Αίγυπτος Λιβύη Τυνησία Τυνησία με μηχανές

EftixisM

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα-Κομοτηνή
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική
Γεια σε ολους, με λένε Ευτύχη και σκεφτομαστε μαζι με ενα φιλαρακι ακομα (συνολο 2 μηχανες) να παμε Τυνησια με τις μηχανες μας. Το πλάνο λέει Αίγυπτος-Λιβυη-Τυνησια. Αρχικά θελω να ρωτησω εαν εχει παει καποιος πως συμφερει να παμε; Πόσο είναι (εστω και περιπου) η βενζινη σε αυτες τις χωρες τωρα και τελος ποσες μερες θεωρει πως θα μας παρει ενα τετοιο ταξιδι. (Ο προορισμος ειναι Τυνησια τα αλλα ας τα θεωρησει απλα περασμα)
 

264George

Member
Μηνύματα
39
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Μαυροβούνιο-Κροατία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βόρειο Ακρωτήρι
Καλώς ήρθες Ευτύχη,

κάθε ταξιδευτής και κάτοχος μοτ/τας
έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την Αφρική..

Ευχάριστα διαπιστώνω πως το μικρόβιο
αυτό προσέβαλε και εσάς..

Αν το επιχειρήσετε θα πάρετε μια καλή
γεύση από έρημο και Αφρική,
προβληματίζομαι μόνο για τη γενικότερη
αναταραχή στον αραβικό κόσμο,
αν όμως η επιθυμία σας είναι μεγάλη..,
σίγουρα θα τεστάρετε τους εαυτούς σας
και τις μηχανές σας!

Φαντάζομαι η διαδρομή θα'ναι Ηγουμενίτσα -
Μπάρι - Παλέρμο - Τύνιδα, σωστά?

Δώσε περισσότερες πληροφορίες για τα
σχέδια σας!
Ίσως έχω κάποιες προτάσεις φίλων που
πήγαν πέρυσι τον Οκτώβρη..

Μετά το Πάσχα η παρέα μου πάει οδικώς
Μαρόκο μέσω Βαλκανίων, ενώ εγώ θα τους
ακολουθήσω μέχρι σύνορα Σλοβενίας - Ιταλίας
λόγω υποχρεώσεων:(

Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε..
.
.
enjoy

chemical brothers-it began in africa
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Πέρα από το θέμα της ασφάλειας - μη διανοηθείς να περάσεις από τη Λιβύη ακόμα, θα έχεις και κάποιες άλλες ίσως ανυπέρβλητες δυσκολίες.
Στην Αίγυπτο για να εισάγεις οποιοδήποτε όχημα - δίτροχο ή τετράτροχο - καταθέτεις σε αιγυπτιακή τράπεζα υπέρ του Αιγυπτιακού Δημοσίου, εγγυητική επιστολή ίση με την αξία του οχήματος. Συνήθως την αξία του καινούργιου και όχι του μεταχειρισμένου. Αφού τελείώσεις αυτή τη διαδικασία, σου βάζουν μια πρόσθετη πινακίδα πάνω στη δική σου, όσο ταξιδεύεις μέσα στη χώρα.
Στη Λιβύη δεν μπορείς να μπεις με μηχανή, δεν σου δίνουν άδεια. Αλλά ακόμα και αν επιτρεπόταν, υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και διατρέχεις κίνδυνο να δεχτείς επίθεση για να σου πάρουν τη μηχανή ή οτιδήποτε άλλο. Υπάρχουν πολλοί άτακτοι και μάλιστα οπλισμένοι που λυμαίνονται τις εθνικές οδούς. Ασδφάλεια και μάλιστα όχι εγγυημένη έχεις μόνο στην Τρίπολη και στη Βεγγάζη και ούτε καν στα προάστια τους.
 

ManolisMRC

Member
Μηνύματα
15
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
κάπου μακριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο γύρος του κόσμου...
Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους συν-forumιτες αναφορικά με την Λιβύη. Έτσι κι αλλίως η συγκεκριμένη χώρα ήταν δύσκολη (τόσο στα να μπεις, όσο και να κυκλοφορήσεις) και πριν τις αναταραχές... Φαντάσου τώρα!

Για Τυνησία δεν θα αντιμετωπίσεις θέμα, απλά φρόντισε να δεις τι παίζει από πλοία για να φτάσεις μέχρι την Τύνιδα.

Η Αίγυπτος έχει πολλά διαδικαστικά στο τελωνείο προκειμένου να κυκλοφορήσεις με δικό σου όχημα. Προσωπικά, έχω πάει με μοτοσικλέτα στην Χερσόνησο του Σινά, και στο λιμάνι της Naweba χρειάστηκε να τρέχουμε από γραφείο σε γραφείο για περιπου 2 ώρες προκειμένου να μπορέσουμε να εκδόσουμε προσωρινή άδεια κυκλοφορίας (και τις αντίστοιχες αιγυπτιακές πινακίδες). Φυσικά ο μόνος που μιλούσε αγγλικά ήταν ο αστυνομικός της τουριστικής αστυνομίας και αυτός που μας βοήθησε να διεκπαιρεώσουμε τις διαδικασίες. Δεν χρειάστηκε να πληρώσουμε κάποια εγγύηση για το όχημα. Φυσικα διαθέταμε το πολύπτυχο της ΕΛΠΑ, το οποίο ενδεχομένως έπαιξε το συγκεκριμένο ρόλο...

Είναι εκπληκτικά μέρη αυτά που θέλεις να επισκεφτείς και όπως ανέφερε και ο φίλος πρωτύτερα αποτελούν το όνειρο των περισσότερων μοτοσικλετιστών... Παρόλα αυτά, αυτή την περίοδο είναι πολύ άσχημη για να τα επισκεφτείς... Και πιστεύω πως δεν θα μπορέσεις να τα χαρείς και να τα εκτιμήσεις όπως αξίζουν...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.675
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom