ντοπιοι προσπαθουν να εκμεταλλευτουν στο επακρο τους τουριστες και απο την αλλη οι τουριστες,πολλοι,δε λενε οχι στις υπερογκες προσφερομενες τιμες..

Το ιντερνετ μου ερχεται 40.000(17-18 ευρω)το μηνα και εχεις μαζι και-κατι σαν-καλωδιακη τηλεοραση..(μου ειναι λιγο αχρηστο αυτο γιατι εχει χαλασει η τηλεοραση μου και παιζει απο τον ιουνιο 1 καναλι μονο...χχαχχαχα :haha: :haha: :haha:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.250
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom