Υπερτουρισμός

silversurfer

Moderator
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
12νησα
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Υποψιάζομαι ότι η κύρια πρότασή του για την εξομάλυνση του προβλήματος είναι η απαγόρευση των Airbnb.
Ο περιορισμός των κρουαζεράδων --- αυτοι προκαλούν την ασφυξία σε τέτοια μέρη (το ιδιο κ στη Σαντορίνη)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ο περιορισμός των κρουαζεράδων --- αυτοι προκαλούν την ασφυξία σε τέτοια μέρη (το ιδιο κ στη Σαντορίνη)
Οχι βεβαια. Μιλαμε για 1,4 εκατ επισκέπτες επι 100€ ο καθενας που θελουμε να τα πεταξουμε; Ή να τα χαρίσουμε σε καποιο λιμανι της γειτονος χωρας παντα προθυμοι να φιλοξενήσουν τα πλοια που διώχνουμε;
Οι κατοικοι των νησιων της Καραϊβικής με μικρότερη εκταση που υποδέχονται πολλα περισσότερα πλοια προφανως ειναι χαζοι. Σωστή διαχείριση, υποδομες, οργανωση γι αυτο να φωναζετε, όχι να διωχνετε πλοια.

silversurfer

Moderator
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
12νησα
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Μίλησα για περιορισμό, οχι για ολοκληρωτική παύση
Αλλιώς θα βλέπεις αυτα τα βιντεάκια (που τα έχουμε δει κ στη Σαντορίνη) --- που ακριβώς θα ξοδέψουν αυτοί εκεί στο βιντεο που δεν μπορούν ουτε να στρίψουν ? Ισως μονον σε port fees κλπ
Στη Καραϊβική δεν έχω πάει άλλα δεν νομίζω να έχει την ιδια ρυμοτομία με τη Σαντορίνη ή το Ποσιτάνο (που έχουν full κόσμο κ χωρίς τις κρουαζιέρες) --- οι 2 περιοχές δεν συγκρίνονται ως προς τη χωροταξία τους

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μίλησα για περιορισμό, οχι για ολοκληρωτική παύση
Αλλιώς θα βλέπεις αυτα τα βιντεάκια (που τα έχουμε δει κ στη Σαντορίνη) --- που ακριβώς θα ξοδέψουν αυτοί εκεί στο βιντεο που δεν μπορούν ουτε να στρίψουν ? Ισως μονον σε port fees κλπ
Στη Καραϊβική δεν έχω πάει άλλα δεν νομίζω να έχει την ιδια ρυμοτομία με τη Σαντορίνη ή το Ποσιτάνο (που έχουν full κόσμο κ χωρίς τις κρουαζιέρες) --- οι 2 περιοχές δεν συγκρίνονται ως προς τη χωροταξία τους
Κι εγω μιλησα για κανενα περιορισμο, αντιθετα για προσπαθεια ενισχυσης. Οταν πας Καραιβικη θα καταλαβεις τι χρειάζεται. Δεν ειμαι ειδικος αλλα λυσεις υπαρχουν παμπολλες. Απο φθηνες λυσεις οπως παροχη κινητρων για το χειμωνα που παμπολλα πλεον πλοια υπαρχουν στη Μεσογειο απο Νοεμβριο-Μαρτιο που οι αθηναιοι εγκαταλειπουν τα νησια εως ακριβες (νεο λιμανι πχ στο Καμαρι ή ξερω γω πού, δρομοι, μεταφορές κλπ).
τα δε βιντεάκια δεν λενε τπτ, υπερτουρισμος απλα δεν υπαρχει, υπαρχει κακη διαχείριση αφιξεων, μετακινησεων κλπ. Σχεδον ολοι αυτοι που βλεπεις εφτασαν με τελεφερικ πληρωνοντας 12€ (συν τα 20€ του τελους) ενισχυοντας την τοπική οικονομια και τη Θηρασια που οι τουριστες του ΣΚ, αργιων, αυγουστου αγνοουν πληρως. Τα νησια μας χρειάζονται προστασία, υποδομες, επενδυσεις οχι να διώχνουμε τους τουριστες με την προφαση του ανυπαρκτου υπερτουρισμου.

silversurfer

Moderator
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
12νησα
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Ανύπαρκτος υπερτουρισμός σε μέρη σαν τη Σαντορίνη κ το Ποζιτάνο ? !!! Αυτα έχουν ξεφύγει εδώ κ καιρό απο τον αμιγώς καλοκαιρινό τουρισμό. Έχω πάει Αμάλφι Απρίλιο κ γινόταν χαμός
Κάποια μέρη ισως ευνοούν αυτά που λες, για κάποια οπως τα συγκεκριμενα ειναι σχεδόν αδύνατο.
Οι επισκέπτες το πρωί θέλουν να βολτάρουν στο μέρος που έφτασαν, δε νομίζω να γίνεται να τους επιβάλλουν να ξαμοληθουν το βράδυ
Αν δλδ φτιάξουν καινούριο λιμάνι στη Σαντορίνη, δεν θα πάνε όλοι αυτοί στην Οία , που θα πάνε στο Βόθωνα ή στην Επισκοπή ?
Ναι ο δήμος θα τσιμπήσει τα 20ρικα που λες, ο μαγαζάτορας τι ακριβώς benefit θα δεί ?
Ένα καφέ που χωράει 30 ατομα, πάλι 30 θα χωράει, κ θα ειναι γεμάτο ειτε σκάσουν Χ είτε 50Χ (μη σου πω στα 50Χ, μπορεί να μην γεμίσει καν, απο αυτους που απλά θα θέλουν να προχωρήσουν μην μπορώντας ουτε να κοιτάξουν γυρω γύρω)

Υπάρχει κ σχετική έρευνα για το Κοτόρ οπου αποδείχθηκε οτι για τους κατοίκους της περιοχής οι κρουαζιεράδες αποτελούν πρόβλημα κ τα οικονομικά benefits είναι ελάχιστα (για τους κατοίκους, οχι για το Δημο ή τον οργανισμό του λιμανιού) --> https://www.mdpi.com/2071-1050/17/16/7386

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ανύπαρκτος υπερτουρισμός σε μέρη σαν τη Σαντορίνη κ το Ποζιτάνο ? !!! Αυτα έχουν ξεφύγει εδώ κ καιρό απο τον αμιγώς καλοκαιρινό τουρισμό. Έχω πάει Αμάλφι Απρίλιο κ γινόταν χαμός
Κάποια μέρη ισως ευνοούν αυτά που λες, για κάποια οπως τα συγκεκριμενα ειναι σχεδόν αδύνατο.
Οι επισκέπτες το πρωί θέλουν να βολτάρουν στο μέρος που έφτασαν, δε νομίζω να γίνεται να τους επιβάλλουν να ξαμοληθουν το βράδυ
Αν δλδ φτιάξουν καινούριο λιμάνι στη Σαντορίνη, δεν θα πάνε όλοι αυτοί στην Οία , που θα πάνε στο Βόθωνα ή στην Επισκοπή ?
Ναι ο δήμος θα τσιμπήσει τα 20ρικα που λες, ο μαγαζάτορας τι ακριβώς benefit θα δεί ?
Ένα καφέ που χωράει 30 ατομα, πάλι 30 θα χωράει, κ θα ειναι γεμάτο ειτε σκάσουν Χ είτε 50Χ (μη σου πω στα 50Χ, μπορεί να μην γεμίσει καν, απο αυτους που απλά θα θέλουν να προχωρήσουν μην μπορώντας ουτε να κοιτάξουν γυρω γύρω)

Υπάρχει κ σχετική έρευνα για το Κοτόρ οπου αποδείχθηκε οτι για τους κατοίκους της περιοχής οι κρουαζιεράδες αποτελούν πρόβλημα κ τα οικονομικά benefits είναι ελάχιστα (για τους κατοίκους, οχι για το Δημο ή τον οργανισμό του λιμανιού) --> https://www.mdpi.com/2071-1050/17/16/7386
Δεν θα βρω εγω λυσεις, υπαρχουν επαγγελματίες γι αυτο. Γυρισα απο το st Martin ιδιας εκτασης με Σαντορίνη των 75.000 κατοικων με 25.000 επισκέπτες μονο απο κρουαζιεροπλοια σε μια μερα. Ολα λειτουργούσαν στην εντέλεια. Ολα ειναι θεμα διαχειρισης και επενδύσεων. Θυμιζω οτι πολλα κρουαζιερόπλοια αναχωρουν στις 24.00 απο Μυκονο, δεν φτανουν ολα πρωι να ενοχλούν το ΣΚ των αθηναιων. Δεν υπαρχει υπερτουρισμος στην Ελλαδα, δεν ειναι η Σαντορίνη ουτε Αμαλφι ουτε Βενετια, μονο κακή διαχείριση και ελλειψη επενδύσεων.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
ο μαγαζάτορας τι ακριβώς benefit θα δεί ?
Ένα καφέ που χωράει 30 ατομα, πάλι 30 θα χωράει,
Για τον λόγο αυτό θα τον πάει τον καφέ στο θεό, όπως και το νερό, όπως και ότι άλλο πουλάει! Αυτό θα είναι το όφελος του... Λόγω της τεράστιας ζήτησης στον τομέα του τουρισμού έχουν πιάσει όλα ταβάνι και ακόμα πιο πάνω...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Για τον λόγο αυτό θα τον πάει τον καφέ στο θεό, όπως και το νερό, όπως και ότι άλλο πουλάει! Αυτό θα είναι το όφελος του... Λόγω της τεράστιας ζήτησης στον τομέα του τουρισμού έχουν πιάσει όλα ταβάνι και ακόμα πιο πάνω...
Σιγα καλε ηρεμηστε..δεν υπαρχει μονο η Σαντορινη κ η Μυκονος, ποναει το ξερω τους ινσταγκραμερς η ακριβεια αυτων των 2 αλλα εχει ενα κοστος η διασημοτητα.
μα ριξτε μια ματια στις πλατφορμες, βλεπω απειρα διαμερισματα σε αλλα νησια τη βδομαδα του 15γουστου με πισινα κ 100€, χωρις κ απο 50€, αυτο το λες ταβανι? Κ πας κ στην ταβέρνα του χωριου με τα μισα απ οτι στο κυμα.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Σιγα καλε ηρεμηστε..δεν υπαρχει μονο η Σαντορινη κ η Μυκονος, ποναει το ξερω τους ινσταγκραμερς η ακριβεια αυτων των 2 αλλα εχει ενα κοστος η διασημοτητα.
Είδες, δεν με σκέφτονται καθόλου! Πως θα δείξω το θεϊκό μου κορμί στα μύδια με τέτοια ακρίβεια;;; Τώρα που το λες πρέπει να πάρω καινούργο μαγιό για φέτος, αλλά και αυτά έχουν φτάσει στο θεό! Ας μη βάλω καλύτερα, τι το θες και αυτό; :innocent:

silversurfer

Moderator
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
12νησα
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Δεν θα βρω εγω λυσεις, υπαρχουν επαγγελματίες γι αυτο. Γυρισα απο το st Martin ιδιας εκτασης με Σαντορίνη των 75.000 κατοικων με 25.000 επισκέπτες μονο απο κρουαζιεροπλοια σε μια μερα. Ολα λειτουργούσαν στην εντέλεια. Ολα ειναι θεμα διαχειρισης και επενδύσεων. Θυμιζω οτι πολλα κρουαζιερόπλοια αναχωρουν στις 24.00 απο Μυκονο, δεν φτανουν ολα πρωι να ενοχλούν το ΣΚ των αθηναιων. Δεν υπαρχει υπερτουρισμος στην Ελλαδα, δεν ειναι η Σαντορίνη ουτε Αμαλφι ουτε Βενετια, μονο κακή διαχείριση και ελλειψη επενδύσεων.
Μα αυτο ακριβως ανεφερα πιο πάνω -- ΑΛΛΟ η Καραιβικη ΑΛΛΟ οι παλιές μεσογειακές πόλεις
Υπάρχουν κ έρευνες στο διαδικτυο
* Καραιβικη : Χώροι προσαρμοσμένοι στην κρουαζιέρα, μαζικά, γρήγορα, τυποποιημένα, απλωμένα, οργανωμένες τουριστικές ζώνες , παραλίες, shopping
* Μεσόγειος : Στενοί χώροι, ευαίσθητες υποδομές, bottlenecks (τελεφερικ, στενα δρομάκια, παλιά πολη), hotspots - ιστορικά landmarks που μαζεύουν κόσμο = πολυ μικρή διάχυση κόσμου, συνωστιμός)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μα αυτο ακριβως ανεφερα πιο πάνω -- ΑΛΛΟ η Καραιβικη ΑΛΛΟ οι παλιές μεσογειακές πόλεις
Υπάρχουν κ έρευνες στο διαδικτυο
* Καραιβικη : Χώροι προσαρμοσμένοι στην κρουαζιέρα, μαζικά, γρήγορα, τυποποιημένα, απλωμένα, οργανωμένες τουριστικές ζώνες , παραλίες, shopping
* Μεσόγειος : Στενοί χώροι, ευαίσθητες υποδομές, bottlenecks (τελεφερικ, στενα δρομάκια, παλιά πολη), hotspots - ιστορικά landmarks που μαζεύουν κόσμο = πολυ μικρή διάχυση κόσμου, συνωστιμός)
Στενοι χωροι στη Σαντορινη? Ειπα πριν διαχειριση αφιξεων, οργανωση, και εκταση εχει και χωρο για λιμανια και υποδομες. Στην καραιβικη ειναι υποδειγμα για ολους στη βιομηχανια της κρουαζιέρας, κι εκει οι χωροι ειναι ενιοτε στενοι κ στενοτεροι ισως. Επεναλαμβανω η Σαντορίνη χρειαζεται απολυτα την κρουαζιέρα των 12 μηνων και οι κατοικοι της, καμμια σχεση με το Αμαλφι κ το Ποζιτανο των 20+ εκατομμυρίων τουριστών του «δαγκωνω κ φευγω». Η κρουαζιέρα ειναι μαννα εξ ουρανού κι ας θελουν πολλοι να τη διωξουν στα φιλοξενα μικρασιάτικα παραλια που περιμενουν πως κ πως.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.124
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα