Βραζιλία Φαβέλες-τουριστική ατραξιόν στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ενόψει δύο μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων η κυβέρνηση του Ρίο ντε Τζανέιρο σχεδιάζει να καθαρίσει και να κάνει ασφαλείς τις παραγκουπόλεις της πόλης, γνωστές και ως φαβέλες, βάζοντάς τες στον τουριστικό χάρτη.

asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_11_11_10_11_11_10_363991_11.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif


Καθώς το Ρίο ντε Τζανέιρο προετοιμάζεται προκειμένου να φιλοξενήσει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2014 και του θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τις φαβέλες στους λόφους γύρω από τη λατινοαμερικανική μεγαλόπουλη. Στη Μπραζίλια έχουν καταστρωθεί σχέδια για τον καθαρισμό αυτών των παραγκουπόλεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως βάση για την ανάπτυξη του τουρισμού στις φαβέλες με ειδικές ξεναγήσεις.

Οι ξεναγήσεις αυτές θα προσφέρουν μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική στη γνωστή τουριστική ταυτότητα της πόλης, το λόφο Pao de Acucar, το διάσημο άγαλμα του Χριστού και την παραλία της Copacabana.

Οι φαβέλες είναι χτισμένες ψηλά στους λόφους προσφέροντας μία υπέροχη θέα πάνω στην πόλη. Επιπλέον, προσφέρει στους ξένους μία μοναδική ευκαιρία για το πως ζει το 20% του πληθυσμού του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ παράλληλα θα ανακαλύψει την μουσική και πολιτιστική κληρονομιά της Βραζιλίας. «Η Φαβέλα είναι πλένο μέρος της καρτ-ποστάλ του Ρίο» αναφέρει ο Εντουάρντο Μίλκε, ερευνητής για τον τουρισμό στο πανεπιστήμιο Leeds Metropolitan του Ηνωμένου Βασιλείου.

η συνέχεια του άρθρου kathimerini.gr | Φαβέλες-τουριστική ατραξιόν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Έκκληση να παραδοθούν απηύθυνε η αστυνομία του Ρίο στους εκατοντάδες εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι έχουν οχυρωθεί στις φαβέλες του Αλεμάου, στο βόρειο Ρίο. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αστυνομικοί αναμένεται να εισβάλουν στα «οχυρά».
as.enet.gr_resources_2010_11_rio_2_thumb_medium.jpg
Ο πόλεμος κατά των εμπόρων ναρκωτικών έχει προκαλέσει, τις τελευταίες επτά ημέρες το θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπων. Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί και αξιωματικοί του στρατού έχουν περικυκλώσει τις 15 παραγκουυπόλεις,προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο του εδάφους αυτού, το οποίο επί μακρόν ελέγχεται από τις συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών.

"Είμαστε σε θέση να εισβάλουμε στο Αλεμάου οποιαδήποτε στιγμή. Είναι καλύτερα να παραδοθούν τώρα όσο ακόμη μένει καιρός, γιατί όταν εισβάλουμε, όλα θα γίνουν δυσκολότερα" προειδοποίησε δήλωσε ο Σέρζιου Ντουάρτε, ο διοικητής της στρατονομίας.

Αρκετές εκατοντάδες αστυνομικοί και μεγάλη δύναμη αλεξιπτωτιστών του στρατού βαριά οπλισμένοι, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων, ελέγχουν από το πρωί τις σχεδόν 40 εισόδους στο συγκρότημα των 15 φαβέλων όπου ζουν 400.000 άνθρωποι. Οι διαπραγματεύσεις με τους εμπόρους ναρκωτικών διεξάγονται μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) carioca Afroreggae, δήλωσε στον Τύπο ο Ζουζέ Τζούνιορ, ο διευθυντής της ΜΚΟ.

πηγή : Με εισβολή προειδοποιεί η αστυνομία του Ρίο τους εμπόρους ναρκωτικών | Διεθνή | Ελευθεροτυπία
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τωρα δηλαδη εγω παλι δεν καταλαβα: Οι τουριστες θα κοβουν βολτες και θα χαζευουν πως οι αστυνομικοι και οι εμποροι ναρκωτικων ανταλασσουν πυροβολισμους!
Γουσταρω! Ποιο πρακτορειο ειπαμε πουλαει θεσεις να αγορασω;:bleh:
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Mα δεν είναι μόνο τα πρακτορεία (που πάντα θέλουν να εκσυγχρονιζουν το προιόν τους)
Κάπου διάβαζα πρόσφατα για διάφορες περιπέτειες (απαγωγές μέχρι και δολοφονίες) τουριστών, που ήθελαν να δουν ντε και καλά από κοντά το El Alto, τη φτωχογειτονιά της ΛαΠαζ .
Παρότι ( απ οσο θυμάμαι) η Λα Παζ ήταν απ τις πολεις με πολυ χαμηλή εγκληματικότητα, καμια σχέση με Ρίο.
 

NATASA 09

Member
Μηνύματα
129
Likes
70
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Κι αυτό ΜΚΟ να διαπραγματεύεται με τους έμπορους ναρκωτικών. Τι άλλο θ΄ακούσουμε;
 

micmic

Member
Μηνύματα
178
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Σα να παρακολουθείς το "City of God" και το "Elite Squad". Τα οποία ήταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα...
 

NATASA 09

Member
Μηνύματα
129
Likes
70
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Η ανθρώπινη εξαθλίωση ως τουριστική ατραξιόν στη Βραζιλία έχει ξεκινήσει από το 1992 από πρακτορείο με τον ευφάνταστο τίτλο "favela tour"
Ο "τουρισμός της φτώχειας" εξαπλώνεται ραγδαία , αφού πρακτορεία διοργανώνουν ανάλογες τουριστικές περιηγήσεις στις παραγκουπόλεις του Μεξικού, της Αιθιοπίας, της Κένυας, του Κέιπ Τάουν και του Γιοχάνεσμπουργκ όπου οι πλούσιοι τουρίστες μπορεί να αναμειχθούν με τους εξαθλιωμένους Νοτιοαφρικανούς και να πιουν την μπίρα τους στις παράνομες μπιραρίες που ονομάζονται σιμπίνς.
Δεν είναι μόνο όμως η φτώχεια που αποτελεί «αξιοθέατο», αλλά και ο θάνατος, ο πόνος, οι φυσικές καταστροφές, τα πάντα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, προκειμένου να ικανοποιηθεί η καταναλωτική αδηφαγία των πελατών. Ετσι, διάφορα τουριστικά γραφεία έχουν ξεπηδήσει σε όλο τον κόσμο προσφέροντας «ατραξιόν» και εκδρομές ακόμη και σε περιοχές όπως η Νέα Ορλεάνη αμέσως μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Κατρίνα».
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο σεξοτουρισμός αναπτύχθηκε σε βαριά βιομηχανία τα τελευταία χρόνια με γραφεία να οργανώνουν εκδρομές σεξοτουρισμού με ειδικούς οδηγούς "σεξοπαραδείσων" τύπου "που θα ......" με διευθύνσεις ξενοδοχείων , ονόματα μικρων παιδιών κτλ.κτλ.
Και η κατρακύλα δεν έχει όρια...
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.511
Likes
7.700
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Φοβερες οι φωτο.....
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σε μας που εχουμε τα καλυτερα στην Ομονοια γιατι δεν ερχονται τα τουριστικα γραφεια μπας και ανασανει λιγο η οικονομια μας; Οι Βραζιλιανοι με τον εναν ή τον αλλο τροπο μια χαρα τα καταφερνουν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.273
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom