Ισπανία Το <<παρεόνι>> στη Βαρκελώνη!!

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749

Μετά από πολλά χρόνια ταξιδιών και συνεχούς παρακολούθησης του φόρουμ,ήρθε η ώρα να ξεκινήσω και εγώ την συγγραφή μιας από τις δικές μου ταξιδιωτικές ιστορίες.Για λόγους ευκολίας ξεκινώ από το πιο πρόσφατο ταξίδι μας στην ιδιαίτερη Βαρκελώνη.

Το ταξιδιωτικό μου παρεόνι λοιπόν αποτελείται από τον ήρωα-σύντροφο μου και σταθερό συνταξιδιώτη Ν.,τους παιδικούς φίλους Ι. και Λ. και την επίσης φίλη και συνονόματη Τ. Ο Λ. και η Τ. ως κάτοικοι Αγγλίας και δη διαφορετικών πόλεων,μας συναντούν κάθε φορά στον προορισμό μας ενώ οι υπόλοιποι 3 ξεκινάμε από την πανέμορφη Ρόδο!

Το ταξίδι μας έλαβε χώρα από τις 7/03-11/03 και τα εισιτήρια κλείστηκαν σχεδόν 7 μήνες πριν στην πολύ καλή τιμή των 180ευρώ με Aegean.Οφείλω να τονίσω ότι για εμάς που ζούμε σε νησιά και ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες,αναγκαζόμαστε πολλές φορές να πληρώσουμε διπλάσια τιμή για την εσωτερική πτήση Ρόδο-Αθήνα παρά για τις πτήσεις εξωτερικού! (τροφή για σκέψη,καθώς το θέμα αυτό αποτελεί αγκάθι για τους φανατικούς των ταξιδιών). Το ξενοδοχείο μας ήταν το BCN Gran Ducat δίπλα στην πλατεία Καταλονίας,στο οποίο δίνουμε 10/10 για την τοποθεσία αλλά σε γενικές γραμμές δεν μας ενθουσίασε.Πάντως το προτείνω για όποιον θέλει να επισκεφθεί την Βαρκελώνη για μερικές μέρες,καθώς είναι κοντά σε όλα τα βασικά αξιοθέτα της πόλης και στο μετρό.Επίσης πολύ καλή τοποθεσία και τιμή έχει το ARC House Hostel στο οποίο έμεινε ο φίλος μας ο Λ. καθώς δεν είχαν μείνει δωμάτια στο ξενοδοχείο μας και αποφάσισε να ακολουθήσει τελευταία στιγμή.

Μετά την προσγείωση μας στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης,πήραμε ταξί και φτάσαμε στο ξενοδοχείο,όπου μετά κόπων και βασάνων βρεθήκαμε με τους άλλους δύο φίλους μας εξ Αγγλίας ορμώμενων και φαεινών ιδεών εχόντων...(ο φίλος μας ο Λ. είπε να χτυπήσει ένα τατουαζ όσο μας περίμενε να έρθουμε και η Τ. είχε φτάσει στη Μπαρτσελονέτα προς αναζήτηση Ισπανου μελαχρινού μάλλον..κανείς δεν έμαθε ποτέ...)

Πρώτη μας εξόρμηση το Tibidabo,αφού βγάλαμε την καρτα απεριορίστων διαδρομών για 5ημέρες-σας συμβουλεύω να την προμηθευτείτε από τα αντίστοιχα μηχανήματα που βρίσκονται στους σταθμούς του μετρό,παρόλο που μπορεί κανείς να περπατήσει τη Βαρκελώνη υπάρχουν και πολλά αξιοθέατα σε απόσταση,έτσι για εμάς άξιζε και με το παραπάνω.Στο Tibidabo ανεβήκαμε στο καμπαναριό της εκκλησίας με αντίτιμο 2,50ευρώ βγάλαμε αμέτρητες φωτογραφίες και ευχαριστηθήκαμε στην Βαρκελώνη από ψηλά.
Επόμενη στάση η πλατεία Espana και το εντυπωσιακό Font Magica το οποίο απολαύσαμε μέχρι το τέλος.

Τη δεύτερη μέρα στο πρόγραμμα υπήρχε το Parc Guell για το οποίο είχαμε ήδη βγάλει εισιτήρια μέσω ιντερνετ στην τιμή των 8,50ευρώ έκαστος.Αφού εξερευνήσαμε και το παραμικρό πετραδάκι του λόφου,πήραμε την κατηφόρα για το τοπ του ταξιδιού μας ..τον ναό της Σαγράδας! Για την είσοδο μας στον ναό και τον Nativity Tower είχαμε βγάλει εισιτήριο μέσω ιντερνετ στην τιμή των 15ευρώ/άτομο. Είχαμε την τύχη να βρούμε την προσφορά για τους επισκέπτες κάτω των 30ετών και έτσι γλιτώσαμε αρκετά χρήματα από το εισιτήριο. Φανταστικός ο ναός για τον οποίο έχουν ήδη μιλήσει πολλοί συμφορουμίτες-φανταστική και η ..<<χυλόπιτα>> που φάγαμε από την γλυκύτατη κατά τα άλλα Σπανιόλα,η οποία μας πληροφόρησε ότι οι πύργοι ήταν κλειστοί την συγκεκριμένη μέρα για λόγους εργασιών.
Αφού πήραμε την χυλόπιτα μας στο χέρι,αποχαιρετήσαμε τον ναό και προχωρήσαμε προς άλλη γη και άλλα μέρη..όχι και πολύ μακριά βέβαια..αφού φτάσαμε στην Casa Mila και την Casa Batllo. Θέλαμε να θαυμάσουμε την ιδιαίτερη Casa Batllo από κοντά..αμ δε..πάλι για λόγους συντήρησης ήταν καλυμμένη εξωτερικά με ένα ευφάνταστο φόντο που έκρυβε τη σκαλωσιά. Έπειτα σκεφτήκαμε να επισκεφθούμε την La Pedrera όμως οφείλω να ομολογήσω,πως έκανα λάθος που δεν έκλεισα τα εισιτήρια μέσω ίντερνετ. Όταν φτάσαμε στο ταμείο,η τιμή για το εισιτήριο ήταν στα 32ευρώ,γεγονός που μας κράτησε εκτός.:( (τώρα που το κοιτάω μέσω ιντερνετ κοστίζει 22ευρώ. ) Τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε όμως και Βαρκελώνη για να την ξανα επισκεφθούμε ..οπότε next time ..:bleh:
Las Ramblas - πλατεία Κολόμβου βόλτα στη μαρίνα (όλη..από την αρχή έως τελικής πτώσεως) και επιστροφή για ξεκούραση.

Η τρίτη μέρα ξεκίνησε με βόλτα στην Arc de Triomf,περιήγηση στο Parc de Ciutadella,είδαμε το μνημείο Cascada και ό,τι άλλο υπήρχε μέσα στο παρκο και κατευθυνθήκαμε στην Barcelonetta. Την διασχίσαμε περιεργαζόμενοι τον κόσμο απ'όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης,εκφράσαμε τις διιστάμενες απόψεις μας σχετικά με την ομορφιά του W hotel και φτάσαμε πάλι στη μαρίνα.Εκεί μπήκαμε στο Aquarium καθώς ο ήρωας-σύντροφος είναι λάτρης του υδάτινου κόσμου.Για όσους δεν τρελαίνονται με τα ψάρια, δεν θα το πρότεινα παρόλο που λένε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη,προσωπικά τουλάχιστον,δεν ξετρελάθηκα κιόλας(αυτό ας μείνει μεταξύ μας βέβαια...:bleh:) Έπειτα στάση στη Boqueria για χυμουδάκι και συνέχεια στο πρόγραμμα μας.
Λάτρης των ψαριών δεν είμαι..αλλά στην μπαλίτσα έχω μια αδυναμία(γυναίκα είμαι ,μην απορείτε..υπάρχουμε και εμείς που ξέρουμε τι είναι οφσάιντ..:xalara:) Camp Nou και ματσάρα,κλεισμένο κλασικά το εισιτήριο μέσω ίντερνετ στα 85ευρω/'ατομο σε καλή θέση,με πολύ καλή θέα το γήπεδο. Barcelona-Rayo Vallecano,με την φιλοξενούμενη να σκοράρει πρώτη ..το γήπεδο να παγώνει και εγώ να τραβάω τα μαλλιά μου ..γιατί δεν γίνεται να γκαντεμιάσαμε και την Barcelona..:haha: Τελικά η ομάδα ξύπνησε, το ματς εξελίχθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και η Barca κέρδισε με 3-1.:innocent:

4η μέρα και μας περίμενε το Montjuic Castle. Νομίζατε πως θα ήταν όλα εύκολα έτσι;;; Βγαίνουμε από το ξενοδοχείο για να αντικρύσουμε τους δρόμους κλειστούς και τα λεωφορεία να μην λειτουργούν λόγω του Μαραθωνίου της Βαρκελώνης. :welcome: Ημουν τόσο απορροφημένη στο να φτιάξω πρόγραμμα ώστε δεν παρατήρησα αυτή την μικρή λεπτομέρεια.. Δεν πτοούμεθα όμως.. παρακολουθούμε τους δρομείς να τρέχουν και τρέχουμε και εμείς στο μετρό. Μέσω στης Placa Espana,η οποία ήταν γεμάτη κόσμο,αφού εκεί ήταν το τέρμα του μαραθωνίου,ανεβήκαμε με τα πόδια μέχρι το Ισπανικό χωριό και εκεί <<ωω του θαύματος>> εμφανίστηκε το λεωφορείο που πήγαινε στο κάστρο. :clap: Περιηγηθήκαμε και εκεί ,κατεβήκαμε με το τελεφερίκ και αποφασίσαμε να το πάρουμε πλέον χαλαρά. Κάναμε τα ψώνια μας διασχίζοντας τη μαρίνα,αγοράζοντας μαγνητάκια και τοπικά προϊόντα,δοκίμασε και ο Λ. ένα μοχιτάκι από έναν κυριούλη και πήγαμε για ξεκούραση,κλείνοντας ένα ταξίδι με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Για πληροφορίες για το φαγητό και ό,τι άλλο θυμηθώ θα επανέλθω στη συνέχεια!;):lol:
Σας ευχαριστώ πολύ !
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
Εστιατόρια στη Βαρκελώνη!

Συνεχίζοντας την ταξιδιωτική μου ιστορία, όπως σας υποσχέθηκα θα παραθέσω τα εστιατόρια που επισκεφθήκαμε κατά την παραμονή μας εκεί.Οι επιλογές μας βασίστηκαν στα παραδοσιακά tapas τα οποια λατρέψαμε!
Το πρώτο βράδυ μας βρήκε να περιπλανιόμαστε στη γοτθική συνοικία και να επιλέγουμε το Euskal Etxea κοντα στην Santa Maria Del Mar.Πολύ καλό φαγητό , ωραία και η Sangria,ικανοποιητικές μερίδες και τιμές. Το συνιστώ σε όποιον θέλει να δοκιμάσει ισπανικά tapas. Δίπλα ακριβώς είναι και το El Xampanyet το οποίο προσφέρει ωραία pintxos.
Δεύτερη μέρα ανακαλύψαμε μέσω του χόστελ που έμενε ο φίλος Λ. το Jai-Ca το οποίο μοιάζει με ποδοσφαιρική λέσχη και μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις,με τα εκλεκτά εδέσματα του. Αν και μένω σε νησί,μπορώ να πω ότι το χταπόδι που σερβίρει (η τιμή του συγκεκριμένου πιάτου είναι στα 18ευρώ και ήταν το ακριβότερο στο μενού) ήταν από τα πιο νόστιμα που έχω φάει. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!;)
Τρίτη μέρα, μέρα για την γνωστή paella αλλά και την καταλανική Fideua,τύπος paellas που παρασκευάζεται με ένα τύπο φιδέ. Την γευτήκαμε στο La Fonda κοντά στην La Rambla. Πολύ καλό φαγητό και ικανοποιητικές μερίδες.
Το βραδάκι επισκεφθήκαμε το Teleferic στην συνοικία El Born για κοκτέιλ και ταπας. Φοβερά κοκτέιλ και ωραία ατμόσφαιρα, το φαγητό δεν μας ενθουσίασε όμως. Η λευκή Sangria είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε. Το μαγαζί προτείνεται για χαλαρό ποτό!
Επειδή όμως και το junk food έχει τη χάρη του , δεν μπορούσαμε να μην πάμε στο Bacoa!! Ανακάλυψη της στιγμής που μας αποζημίωσε! Καταπληκτικό μπέργκερ που γευτήκαμε κοντά στην πλατεία Καταλονίας.
Στην ίδια πλατεία υπάρχει και το Farggi από το οποίο καθημερινά αγοράζαμε παγωτάκι..για τη χώνεψη βρε παιδιά!! :xalara:
Για κρουασάν πήγαμε στου Hoffmann στο οποίο βρήκαμε μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Τα δοκιμάσαμε όλα :bleh: (περπατούσαμε όλη μέρα-δικαιολογημένες οι κραιπάλες ...:haha:)

Η Βαρκελώνη μας αποζημίωση και με τις γεύσεις της. Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από το φαγητό και από την ποικιλία των προσφερόμενων προϊόντων.
Σας εύχομαι να την επισκεφθείτε και εσείς και ελπίζω να βρείτε χρήσιμες τις συμβουλές μου!!
Gracias Barcelona !!;):)
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
IMG_20190311_112913.jpg IMG_20190310_220618.jpg IMG_20190308_222421.jpg IMG_20190308_174236.jpg IMG_20190308_165731.jpg IMG_20190307_143816.jpg IMG_20190309_190521.jpg
Εδώ βρίσκεται ένα μικρό δείγμα του φωτογραφικού υλικού μας. Οι λήψεις είναι από κινητα;)
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.772
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom