Γερμανία Ελβετία Υπέροχη Νότια Γερμανία - Ελβετία

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Περιεχόμενα

P8090129.jpg Το ταξίδι μας ξεκίνησε στις 06 Αυγούστου και ύστερα από μια πολύ καλή και στην ώρα της πτήση της Αegean προσγειωθήκαμε στις 09:30 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου παραλάβαμε το αυτοκίνητο μας και κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο. Παρατήσαμε τα πράγματα μας στο δωμάτιο και αμέσως ξεκινήσαμε την εξερεύνηση της πόλης και των αξιοθέατων της. Πρώτος μας σταθμός η εκπληκτική παλαιά πινακοθήκη του Μονάχου, όπου θαυμάσαμε υπέροχα έργα του Ντα Βίντσι, Τιτσιάνο, Ραφαελ, Μπέργκερ Ρέμπραντ, του Γερμανού Ντύρερ αλλά και του δικού μας Ελ Γκρεκο, του οποίου το έργο ¨Ο Διαμερισμός των ιματίων του Χριστού¨ είναι από τα σημαντικότερα της πινακοθήκης. Πραγματικά θα θέλαμε να επισκεφθούμε και τη Νέα Πινακοθήκη, όπου δεσπόζουν τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ και τη Μοντέρνα Πινακοθήκη, που βρίσκονται ακριβώς δίπλα, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου ξεκινήσαμε για μια πρώτη γνωριμία με το κέντρο της πόλης, τη Marienplatz και τη Viktualienmarkt (τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά τροφίμων και όχι μόνο της πόλης), η οποία δίνει άλλο χρώμα και ζωντάνια στην πόλη. Η βόλτα ήταν πραγματικά απόλαυση και μετά από ένα σύντομο μεσημεριανό γεύμα στη μπυραρία Donisl (αξιοπρεπείς μερίδες και καλές τιμές), ξεκινήσαμε την εκδρομή της ημέρας προς τη λίμνη Chiemsee, όπου ακολουθώντας τις συμβουλές των φίλων του forum, κάναμε βαρκάδα και επισκεφθήκαμε το νησάκι των αντρών (Herrenchiemsee) και των γυναικών (Frauenchiemsee). Τελειώσαμε την επίσκεψη μας πίνοντας μια παγωμένη μπύρα σε ένα καφέ, απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα της λίμνης και χαζεύοντας τους Γερμανούς που έκαναν μπάνιο και απολάμβαναν τον ήλιο στο γρασίδι. Συνεχίσαμε ως το BadReichenhall, όπου η διαδρομή ήταν υπέροχη, όπως με είχε προειδοποιήσει ο φίλος ο Traveller. Eπιστρέψαμε το βραδάκι στο Μόναχο, όπου μετά από λίγη ξεκούραση καταλήξαμε στη Ηirshgarten, τη μεγαλύτερη υπαίθρια μπυραρία του Μονάχου (κοντά στο παλάτι Νymphenburg), 8.000 καθίσματα, όπου απολαύσαμε γνήσια γερμανική μπύρα και λουκάνικα.
Και η δεύτερη ημέρα περιλάμβανε πρωινό ξύπνημα, καθώς είχαμε προγραμματίσει επίσκεψη στο τεράστιο DeutschesMuseum, όπου στους έξι ορόφους του φιλοξενούνται όλες οι επιστήμες (Αστρονομία, Ναυπηγική, Χημεία, Φαρμακευτική, Μηχανική, Ορυχεία, Μετταλουργεία, Επικοινωνία κ.ο.κ). Θαυμάσαμε από πολεμικά αεροσκάφη (όπου μπορούσες να μπεις μέχρι και στο πιλοτήριο), ελικόπτερα, παλιά πλοία και διαστημικούς πυραύλους, μέχρι χημικούς αντιδραστήρες, το εκκρεμές του Φουκό, τηλεγράφους, τυπογραφεία, το εργαστήριο του Γαλιλαίου και άλλων επιστημόνων, και από τεράστιες μηχανές παραγωγής ενέργειας ή τους πρώτους υπολογιστές μέχρι συλλογή από ρολόγια, κινέζικες πορσελάνες αλλά και μια κρεμαστή γέφυρα. Οι τρεις σχεδόν ώρες που αφιερώσαμε στην επίσκεψη ήταν πραγματικές λίγες, αλλά σίγουρα η επίσκεψη θα μου μείνει αξέχαστη, καθώς είναι από τα λίγα μουσεία στο είδος του. Το κατάστημα του μουσείου φιλοξενεί δεκάδες παιχνίδια και είναι πραγματικός πειρασμός για τα παιδιά, αλλά αποδείχθηκε και για τη γυναίκα μου που είναι νηπιαγωγός. Αμέσως μετά ξεκινήσαμε για την όμορφη Νυρεμβέργη, όπου επισκεφθήκαμε το γοτθικό ναό στη Hauptmarkt, το Εθνικό Μουσείο Γερμανισμού, είδαμε εξωτερικά το Δημαρχείο και το σπίτι του Ντίρερ, αλλά πιο πολύ απολαύσαμε τον περίπατο στα δρομάκια της πόλης και κυρίως σε αυτά κοντά στον ποταμό Πέγκνιτς, που διασχίζει την πόλη και στου οποίου τα νερά καθρεφτίζονται υπέροχα σπίτια και κτίρια με πρασινάδες. Περπατήσαμε πάνω στις μικρές γέφυρες μακριά από τον πολύ κόσμο, αλλά επισκεφθήκαμε και τα ένα-δύο μαγαζάκια που ακόμη και μες στο κατακαλόκαιρο πουλούσαν χριστουγεννιάτικα στολίδια σε αλμυρές τιμές.
Η τρίτη ημέρα ήταν εξολοκλήρου αφιερωμένη στο Μόναχο. Ξεκινήσαμε με μια μικρή βόλτα στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το Εnglischergarten και συνεχίσαμε με το κέντρο της πόλης, όπου είδαμε το παλαιό δημαρχείο, αλλά και το νέο, όπου παρακολουθήσαμε τη σχεδόν δεκάλεπτη παράσταση που δίνουν οι φιγούρες στο ρολόι του Δημαρχείου (κάτι ανάλογο με το αστρονομικό ρολόι της Πράγας) επισκεφθήκαμε την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, αλλά και την Frauenkirche με τους δύο θόλους σε σχήμα κρεμμυδιού και κυρίως επισκεφθήκαμε το Residenz, όπου κάποια δωμάτια του είναι πράγματι εντυπωσιακά (πάντως κατώτερα των ανακτόρων των Βερσαλλιών ή της Βιέννης), αλλά την παράσταση κλέβουν οι αίθουσες με τους θησαυρούς των ανακτόρων, όπου φιλοξενούνται στέμματα, σπαθιά, μικρά διακοσμητικά αντικείμενα (ξεχωρίζει ο έφιππος Άγιος Γεώργιος) τα οποία είναι διακοσμημένα με διαμάντια και πολύτιμους λίθους. Εικόνες μοναδικές! Περπατήσαμε στους πεζόδρομους περιπλανηθήκαμε στα διάφορα μαγαζάκια, φυσικά αγοράσαμε τις περίφημες σοκολάτες και σοκολατάκια της ΕllySeidl (Maifferstrasse 1). Το μαγαζί είναι μικρό αλλά μπορείς να βρεις αναρίθμητα είδη από γευστικότατα σοκολατάκια (οι περισσότεροι προτιμούν αυτά με τη γέμιση σαμπάνιας, εμένα προσωπικά μου άρεσαν όλα και το μαρτυρά ότι κατανάλωσα ό, τι αγόρασα πριν την επιστροφή μου). Η δε αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών Douglas είχε πραγματικά πολύ καλές εκπτώσεις σε διάφορα αρώματα. Το βράδυ δε επισκεφθήκαμε την ιστορική μπυραρία-παμπ Hofbrauhaus, όπου εκτός από την ομώνυμη μπύρα γευθήκαμε υπέροχο pork σβησμένο σε μπύρα, λουκάνικα και άλλα κρεατικά. Υπάρχει και ζωντανή μπάντα, αλλά οι ορδές τουριστών από όλο τον κόσμο που φωνάζουν και τραγουδούν έχουν αλλοιώσει τον χαρακτήρα του μαγαζιού και το μέρος δε συνίσταται για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολύ φασαρία.
Η επόμενη ημέρα περιλάμβανε αναχώρηση από το Μόναχο και επίσκεψη στο παραμυθένιο κάστρο του Neuschwanstein. Το θέαμα που αντικρίζεις από κάτω με το κάστρο (από το οποίο ο Disneyεμπνεύστηκε το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης) να ξηπηδάει μέσα από το δάσος-λες και βρίσκεσαι σε άλλη εποχή- είναι πραγματικά μαγικό. Δυστυχώς ο κόσμος ήταν πολύς και για αυτό η αναμονή για να επισκεφθούμε το κάστρο (η ξενάγηση είναι υποχρεωτική) ήταν μεγάλη (περίπου 2 ½ ώρες) χρόνο που εκμεταλλευτήκαμε όμως περπατώντας στο χωριουδάκι και στο υπέροχο δάσος έξω από το κάστρο. Το εσωτερικό του κάστρου και η ξενάγηση δεν ήταν κάτι το συγκλονιστικό, αλλά η θέα προς όλη την περιοχή, τη λίμνη κάτω και το θερινό ανάκτορο ήταν υπέροχη. Επίσης μας αποζημίωσε η βόλτα με την άμαξα. Λόγω της μεγάλης παραμονής στο Neuschwanstein δεν κατορθώσαμε να επισκεφθούμε το Linderhofκαι το Οberamegau, όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει. Ξεκινήσαμε λοιπόν το μεσημέρι για τον επόμενο προορισμό μας το Walzenhausen στην Ελβετία επιλέγοντας στο GPS τον πιο σύντομο χιλιομετρικά δρόμο, αποφεύγοντας όλους τους αυτοκινητόδρομους. Η ενέργεια μας ήταν «σοφή», καθώς σε ολόκληρη τη διαδρομή, η οποία διήρκησε σχεδόν 3 ½ ώρες (κάθε τόσο και λιγάκι σταματάγαμε να θαυμάσουμε τα απέραντα λιβάδια με τα πανέμορφα σπιτάκια, κάπου εκεί πρέπει να ζούσε και η Χάιντι) συναντήσαμε πανέμορφα χωριουδάκια, όπου ξεχώρισα το Fussen, το Pratten και το Rettenberg. Η διαδρομή ήταν κυριολεκτικά υπέροχη και μοναδική και θα μου μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου. Αργά το απόγευμα φθάσαμε στο Walzenhausen, ένα πολύ μικρό χωριό της Ελβετίας, καθόλου τουριστικό (ελάχιστα μαγαζιά) με υπέροχη όμως θέα στη λίμνη Κονστανζ. Την ίδια ημέρα επισκεφθήκαμε το κοντινό Σεντ Γκάλεν, το οποίο εκτός από το Ναό δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο.

Συνεχίζεται....
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Το επόμενο ταξίδι
Το ταξίδι σου πρέπει να ήταν αυτό ακριβώς που λες και στον τίτλο που έδωσες στο θέμα: ΥΠΕΡΟΧΟ ! ! !
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παντού..αρκεί να φεύγω
Φίλε Dik-7 καλώς ήρθες. Περιμένω τη συνέχεια του ταξιδιού σου. Πειράζει πολύ που θέλω να ξαναπάω κι εγώ Βαυαρία? Για πες μου το χειμώνα η διαδρομή που έκανες κατα τη γνώμη σου αξίζει ή κλείνει από τα χιόνια?
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Φίλε Dik-7 καλώς ήρθες. Περιμένω τη συνέχεια του ταξιδιού σου. Πειράζει πολύ που θέλω να ξαναπάω κι εγώ Βαυαρία? Για πες μου το χειμώνα η διαδρομή που έκανες κατα τη γνώμη σου αξίζει ή κλείνει από τα χιόνια?
Πειράζει που και εγώ θέλω να ξαναπάω οπωσδήποτε. Ήταν υπέροχα! Πιστεύω ότι με την οργάνωση και υπευθυνότητα που διακρίνει τους Γερμανούς είναι δύσκολο να κλείνει ο δρόμος, αν και πιστεύω ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι ακόμη καλύτερα. Όσο για τη συνέχεια ήδη γράφεται.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Οι δρόμοι δεν κλείνουν ποτέ. ΄Εχω κάνει κατ΄ επανάλειψη τις διαδρομές αυτές, ακόμα και σε πολύ δυνατούς χειμώνες. Πάντα ανοίγουν τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι. Η φύση τον χειμώνα είναι ονειρεμένη.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Η ιστορία και το ταξίδι συνεχίζεται ως εξής:

Πέμπτη ημέρα του ταξιδιού μας και συνεχίζουμε να καταβροχθίζουμε χιλιόμετρα, αφιερώνοντας την ημέρα μας εξ ολοκλήρου στην περιοχή της λίμνης. Ξεκινήσαμε από το Bregenz, συνεχίσαμε στη πόλη-νησί Lindau, όπου σταματήσαμε και περπατήσαμε στην παραλία, ανεβήκαμε στο φάρο βλέποντας την πόλη από ψηλά και περπατήσαμε στους πεζόδρομους, όπου υπήρχαν μερικά πανέμορφα ζωγραφισμένα κτίρια. Συνεχίσαμε, διασχίζοντας το βόρειο κομμάτι της λίμνης, φθάνοντας ως την πόλη Κονστανζ, όπου επισκεφθήκαμε το ρομανικό καθεδρικό ναό, αλλά και το Μαινάου, γνωστό ως το «νησί των λουλουδιών». Η περιοχή ήταν πραγματικά όμορφη, συναντήσαμε αρκετά γραφικά τοπία, η λίμνη Bodensee προσφέρει πάρα πολλές δραστηριότητες, αλλά οι προσδοκίες μας ήταν ακόμη υψηλότερες.
Η επόμενη ημέρα μας επιφύλασσε και τις μεγαλύτερες εκπλήξεις. Ξεκινήσαμε το πρωί και αφού περάσαμε μερικά ελβετικά χωριουδάκια, όπως το Heiden, βγήκαμε στον αυτοκινητόδρομο της Ζυρίχης με τελικό προορισμό το καταπληκτικό Σαφχάουζεν. Κλασσική μικρή πόλη με πανέμορφα γραφικά σπιτάκια. Η μαγεία όμως κρύβεται αλλού και ειδικότερα στους καταρράκτες του Ρήνου. Λίγο έξω από την πόλη και αφού κατεβήκαμε αρκετά σκαλιά αντικρίσαμε ένα θέαμα μοναδικό. Ορμητικά νερά, υπέροχοι καταρράκτες να σκάνε πάνω σε βράχια και να δημιουργούν ένα μοναδικό υπερθέαμα. Κατεβαίνοντας ακόμη πιο κάτω φθάσαμε στις όχθες του Ρήνου, πήραμε το μικρό πλοιάριο και περάσαμε απέναντι και ήπιαμε καφέ, χαζεύοντας το παιχνίδισμα των νερών. Πριν γυρίσουμε πίσω πήραμε άλλο πλοιάριο και φθάσαμε στο βράχο, όπου σκάνε τα νερά και ανεβήκαμε τα σκαλιά φθάνοντας ως την κορφή του βράχου, όπου κυματίζει η ελβετική σημαία. Όποιος βρεθεί στη γύρω περιοχή σίγουρα πρέπει να επισκεφθεί τους συγκεκριμένους καταράκτες. Συνεχίσαμε το ταξίδι μας μπαίνοντας στη Γερμανία και στο κομμάτι του Μέλανα Δρυμού, όπου το σκούρο πράσινο κυριαρχεί. Κόψαμε δεξιά και κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Τriberg, το οποίο φημίζεται για τα ρολόγια κούκους, αλλά αυτό που συναντήσαμε ήταν ακόμη καλύτερο. Φυσικά και αγοράσαμε ρολόι-κούκο σε ένα από τα πολλά μαγαζιά που πουλάνε χιλιάδες τέτοια και μάλιστα σε πολύ καλύτερες τιμές από οιαδήποτε άλλη πόλη. Χαζέψαμε το σπίτι ρολόι-κούκο, περπατήσαμε το κεντρικό δρόμο του χωριού (βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 850 μέτρα) με τα όμορφα μαγαζάκια και φυσικά περπατήσαμε στο δάσος του χωριού με τους ομώνυμους καταρράκτες, είναι οι πιο υψηλοί του Ρήνου, αλλά κατά πολύ λιγότερο εντυπωσιακοί αυτών του Σαφχάουζεν. Το χωριό ήταν πανέμορφο με αρκετούς τουρίστες να βολτάρουν παρά το ελαφρύ ψιλόβροχο και ειλικρινά κρίμα που δεν είχα κανονίσει μια διανυκτέρευση εκεί, ώστε μετά το πρωινό μου να κάνω μια ακόμη βόλτα μέσα στο δάσος. Μπήκαμε λοιπόν στο αυτοκίνητο και συνεχίσαμε για τον επόμενο σταθμό μας που ήταν η Χαιδελβέργη, με μια ενδιάμεση στάση στην όμορφη λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν, αλλά η δυνατή βροχή που έπιασε μας ανάγκασε να φύγουμε άρον-άρον. Το βραδάκι φθάσαμε στη Χαιδελβέργη, μια πόλη με έντονη ζωή όχι μόνο λόγω των τουριστών αλλά και των φοιτητών, καθώς εκεί βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια. Μετά από μια βραδινή βόλτα στον μεγαλύτερο πεζόδρομο της Ευρώπης, όπως μας είπαν, μήκους 1500 μέτρων, πήγαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τις ομορφιές της πόλης το πρωί.
Και όντως η Heidelberg δεν μας απογοήτευσε. Είναι μια πραγματικά πανέμορφη πόλη χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Neckar. Πρώτος μας σταθμός ήταν το κάστρο, στο οποίο ανεβήκαμε με το τελεφερίκ. Από τα ερείπια του κάστρου και το παλάτι του Φρειδερίκου έχεις την αίσθηση ότι θα ξεπηδήσουν οι ιππότες και θα δώσουν μάχες από το παρελθόν. Στο κάστρο φιλοξενείται και ένα ενδιαφέρον μουσείο φαρμακευτικής. Συνεχίσαμε με το τελεφερίκ ως το molkenkur και με το παλαιό τρενάκι-τελεφερικ ανεβήκαμε ως το λόφο του Konigstyhl, όπου υπάρχει ένα μικρό δάσος και υπαίθρια παιχνίδια για τα παιδιά, ενώ η θέα προς την πόλη είναι υπέροχη. Εν συνεχεία κατηφορίσαμε στο κέντρο της παλαιάς πόλης είδαμε το υπέροχο Δημαρχείο, το παλαιό και νέο πανεπιστήμιο και τη βιβλιοθήκη, το ναό του Αγίου Πνεύματος και το ναό των Ιησουιτών. Περπατήσαμε και ξαναπερπάτησαμε στον πεζόδρομο και τα όμορφα στενάκια του, φάγαμε εξαιρετικό ιταλικό φαγητό σε ένα εστιατόριο με κουζίνα από την Τοσκάνη, όπως μαρτυρά και το όνομα του. Είδαμε τη παλαιά γέφυρα, κάναμε βόλτα στον ποταμό με τα πλοιάρια και χαρήκαμε όλες τις ομορφιές μιας από τις πιο όμορφες πόλεις της Γερμανίας.
Η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας περιελάμβανε μια βόλτα στον άλλο λόφο της πόλης και δη στο κομμάτι που υπάρχει και ο δρόμος των φιλοσόφων και τελευταίες βόλτες στην παλαιά πόλη. Το μεσημεράκι αναχωρήσαμε για την Φρανκφούρτη, η οποία δεν μάς άρεσε καθόλου (ναι υπάρχουν άσχημες πόλεις και στη Γερμάνία) και μετά από ένα γεύμα στην κεντρική πλατεία της πόλης με τον ναό (ίσως το μόνο αξιόλογο αξιοθέατο της πόλης), πήγαμε στο αεροδρόμιο (ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης) και πήραμε την απογευματινή πτήση της επιστροφής, χορτασμένοι από πανέμορφες αναμνήσεις, πανέμορφα τοπία, κάστρα, λίμνες και λιβάδια αλλά και από μπύρες, λουκάνικα και λοιπά κρεατικά. Σίγουρα κάποια στιγμή θα επιστρέψω!
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ονειρεμένο Ταξίδι
νησια μαρκισας
πολυ ομορφο το ταξιδι σας και πολυ λεπτομερης και κατατοπιστικη η περιγραφη.αξιζει πραγματικα να επισκεφθεις την περιοχη με δικο σου αμαξι, σταματωντας οπου θελεις.σιγουρα οταν θα παω θα εκτυπωσω την ιστορια για να την εχω μαζι μου και να αντλω πληροφοριες.συγχαρητηρια.
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
κούβα και ινδία
μολις τελειωσα την ιστορια σου!!μπραβο σου!υπεροχο ταξιδι και υπεροχη ιστορια!!
πρεπει να την κανω καποια στιγμη την διαδρομη!!
υγ1.με τα ρολογια κουκους συγκινηθηκα..καποτε ειχα συλλογη..
υγ2.την φρανκφουρτη συγνωμη αλλα την αδικεις λιγακι..σε δικαιολογω ομως γιατι συγκριτικα με τα τοσα ομορφα μερη που ειδες, ειναι λιγοτερο εντυπωσιακη(οχι ομως ασχημη..)!!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
μολις τελειωσα την ιστορια σου!!μπραβο σου!υπεροχο ταξιδι και υπεροχη ιστορια!!
πρεπει να την κανω καποια στιγμη την διαδρομη!!
υγ1.με τα ρολογια κουκους συγκινηθηκα..καποτε ειχα συλλογη..
υγ2.την φρανκφουρτη συγνωμη αλλα την αδικεις λιγακι..σε δικαιολογω ομως γιατι συγκριτικα με τα τοσα ομορφα μερη που ειδες, ειναι λιγοτερο εντυπωσιακη(οχι ομως ασχημη..)!!
σε ευχαριστώ πολύ που με αφορμή ένα παιχνίδι μπήκες στον κόπο να διαβάσεις την ιστορία μου. Το χωριουδάκι Τριμπεργκ εκτός από ρολόγια κούκους είναι πανέμορφο γενικά. Όσο για την Φρανκφούρτη όντως μπορεί να την αδικώ. Δεν της αφιέρωσα πολύ χρόνο, αλλά δε μου έκανε κλικ.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
σε ευχαριστώ πολύ που με αφορμή ένα παιχνίδι μπήκες στον κόπο να διαβάσεις την ιστορία μου. Το χωριουδάκι Τριμπεργκ εκτός από ρολόγια κούκους είναι πανέμορφο γενικά. Όσο για την Φρανκφούρτη όντως μπορεί να την αδικώ. Δεν της αφιέρωσα πολύ χρόνο, αλλά δε μου έκανε κλικ.
dik7 ,μου άρεσε πολύ το ταξιδι σου ,τοσο που σκέφτομαι να το πραγματοποιήσω και εγώ ,σε βάθος χρόνου βέβαια μια και μόλις επέστρεψα απο ταξίδι.
επειδή όμως βρήκα φθηνα εισητήρια με την tuifly σκεφτομαι να τα κλείσω.γι αυτο θέλω να σε ρωτήσω γιατί επιστρέψατε απο φρανκφούρτη;δεν βολεύει η επιστροφή απο το μόναχο ( τα εισητήρια που βρήκα αφορούν θεσ/νίκη -μοναχο-θεσ/νίκη).σε ευχαριστώ πολύ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom