Ταϊλάνδη Τσουνάμι-seeing στο Κράμπι

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα

Η ιστορια ειναι παλια αλλα υστερα απο λιγο ψαξιμο στο φορουμ ειδα μονο αλλο ενα μελος να εχει βρεθει στην Ταιλανδη το Δεκεμβριο του '04 μπροστα απο το μπιγκ γουειβ και καποια πραγματα πρεπει να τα ξορκιζουμε, οποτε :

24 Δεκεμβρη φτανουμε με μια φιλη στην Αο Νανγκ, νοτιοδυτικη Ταιλανδη, και στις 25 ξεκιναμε αναγνωριστικα, με μπανακι σε παρακειμενη παραλια το πρωι και το βραδυ ποτα στο μπαρακι που βρισκεται πριν το ποταμι, στην αριστερη ακρη της παραλιας.

Στις 26 ξυπναμε το πρωι κατα τις 9.00 απο αγριο ταρακουνημα. Σηκωνομαι (κουναει πολυ),φτανω στο μπαλκονι, ανοιγω το τζαμι (οχι, δε βγαινω να σταθω εξω-απο Ελλαντα ειμαι..ξερω) δε βλεπω ψυχη εξω- ουτε φωνες, ουτε τιποτα, ησυχαζω.. (αλλα κουνιεμαι ακομα..). Κατευθυνομαι προς την πορτα στην αλλη μερια του δωματιου, την ανοιγω, στο διαδρομο κανεις, ξαναμπαινω μεσα (εξακολουθω και κουνιεμαι..) κι οταν πια κοιταζομαστε με τη Σοφια με απορια το τρανταγμα σταματαει. Κρατησε περι τα 40-45''. Ε, δε βαριεσαι, λεμε, για να μην ανησυχει κανεις.. μπορει να'ναι σεισμογενης η περιοχη κι αφου το ξενοδοχειο ειναι στη θεση του..ξανακοιμομαστε.

Κατεβαινουμε αργα για πρωινο -ως Ελληνιδες που τιμανε την καταγωγη τους- και λεμε να παμε στα Πι-Πι. Στην παραλια βρισκουμε βαρκαρη και φορτωνομαστε καμια δεκαρια στο πλεουμενο αλλα καθυστερουμε κανα 10λεπτο περιμενοντας τους τελευταιους να τελειωσουν τα παζαρια με τον 'καπετανιο' μας (ευλογημενοι οι κατα τοπους τσιφουτηδες- δε θα ξαναγκρινιαξω ποτε!). Συμπερασμα πρωτο: δεν ειναι διολου σοφη πρακτικη να βιαζεσαι να ξεκινησεις νωρις προκειμενου να προλαβεις τα παντα... μπορει αυτα τα παντα να σου'ρθουν κατακεφαλα!! Στο μεταξυ, η Σοφια παρατηρει τα νερα κατω απο τη βαρκα να τραβιουνται περιεργως γρηγορα αλλα στο κατω-κατω που να ξερουμε τις ωρες της καθε αμπωτης και παλιρροιας; Ξαφνικα, ο βαρκαρης μας που εχει βαλει μπροστα τη μηχανη, τη σταματαει, πηδαει στο νερο, τρεχει προς τους αλλους καπεταναιους κι αρχιζουν ολοι μαζι να κανουν σαν αγριεμενες γαλοπουλες. Γυρναει τρεχοντας σ'εμας φωναζοντας "Μπιγκ Γουειβ" και μας ζηταει να κατεβουμε απο τη βαρκα και να απομακρυνθουμε απο την παραλια. Ο.Κ, λεμε, καποιο τοπικο φαινομενο θα'ναι κι ανεβαινουμε στο δρομο με τις μηχανες ανα χειρας. Η δικια μου τοτε ηταν μια κακοριζικη ψηφιακη, με 5.5 mp και ψηφιακο μονο ζουμ- λεπτομερεια που δεν ηξερα η αδαης τι σημαινε...

Στο μεταξυ οι μισοι ντοπιοι πεφτουν στο νερο για να σωσουν οσα πλεουμενα ηταν αραγμενα πιο μεσα κι οι υπολοιποι μισοι προσπαθουν να απομακρυνουν λουομενους και μη απο την παραλια. Η ταραχη κι η ενταση ειναι μεγαλη γι'αυτους και μεταδοτικη σ'εμας χωρις ομως να αντιλαμβανομαστε τι στα κομματια γινεται. Περιμενουμε λιγα λεπτα, δε γινεται τιποτα κι αρχιζουμε να δυσανασχετουμε πιστευοντας πως αυτο το "μπιγκ γουειβ" δεν ηταν και τοσο μπιγκ τελικα.. οταν βλεπουμε τα βραχονησια ακριβως μπροστα μας (σε μεγαλη, ωστοσο, αποσταση) να εξαφανιζονται απ' τον οριζοντα. Ξαφνικα δε μιλαει και δε κινειται κανεις -μια παραλια κοκκαλωμενη σα να μας πατησαν το pause!
 

Attachments

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ξεκινας πολυ ωραια, περιμενουμε την συνεχεια...
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Ναι και εγώ επίσης περιμένω με αγωνία την συνέχεια.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ειμαι εδω και περιμενω τη συνεχεια με κομμενη την ανασα!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ξεκινάει με πολύ σασπένς η ιστορία σου! Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια!
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Τι έγινε, καλέ, μετά?????? Έχω κοκκαλώσει!!!!
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Ξαφνικα δε μιλαει και δε κινειται κανεις -μια παραλια κοκκαλωμενη σα να μας πατησαν το pause!

Άντε συνέχισε την ιστορία γιατί κι εμείς στην ίδια φάση είμαστε: σα να μας πατησαν το pause!!!... περιμένουμε "μαρμαρωμένοι" να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία :xmas_lol:
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Η φωτογραφία είναι από κείνη τη μέρα?
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Βράδιασε...κι ακόμα να φανείς...:xmas_cool:
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Δεν ειναι πως θελω να επιτεινω την αγωνια αλλα μολις γυρισα κι η ταχυτητα γραφης μου στο πληκτρολογιο ειναι σε επιπεδα κουτσης χελωνας...Ερωτηση ηλιθιου: παω στην 'επεξεργασια κειμενου' και μετα; σβηνω οσα εχω ηδη γραψει η συνεχιζω απο κει που τ'αφησα; η ανοιγω νεα σελιδα; A, η φωτογραφια ειναι απο κεινη τη μερα- κι η μηχανη πεταχτηκε μολις γυρισα κι ειδα τι ειχε βγαλει..
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Δεν ειναι πως θελω να επιτεινω την αγωνια αλλα μολις γυρισα κι η ταχυτητα γραφης μου στο πληκτρολογιο ειναι σε επιπεδα κουτσης χελωνας...Ερωτηση ηλιθιου: παω στην 'επεξεργασια κειμενου' και μετα; σβηνω οσα εχω ηδη γραψει η συνεχιζω απο κει που τ'αφησα; η ανοιγω νεα σελιδα;
Πατάς Απάντηση και γραφεις κανονικα σα να εγραφες post!
Περιμενουμε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom