Ρουμανία Τρανσυλβανία: Ένα ταξίδι πέρα από κάθε προσδοκία

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Καλημέρα σε όλους και χριστός ανέστη!!!!Να πω και εγώ τις εντυπώσεις μου για το ταξίδι στη Τρανσυλβανία...ένα ταξίδι αποκλειστικά εμπνευσμένο από τις ιστορίες των μελών του foroum, το οποίο ανακάλυψα μόλις πριν από ένα μήνα..
Μ. Πέμπτη: Προσγειωνόμαστε λοιπόν από Θεσσαλονίκη στο πολύ ταπεινό Baneasa αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου μεσάνυχτα και φτάνουμε στο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης,στο Hotel Tempo.Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αν και κουρασμένοι θέλουμε να βγούμε μια βόλτα για να δούμε τη νυχτερινή ζωή..Περπατάμε στους πολύ φαρδείς δρόμους του Βουκουρεστίου, B. Balcescu και C. Victoriei,όπου υπήρχε αρκετή ερημιά. Βέβαια είδαμε αρκετά αυτοκίνητα να κάνουν κόντρες!!!!Βρίσκουμε ένα μπαράκι,ονόματι Coyote,και μπαίνουμε μέσα..Είχε live μουσική στυλ καραόκε με πολύ ωραίες φωνές, ήπιαμε μια ρουμάνικη μπύρα ursus και γυρίσαμε να κοιμηθούμε.

Μ. Παρασκευή: Πρωινό και ξεποδάριασμα μέχρι το μεσημέρι στις παραπάνω κύριες οδούς με τα ανάλογα μνημεία και τις piata Romana, Revolutiei ,Universitati κλπ για να πάρουμε μια γεύση από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Μα γιατί κρέμονται τόσα καλώδια???????Επιβλητικό και το Palace of Parliament, το δεύτερο μεγαλύτερο κτήριο μετά το Πεντάγωνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να πάρουμε ένα Spark που νοικιάσαμε από την εταιρεία www.irg.ro στην τιμή των 30 ευρώ την ημέρα με 150 ευρώ deposit, τα οποία και μας επέστρεψαν στο τέλος. Και τώρα αναζήτηση για το Herestrau Park με το χάρτη παρακαλώ γιατί το αυτοκίνητο δεν είχε GPS να μας δώσει...Τελικά το βρήκαμε μετά από κανα 2 κύκλους στο κέντρο ,περάσαμε και την Αψίδα (και καλά little Paris).Σαν παράδοση που έχουμε σε κάθε ταξίδι φαγητό στο Hard rock που βρίσκεται μέσα στο πάρκο και αγορά της ανάλογης μπλούζας..Είναι ένα κολληματάκι τι να κάνουμε!!!!Ο ευγενέστατος νεαρός σερβιτόρος μας βλέπει που διαβάζουμε για την ιστορία της Ρουμανίας από τον LP και μας πιάνει κουβέντα για την κατάσταση επί Chausescu, ότι ήταν πολύ χάλια και τραγικά τα πράγματα αλλά τώρα ακόμη χειρότερα και ότι δεν γίνεται τίποτα..Ακόμη ένας απογοητευμένος νέος..Μια γρήγορη βόλτα στο καταπληκτικό πάρκο και αναχώρηση για Brasov γιατί έχει φτάσει ήδη 17.30.Βρίσκουμε την έξοδο και ξεκινάμε.Και πολύ καθήσαμε σ΄αυτή τη γκρίζα πόλη!Στο δρόμο μας κάνει εντύπωση ότι αριστερά και δεξιά υπάρχουν παγκάκια έξω από τα σπίτια στα χωριά και κάθεται κόσμος βλέποντας το δρόμο..Και φτάνουμε στο Brasov μετά από κανά 3ωρό τελικά, είχε και λίγο κίνηση...Άντε να βρούμε το casa cristina τώρα, επαναλαμβάνω χωρίς gps!!!Χαμένοι λοιπόν στα στενά και με ένα μικρό χάρτη από τον LP βρισκόμαστε κάτω από το λόφο αλλά μη έχοντας ιδέα που είμαστε..Ρωτάμε έναν Ρουμάνο και παίρνει το αυτοκίνητο του και μας λέει να τον ακολουθήσουμε...Να ναι καλά ο άνθρωπος γιατί αλλιώς δεν θα βρίσκαμε το casa...Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ευγένεια των Ρουμάνων. Μας υποδέχεται ο Cornel και μας πηγαίνει στο Adrian δωμάτιο που είχαμε κλείσει..ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!Πανοραμική θέα κια τζακούζι!!!!Μπράβο ρε παιδιά!!!!Τι να πω υποκλίνομαι..Αφήνουμε τα πράγματα και κατευθυνόμαστε προς τα κάτω..Φυσικά ο κόσμος γυρνάει από την εκκλησία και δεν προλαβαίνουμε να πάμε..Είχαμε προσκυνήσει το πρωί σε μια εκκλησία στο Βουκουρέστι.'Εχει πια νυχτώσει άλλωστε..Κάνουμε βόλτες και καταλήγουμε στην irish pub δίπλα από το ξενοδοχείο gott στο κέντρο. Πίνουμε για άλλη μια φορά τις μπύρες μας, είμαστε ιδιαίτερα καταναλωτικοί και τρώμε και ένα μπέργκερ αν και Μ. Παρασκευή.. Δεν μετράει όταν είμαστε εκτός!!!!Τέλος και αυτής της ημέρας.

Μ. Σάββατο:Εγερτήριο πρωί πρωί και αναχώρηση για το Bran Castle..Στο δρόμο συναντάμε πολλούς με κάρο και πινακίδα πίσω...Αρκετή φτώχεια...Περνάμε από Ράσνοβ και βλέπουμε πάλι Holligood sign στο λόφο, ανάλογη με αυτή του Brasov.. Ο δρόμος μέσα στη λακούβα,οι δικοί μας λεωφόροι!!!!Παρκάρουμε και μπαίνουμε στο κάστρο,το οποίο ο καιρός που είναι λίγο βροχερός του δίνει την κατάλληλη υπόσταση.Είχε πολύ κόσμο αλλά μπορέσαμε να το εξερευνήσουμε.Να μην ξαναπώ πάλι βέβαια για Vlad Tepes και Δράκουλα, τα έχουν αναλύσει όλοι!Μετά βόλτα στο παζάρι, κάποιο αναμνηστικό καθώς έχω και ένα βαφτησιμιό και φυσικά το ψωμί με τη ζάχαρη κλπ. αν και ομολογώ ότι δεν μου πολυάρεσε και ιδιαίτερα.Εκεί συναντήσαμε και πολλούς Έλληνες που ήταν με τουριστικό. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για το Peles castle μέσω μιας διαδρομής πολύ ωραίας.Επίσκεψη και σε αυτό με 40 λεπτη ξενάγηση στα αγγλικά. Μαγεύτηκα πάντως, πολύ πλούτος!!!!Επισκεφθήκαμε και το μοναστήρι το οποίο όμως ήταν κλειστό οπότε το είδαμε μόνο από έξω. Και έχει φτάσει πια απόγευμα, οπότε παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και κατευθυνόμαστε στο Bella musica για φαγητό όπου δοκίμασα και την περιβόητη σούπα..Τέλειο περιβάλλον!!!Φάγαμε σκάσαμε ήπιαμε κρασί Fateasca Negra και πληρώσαμε κάπου 30 ευρώ τα 2 άτομα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση για να πάμε και στην Ανάσταση.Είπαμε λοιπόν φέτος να πάμε λίγο νωρίς και ήμασταν στις 11(είναι νωρίς για μας, συνηθίζουμε να πηγαίνουμε ένα τέταρτο πριν τις 12) στην St Nicolas εκκλησία. Ένα σας λέω, σκοτάδι, παπάς γιοκ, λειτουργία γιοκ και καμια 20αριά όλοι και όλοι.Περιμένουμε,περιμένουμε, στις 11.30 έρχεται ο παπάς, ανάβει ένας πολυέλαιος και στις 12 παρά τέταρτο δίνει το φως και αρχίζει μετά να ψέλνει με κατεύθυνση προς τα έξω που είχε εξέδρα.Παγωνιά!!!!!Μέχρι δε να βγούμε προς τα έξω κάναμε 10 λεπτά, μα πώς κινούνται αυτοί οι Ρουμάνοι????Λέμε το christos anviat ή κάπως έτσι και κατά τις 12.30 αναχωρούμε όπως και οι υπόλοιποι.Η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερη κατάνυξη...

Κυριακή του Πάσχα:Εγερτήριο ξανά πρωί πρωί και βόλτα στο Brasov για να δούμε τα τελευταία αξιοθέατα για άλλη μια φορά, Μαύρη εκκλησία, White- Black tower, o δρόμος του σκοινιού (από τους στενότερους δρόμους της Ευρώπης αν και μου φάνηκε ότι τα καλντερίμια στην Κέρκυρα είναι πιο στενά, Counsil square, Μt Tampa (ανεβήκαμε με το τελεφερίκ αλλά δεν μας άρεσε καθώς δεν υπήρχε καν καφέ που να βλέπει προς την πόλη)κλπ. Αναχώρηση για Sighisoara..Τι να πω.. τα λόγια είναι περιττά!!Kalspiro πόσο δίκιο είχες!!!!Απίστευτη πόλη!!!!!Γραφικότατη..Διαμονή στο ΤΡΟΜΕΡΟ hotel Sighisoara, φαγητό στο ίδιο, μπίρα στο Jo, κρασί στο Casa Dracula, καφέ στο cositorarului casa. Κάναμε όλο βόλτες ανάμεσα σε όλα αυτά και πραγματικά την ερωτεύτηκα αυτήν την πόλη!!!!!Γνωρίσαμε και ένα παιδί, μισό Ρουμάνο μισό Έλληνα με τον οποίο φάγαμε και μαζί και μας μετέδωσε λίγο το κλίμα που υπάρχει στη Ρουμανία και ότι οι Ρουμάνοι γενικώς είναι πολύ τυπολάτρες ακολουθώντας στερεότυπα. Ο μέσος μισθός είναι 150-250 ευρώ. Πραγματικά φοβερή πόλη!!!!

Δευτέρα του Πάσχα: Αφού ξυπνήσαμε και πήραμε το πρωινό μας, κάναμε μια τελευταία βόλτα όπου και είχα την ΤΥΧΗ να με κουτσουλήσει και ένα πουλί:mad::mad:Δεν σας λέω τίποτα!!!Αφού συνήλθα από τη γκρίνια και συνήλθε και ο φίλος μου, ξεκινήσαμε για Sibiu μέσω της προτεινόμενης εκδρομής μέσω Απόλντ. Περάσαμε από φτωχά χωριά, ψιλοέρημα και μάλλον υπάρχει έθιμο τη Δευτέρα του Πάσχα να πηγαίνουν πόρτα πόρτα τα παιδάκια στα σπίτια για αυγά?????Γιατί όλα τα βλέπαμε με μια σακούλα στο χέρι. Ωραία διαδρομή... Και αφού βγήκαμε στον κεντρικό λέμε, δεν πάμε και Balea Lake???Πάμε λοιπόν!!!Τζάμπα τη κουτσουλιά που έφαγα γιατί η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας..Φυσούσε πολύ και το τελεφερίκ δεν ανέβαινε προς τα πάνω!!!Κρίμα....γιατί δεν ήξεραν πότε θα κοπάσει και δεν μπορούσαμε να περιμένουμε...άλλη φορά, δεν πειράζει...Φτάσαμε Sibiu το μεσημεράκι και κατευθυνθήκαμε στο villa astoria στην piata mica.Τέλειο ξενοδοχείο!!!Λες και θα ξεπρόβαλε η Μαρία Αντουανέτα!!!!Γενικώς όλοι οι ξενοδόχοι μας είπαν ότι είχαν πολλούς Έλληνες αυτές τις μέρες. Μα καρδιά μου μόνο οι μισοί είναι από το φόρουμ!!!Αφήνουμε τα πράγματα, και κάνουμε βόλτες σε μια άλλη καταπληκτική πόλη, στη γέφυρα των ψεμμάτων, στις εκκλησίες, στις πλατείες..Φαγητό στο Crama Sibiul Vechi, καφέ στο Atrium(κάπως έτσι) και μπίρα στο Kulturkafe.Γενικώς τα μαγαζιά ήταν πολύ ευρωπαικά!!! Πολιτιστική πρωτεύουσα 2007 γαρ!!!Και πάλι όμως τοπ παραμένει η Sighisoara.Ο φίλος μου όμως ψηφίζει Sibiu!!Πήγαμε και σε λειτουργία στην καθολική εκκλησία, ωραία και εκεί!!!

Τρίτη του Πάσχα: Μια τελευταία βόλτα στο κέντρο και αναχώρηση για Βουκουρέστι γιατί η πτήση ήταν στις 15.45. Η επιστροφή λίγο δύσκολη αν και η διαδρομή πολύ ωραία, παραποτάμια. Αλλά οι υαλοκαθαριστήρες είχαν ψιλοφθαρεί (ήταν έτσι από την αρχή) και έβρεχε και είχαμε δυσκολία στην ορατότητα. Φτάσαμε στο τσαφ στο αεροδρόμιο,δώσαμε το αυτοκίνητο και κάναμε check in για την επιστροφή.

Ήταν ένα διαφορετικό ταξίδι και είμαι πολύ ενθουσιασμένη με τα μέρη που επισκέφθηκα εκτός από το Βουκουρέστι που δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου, έχει και αυτό ομως την ιστορία του. Η μία πόλη καλύτερη από την άλλη, η κάθε μια με το αναλλοίωτο ιστορικό της κέντρο. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν με τις απορίες μου πριν το ταξίδι. Συνιστώ ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στη γοητευτικότατη Τρανσυλβανία!!!!Ήταν μια ταπεινή προσπάθεια να διηγηθώ μέσα σε λίγες γραμμές πώς πέρασα..

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων αυτού του έργου, το παραδίδει ως κοινό κτήμα. Αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο.
 

Attachments

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ωραία και γρήγορα μας την διηγήθηκες την ιστορία.
Πάντα τέτοια....
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Και πάλι όμως τοπ παραμένει η Sighisoara.
Τα ανήσυχα και ταξιδιάρικα πνεύματα (σαν την φίλη μας την Lida) είναι μέλη του travelstories. Άρα η άποψή της έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.-
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Άλλος ένας ψήφος κι από μένα για το Σιμπίου!Ήταν κουκλίστικο και πολύχρωμο!Τελικά αυτή η Balea Lac δεν ήταν τυχερή...ούτε εμείς μπορέσαμε να ανεβούμε, δε λειτουργούσε το τελεφερίκ.Έχεις δίκιο οτι πολλοί από το φόρουμ πήγανε το Πάσχα Ρουμανία!Ήδη ξέρω 3 παρέες...
 

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Άλλος ένας ψήφος κι από μένα για το Σιμπίου!Ήταν κουκλίστικο και πολύχρωμο!Τελικά αυτή η Balea Lac δεν ήταν τυχερή...ούτε εμείς μπορέσαμε να ανεβούμε, δε λειτουργούσε το τελεφερίκ.Έχεις δίκιο οτι πολλοί από το φόρουμ πήγανε το Πάσχα Ρουμανία!Ήδη ξέρω 3 παρέες...
Δυστυχώς Giristroula, δεν μας έκατσε η λίμνη...Οπότε προτείνω να διοργανωθεί ένα ταξίδι σε βάθος χρόνου για να την επισκεφθούμε!!Και εσύ Σιμπίου ε????
Ο Taver θα θυμώσει :p :pαλλά συμφωνώ απόλυτα με τον Σπύρο ότι η Σιγκισοάρα δεν παίζεται..Δεν ξέρω μου έβγαλε κάτι μαγικό, μεσαιωνικό,κάτι σαν παραμύθι...Αλλά και πάλι γούστα είναι αυτά!!!
Άντε πάμε για άλλα τώρα παιδιά!!
 
Μηνύματα
20
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
MILANO
Ταξίδι-Όνειρο
HOLLYWOOD
Τρανσυλβανία

πολύ καλό μου άρεσε πολύ
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Με μπερδέψατε ,εγώ τι να διαλέξω Sibiu ή Sighisoara ?:shock:

ΥΓ το Hotel Villa Astoria όντως πολύ καλό αλλά με 130 την νύχτα (το διαμέρισμα) μάλλον θα ψάξω για κάτι άλλο.
 

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Με μπερδέψατε ,εγώ τι να διαλέξω Sibiu ή Sighisoara ?:shock:

ΥΓ το Hotel Villa Astoria όντως πολύ καλό αλλά με 130 την νύχτα (το διαμέρισμα) μάλλον θα ψάξω για κάτι άλλο.

Εγώ θα πρότεινα αν έχει καλό καιρό να την κάνεις τη βόλτα σου στη Sighisoara. Kalspiros-Taver 1-1!!
Εμένα μου άρεσε πολύ η Sighisoara πάντως περισσότερο από Sibiu.

Πληρώσαμε 50 ευρώ το δίκλινο πέρυσι το Πάσχα στο Astoria.
Κάνε ένα check και στο Casa Luxemburg.
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Εγώ θα πρότεινα αν έχει καλό καιρό να την κάνεις τη βόλτα σου στη Sighisoara. Kalspiros-Taver 1-1!!
Εμένα μου άρεσε πολύ η Sighisoara πάντως περισσότερο από Sibiu.

Πληρώσαμε 50 ευρώ το δίκλινο πέρυσι το Πάσχα στο Astoria.
Κάνε ένα check και στο Casa Luxemburg.
Να προσθέσω και το Lida-Pasios 1-1 τουτέστιν σύνολο 2-2.
Καλά πάμε .........
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.781
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom