Φαγητό στα ταξίδια & εξοικονόμηση χρημάτων (διάφορες εφαρμογές)

babouridis

Member
Αν μέσα στη παραγγελία έχω και ποτά τότε φαντάζομαι ότι στον λογαριασμό εφαρμόζεται η έκπτωση στα άλλα είδη, σωστά? δεν υπάρχει περίπτωση να μου ακυρώσουν την έκπτωση επειδή μέσα στη παραγγελία έχω και.ποτα, σωστά?

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όχι δε θα ακυρωθεί, η έκπτωση θα υπολογιστεί στα υπόλοιπα πιάτα πλην ποτών και φιξ μενού. Βασικά μου έχει τύχει να μου δώσουν συνολικό λογαριασμό με τις κανονικές τιμές επειδή ξέχασαν να υπολογίσουν το 50% και το διόρθωσαν όταν τους υπενθύμισα ότι έχω κράτηση TheFork.

babouridis

Member
Και κάτι ακόμα να ρωτήσω. Η επιλογή των πιάτων από εμένα γίνεται μέσω του καταλόγου στην σελίδα του εστιατορίου στην εφαρμογή ή παραγγέλνω απευθείας στον σερβιτόρο αφού του δείξω πρώτα την κράτηση μου?

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Κερδίζει διαφήμιση μέσω της πλατφόρμας.
Επίσης, συχνά στο fork συμμετέχουν μαγαζιά που άνοιξαν πρόσφατα (για να αυξήσουν πελατεία) ή που είναι κοντά στο να κλείσουν (μπας και σώσουν την κατάσταση)
Εγώ πάντως κατάλαβα ότι μέσω fork ότι δίνεις παίρνεις...
Εάν εξαιρέσουμε τα νέα μαγαζιά που θα μπουν για να διαφημιστούν τα υπόλοιπα είναι στην κατηγορία "βαράω μύγες"!
Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το fork στο Παρίσι και η εμπειρία μου ήταν κάκιστη 2 φορές!!!
Ήταν η 6η φορά στο Παρίσι και είπα και εγώ να κλείσω για πρωτη φορά σε εστιατόριο στο Marais που βρήκα να δίνει έκπτωση 30% για τις ώρες που ήθελα.
Έκλεισα επιτόπου, πήγα στα 10 λεπτά γιατί ήμασταν κοντά και όπως πήγα έτσι έφυγα! Ούτε καν μέσα μπήκα... Πλασματικές οι φωτογραφίες και προφανώς και οι κριτικές.
Από τα νεύρα μου ξέχασα να ακυρώσω την κράτηση μέσω Fork και μου ήρθε προειδοποιητικό email ότι στις 3 ακυρώσεις χωρίς έγκαιρη ενημέρωση δεν θα μπορούσα να ξανακλείσω για ένα έτος!
Οκ είπα... Μετά πήγα και έφαγα στο αγαπημένο μου μαγαζί στο Marais που το έχω προτείνει και στο σχετικό νήμα.

Την μεθεπόμενη μέρα κουρασμένη μετά από πολύωρες βολτες είπα να δοκιμάσω πάλι την τύχη μου σε ένα ιταλικό εστιατόριο γιατί βαρέθηκαμε να τρώμε κρέας κάθε μέρα. Έκλεισα πάλι τελευταία στιγμή, περίπου μισή ώρα πριν φτασω,με έκπτωση πάλι 30%. Διάβασα τις κριτικές του και είχε πολύ υψηλή βαθμολογία στο Fork.
Αυτή τη φορά δυστυχώς κάθησα με την ελπίδα να διαψευστεί η αρχική μου εντύπωση...
Δεν έχω φάει χειρότερη καρμπονάρα και πιο άνοστη πίτσα στη ζωή μου σε τόσο χάλια περιβάλλον!
Το μαγαζί ήταν γεμάτο πιτσιρίκια και νέους ανθρώπους που έτρωγαν πίτσες και ζυμαρικά σε σχετικά χαμηλές τιμές για το Παρίσι. Αυτοί προφανώς είχαν βαθμολογήσει το μαγαζί με τόσο υψηλή βαθμολογία.
Έκανα τα σχετικά παράπονα στους σερβιτόρους που ήταν άψογοι και ευγενικοί και έγραψα κριτική στο fork.
2 στις 2 κρατήσεις στο fork στο Παρίσι ήταν η απόλυτη αποτυχία!
Ευτυχώς είχαμε φάει τέλεια τις προηγούμενες μέρες και δεν έφυγα πεινασμένη από το Παρίσι...🙃
Οπότε, εγώ προτείνω να διαβάζετε και κριτικές από το Google πριν κλείσετε μαγαζί στο fork.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Και κάτι ακόμα να ρωτήσω. Η επιλογή των πιάτων από εμένα γίνεται μέσω του καταλόγου στην σελίδα του εστιατορίου στην εφαρμογή ή παραγγέλνω απευθείας στον σερβιτόρο αφού του δείξω πρώτα την κράτηση μου?
Ενημερώνεις για την κράτηση μέσω fork και παραγγέλνεις επιτόπου ότι θέλεις. Επίσης, πληρώνεις όπως θέλεις
Απλά ξαναθύμισε ότι έχεις έκπτωση πριν ζητήσεις το λογαριασμό.
Εάν θελήσεις να ακυρώσεις έγκαιρα να ακυρώσεις μέσω της εφαρμογής.

babouridis

Member
Ήταν η 6η φορά στο Παρίσι και είπα και εγώ να κλείσω για πρωτη φορά σε εστιατόριο στο Marais που βρήκα να δίνει έκπτωση 30% για τις ώρες που ήθελα.
Μάλλον με 6 φορές στο Παρίσι αν έχεις καταφέρει να πας δεν είσαι στην κατηγορία για εκπτωτικά κτλ fork. Οπότε προφανώς θα είσαι δυσαρεστημένη.

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Μάλλον με 6 φορές στο Παρίσι αν έχεις καταφέρει να πας δεν είσαι στην κατηγορία για εκπτωτικά κτλ fork. Οπότε προφανώς θα είσαι δυσαρεστημένη.
Άκυρο σχόλιο

paefstra

Member
Συγγραφέας
Εγώ πάντως κατάλαβα ότι μέσω fork ότι δίνεις παίρνεις...
Εάν εξαιρέσουμε τα νέα μαγαζιά που θα μπουν για να διαφημιστούν τα υπόλοιπα είναι στην κατηγορία "βαράω μύγες"!

2 στις 2 κρατήσεις στο fork στο Παρίσι ήταν η απόλυτη αποτυχία!
Εχοντας κλεισει καμια 30 φορες, δεν ισχυει ως θεσφατο. Οταν κυνηγας το 50% ρισκαρεις. Συνηθως κλεινω απο fork για να περιμενει τραπεζι κι οχι για την εκπτωση, με εξτρα bonus τα οποια μετα εξαργυρωνω με εκπτωση 50ρικο σε καποιο καλο δειπνο. Εξαρταται απο το πως το αξιοποιει κανεις.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Εχοντας κλεισει καμια 30 φορες, δεν ισχυει ως θεσφατο. Οταν κυνηγας το 50% ρισκαρεις. Συνηθως κλεινω απο fork για να περιμενει τραπεζι κι οχι για την εκπτωση, με εξτρα bonus τα οποια μετα εξαργυρωνω με εκπτωση 50ρικο σε καποιο καλο δειπνο. Εξαρταται απο το πως το αξιοποιει κανεις.
Πληρώνεις και μέσω της εφαρμογής του fork για να πάρεις τους πόντους που δίνει και να τους εξαργυρώσεις σε επόμενη κράτηση;
Εγώ δεν ρίσκαρα για έκπτωση 50% αλλά για έκπτωση 30% και απέτυχα παταγωδώς!
Δεν είναι "θέσφατο" η κατάθεση των δύο αποτυχημένων επιλογών που έκανα εγώ... Προφανώς δεν είχα κάνει έρευνα και ήταν μία βιαστική επιλογή που δεν βγήκε...
Νομίζω ότι πρέπει να έχεις διασταυρώσει καλά τις κριτικές για κάποιο εστιατόριο που όντως μπορεί να είναι αξιόλογο και να κάνει μια προωθητική ενέργεια μέσω fork δίνοντας κάποια προσφορά περιορισμένου χρόνου.
Εχω δει παρόμοιες προσφορές με μεγάλες εκπτώσεις σε αρκετά εστιάτορια και στην Ελλάδα που βγαίνουν μέσω καποιων ιστοσελίδων π.χ. gooddeals.

babouridis

Member
Πληρώνεις και μέσω της εφαρμογής του fork για να πάρεις τους πόντους που δίνει και να τους εξαργυρώσεις σε επόμενη κράτηση;
Εγώ δεν ρίσκαρα για έκπτωση 50% αλλά για έκπτωση 30% και απέτυχα παταγωδώς!
Δεν είναι "θέσφατο" η κατάθεση των δύο αποτυχημένων επιλογών που έκανα εγώ... Προφανώς δεν είχα κάνει έρευνα και ήταν μία βιαστική επιλογή που δεν βγήκε...
Νομίζω ότι πρέπει να έχεις διασταυρώσει καλά τις κριτικές για κάποιο εστιατόριο που όντως μπορεί να είναι αξιόλογο και να κάνει μια προωθητική ενέργεια μέσω fork δίνοντας κάποια προσφορά περιορισμένου χρόνου.
Εχω δει παρόμοιες προσφορές με μεγάλες εκπτώσεις σε αρκετά εστιάτορια και στην Ελλάδα που βγαίνουν μέσω καποιων ιστοσελίδων π.χ. gooddeals.
Καλησπέρα. Όταν λες απέτυχε, τι πήγε στραβά? Δεν ήταν καλό το μαγαζί? Σίγουρα δεν κοιτάς μόνο τις κριτικές στο fork αλλά κοιτάς βασικά και στο google maps. Το ίδιο πάντα κάνω και στο booking, κοιτώ και στο Google maps. Αν ειναι πάνω από 4/5 πάμε σχετικά καλά.
Στο fork φαίνεται κάπου αν είναι περιορισμένου χρόνου η προωθητική ενέργεια του συγκεκριμένου καταστήματος ή όχι, οπότε μπορεί να είναι απλά ένας κραχτης?

Μετά πήγα και έφαγα στο αγαπημένο μου μαγαζί στο Marais που το έχω προτείνει και στο σχετικό νήμα.
είναι έυκολο να μου πεις ποιο είναι? και το εστιατόριο και το νήμα

εδιτ το νήμα το βρήκα, τώρα διαβάζω, φαντάζομαι θα βρω και το εστιατόριο

Last edited:

Extra muros

Member
Συγγραφέας
Το ίδιο πάντα κάνω και στο booking, κοιτώ και στο Google maps. Αν ειναι πάνω από 4/5 πάμε σχετικά καλά.
Στην Ελλάδα αν είναι κάτω από 4.5, βία 4.4 τα νέα συνήθως δεν είναι πολύ καλά, με κάποιες εξαιρέσεις. Αντίστροφα βέβαια υπάρχουν κ πολλά μέτρια μαγαζιά με υψηλότατες βαθμολογίες. Πιο χρήσιμη είναι η προσεχτικη ανάγνωση των αρνητικών κριτικών για να δεις αν υπάρχει pattern. Σε άλλες χώρες ο πήχης είναι διαφορετικός, έχω φάει πολύ ωραία στην Ιταλία κ σε μέρη με 3.9, αλλά ήταν κ ο μέσος όρος της περιοχής χαμηλός. Για καταλύματα πάλι θεωρώ ότι παίζει πολλή άμεση κ έμμεση χειραγώγηση κ πάω πάντα με πισινή, ειδικά μετά από γερό κάζο π έφαγα σε χοστελ στην Ερφουρτη φέτος με κριτική 4.8 google κ 8.6 booking, κριτικές από θετικές ως διθυράμβους κ τελικά στο δωμάτιο είχε χαλάσει η θέρμανση. Το οποίο εντάξει πες ήταν ατυχία, αλλά η όλη συμπεριφορά π ακολουθησε ήταν άθλια κ με ανάγκασε να αλλάξω κατάλυμα.

Fork μόνο στην Πορτογαλία έχω χρησιμοποιήσει κ οι προσφορές ήταν σε μια χαρα αξιοπρεπή μέρη, βέβαια μιλάμε για χαμηλότερα ποσοστά, όχι 50%.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.076
Μέλη
40.089
Νεότερο μέλος
Όλγα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom